Aboutaleb: 1944 was het helemaal!

De burgemeester van de fascistische enclave Rotterdam heeft in de voormalige verzetskrant Trouw die is omgeturnd in een soort reïncarnatie van de Völkische Beobachter zijn poepje mogen laten.
Het blijft schokkend te zien wat overheidsfiguren en mensen met macht er in toenemende mate uitkramen.
De dolgedraaide gek van Hilversum, burgemeester Pieter Broertjes, die vond dat de dochter van president Poetin – van wie hij vermoedde dat zij in Nederland was – heel wel aan de bruine lynchmobs mocht worden overgeleverd is beslist niet alleen in zijn aantoonbare verachting van de rechtsstaat en mensenlevens.
Ook de burgemeester van Huizen vindt blijkens zijn gedrag van het de vernieling in helpen van mensen en mensenlevens – inclusief mensenlevens die nog maar net begonnen zijn – op basis van slechts prietpraat, vermoedens en een NSB-telefoontje heel normaal.
‘Nacht und Nebel Aktionen’ worden nog een keer heel groot in dit land en wellicht kan er een privaat bedrijf als G4S voor worden ingehuurd voor het opknappen van het vuile werk. ’t Is maar een suggestie.
Nu dan Aboutaleb.

Mensen die oproepen tot een gewelddadige strijd of het afreizen naar oorlogsgebieden om de wapens op te pakken, plegen verraad.

Gezien de terminologie die meneer bezigt, is het wel duidelijk bij wie Aboutaleb de laatste jaren in de leer is geweest en waar – zo is mijn indruk tenminste – werkelijk zijn sympathieën liggen.
Bovendien suggereert hij dat iedereen die naar het M.O. afreist voor ‘de jihad’ daar per definitie heengaat om – wat ook de tokkie-media ons graag en uitsluitend willen laten geloven – massamoorden en andere oorlogsmisdaden te plegen. (Voor de krant die in de periode 1940-1945 veel over ‘het joodsche vraagstuk’ schreef en waar hier naar verwezen is middels de link kunt u welke willekeurige andere krant tegenwoordig invullen: de kleur is net zo bruin).
Wie zegt niet dat die mensen er bijvoorbeeld heen gaan met de oprechte bedoeling de zwaar getroffen bevolking ter plekke te helpen?
Dat die mogelijkheid niet in de ‘bruine’ kop van Aboutaleb opkomt snap ik heel goed: hij laat zijn eigen stadsgenoten zelfs verrekken.

Of dat ze er heen gaan om familieleden te zoeken? Er kunnen vele andere redenen zijn maar wij, het grote publiek dat de Orwelliaanse gruwelstaat van Aboutaleb, Asscher, Buma en Opstelten in de maag gesplitst krijgt, moet geloven dat ‘jihadgangers’ per definitie oorlogsmisdadigers zijn die alleen nog even de daad bij de gedachte moeten voegen.
Verder schijnt die meneer nooit nagedacht te hebben over het feit dat er heel wat islamitische medeburgers van mening kunnen zijn dat het elders beter is in welke vorm ook omdat ze vijftien jaar Nederlandse haat en bagger vanuit Aboutaleb’s PvdA, de media en noem ze maar op niet meer te pruimen vinden.
Met andere woorden: de aantrekkelijkheid van de IS is kolder, het klimaat hier is niet meer om uit te houden.
Als er iemand ‘verraad’ – om dat rotwoord maar even te gebruiken – pleegt is het de burgemeester van Rotterdam zelf. Hij pleegt ‘verraad’ aan de huidige islamitische medeburgers van dit land alsook hun ouders en grootouders door te suggereren dat islamieten per definitie niet echt te vertrouwen zijn. Hij perverteert verder de nagedachtenis aan honderdduizenden Marokkanen die gevallen zijn om Europa te bevrijden van het nazisme. Het zelfde nazisme dat deze burgemeester die zijn eigen afkomst en ouders in feite door de stront sleept steeds nadrukkelijker lijkt te omarmen.
In één woord: schandelijk.

Naast een landelijke aanpak heeft ook de lokale overheid een cruciale rol, zeker om radicalisering tijdig te signaleren en te voorkomen. In Rotterdam gebeurt dit via een fijnmazig netwerk van religieuze instellingen, scholen, buurtagenten en zorgverleners. Bewoners kunnen met hun vragen en zorgen terecht bij vertrouwenspersonen in de wijk. Zo dring je door tot de haarvaten van de samenleving. Door de juiste interventies zetten we radicaliserende jongeren weer op het goede spoor, of isoleren hen zodat zij anderen niet beïnvloeden.

