Het was gelukkig geen allochtoon

Het is gelukkig geen allochtoon. Dat was een veel gehoorde reactie; kort nadat de eerste details bekend werden over het bloedbad dat in Alphen aan de Rijn was aangericht door ‘een schutter met een machinegeweer’.

Het was gelukkig geen allochtoon. Het was een blonde jongeman, gekleed in een bomberjack en een legerbroek, die binnen tien minuten meer dan honderd kogels afvuurde op een willekeurig publiek in een druk winkelcentrum. De jongeman was lid van een schietclub en had vergunningen voor vijf wapens, waarvan hij er drie gebruikte om vijf mensen te doden, een veelvoud te verwonden en zichzelf van het leven te beroven. Een zesde slachtoffer stierf als gevolg van een hartaanval.

Het was gelukkig geen allochtoon. De jongeman had in de lift tegen een buurtgenoot gezegd dat hij PVV ging stemmen, omdat het maar eens afgelopen moest zijn met al die buitenlanders. Zelf bleek hij enkele jaren geleden ruim een week in een inrichting te hebben.gezeten vanwege suicidale neigingen. Toch mocht hij vijf wapens hebben en schoot bejaarden dood die in een rolstoel zaten.

Het was gelukkig geen allochtoon. Waarom komt die gedachte kennelijk onmiddellijk op wanneer er gruwelijke dingen gebeuren, zoals negen jaar geleden toen het leven uit Pim Fortuyn werd geschoten (die kogel kwam ‘van links’), want – zie je wel – Theo van Gogh werd vermoord door een zelfbenoemde extremistische moslim; Ayaan Hirshi Ali was het echte doelwit, maar stond onder politiebescherming.

Het was gelukkig geen allochtoon Waarom komt die gedachte onmiddellijk massaal op wanneer er gruwelijke dingen gebeuren? Omdat half Nederland immers best beseft dat maatschappij en politiek moslims steeds duidelijker is gaan behandelen als tweederangs en volksvijandige elementen die niet in Nederland thuis zouden horen? En dat onderhuids wordt gevreesd dat een reactie daarop haast niet uit kan blijven? Moeten we daarom Nederland teruggeven aan de Nederlanders? Want Nederlanders schieten geen willekeurige mensen dood.

32 gedachten over “Het was gelukkig geen allochtoon”

 1. Nou, het was gelukkig geen allochtoon want er zijn 1,5 miljoen Hollanders en een kwart daarvan zou graag een wapen willen hebben. Het is gelukkig geen allochtoon, want anders stonden we aan de rand van een burgeroorlog en was iedereen die ook maar een druppeltje niet Neerlands bloed door de aderen heeft ” cleared” voor duckhunting.

 2. “Omdat half Nederland immers best beseft dat maatschappij en politiek moslims steeds duidelijker is gaan behandelen als tweederangs en volksvijandige elementen die niet in Nederland thuis zouden horen? En dat onderhuids wordt gevreesd dat een reactie daarop haast niet uit kan blijven? Moeten we daarom Nederland teruggeven aan de Nederlanders? Want Nederlanders schieten geen willekeurige mensen dood.”

  Goed gezegd Andreas!

 3. Klopt helemaal.
  En het was inderdaad gelukkig geen allochtoon.

  Er is wel een allochtoon om het leven gekomen. Die was voor zijn leven gevlucht uit Syrië.
  Zie je wel dat opvangen in de regio beter is.

 4. Het was gelukkig geen allochtoon want we weten allemaal hoeveel vernielingen en agressie er was vlak na 11 september en de moord op Van Gogh.

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Het was gelukkig geen allochtoon want we weten allemaal hoeveel vernielingen en agressie er was vlak na 11 september en de moord op Van Gogh.

  Inderdaad Sofia, de gierende hypocrisie. 😡

 6. 😡 Nee, het was gelukkig geen allochtoon, maar een blond heerschap dat van deze rechtstaat in bezit mocht zijn van een vijftal vuurwapens. Psychische achtergrond of niet, wat maakt het uit. En nu gaan ze de regels aanscherpen en bekijken wat er fout ging. Er hebben een heel aantal mensen zitten slapen in de afgelopen jaren en daardoor zijn er slachtoffers gevallen. Uit een bepaalde hoek komt er overigens weinig reactie.

