De Jan-Peter Balkenende award

Nee, daar zie je naar uit, als bruisende, immer vooruitstrevende christelijk jongere: de Jan-Peter-Balkenende-Award . Dat is wat je antwoordt als men je op twaalfjarige leeftijd vraagt wat je uiteindelijk wilt bereiken in het leven: de Jan-Peter-Balkenende-Award!

Je bek houden als het erop aankomt, namelijk op het moment dat de LPF, de eerste Nederlandse substantieel xenofobe partij sinds de NSB, zich aandient, en daardoor premier worden van het allerbelachelijkste na-oorlogse kabinet ooit.

Een kabinet dat uiteenviel door een overschot aan foute accountmanagers, vastgoedhandelaren, autoverkopers, modelvliegtuigbouwers en anderszins psychisch labielen bij de LPF, maar Jan-Peter Balkenende vond dat ver te preferen boven die verschrikkelijke sociaal-democraten.

En daarna nog eens acht jaar je bek houden. Vooral waar het essentiële beslissingen betrof zoals het verlenen van steun aan oorlogen die zo hier en daar begonnen werden. En gewoon zeggen dat je je niet kunt vinden in de conclusies van een commissie, die je zelf daaromtrent na zeven jaar onder zware druk en ter vermijding van een parlementaire enquête, eindelijk hebt aangesteld. Nog wat reutelen over ‘kennis van nu’.

Je bek houden, behoudens het uitstoten van klanken die weliswaar in het woordenboek der Nederlandsche Taal terug te vinden zijn, maar waarbij pogingen tot het compileren ervan tot een significante hoeveelheid informatie slechts tot hysterische huilbuien leiden.

Daarmee krijg je een award naar je vernoemd.

5 gedachten over “De Jan-Peter Balkenende award”

  1. “het uitstoten van klanken die weliswaar in het woordenboek der Nederlandsche Taal terug te vinden zijn, maar waarbij pogingen tot het compileren ervan tot een significante hoeveelheid informatie slechts tot hysterische huilbuien leiden”

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  2. Zozeer heeft Jan Peter Nederland en het Nederlands liefgehad dat hij geen prijs maar een award naar zich laat noemen.

  3. Het wordt tijd dat Balkenende gewoon direkt verantwoordelijk wordt gehouden voor de Nederlandse militairen die in Irak zijn gedood. Hij wist dat de bewijzen dat Irak massavernietigingswapens had heel mager waren. Nederland had gewoon moeten zeggen: we doen niks zonder VN-mandaat.

Reacties zijn gesloten.