De Godwin spat er vanaf. Ook Anne Frank en haar medeslachtoffers konden slechts opgepakt worden dankzij een fijnmazig netwerk van ‘instellingen’, buurt-NSB’ers en agenten.
En als ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ ’terecht kunnen’ bij de plaatselijk Gau-leiter van de macht met hun ‘vermoedens’ en ‘verdachtmakingen’… dan is ‘Huizen’ hét voorbeeld van hoe het verder gaat. En dan kwamen deze op basis van slechts een vermoeden van hun bed gelichte en volmaakt onschuldige mensen die niemand wat hebben misdaan nog weer thuis…
Flikker op met je het erbij betrekken van de tokkies in dit land om het vuile werk voor je op te knappen, Aboutaleb.
Flikker op met je ‘fijnmazig netwerk’ en lees eerst het boek Kopgeld van Ad van Liempt eens voor je je waffel weer opentrekt: niet als instructie-manual maar om de consequenties van je gevaarlijke ideeën tot je door te laten dringen.
Destijds liep het ‘goede spoor’ naar Auschwitz.

Haatpredikers zijn niet welkom, we zullen er alles aan doen om hun komst tegen te houden. Zij komen vooral uit de VS en Groot-Brittannië.

O echt? Fortuyn gemist zeker? Wilders, een nogal luidruchtige wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar met ongeveer een miljoen hersendode nazi’s achter zich… zeker nooit opgevallen? Het geteisem dat de Schilderswijk wilde terroriseren is nog te dom om fatsoenlijk de moedertaal Nederlands te spreken laat staan Engels, Frans of Duits….
‘Oprottuh naar hullie d’r eiguh land!’ Ik heb het die Neanderthalers horen en zien uitkramen. Klonk niet echt Engels. Nooit gehoord?
Andries G. Knevel recentelijk die vindt dat ‘de moslims het er zelf naar gemaakt hebben’ niet gehoord? Of Tweede Kamerlid voor de SGP Kees van der Staaij die genocide plegen reuze grappig vindt? ‘Het er zelf naar gemaakt hebben’ en genocide reuze grappig of ten minste prima vinden zijn blijkbaar opvattingen die het altijd al heel goed deden.
Ik vind de lieden die ik hier noemde alsook nog een reeks andere onfrisse figuren zonder een spoor van twijfel heel wat enger dan het handjevol mensen die door Aboutaleb en zijn kornuiten wordt aangegrepen om de rechtsstaat om zeep te helpen.

Maar ik ben het met Aboutaleb eens. ‘Haatpredikers’zijn hier niet welkom en ik verwacht dan ook dat Aboutaleb uitspreekt dat ook wat hem betreft partijgenoot Lodewijk Asscher zijn biezen kan pakken alleen al vanwege zijn volstrekt buiten alle perken zijnde kutopmerking over keeper Khalid Sinouh.
Wat dat ‘alles eraan doen om hun komst tegen te houden’ betreft: misschien kan de Rotterdamse burgemeester samen met die nazi’s uit Kiev korting bedingen bij de cementfirma die het beton voor de bouw van een muur moet gaan leveren.
Wat een lul. Een open en vrije samenleving bestaat bij de gratie van open grenzen, vrij verkeer en ook het accepteren van lieden die je liever aan je deur voorbij ziet gaan.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vindt de verklikkersmaatschappij van 1944 in een modern jasje gestoken, helemaal top zo blijkt uit de drol die hij gedraaid heeft in de ‘resistance paper turned nazi-leaflet’ Trouw.
Mij lijkt het echter helemaal top als ook Aboutaleb opkrast.
Voor apologeten van een politiestaat – per definitie gebaseerd op geweld, angst, haat, mensen die elkaar bespioneren en erbij lappen op basis van geruchten, kletspraat, vermoedens en onderbuikgevoelens – is geen plaats in dit land.
Voor Aboutaleb derhalve evenmin.

bezorgde burgers uit het fijnmazig netwerk van Aboutaleb
bezorgde burgers uit het fijnmazig netwerk van Aboutaleb

8 gedachten over “Aboutaleb: 1944 was het helemaal!”

 1. Is er een duidelijke verklaring waarom burgemeesters,krantenkoppen,politici,media,bloggers nu zoveel deze dingen uitroepen?
  Wat is het te willen bereikende doel ervan?
  Als het dan echt niet om terechte jihad of terroristische dingen gaat?

  Omdat je er zo mee overdonderd wordt de laatste jaren,jihads,moslims die zouden radicaliseren,isissen en de daarbij plots moslims oproepende proclamerende burgemeesters,politici en de krantenkoppen.en schilderswijk aanvallende propaganda,als dat niet echt zou zijn dan,wat wil men ermee bereiken dat er gaat gebeuren?toch niet weer die enge griezelige oorlogsjaren die opa en oma zaliger zo uitgebreid hebben uitgelegd als kind zijnde?