 7. Grappige net zoals ik in me tweet net heb aangegeven.
  Om het even duidelijk aan te geven met zo’n discussie lijkt het alsof tegen een redneck uit texas.
  Want Nederland is een stuk drooggelegd land en onze voorouders bestaan allemaal wel uit immigranten.
  Daar is toch helemaal niks mis mee?

  Ik woon gelukkig niet in Amerika en dat wil zo houden!!

 8. Vraagje van @dhrgwilders: wanneer stoppen we eens met die hokjesgeest, we zijn toch allemaal mensen, we zijn toch allemaal gelijk? Wat maakt het nu uit of het ’n linkse, rechtse, allochtone of autochtone randdebiel was, ik ga mij niet verlagen tot het zelfde niveau als die personen of groepen die zo nodig met het vingertje moeten gaan wijzen “zij hebben het gedaan”! (Sorry @dhrgwilders kan zelf niet reageren omdat hij waarschijnlijk last heeft van een PVV-allergie en het bed moet houden)

 9. Ik houd mijn hart vast voor die keer dat het wel een Marokkaanse of andere allochtoon van islamitische afkomst gaat zijn, ook al is het gewoon een gek die persoonlijk niks met de islam heeft, laat staan een gek die zoiets wel uit naam van de islam zou doen. Er zijn onder de autochtonen genoeg mensen die klaar staan om Wilders’ uitspraak over rassenrellen (hoewel hij het echt niet wil, maar dat er een positieve uitwerking van rassenrellen uit zou kunnen gaan) ten uitvoer te brengen.
  Eén vonk en het zou best wel eens boem kunnen gaan doen.

 10. Als het een allochtoon zou geweest zijn zou die “psychisch gestoord” zijn geweest volgens links en tot zijn wanhoopsdaad gekomen door de niet aflatende discriminatie van moslims 😛 .

 11. vraag me af of het bij alle PVV-ers al is doorgedrongen…Mijn buurman brulde gelijk al dat het een buitenlander was…had ie gehoord op de radio…iets met toon. Autochtoon zei ik….”Wat is dat dan?” was het antwoord…. ❗

  Het is overigens opmerkelijk hoe je in de reacties op verschillende sites kan lezen dat het toch de schuld van links is….terwijl het volgens mijn toch gewoon een hopeloze actie is van een gestoord iemand…en toch vraag ik me af in hoeverre de verharding van de samenleving hieraan bijdraagt. In de USA, het land van het harde aanpakken en zwaar straffen, komt dit ook veelvuldig voor…mensen door de maatschappij aan de rand gezet en heel boos op de maatschappij…

 12. @ Willem
  Mijn buurman brulde gelijk al dat het een buitenlander was…had ie gehoord op de radio…iets met toon. Autochtoon zei ik….”Wat is dat dan?” was het antwoord….

  I loled 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 13. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van de Telegraaf staat achter zijn beslissing de etniciteit van de verdachte te noemen. “Het is gewoon een feit dat ongetinte jongemannen oververtegenwoordigd zijn als dader van allerlei misdrijven. Mensen moeten weten dat het overgrote deel van misdaden als belastingontduiking, voetbalgeweld en racistische vergrijpen door blanken wordt gepleegd. Dat kunnen we met z’n allen ontkennen, maar dan zou ik geen goede hoofdredacteur zijn.”

  meer: http://www.speld.nl/2011/04/11/blanke-gemeenschap-veroordeelt-schietpartij/

 14. Nu blijkt dat het gaat om een PVV stemmende zelfmoordterrorist ben ik benieuwd of de AIVD en andere opsporingsdiensten eindelijk eens onderzoek gaan doen naar de PVV aanhang aangezien het geval Tristan van der V. bewijst dat er onder de PVV aanhang moorddadige vuurwapengevaarlijke gekken rondlopen.

 15. # 19.Wat ben je toch een stomme achterlijke idiote rand-debiel Ram! Het wordt tijd dat de AIVD eens onderzoek doet naar de linkse idioten, die in 2001 al Pim Fortuijn tot op het bot hebben gedemoniseerd! Tristan van der V. heeft niks met de PVV te maken, achterlijke lul Ram! Maar heeft alles te maken met de werking van zware anti depressieve medicijnen, de zogemaade SRRT*s die een verwoestende uitwerking kunnen hebben op de geest en waarvan men enorm agressief en moorddadig kan worden!! Kijk, dit wordt natuurlijk verzwegen door de Farma-maffia! Lees de site van Ferdinand Haesbrouck en constateer dat Alphen aan de Rijn slechts een begin is. De Mainstreammedia verzwijgen zorgvuldig de echte oorzaken, namelijk de verwoestende uitwerking van dergelijke zware medicijnen.

