Journalistieke dieptepunten 2009

geseJeroen Mirck (redacteur Joop.nl):

De verkeerde Tates op de voorpagina van het AD, dat vond ik een inktzwart journalistiek dieptepunt. Maar erger is een veel bredere trend: om maar niets te willen missen van megafoonpoliticus Geert Wilders, schrijven journalisten elke scheet op die het orakel uit Venlo produceert. Iedereen vliegt braaf mee naar Londen om te zien dat Geert er niet in mag, en enkele weken later uiteraard weer wel. Media moeten weer durven om keuzes te maken, standpunten in te nemen, positie te bepalen. (denieuwereporter)

Helemaal mee eens. Overigens maken de media die keuzes heus wel, alleen doen ze dat in het geheim.

64 gedachten over “Journalistieke dieptepunten 2009”

 1. Allereerst wens ik iedereen een goede gezondheid toe voor het komende jaar. Dat is het minst controversieel en tegelijkertijd het belangrijkste in het leven.
  Nu ter zake: Mirck bedoelt waarschijnlijk dat de media weer de keuzes moeten maken die in Mirck’s denkraam passen. Maken die media andere keuzes dan is Mirck verongelijkt als een verwend kind.

 2. Heel goed Liera, iedereen beste wensen voor 2010.

  Wat het maken van keuzes betreft: ik denk niet zozeer dat het een verborgen agenda’s zijn (op een paar uitzondering na) maar dat het eerder angst is om zichzelf bloot te geven.

 3. Off topic natuurlijk allemaal weer ik had immers een speciaal beste wensen bericht geplaatst. 😈

  Maar iedereen de beste wensen natuurlijk

  Maar goed ik geloof dat ik toch niet geheel bezijden de waarheid zit als ik zeg dat bijvoorbeeld Ilse media in het geheim een uitgesproken pro-Wilders agenda voert. Laat ik het zo zeggen; ik weet dat eigenlijk wel zeker.

 4. Kiera, als je de moeite had genomen even te lezen, dan had je gezien dat Mirck juist wel pleit voor duidelijke keuzes, ook al zijn het de zijne niet:

  “Media moeten weer durven om keuzes te maken, standpunten in te nemen, positie te bepalen. Daarom ben ik een van de vier redacteuren die Joop.nl heeft opgezet: een opiniesite die duidelijk zijn plek afbakend. Progressief, toekomstgericht, oplossingsgezind. Prima als je aan de andere kant van het spectrum gaat zitten, zoals Elsevier doet. Zij kiezen tenminste.”

  Nou gelukkig nieuw jaar iedereen en als lezen wat lastig is, schaf een bril aan 😉

 5. @ Hobbel

  Bekijk je eigen voorpagina eerst eens voordat je evenzeer domme comments linkt, meneer Hobbel. Niet alleen staat Wilders bovenaan om iets waarmee hij weinig te maken heeft, behalve door er commentaar op te leveren. Maar ook spel je zijn naam verkeerd. Te veel haast om het er op te zetten, is mijn indruk.
  Treurig.

 6. @ onenibal

  MAgreet heeft er heul heul veul mee te maken. Commentaar erop hebben is vrijheid. Dat die menig jouw niet bevalt is een ander verhaal.

 7. Waar is je ruggengraat? Blijkbaar kan je niet voor jezelf opkomen heb je daar een MAgreet voor nodig. Ik heb mn stoep vanochtend nog zelf schoongeveegd, daar heb ik MAgreet niet voor nodig. Dat jouw stoep misschien nog vies is, ligt volledig aan jezelf.

 8. Ik vind het altijd wel interessant worden als de PVV-aanhangers met een “grote schoonmaak” beginnen te dreigen. Alleen jammer dat ze vervolgens altijd te schijterig zijn om precies uit te leggen wat ze daarmee bedoelen.

 9. “De grote schoonmaak?”Ik krijg daar altijd enge gedachtes bij als de PVV-er daar over begint. Blijkbaar heeft Nederland nog niks geleerd van “de oorlog”. Maar ik neem niemand iets kwalijk, zo opa, zo kleinzoon.

 10. Geheel in tegenstelling tot wat je benevelde brein je ingeeft, ben ik niet te beroerd om te vertellen wat ik onder grote schoonmaak versta hoor.Kleine mannetjes als jij maken mij niet bang.
  Grote schoonmaak is het verwijderen van alle onaangepaste allochtonen die behalve het Nederlandse, ook over een andere nationaliteit beschikken.
  Grote schoonmaak is het uit de maatschappij verwijderen van alle door links sinterklasizme geimplementeerde wetgeving die nivelleert, dan wel parasitisme mogelijk maakt.
  Grote schoonmaak is corruptie en nepotisme uitbannen uit de politiek en publieke sector, ofwel de baantjesmachine van de PvdA vernietigen.
  Grote schoonmaak is de doodstraf invoeren voor zeden en kindermisbruikzaken.
  Grote schoonmaak is minimumstraffen onder barre condities.
  Grote schoonmaak is alle religie terugdringen uit de openbaarheid.
  Als ik wat meer tijd en zin heb zal ik je, als ik dan nóg niet geband hebt, binnenkort wel vergasten op een uitgebreidere versie van mijn gedroomde grote schoonmaak.

