Wanneer begaat onze eigen aandachtshoer zijn wanhoopsdaad?

In Trouw een leuk achtergrondartikeltje over Terry Jones, de “Koranverbrander”. De man “bewijst zijn gelijk” door moslims te treiteren en dan te zien hoe die uit hun dak gaan. Waarbij het van belang is te onderstrepen welke moslims uit hun dak gaan; wij hebben hier bijvoorbeeld 1 miljoen moslims, en die gaan niet uit hun dak. In de USA sterft het van de moslims, en die gaan niet uit hun dak. Er zijn wereldwijd 1,5 miljard moslims en die gaan niet uit hun dak.

Terry Jones bewijst dus helemaal geen reet.

Terecht wijst Trouw erop dat Terry Jones eigenlijk maar een zielige aandachtshoer is met een “kerk” met een tiental volgelingen. Je zou inderdaad hopen dat mensen die het uitlokken van geweld nodig hebben om “hun gelijk te bewijzen” niet al te veel bijval krijgen.

De wanhoop nabij
Onze eigen aandachtshoer hier in Nederland, de heer Geert Wilders, is er tot nu toe anders aardig mee weg gekomen; anderhalf miljoen malloten slikken alles wat hij zegt als zoete koek.

Maar de kentering lijkt te zijn gekomen; met “Fitna 2” (bekijk de trailer hier) lijkt Geert Wilders zijn hand te overspelen. Wilders de aandachtsslet scoort er niet meer mee. Lees de diverse reacties overal op het internet er maar eens op na.

Het schrikbeeld, het spookbeeld, van “de islam” die ons wel even zal onderwerpen werkt niet meer. Alleen in de krochten van het internet zijn er nog mensen die die lulkoek geloven.

Net zo goed als dat er op het internet mensen zijn die in het mannetje op de maan geloven. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel iemand op het internet die het gelooft.

Je kan geen kerk maken zo ridicuul of je krijgt wel een paar wazige kerkgangers.

De angst voor “de islam” is duidelijk aan het verdwijnen, en maakt plaats voor ordinair racisme. Hier hebben we de afgelopen tijd de nodige voorbeelden van gezien.

Geert Wilders en zijn PVV hebben uit populistische motieven de nodige “linkse” standpunten overgenomen (voor “ons soort mensen”) maar kan deze (o.a. uit juridische overwegingen) niet koppelen aan onvervalst racistische standpunten. Hij zal dus zijn anti-islam agenda moeten handhaven. Een agenda die minder en minder geloofwaardig wordt.

Het wachten is dus op aandachtshoer Wilders die zijn “gelijk” gaat “bewijzen”, net als de gekke dominee in de USA.

Zal het hem lukken of zal hij zich alleen maar belachelijker maken dan hij nu al is?

21 gedachten over “Wanneer begaat onze eigen aandachtshoer zijn wanhoopsdaad?”

 1. Effe alle Fascisme op een stokje, maar ik vrees dat Wilders uit is op een vergelijkbaar scenario als Terry Jones. Hij reist niet naar Rome, New York & Israël om in Nederland extra stemmen te behalen, maar enkel om internationaal aandacht te trekken. Ik geloof ook niet dat Wilders echt liefde voor Nederland voelt. Eer hij in Amerika een vaste voet aan de grond heeft, zie ik hem nog wel a lá Ayaan vertrekken. Tot die tijd is en blijft Wilders, wat mij betreft, enemy of the state #1

 2. Jan Schreef:

  Ik geloof ook niet dat Wilders echt liefde voor Nederland voelt

  Daar is het meest gekke van – dat ultra-nationalisten geloven steeds in hem. (“onze waarden,onze cultuur”)Te gek voor woorden!

  “De angst voor “de islam” is duidelijk aan het verdwijnen, en maakt plaats voor ordinair racisme. Hier hebben we de afgelopen tijd de nodige voorbeelden van gezien.”

  Dat heb je goed gezien – de “islamkwestie” is gewoon als masker gebruikt ten behoeve van de gierend maatschappelijke racisme.