 2. Mensen die oproepen tot een gewelddadige strijd of het afreizen naar oorlogsgebieden om de wapens op te pakken, plegen verraad.

  Verraad aan wat? Verraad aan pacifisme?

  Geldt dat verraad ook voor mensen die gaan strijden in de IDF?

  Hypocriet Aboutaleb heeft zo zijn burgemeesterspost weer voor zes jaar verlengd.

 3. @Ralph, heeft de juiste definitie voor de apologeten van huidige Nederlandse Politie Staat:

  “Voor apologeten van een politiestaat – per definitie gebaseerd op geweld, angst, haat, mensen die elkaar bespioneren en erbij lappen op basis van geruchten, kletspraat, vermoedens en onderbuikgevoelens – is geen plaats in dit land.”

  Waarbij Aboutaleb schijnt zijn ideologie direct uit de Goelags van de vormalige USSR opgepakt te hebben:

  “Mensen die oproepen tot een gewelddadige strijd of het afreizen naar oorlogsgebieden om de wapens op te pakken, plegen verraad.”

  Dit is zo ongeveer de juiste vertaling van Stalin’s woorden die Aboutaleb heeft opgepakt en zit precies in de lijn van de uitingen die voor miljoenen mensen het weg naar het Goelag hebben geplaveid.

  Wie zegt dat sommige ideologieën zullen langzaam afsterven?

 4. Beste heer Van der Geest,

  ind e geest ben ik het vrij ver met u eens. Uw alayses zijn scherp, misschien niet altijd helemaal juist, maar u komt volgens mij een heel eind.

  Misschien hebt u de hoop opgegeven nog ooit iets te bereiken?

  Ik vraag dat omdat u nogasl metharde termen strooit, die soms ook als beledigend of smadelijk kunnen worden opgevat, u bent het zich waarschijnlijk wel bewust. En toch denk ik aan Aboutaleb als eenman met een gezin,kinderemn etc – om die reden zou ik hem niet aanpakken zoals u dat doet. ‘wat gij niet wilt…

  Daarnaast denkik dat u tochw el veel mensen tegen u inneemt, waardoor u mogelijk medestanders verliest.

  Ik zou u willen aanraden om bijvoorbeeld een maand lang de term ‘fascist’ niet te gebruiken. Schelden helpt niet. het is een vborm van spelverruwing. Ik word zelf uitgemaakt voor ‘verzetspsychoot’ en het blijkt dat dat gek genoeg in mijn voordeel werkt, terwijl de man die dat schreef mij absoluut geen plezier wilde doen, gezien zjn harde kritiek op mij.

  Het moet toch mogelijk zijn een punt te maken zonder de F-term te gebruiken.
  Denkt u ook aan Krapuul: de effectiviteit van deze site neemt af naarmate er meer gescholden wordt…

  Er zijn ook andere, voltrekt acceptabele manieren om dit soort dingen aan te pakken. Kijk naar wat wij met de Bond van Antifascisten hebben bereikt in Vorden (naziherdenking), Bussum (nepnazi’s), Oosterbeek, Tweede Kamer (excuses van voorzitster) en Budel (nepnazi’s). Geen onvertogen woord in onze correspondentie…

  Wat vindt u?

  M vr gr
  Arthur Graaff

  zie ook NLnazivrij.tk
  Excuses van TK-voorzitster:
  http://www.afvn.nl/archief/Excuusbrief_Kamervoorzitster_mevrouw_van_Miltenburg.htm

 5. @geest: We zien voornamelijk filmpjes van jihadisten, ook Nederlanders, zwaaiend met hun kalashnikovs, die met overtuiging deelnemen aan de gewapende strijd van Isis. Jouw veronderstelling dat ze ook naar Syrië of Irak gaan om hulp te verlenen is sympathiek, maar we zien er niets van. We lezen ook op bepaalde sites dat er gejuicht wordt bij elke nieuwe onthoofding en dat geneuvelden als martelaren worden vereerd. Ik geloof dat Aboutaleb zijn oproep gebaseerd heeft op dergelijke observaties en niet vanuit zijn bruine onderbuik, want die heeft hij niet. Kortom geest: ik kan met niet zo vinden in je betoog, is nogal zwak onderbouwd.

 6. O god, tuurlijk graaf en megalodon: de toon! Natuurlijk, de toon! Dat ik mensen die nazi-ideeën in de praktijk brengen nazi’s noem…wat stom van me! Dat is inderdaad wel krenkend en smadelijk voor die lieve meneren en mevrouwen die vast ook heel erg van dieren houden naast hun kindjes. Flikker toch op. Ga bij dat ‘rifapen’-blog van Brullen en co. zitten janken.

 7. Pingback: Het Mocro-sletje van Rotterdam | Krapuul

Reacties zijn gesloten.