 11. Wel het nationaal-populisme is dus t’rug van weggeweest.Het heeft 1 á 2 generaties overgeslagen, maar het is t’rug. Ik huil om mijn Nederland, jammer dat we nog zo achterlijk zijn. 🙁

 12. @jvdheuvel,

  welles, maar je stond zo hoog dat je wegviel!

  @Sjef

  Alle wetten zijn er om te wijzigen, zo gaat dat al eeuwen.Ten minste, heb jij nog heksen verbrandt onlangs?

 13. Ook grondwetten worden steeds gewijzigd Sjef, sterker nog, de door nederland afgesloten verdragen die nu boven de grondwet staan ,zijn op diverse punten in strijd met de grondwet, dus onze grondwet heeft zijn relevantie verloren en dient dus te worden vervangen. Mooi moment om gelijk wat zaken aan te passen.

 14. @zande; als ik iets wil schoppen kom ik wel even aan die dode paarden op dagelijksestandaard trekken, daar heb ik jullie hier niet voor nodig.

 15. zande

  Noem een verdrag dat de grondwet tegenstrijd, want volgens mij staan internationale wetten nog steeds boven de Nederlandse, maar dat kan ook een punt zijn waarom de PVV liever uit de EU stapt.

 16. @zande ja jullie er was hier nog een DDS’er vond ik al opmerkelijk en toen kwam jij hier opduiken. Da’s 2 DDS’ers op 1 dag. Het moet niet gekker worden.

 17. Ik kom bijna nooit meer op DDS. Alleen om zelf wat te plaatsen. Maar al dat gewauwel wat daar staat heb ik al honderdduizend keer gelezen en het maakt nog steeds geen indruk.

 18. Waar Hier? Nederland?Ben opgegroeid in de een kanswijk, nu studie aan het afronden in de kansstad Den Haag.Moet zeggen dat ik elke dag op straat loop en ik wordt weinig lastig gevallen,ook al woon ik in een wijk die overwegend Nieuwe Nederlander bevolkt. Wat ik niet begrijp is dus het zuur van de PVV-er.

 19. @ Sjef
  Het probleem van de gemiddelde PVV´er is z´n oma die in zo´n soort wijk woont, ziet dat iedereen om hem heen doodgeknuffeld wordt en Balkenende hoort praten over zoet, terwijl hij zoet zijn bedoelt.

  @ Hobbel
  Inderdaad. Wat je zelf plaatst is ook altijd hetzelfde gewauwel. Niet alleen ongeloofwaardig, maar gewoon uit de rails.

 20. En ik ben geboren en getogen in de schilderswijk van Den Haag, dat geeft me enig recht van spreken. Die is namelijk voor normale autochtonen onleefbaar. Maar als je bedoelt dat er geen problemen meer zijn omdat er geen autochtonen meer wonen, dan klopt dat.
  Jammer dat zo’n wijk een beetje veel geld kost, en niets oplevert. Vindt je dat acceptabel, is er niets aan de hand, vindt je dat een drama, dan stem je PVV.
  En probeer mij nu ajb niet te vertellen hoe gezellig multicultureel de Hoefkade is, want dan ben je aan het verkeerde adres, ik zag ze zichzelf kastijdens met zwepen en scheermessen voorbijtrekken op een van hun feestdagen. De laatste autochtoon pakte toen z’n spullen.

 21. Ik woon aan de kant van de Rijswijkseweg, ook geen gezelige wijk. Laak is Messed up, maar ik vind die bulgaren en polen wel gezellig,doen niemand kwaad ondanks een soms kwaaie dronk/

 22. Vertel trouwens waarom jou recht boven Nieuwe Nederlanders gaat? Misschien is de oplossing af te zien van de mening dat Nieuwe Nederlander inferieur zijn.

 23. Wederkerigheid is het antwoord Sjef. En daarnaast zijn ze niet inferieur, alleen hun gebruiken en opvattingen zijn inferieur. En zolang ze alleen in alle negatieve stats bovenaan staan, zal er weinig veranderen in hoe ze bezien worden.

 24. wat is er zo minder aan hun gebruiken? Alsof ons geloof zo in 2 d future is. Wij hebben hele indianenstammen uitgeroeid. Onder het mom van de missie……

 25. Spreek voor jezelf Sjef, alle geloven zijn inferieur aan atheïsme, maar sommigen( islam, kannibalisme,Voodoo) zijn nog wat primitiever.
  En terwijl wij(?) indianenstammen uitroeiden, zaten wij ongeveer in de fase waarin zij nu verkeren.Op datzelfde moment roeiden de moslims overigens ook hele volksstammen uit hoor. Alleen zijn wij wat vooruit gegaan, terwijl zij nog steeds achterlijk zijn.En we zijn al duizend jaar in oorlog met islam, kunnen we moeilijk gaan doen alsof ze onze vriendjes kunnen zijn hè? Doen zij ook niet. Tot de uitkeringen weer binnen zijn dan tenminste,daarna niet meer.

