De angstindustrie

Eerst even een vraagje vooraf. Als ik tegen mijn buurman zeg dat ik het IS toffe lui vind en hij belt – omdat ie de pest aan mij heeft – met de AIVD, dan kan ik vannacht een klop op de deur verwachten en erop rekenen dat mij mijn kinderen worden afgenomen nietwaar?
Als ik tegen mijn buurman zeg dat ik die lui van de PKK helemaal super vind en hij belt – omdat ie de pest aan mij heeft – met de AIVD, dan kan ik vannacht toch rustig slapen en hoef ik geen klop op de deur te verwachten en worden mij mijn kinderen toch niet afgenomen omdat de PKK per decreet uit Washington en Berlijn toch aan ‘onze kant’ staat?

Als de kunstmatig aangewakkerde en opgeklopte angst voor ‘radicalisering’ er niet zou zijn, was deze meneer die meent dat scholen en onderwijsinstellingen een NSB-functie hebben werkloos.
Dan was Bertjan Doosje geen ‘hoogleraar radicaliseringsstudies’ zoals het artikel hem noemt en wat de complete idiotie welke dit land in zijn greep heeft zo treffend uitdrukt: radicalisering in dwaasheid en de Bertjan Doosjes verdienen er hun brood mee.

In normale landen heb je hoogleraren fysica. chemie, geneeskunde, sociologie, geschiedenis (het historisch besef in dit land is verschrikkelijk. Maar ja, wat wil je met een gesjeesde student geschiedenis als premier en een CDA-politicus die zich steeds meer profileert als de ‘Herr Reichskommissar für das Gedanken Ministerium’) en weet ik wat al niet meer maar in de politiestaat Nederland hebben we (ongetwijfeld vet betaalde) ‘hoogleraren radicaliseringsstudies.’

Bertjan Doosje, hoogleraar radicaliseringsstudies:

‘Dat iemand interesse in school verliest en lagere cijfers haalt, hoeft niet te betekenen dat hij zijn leven aan de Jihad wijdt. Het kan net zo goed duiden op moeilijkheden thuis.’

Lees: ‘Het zou best kunnen dat Ahmed of Fatima, die de laatste tijd slechte cijfers op school haalt zich morgen bij de Jihad aansluit. De school kan maar beter even bellen met de AIVD en de Raad voor de Kinderbescherming.’

‘Kinderen, veel succes met jullie proefwerk. En Omar, denk erom: minimaal een zes anders worden je ouders in Schutzhaft genomen en ga jij naar een kindertehuis hè. Dat weet je toch?’
Overigens, Jantje en Marietje radicaliseren niet. Dat zijn namelijk kindjes van bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken en waarvan de veiligheid gegarandeerd is.
Dank trouwens voor de link aan @JijBakt op Twitter, één van die mensen naast @drsYell, @Sigilix en nog een handvol die hoop belichamen in bruine tijden.

Begint er een patroon duidelijk te worden? De ongefundeerde en kunstmatig opgeklopte angst is niet alleen een prachtmanier om de geesten rijp te maken voor een oorlog in het Midden-Oosten of tegen Rusland of tegen liefst allebei tegelijk en om de rechten van burgers om zeep te helpen maar tevens een middel om een hele hoop dwaze en vage figuren die waarschijnlijk te dom zijn om te poepen er flink van te laten mee vreten.
Welkom in de NSB-staat2.0 waar Mussert zijn vingers bij afgelikt zou hebben en George Orwell steil van achterover gevallen zou zijn van verbijstering….

7 gedachten over “De angstindustrie”

 1. Het schijnt dat Bertjan Doosje een Centurion voor het leger is die Etnische oorlog in Nederland, blijkens deze, officieel voert.

  “..die meent dat scholen en onderwijsinstellingen een NSB-functie hebben…. ”

  Men zou moeten checken hoeveel tijd heeft meneer Doosje binnen de DDR-Imperium doorgebracht want zijn ideeën zijn helemaal niet nieuw, wel uit de DDR_tijd uitgeleend. Het lijkt dat een groep ijverige Totalitair-Orweliaans studenten als Opstelten, Teeven, Doosje en noem maar op, een tijdje binnen de DDR hebben doorgedacht om deze beproefde werkwijze van het Totalitarisme hier te mogen meenemen en in Nederland gaan implementeren.

  Lang leve de DDR, he?

 2. Ik heb de afgelopen dagen in de media en in de Kamer maar één ding gezien.

  Volslagen ongefundeerde blinde paniek om problemen die nuchter en afstandelijk bekeken zouden moeten worden.

  Het is toch van de zotte dat je mensen die weg willen uit dit land hier tegen hun zin gaat vasthouden ? Okee, je kan dan nog wel aanvoeren dat hun kinderen niet het slachtoffer dienen te worden van de verwrongen denkbeelden van hun ouders en dat zij niet naar een oorlogsgebied zouden moeten worden meegenomen, maar hoeveel kinderen heeft Teeven de laatste tijd het land uit geschopt naar oorlogsgebieden zoals bijvoorbeeld Afghanistan ?

  Zogenaamde “Jihadisten” hier tegen hun wil in dit land vasthouden verhoogt het risico op radicale actie hunnerzijds. Het vertrappelen van de rechtsstaat vanwege paniekvoetbal is iets dat echter wél aangepakt zou moeten worden.

  Prima dat die Rechter-Commisaris oordeelde dat er gewoonweg te weinig bewijs was. En dat is precies de reden dat de Nederlandse Politiek de Rechter buiten spel wenst te zetten. Dat laatste noemen we overigens fascisme.

  Als een familie vertrekken wil, laat ze lekker gaan (eventueel zonder de kinderen) en neem het paspoort in bij vertrek op Schiphol zelf of cancel het zodra ze de grens over zijn gegaan zodat ze de EU niet meer inkomen of in elk geval geen EU ingezetenen rechten meer hebben. De kans dat ze terugkeren van hun “emigratie” naar IS is behoorlijk klein aangezien niet veel mensen levend uit dat gebied terugkeren.

  Wil je dood ? Ga je gang. Ga er vooral heen.

  Ik zal niemand dwingen hier te blijven die het hier in dit land niet naar zijn of haar zin heeft. Wil je weg, kan je weg, ook naar een oorlogsgebied of criminele terroristenstaat.

 3. vryheid blyheid,
  volgens mn paspoort betekent meedoen in vreemde krygsdienst verlies nederlanderschap

 4. Alleen als je dat doet bij een niet bevriende macht die daadwerkelijk een aanval op Nederland doet. Lees de wet er nog maar eens op na.

 5. @JJB, zou je de juridische document kunnen aanwijzen waaruit deze juridische implicaties voorkomen. Anders zou ik denkden dat er een slapende ambtenaar naar zijn eigen zin weer wat wil bedenken.

  Mijn vraag mede omdat ik heb gelezen dat de Franse vrijwilligers voor de OostOekrainse Republieken hebben aangegeven hun deelname aan de oorlog in Oekraïne als patriottische uiting aan te duiden. Zonder consequenties omdat ze in een vrije land leven.

 6. Om het lange zoeken te besparen: Art. 15, lid 1, e.
  We kunnen Irak of Syrie wel even snel tot bondgenoot verklaren …

Reacties zijn gesloten.