Richard de Mos en Afshin Ellian… wat zijn ze stil? :P

stoled from Creative CommonsAls U wel eens naar buiten kijkt, is het waarschijnlijk opgevallen dat Nederland sinds de eerste lentedag regelmatig wordt geteisterd door prachtig weer, ondanks dat Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos en Prof. Dr. Mr. Ir. Afshin Ellian in december nog zo mooi hadden bewezen dat Nederland (en dus de wereld) lineum rectum afstevent op een ijstijd!

Want tsja, wat doet het er toe dat 2010 samen met 2005 het warmste jaar was sinds we in 1850 met meten zijn begonnen en misschien wel sinds het late Mioceen (10 miljoen jaar geleden)? Het was k-k-k-koud in Nederland, dus alle linkse geitensokken moesten hun mond houden met hun zuurkooloxidemaffia!

Nu wil ik niet vervelend zijn 😛 maar als we dezelfde denktrant hanteren, is het huidige weer toch een bewijs dat de aarde wél opwarmt? (Doe ‘es antwoorden, ik ben nieuwsgierig.) :mrgreen:

14 gedachten over “Richard de Mos en Afshin Ellian… wat zijn ze stil? :P”

 1. jvdheuvel Schreef:

  Volgens mij zeggen PVV’ers in dit soort gevallen dat je geen appels met koeien moet vergelijken of zoiets.

  …of peren met schapen?.. 😀

 2. Klopt, maar de PVV zal dan wel weer meten met twee maten zoals ze altijd doen. Heb het nog even nagekeken overigens: het verschil met het gemiddelde is nu ook veel groter. De maximumtemperatuur ligt nu zo’n 10 graden boven het gemiddelde. Nu weet ik het verschil van december niet zo uit m’n hoofd, maar ik weet wel dat dat verschil kleiner was. Anders hadden we namelijk steevast met maxima van -5 gezeten, en dat hebben we misschien een of twee dagen gehad, maar meer niet. Over het feit dat januari en februari allesbehalve koud waren blijven ze natuurlijk stil.

  Even los daarvan is het allebei geen argument natuurlijk. Een warme maand of een warme dag zegt nog niks, extreem hoge temperaturen zijn er ook als het klimaat kouder is bijvoorbeeld. Daarnaast was 2010 in Nederland relatief koud, hetgeen meteen gebruikt wordt om te zeggen dat er van global warming niks klopt. Voor het gemak vergeten ze dan even dat 2010 wereldwijd een van de warmste jaren sinds het begin van de metingen was.

  Deze hele discussie is eigenlijk ook idioot. Ja, er is over global warming onenigheid binnen de wetenschap, maar de discussie die Richard de Mos hier eigenlijk begonnen is gaat volledig voorbij aan de eigenlijke vraag. De vraag is namelijk niet of de aarde opwarmt. Dat is zo, dat is aangetoond door meetstations van meteorologische diensten over de hele wereld. Daar zijn de meeste wetenschappers het ook wel over eens. Waar meer onenigheid over is, is de vraag of die opwarming door de mens veroorzaakt is. Even zonder op die vraag verder in te gaan, is wel duidelijk dat Richard de Mos er geen bal van begrijpt. Het werkt echter in zijn voordeel dat domrechts (lees: de PVV achterban) Nederland er ook niks van begrijpt en dus maar braaf jaknikt.

  Natuurlijk is het misschien niet goed dat alle PVV’ers als dom worden weggezet, maar dat vooroordeel moet toch ook ergens vandaan komen…

 3. Maxim1110 Schreef:

  Waar meer onenigheid over is, is de vraag of die opwarming door de mens veroorzaakt is.

  De wetenschap is zelfs alweer een stapje verder…. slechts een kleine 3% maakt nog herrie over de schuldvraag, terwijl de rest liever wil weten hoe hard de temperatuur zal stijgen bij welke stijging van CO2 (de meest gangbare mening is momenteel 2 graden per verdubbeling van het CO2-gehalte, maar er zijn ook berekeningen die veel hoger uitvallen, tot wel een graad of 6).

 4. En na een wat trage start het laagste ijsoppervlakte bij Antarica én het op een na laagste op de noordpool ..

 5. Ik hoor De Mos sowieso weinig meer over dit onderwerp. Zou het eindelijk in zijn koppie zijn doorgedrongen dat hij verbale diarree produceert?

 6. Mochten Richard (en Afshin) dat willen toegeven, dan kunnen ze binnenkort in ieder geval iets makkelijker door de zure appel heenbijten…. door het vroege zomerweer zullen de Nederlandse appels dit jaar extra lekker zijn! :mrgreen:

  Het is dus nu of nooit, heren! 😎 (Of staat ergens in de planning dat jullie jezelf graag nóg iets belachelijker willen maken?)

 7. DarkSkywise Schreef:

  door het vroege zomerweer zullen de Nederlandse appels dit jaar extra lekker zijn!

  Helaas brengt dat ook met zich mede dat buren Henken & Ingrids plus hun familie Johnnies & Anita’s op dit moment bij walmende kippenpoten, lihanboutjes, schnitzels en schlaschlicks op de bar-BQ brallend de Aldiflessen Lambrusco en sixpacks slobberbier opentrekken. Dakraampjes dicht, oef. Even niks meer te horen en te ruiken…

 8. Abdul Alhazred Schreef:

  Dakraampjes dicht, oef.

  Ik ben dus nét klaar met het dakraam van mijn slaapkamer hermetisch af te timmeren. 😎 Stond al twee jaar op mijn to do-lijstje, had een week geleden besloten dat het nu maar eens moest gebeuren (net op tijd dus) en potverdorie, wat is het er nu heeeeeeeerlijk stil als de buren in de tuin zitten te doen wat buren gedurende zomerse weersomstandigheden meestal doen als je aan een beetje rust & stilte toe bent. :mrgreen:

  (Echt bizar was overigens dat poes Poes gewoon op mijn bed bleef doorslapen als ik op nog geen anderhalve meter afstand met een cirkelzaag bezig was. Heb nog gecheckt of ze opeens doof was geworden, maar ze hoort nog steeds prima wanneer ik in haar bakje wat poespaté aan het prakken ben.)

 9. DarkSkywise Schreef:

  dat poes Poes gewoon op mijn bed bleef doorslapen

  😆 Onze grijze streepjespoes Panta schuimt nu de barbecue van Henk & Ingrid af, op zoek naar weggeworpen kluifjes en achtergebleven vleesjes. :mrgreen: Mijn toegeschoven hardvoerbrokjes zullen morgen wel weer te onbeduidend zijn. 😐

 10. Volgens het WMO zou de ongebruikelijke droogte die West-Europa sinds januari ondervindt nog “enkele maanden kunnen duren”.

  Even ter herinnering: een van de scenario’s uit het Pentagon-rapport (2004) was dat West-Europa en de Skandinavische landen bij opwarming van de aarde vanaf 2010 steeds droger zouden worden en zelfs zó erg dat er in 2020 voedseltekorten, volksverhuizingen en een politieke chaos zouden ontstaan.

  “Aan de telefoon hebben we Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos voor enige geruststellende woorden…. Richard? Hallo? Professor de Mos, bent u daar nog? HALLLOOOO?!”

  *tuut… tuut… tuut… tuut… tuut… tuut…*

  Hee, wat raar, hij heeft opgehangen. 😐

Reacties zijn gesloten.