 3. Ga er niet vanuit dat al die 1,5 miljoen kiezers alles voor zoete koek slikken. Het zijn voor een groot deel mensen die bang zijn of opportunistisch.

  Ik praat regelmatig met overtuigde PVV-stemmers en die zijn doorgaans minder radicaal dan Wilders. Ze zijn bijvoorbeeld doorgaans tegen het deporteren van mensen die veroordeeld zijn voor een misdrijf als die hier geboren of opgegroeid zijn ongeacht tweede nationaliteit. Sterker nog ze geloven me vaak niet als ik zeg wat er in het PVV verkiezingsprogramma staat.

 4. er zijn er wel een paar uit hun dak gegaan in afghanistan…die hebben er maar gelijk een stuk of 8 gedood….

 5. De moslimgemeenschap in Nederland laat zich duidelijk niet uitlokken door het krenkende getreiter van Wilders. Daarmee laten ze zien meer verantwoordelijkheidsgevoel te hebben voor het functioneren van onze samenleving dan Geert en zijn bende geflipte aso’s. Het voortdurende gesar van Wilders zou zelfs wel eens averechts kunnen gaan werken en onze moslims het aura van redelijke en bedaarde bevolkingsgroep bezorgen.

  Die ontwikkeling moet de krachten achter Wilders aan het denken zetten: het geziek van Wilders werkt niet; het brengt ons doel – de invloed van de moslims beperken door ze uit de westerse samenleving te dwingen – niet naderbij. Hebben we nog een laatste optie om de vlam in de pan te laten slaan? Ja.
  Mijn advies; geef Geert nog een half dozijn bewakers erbij. De personen waarop hij steunt hebben vaak genoeg bewezen zonder scrupules te zijn om hun droom van een Groot-Israël naderbij te brengen.

 6. Wilders tactiek is simpel. Allerlei zaken roepen die anderen aanzetten tot iets. Schofferen van mensen totdat er iets in ze knapt onder het mom van de vrijheid van meningsuiting en mensen aangeven die in zijn voorstelling hem bedreigen. Mensen treiteren die in zijn ogen achterlijk en minderwaardig zijn, maar door te roepen dat hij het niet over de mensen heeft maar over hun ‘gevaarlijke ideologie’ waant hij zich vrij van vervolging. En als zijn fans iets ondernemen kan hij omdat niemand lid is van zijn organisatie er zich altijd van distantiëren. Perfecte constructie voor framing, totdat een keer de bom barst.

 7. Ik zie een scenario voor me waarbij Wilders net zo lang blijft provoceren tot het een keer mis gaat en er een aanslag komt.
  Stel dat die aanslag op Wilders zelf gebeurt, dan is hij de martelaar, de held die strijdt voor vrijheid van meningsuiting.Slachtofferrol ligt hem wel dus vul zelf maar in. Hij is iig in een klap wereld beroemd
  Elke andere aanslag zal hem en zijn PVV een enorme boost geven.
  En tot die tijd voert hij een anti-islam/ pro-israel programma uit waar rijkelijk voor wordt betaald door zijn sponsoren.

  Fitna I was zo’n amateuristisch prutswerkje waar hij in de originele versie ook pagina’s uit de koran wilde scheuren. Dat heeft toch maar 1 doel nl provoceren. Wie zit hier nou op te wachten.

  Ik volg Wilders zijn programma en beleid al jaren en om de binnenlandse politiek geeft hij absoluut niks behalve dat alle moslims weg moeten. Elke ander item is alleen bedoelt om stemmen te trekken.

  Of ben ik nu te pessimistisch over onze Geert?

 8. Nico Schreef:

  Of ben ik nu te pessimistisch over onze Geert?

  Neuh, eerder schreef ik al eens dat ik hem in staat 8 zijn eigen aanslag op zichzelf te regisseren & te overleven. Tja, en misschien wel middels een door de Mossad geschreven draaiboek, want Israël zit dankzij huurling Wilders nu al vuistdik in de aars van Nederland. 😡

 9. Of de aanslagen zijn op ;linksen’ en dat kan zowat iedereen zijn waar de pvv het niet mee eens is. Ik denk dat Job Cohen het meeste gevaar loopt.

