Die hard Marchouch adopteert Ede

Kijk, die Ahmed eens goed werk doen.

De gemeente Ede wordt voor het eerst ‘geadopteerd’ door een lid van de Tweede Kamer. PvdA’er Ahmed Marcouch, als stadsdeelvoorzitter in Amsterdam bekend van zijn harde aanpak van overlast veroorzakende Marokkaanse jongeren, gaat zich actief bemoeien met wat de Edenaren bezighoudt (…………..)????????

Hij is zelfs zo lief geweest om een hele stadheel dorp onder zijn  hoede te nemen. Want wat is het geval? Ahmed, vroeger stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, stond op verlies voor de gemeenteraadsverkiezingen en was eigenlijk buiten beeld. Lodewijk Asscher wilde hem niet hebben. Met eigen geld en flink folderen wist hij toch “een paar” voorkeursstemmen naar zich toe te trekken. En nu is hij kamerlid, door Job Cohen naar de hofstad gehaald. Verder weinig te zien tijdens debatten, maar ja je moet wat. Ahmed stond in Slotervaart bekend als de “Sheriff van Slotervaart“, dus hij wil zich inzetten en bemoeien met Jongeren in Ede die een voorkeur hebben voor kraagjes en capuchons.

Het project is een initiatief van het Samenwerkingsverband Aandachtswijken, waarbij kamerleden een “vogelaarwijk” mogen adopteren (red.)… Meneer constateert in Ede ‘Overtoomse wijkachtige toestanden’. Wat een toestanden. Tegenwoordig heeft elk pittoresk dorp wel fantoompijntjes, waarbij de oorzaak van die pijntjes heel eenzijdig wordt gediagnosticeerd. Meneer Marcouch wil met de wolven mee huilen. Dat mag, maar Marcouch is al lang niet meer serieus te nemen, zeker niet nadat Lodewijk Asscher hem had terug geroepen en hij op eigen houtje verder ging. Zijn redding was dat Job Cohen hem naar de Kamer haalde, maar de macht van Cohen begint ook af te brokkelen.  Het verval is al aan de gang, Amsterdam of Ede is toch een verschil…