 26. Wow een bekenning van een PVV-ert. :mrgreen:
  Wij hebben toch wel verkeerde dingen gedaan? We hebben gestolen wat niet van ons was? En wij willen geen schuld bekennen?

 27. Nou,….ik weet wel dat het niet correct was, maar ’t was even voor mijn tijd hè. En in die tijd was het normaal, voor die mensen. En dat is dus juist het probleem met onze gasten hier, die vinden het nu ook normaal om parasiet te zijn. Of om als een godsdienstwaanzinnige door de straten van Den Haag te trekken.
  Als we daar nu eens met harde hand een eind aan maken, ze retour afzender sturen, dan zal ik voor de eventuele uitwassen naderhand wel sorry zeggen, goed? 😈

 28. Zeur dan niet als een uitgeroofde Afrikaan hier eff een leven wil opbouwen,we hebben Afrika 200 jaar leeggeroofd, mijn mening is dat payback een slet is

 29. @Sjef
  Afrika leeggeroofd? Je weet niet waarover je het hebt. Waarom dacht je dat al die landen rond 1960 ineens onafhankelijk werden? Kostte veel meer dan het opbracht.

 30. Vind ik ook niet erg,alleen laten de meesten mij hun leven opbouwen. Dat bedoel ik dus met inferieure immigranten.
  In de VS, waar ze geen uitkering en huis krijgen arriveren mensen die bereidt zijn hard te werken om hun kinderen een betere toekomst te geven.Door hard werken, alles aanpakken en doorzetten in de smerigste omstandigheden bouwen ze iets op. Top. Petje af.
  Onze immigranten zijn na een paar jaar de WAO ingedoken en hun nazaten doen het niet veel beter.Bah.

 31. De Nederlandse forten langs de kust werden alleen gebruikt als terminal voor de slaven die door Arabieren en inheemse vorsten werden aangeleverd. Walgelijke handel, geen debat over. Maar toen dat ten einde liep, liet men die forten gewoon leeg staan als niemand ze hebben wilde. In Afrika (behalve in Zuid-) is nooit iets van belang te halen geweest dat niet op een eleganter manier goedkoper te krijgen was.

 32. Afrika niet leeggeroofd? moeh ahehehehjgy. Jij heb je geschiedenis boeken geskipt over de goudkust en de slaven driehoek. Beetje jammer

 33. Hannibal,

  Wat een gore leugen is dat. Ik ben zelf in de Gambia geweest en een land als Guinee-Bissau geweest. Ik heb bootjes gezien waarin de slaven in schepen werden geschopt.De Haven was in principe een betonblok van 100 meter lang, waaraan schepen konden aanmeren.

  De goorste leugen van de avond werkelijk

 34. salaam aleikum sjef jij heb gelijk deze rasisten zijn alemaal stront maar jij trapt niet in
  allah zal jou de paradijs geven vriend

 35. Urgu

  broeder/zuster

  onderdruk je boosheid, boosheid is een kenmerk die mensen op het verkeerde pad brengt. Shoukran, maar ik ben hier niet voor het paradijs.

 36. Ik zie niet zo goed waarom meneer zo boos is maar ik ben er weg van voordat ie z’n bomgordeltje aantrekt. Veel succes met je broeders en zusters Sjef.

 37. Over slaven had ik al wat meer gezegd, oh geachte Sjef.
  Goudkust? ElDorado was al benoemd voordat iemand het zag. Ze zoeken nog steeds, overigens. Als je ergens geen verstand van hebt, kun je beter je mond houden en wat research doen alvorens te gaan schelden.

 38. En likken bij iedere voorbijganger die iets zegt wat in je straatje lijkt te passen is helemaal zielig. Of is Urgu soms een vaste gast hier? Lijkt er niet op.

 39. Sjef, jongen, ik zal je een beetje helpen. Alleen is het allemaal te moeilijk voor je, dat is wel duidelijk.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Goudkust

  Vertelt precies hetzelfde als ik hierboven al een paar keer heb gedaan.
  Afgezien van Zuid-Afrika, was er op dat hele continent weinig meer te halen dan slaven (heb ik hierboven al een paar keer vermeld) en vers water op weg naar Indië. Dat geldt in gelijke mate voor de gebieden die door andere Europese landen werden bezet.
  Verdere info kun je in Leiden vinden bij het Instituut voor de Geschiedenis van de Europese Expansie. Maar vraag ze om het simpel uit te leggen. Je mocht eens een misverstand krijgen.

 40. @sjefke we wilden toch zo graag vrijheid van meningsuiting op deze site? Dan heeft Urgu dus net zoveel recht van spreken als die andere idioten, ook al is Urgu waarschijnlijk ook een PVV-aanhangers-troll maar dan in vermomming.

Reacties zijn gesloten.