 10. Een voor de hand liggende vraag die te weinig wordt gesteld: waarom geweld vanwege die boekverbranding niet wereldwijd en alleen in Afghanistan ? Gaat het eigenlijk over de bezetting (voor de naievelingen onder ons: de wederopbouw) ?

 11. PVV imiddels de grootste parti in Nederland en nog steeds zijn jullie oogjes niet open gegaan. Ga vooral door met jullie wanhoopsartikelen met allemaal caberetekske leugens. Doen jullie goed!

  PVV op 1!

 12. @15 :Jimmy Who:

  Goed, ok, ik zou je wat willen vragen. Totnogtoe heeft jullie Wilders alleen nog maar het beleid gesteund van en voor de rijken in dit land, terwijl juist beloofd was dat er zoveel beter zou worden voor ‘ gewone’ mensen. Ik zie daar niets van.
  Ik vind het dus ook heel vreemd dat de pvv groeit, en vraag me af wat deze kiezers echt willen, want het gaat dus blijkbaar duidelijk _ niet_ om een beleid waar gewone mensen wat aan hebben.

  Stel dat wilders de grootste partij zou krijgen bij de verkiezingen,- hij mag het voortouw nemen-, en hij wordt de minister-president,- bij dat idee zit ik niet echt te soppen-, maar ok, stel dat dat zo zou lopen.
  Wat vind jij dat de pvv dan echt zou moeten gaan doen? Kan jij het beleid schetsen waarbij de pvv helemaal zou mogen doen ‘ wat het volk wil’ , en waar ‘ het volk’ baat bij zou hebben?

  Ik meen deze vraag echt, ik weet het serieus niet. Het volk staat tussen aanhalingstekens, omdat ik het idee heb, dat er helemaal niet zoiets is als een gedeelde, gemeenschapellijke visie.

  Kom, noem het allemaal eens op, ben heel benieuwd.

 13. ” Wanneer begaat onze eigen aandachtshoer zijn wanhoopsdaad?”

  Kinderen roepen al de Keizer heeft geen kleren aan.

  de volgers van de stichting gaan dat ook inzien {?}.

  het beveiligen en de malloot niet aanpakken is de grootste fout? domheid?
  die er gemaakt is.

  hij gaat wel flippen. zit er dik in.

 14. #15 Jimmy Who

  de grootste partij? u bedoelt de stichting?

  maurice lang niet gelezen.

  wat een nieuws.

 15. Jimmy Who Schreef:

  VV imiddels de grootste parti in Nederland en nog steeds zijn jullie oogjes niet open gegaan. Ga vooral door met jullie wanhoopsartikelen met allemaal caberetekske leugens

  Reacties met het woord ´jullie´ worden hier niet serieus genomen. Bij het onderwerp blijven. Iets uitbrallen wordt niet op prijs gesteld.
  Tip. Lees eerst eens een goed boek over democratie en echte vrijheid van mening, alvorens je in emotionele jammerklachten te wentelen, en op labiele wijze vanuit een vijandbeeld te oreren.

 16. Jimmy Who Schreef:

  PVV imiddels de grootste parti in Nederland

  De grootste partij is óf de partij met de meeste leden (in dit geval 1) óf waar de meeste mensen op gestemd hebben, NIET de partij die in de laatste momentopname van Mau de Woef een keertje bijna bovenaan staat.

  Verkiezingsresultaten:
  EP2009: 17,0%
  TK2010: 15,5%
  PS2011: 12,4%

  Grootste partij? I don’t think so.

  P.S. Indien je met “parti” niet “partij” maar “party” bedoelt, kan ik je geen ongelijk geven. Het is daar inderdaad nogal regelmatig “feest”. 😛

  .
  (Wat is dat toch met mensen die aandacht willen trekken door onderwerpen van pakweg een half jaar oud omhoog te halen? 😐 )

Reacties zijn gesloten.