 16. Nou Pim heeft er ook nooit mee gezeten om de anderen te demoniseren. Wie klappen uitdeelt, krijgt ze terug. Alleen dat heeft een groot gedeelte van de aanhang niet begrepen. Die willen gewoon een dictatuur, krijgen ze een dictatuur dan is het ook niet goed. Zelden zo’n stel jankerds bij elkaar gezien. En dan nog jammeren over onze ‘democratie’. M’n zolen!

 17. @20

  Het zijn ssri’s en geen ssrt’s, ze worden op heel grote schaal geslikt in NL (tegen de miljoen mensen) en een verwaarloosbare minderheid wordt moorddadig en agressief (dus het komt niet door de pillen maar door individuele factoren). Je hebt je wat wijs laten maken door een andere idioot.

  Als ik sommige reacties lees op internet dank ik God op mijn knieën dat we geen jury-rechtspraak en referenda in Nederland hebben.

 18. #23 Een “‘verwaarloosbare minderheid wordt agressief”‘ schreef John. Maar je zal maar de dupe zijn van die “‘verwaarloosbare”‘ minderheid! als je even in een winkelcentrum een boodschap doet! Als die kut-pillen maar lang genoeg geslikt worden, wordt door die SSRI”’s het zenuwstelsel en de geest geheel naar de kloten geholpen. John je bent zelf een idioot, omdat je kennelijk de farma-maffia in bescherming neemt, die gewoon de oorzaak is van dit alles. Natuurlijk heeft de oppermachtige Big-Farma er alle belang bij om een en ander te verzwijgen! Ze hebben hun stromannen in de EU zitten, en in hun niets en niemand ontziende winstbelustheid gaan ze wel heel ver. Hun willen die troep gewoon blijven verkopen en door de artsen laten voorschrijven. De winstcijfers (en daarmee hun aandelenkoers) is immers heilig! Daar mag geen mens aan komen of iets tegen in brengen! Hoe vaak is het niet voor gekomen (o.a.in Amerika) dat een medicijn met DODELIJKE werking voor de mensen van de markt werd gehaald? Omdat ze wel MOESTEN, die Farma, want anders waren ze doodleuk doorgegaan met het produceren van die troep!

 19. @24

  Van die pillen worden heel veel mensen beter en kunnen een draaglijker leven lijden. Dus als ik jou goed snap moeten meer dan een halfmiljoen mensen niet behandeld worden voor hun depressie of angsten omdat heel misschien eentje in de zoveel jaar uit z’n dak gaat.

  Dat die pillen je zenuwstelsel kapot maken zuig je uit je duim.

  Voor de rest kan ik jouw verhaal over de farma-lobby niet weerleggen omdat dat een onbewijsbare complottheorie isBewijs jij maar dat er géén marsmannetjes stiekem rondlopen op Aarde.

 20. Mensen die ageren tegen ssri’s weten er doorgaans geen donder van af. Dat Winoksbergen de afkorting niet eens goed kan onthouden zegt genoeg.

 21. de schuld ligt bij links zij hebben haat gezaaid en zullen nu oogsten mijn advies is dan ook de meeste linkse stemmers te veroordelen en op te hangen links heeft zelf toegegeven in het laatste debat meer te willen nog meer ghetto nog meer misdaad.

 22. links is ook schuldig aan de duizenden bejaarden die zijn vermoord de afgelopen 30 jaar massa moord door links op de zwakkeren en job cohen lacht erom hij wil zelfs meer imigratie links is staats gevaarlijk.

 23. joop Schreef:

  de schuld ligt bij links zij hebben haat gezaaid en zullen nu oogsten mijn advies is dan ook de meeste linkse stemmers te veroordelen en op te hangen links heeft zelf toegegeven in het laatste debat meer te willen nog meer ghetto nog meer misdaad.

  Weet je wel wat je zegt? ” mijn advies is dan ook de meeste linkse stemmers te veroordelen en op te hangen”.

  Ga je schamen.

 24. het was gelukkig geen allochtoon.

  alleen nederlanders hebben namelijk het recht om vijf bejaarden af te knallen met een machinegeweer. dat heet euthanasie…

  (…geintje…)

Reacties zijn gesloten.