Open brief aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Groen van Prinstererlaan 99
1181 TR Amstelveen

Betreft: uitlatingen Gerard Joling.

Geachte dames en heren,

Graag vraag ik in deze open brief uw aandacht voor het volgende.
Het KiKa doet fantastisch werk om kinderen die een verschrikkelijk lot met zich meedragen, kanker, een perspectief op de toekomst te bieden en zelfs hoop op genezing.
Dat een zo fantastische organisatie daarbij alle steun kan gebruiken die er maar is, spreekt eigenlijk vanzelf.

Ik mag aannemen dat u de stelling onderschrijft dat elk kind dat maar enigszins geholpen kan worden door het KiKa dat zonder enige reserve verdient en krijgt.
Of het betreffende kind zwart of blank is, arm of rijk, religieus of niet religieus, asielzoeker of niet asielzoeker is of…. uitgeprocedeerde asielzoeker of niet uitgeprocedeerde asielzoeker is.
Als u dat zonder enig voorbehoud onderschrijft, bent u het dan met mij eens dat iemand die op zijn weblog verklaart voor uw organisatie en nobele doelstellingen een t.v.-spot op te nemen beter onderstaande tekst welke hij eveneens op zijn weblog plaatste achterwege kan laten:

(citaat) “Verder word ik doodziek van dat gedram in de politiek over uitgeprocedeerde asielzoekers. Uitgeprocedeerd betekend dat er geen recht op toegang tot Nederland is. Zelfs niet bij herhaaldelijk verzoek. Deze hele rechtsgang heeft parlementaire goedkeuring. Wat is dat voor gedram om daar telkens weer uitzondering op te willen maken? Zet dan alle deuren maar wagenwijd open! Dan zijn wij eindelijk verlost van die nare politieke spelletjes. Er heerst uitdrukkelijk altijd de hete discussie of uitgeprocedeerde asielzoekers wel of geen bed, bad en brood geboden moet worden. Zullen wij eerst eens kijken wie van de legale Nederlands en met name ouderen een bed, bad en brood nodig hebben? Er zijn inmiddels ouderen genoeg zonder!!! Pffff…….. “ (einde citaat. Bron: weblog gerardjoling.nl)

Het hier geciteerde is niet zomaar de mening van een willekeurig iemand maar van iemand met een heel groot publiek wiens woorden ook nog eens uitgebreid onder de aandacht gebracht worden in de grootste krant van dit land.
Met andere woorden: de opvattingen die Gerard Joling verwoordt, hebben impact net zoals wanneer een landelijk bekend politicus mensen ‘minder, minder, minder’ laat scanderen in een bierkelder voor het oog van de camera’s.
De mening van de heer Joling is dus gezien de grootte en de reikwijdte van zijn platform niet privé zodra die door hemzelf naar buiten wordt gebracht.
Evenmin zijn de hier boven geciteerde opvattingen van de heer Joling een ‘verspreking’ aangezien hij enige tijd geleden in een televisie-uitzending racistische en denigrerende opmerkingen maakte over Marokkaanse mensen.

Mijn vrees is dat iemand die zich zo langzamerhand bezig is te profileren als niet alleen zanger maar ook als een notoire racist en xenofoob, wel eens – wanneer hij daartoe de kans zou krijgen – onderscheid zou kunnen gaan maken naar ras, afkomst, religie en status van kinderen en hun ouders bij het bepalen van het antwoord op de vraag wie er in aanmerking komen voor hulp bij een vreselijke ziekte en wie niet.
Het lijkt mij dat een organisatie met een smetteloze reputatie als KiKa het zich daarom niet kan permitteren iemand die dergelijke opvattingen huldigt en actief uitdraagt in dienst kan hebben als ambassadeur of anderszins ter bevordering van de doelstellingen van uw organisatie.

Graag verneem ik per ommegaande uw zeer gewaardeerde reactie.
Deze brief zal vanwege het open karakter ervan gepubliceerd worden op het weblog Krapuul.nl.

Met vriendelijke groet,

Ralph van der Geest.
….., 07-09-2014.

7 gedachten over “Open brief aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)”

 1. U verwacht toch niet echt een antwoord? Naar waarheid antwoorden is tegenwoordig zo onnederlands!

 2. @1), Ik wacht een paar dagen en dan geef ik u antwoord. 🙂
  Wel kan ik zeggen dat ik het van het grootste belang vind dat mensen als Joling en andere publieke figuren niet de illusie moeten koesteren dat ze zonder tegengas hun volstrekt abjecte meningen maar kunnen spuien alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

 3. Geer kan ook zelf een ouderenhuis met bed en bad kunnen opzetten,geld zat.
  Of geer kan een donatie doen aan ouderen zonder bed of bad?
  Geer kan dan zijn oude vriendinnen er ook in zetten meteen,en weer een giga hit op SBS mee hebben.

  Kom op geer zet jij je eens financieel in voor de ouderen waar je je mond zo vol van hebt,praatjes vullen geen gaatjes.

 4. Geer kan zijn valse vriendjes en vriendinnetjes met geld ook vragen wat te doneren?
  Nou dan is het ouderen zonder bed en brood probleem opgelost..omdat je er zoo mee zit geer?
  Nou actie dan geer!

 5. Leuk !

  Kankeren over een relnicht 😉

  Maar even serieus, wat die man zegt kan gewoon echt niet door de beugel.

 6. Politainment van Joling.
  Goede brief, Ralph. Ben benieuwd naar het antwoord, als die al komt.

 7. Jjb,
  ??
  Is serieus bedoeld!
  Als hij dat wil doet hij dat,en hij zelf! Is notabene de beginner van het kankeren..niet duivelsadvocaat spelen aub

Reacties zijn gesloten.