We missen 660 miljoen. Weet je wat? Laten we de bejaarden pakken!

Zo dacht waarschijnlijk onze huidige Regering die, en dat is al lang bewezen, bestaat uit harteloze secreten.

Zij kwamen, aldus diverse media, met het volgende plan.

De mensen die de Oorlog nog hebben meegemaakt, de mensen die in de jaren ’50 ons land hebben opgebouwd tot wat het nu is, of eigenlijk, wat het eens was, worden harteloos in de grond getrapt en uitgekotst door de kinderen van toen, waarvan velen jaren langer studeerden dan de kinderen van tegenwoordig nog mogen. Harteloos beleid dat deels verborgen onder de mediasluier van de angst voor IS en extremistengevaar er doorheengedrukt wordt.

Willem Drees draait zich vrijwel iedere dag om in zijn graf.

Wat kunnen wij doen tegen deze Regering? Stemmen? De oppositie doet geen enkele moeite om deze groep patjepeeërs te laten vallen. Revolutie? Nee, de Nederlander is niet Revolutionair, ook nooit geweest, als we de Patriottenstrijd even buiten beschouwing laten. In verzet komen? Hoe dan? Op welke manieren?

Neen, wellicht is het wijzer te wachten. Te wachten tot deze Kabinetsleden zelf in het bejaardenhuis zitten en dan daar als verzorgende of vrijwilliger te gaan werken. Zout in de koffie, te hete douche, kunstgebit verstoppen, eten koud serveren, niet reageren op oproepen van de zoemer. Ze laten liggen als ze gevallen zijn. Hun bedden niet verschonen. Misschien is dat de beste optie.

Weg krijgen we ze vooralsnog niet. Maar dat ook dit plan en dit harteloze beleid slachtoffers gaat maken onder die bejaarden die alleen maar AOW hebben, een klein pensioentje en die zich krom moeten betalen straks aan ziektekostenverzekering, belasting en weet ik veel wat nog meer is een feit.

En dat reken ik dit Kabinet zwaar aan. Zeer zwaar.

Schoften. Dat zijn het. Niet meer en niet minder.

6 gedachten over “We missen 660 miljoen. Weet je wat? Laten we de bejaarden pakken!”

 1. Helaas, helaas! De zittende elite heeft tegen de tijd dat ze zelf oud en afhankelijk zullen zijn zoveel geld richting eigen bankrekening op belastingontwijkingde grachtengordels weten te parkeren, dat ze daarvoor -en dit maal wel tegen zware belastingaftrek- privaat jongetjes en meisjes in kunnen huren om hun billen te wassen. En dankzij Jetta’s geniale dwangarbeid krijgen ze dan nog geld toe ook, omdat ze de jonge stumpers voorzien van een wenswacht- en houd-uzelf-arbeidsfit-tot de dag der dagen is aangebroken dat u misschien een flexvontract krijgt voor enkele uren en maanden.

 2. Mooi artikel. Absoluut vergelijkbaar met wat er aan het gebeuren is bij ons in België, of doen ons beider landspolitici aan na-apen.
  Gelukkig bestaat er een eerlijkheid in deze wereld waar niemand iets kan aan veranderen: Op het moment dat men sterft heeft men niets meer aan alle weelde dat men om zich heeft verzameld.

 3. @JJB, “Schoften. Dat zijn het. Niet meer en niet minder.”

  Misschien toch iets meer? Deze elite gedraagt zich als boeven, financiële boeven wel te verstaan, die oude mensen gaan leegroven om hun eigen voordeeltjes te kunnen behouden.

  Anders, stel je voor, zouden ze de oligarchen en Superrijke individuen en corporaties moeten belasten. Kan toch nie! Heiligschennis!

  Heilige Mammon zal dit nooit toestaan, toch?

 4. Je moet dit helemaal anders zien. Het is eigenlijk een milieu maatregel, al die oudjes die nu maar nutteloos niets zitten te doen gaan straks de wijken in.
  Lege blikjes en ander oud ijzer zoeken,flessen waar nog statiegeld op zit zoeken, containers van restaurants het eetbare spul uithalen, als het niet om te janken was zou ik zeggen niets dan lof.
  Maar als ik het serieus bekijk is het een feit dat door dit geklooi van rechts Nederland de aow ers steeds dieper in de zorgen worden gedrukt.
  Ik heb 50 jaar gewerkt, als chauffeur bouw je geen pensioen op, heb in totaal 40 euro pensioen, dit is nog te weinig om de kortingen en verhogingen van deze diefstal ronde te betalen.
  En het ergste is, ik ben er van overtuigd dat bij het eerste tekort dat zich voordoet gekeken wordt naar:
  Mensen in de bijstand.
  Zieken.
  Bejaarden.
  Immers die zijn gewend aan klappen, en als vvd er noem je deze mensen toch gewoon “onproductieven’.
  En de veertigers van nu? Ach die denken niet verder dan volgend jaar en beseffen niet dat ook voor hun de tijd komt dat ze met pensioen willen, maar dat hebben ze dan zelf onmogelijk gemaakt.
  O, en voor ik het vergeet, ik heb het over de vvd.
  Maar de volgende partijen zorgen ervoor dat bejaarden zonder vermogen over de rand van de armoedegrens gejaagd worden:
  PvdA, D66, CU, SGP.
  Als schelden mocht zou ik de kamerleden van deze partijen asociale nutteloze uitvreters noemen, die uitsluitend in de kamer zitten voor hun eigen gewin en het grote geld.
  Maar omdat schelden nu eenmaal niet beschaafd is laat ik dit na.

 5. Gek he, de PvdA staat laag in de peilingen!
  Ik heb ze nog nooit zo a-sociaal bruin zien gebakken bij de Partij van de Aso’s, met hun leidertje die met zijn gehandicapte kind stond te showen om wat meer stemmen binnen te halen. Geen wonder dat zijn vrouw hem de deur heeft uitgetrapt.
  De gristelijke partijen kunnen in deze hun Bijbel beter gebruiken als pleepapier, hoe hypocriet kan men zijn.

  Nee, dan heb ik nog eerder bewondering voor VVD. Die zegt gewoon dat ze voor de harde werkers zijn. Net alsof de bejaarden van nu hun hele leven uit hun neus hebben zitten te vreten.

 6. Ben wel blij dat men door nieuwe media (kunnen die rechtsen niet meer spindoctoren zoals vroeger) dat het nu duidelijk is voor IEDERE Nederlander dat hier een UITERST RECHTS regime heerst.

  Vandaar ook dat die rechtse trollen zich koest houden. De feiten tegen hen stapelen zich in hoog tempo op.

  Sinds de VVD en die evenzo rechtse PVDA aan de macht zijn zijn de corruptie schandalen niet van de lucht. De ene boef na de andere boef mag met behoud van bonus gewoon verder graaien. De ene graai minister na da andere komt weg alle motie van wantrouwen overlevend.

  Ondertussen voelen de gehandicapten, bejaarden, chronisch zieken en de gewone arbeiders plebs het.

  Bejaarden nota bene die het land hebben moeten opbouwen voor ventjes als Rutte (zonder gezin, hoe weet hij wat dat is ?).

  VVD/PVDA willen een maatschappij opbouwen top down. Niet zoals je een huis opbouwt bottom up. Sterk fundament en een licht dak. Nee zij doen het andersom een overbetaald dak waarbij het fundament wordt uitgehold en op instorten staat.

  Ik heb een hekel aan domheid daarom heb ik een hekel aan de PVDA en de VVD in het bijzonder. En DAT IS LOGISCH!

Reacties zijn gesloten.