Geert Wilders staat tot Adolf Hitler als Grote Smurf staat tot Dzjengish Kahn

Het is tegenwoordig bon ton om Wilders met Hitler te vergelijken. Het zal u verbazen maar deze Wilders-Hitler vergelijking is nooit mijn ding geweest. Ja het is mij honderden keren verweten dat dit een site is waar Wilders Hitler wordt genoemd maar ik daag iedereen uit om 1 artikel te vinden waar dit in gebeurt. Zeker er is op de duizenden artikelen op deze site een enkel artikel te vinden waarin Wilders wordt vergeleken met Hitler. Maar zo’n artikel is dan weer niet van mijn hand.

Wel juich ik van harte toe dat er een site in Nederland bestaat waar dat kan, namelijk de onze, waar wij, moslims, christenen, joden, atheïsten, linksen en minder linksen, een voorbeeldfunctie vervullen in Nederland, zowel op het terrein van zonder al te veel ruzie er samen diverse (veelal totaal verschillende) meningen op nahouden over diverse dingetjes, alsmede onze functie als kwartiermakers ten behoeve van het opheffen van die schijterige Godwin-stuip die ons land reedsch een decennium (en tot op de dag van vandaag) teistert.

Dit leverde ons een continue stroom laster, beschimpingen en bruine drek op die ik u graag wil besparen maar nogmaals het doet mij deugd te zien dat tegenwoordig ook bij de weldenkende opiniemakers in den lande de schroom om het Godwin-juk af te leggen langzaam begint te verdwijnen.

Ik feliciteer al die intelligente, fijnbesnaarde, invloedrijke en vooral sjieke personen dat zij nu ook, na ons anderhalf jaar lang te hebben bespuugd, met zijn allen in onze niche zijn gedoken. Ik acht deze revolutie dusdanig kansrijk dat ik zie aankomen dat wij onze aangekondigde Bruine Godwin Gestapo Bokaal 2011 mogelijk zelfs niet eens hoeven uit te reiken!

In tegenstelling tot het wat gratuite gebral waaraan de mensen (die ons dat dan weer verwijten, maar dat spreekt natuurlijk voor zich; zo werkt dat nu eenmaal) zich in de hedendaagse Godwin discussie juist veelal zelf schuldig maken zie je bij ons op de site vaak dat PVV-standpunten worden vergeleken met diverse fascistische en nazistische standpunten en uitlatingen die vaak op verrassende wijze op elkaar lijken, maar dit dan altijd op basis van onderzoek en voorzien van argumentatie, waar vervolgens dan vrijwel niemand een fatsoenlijk onderbouwd antwoord op weet.

Wilders vergelijken met Hitler, daarentegen, gaat mij te ver. Zie de titel van dit bericht.

Toch kan ik niet achterblijven in het huidige discours en ik wil ook meedoen.

Echter, in plaats van mij te concentreren op de overeenkomsten wil ik eens wijzen op de verschillen tussen Wilders en Hitler.

Dit gaat mij overigens minder makkelijk af dan ik had verwacht.

Maar goed, hier komen er een paar:

Hitler had Leni Riefenstahl. Wilders doet het met Windows Movie Maker.
Hitler had de Siegfried Linie. Wilders: Joost Eerdmans
Hitler: reisde per vliegtuig – Wilders: auto
Hitler was verschrikkelijk POPULAIR. Enorm verschil met Wilders.
Hitler: had de Blitzkrieg – Wilders: 130 op de Afsluitdijk
Hitler: basismateriaal Joden – Wilders: basismateriaal moslims
Hitler: had de Volkswagen – Wilders -> Cavia Politie
Hitler had Beieren.Wilders: Urk
Groot verschil Hitler-Wilders: Hitler kwam DEMOCRATISCH aan de macht
Adolf Hitler had Mein Kampf. Wilders heeft “een verkiezingspamflet”.
Hitler zat veel korter in het Centrum van de Macht dan Wilders.
Hitler had het Englandspiel en Wilders komt Engeland niet eens in.

U ziet: er zijn dus wel degelijk verschilen.

Wordt vervolgd.

24 gedachten over “Geert Wilders staat tot Adolf Hitler als Grote Smurf staat tot Dzjengish Kahn”

 1. Ik heb Wilders in mijn artikelen voor deze site ook nog altijd niet met Hitler vergeleken. Ik heb de PVV ook nog niet rechtstreeks met de NSDAP vergeleken. Daar komt binnenkort verandering in.

 2. Ja Hitler liet Autobahnen aanleggen terwijl Wilders alleen maar die 130 kph voor elkaar heeft gekregen.

 3. Op Hitler werden diverse aanslagen gepleegd, ik ken zelfs de zoon van iemand die in het Von Stauffenberg complot zat. Wilders heeft geloof ik zelfs nog nooit een taart in zijn gezicht gehad.

 4. Adolf was een oorlogsveteraan…Wilders roept alleen maar op tot een oorlog met Iran
  Adolf pleegde zelfmoord….Wilders (nog) niet.

  Het democratisch gehalte van Adolf valt wel mee, ze vielen in 1933 terug van 288 naar 196 zetels van de 647 zetels, door middel van intimidatie stelde hij met een machtigingswet de rijksdag buiten spel.

  Ik denk ook niet dat Adolf en Geert veel gemeen hebben…maar wel de manier waarop hij gesteund wordt. Hoe de achterban praat in dogma’s en alles wat krom is recht praat. Hoe alles steeds bij de moslims uitkomt…en hoe het foute altijd links is…en de gedachte dat de PVV de enige is met vrijheid van menings (ofwel belediging in geval van de PVV)

 5. Herstel na zijn Jank Partij.. heeft hij Engeland zelfs overmeesterd. En mocht hij zelfs zijn filmpje laten zien in het parlement :). Dus anders dan Hitler, heeft hij Engeland eigenlijk veroverd :P.

 6. Dat van die 130 km/h op de afsluitdijk is te veel eer voor de heer Wilders.
  Vergelijking van de verkiezingsprogramma’s leert dat:
  -De PVV wil 140 km/h op alle snelwegen buiten de spits en afschaffen van de 80 km/h zones.
  -De VVD wil op bepaalde stukken snelweg, onder bepaalde omstandigheden een snelheid verhogen naar 130 km/h.

  De situatie op de afsluitdijk is dus 100% wat de VVD wil. De PVV (en ook het CDA) heeft niet eens een compromis bereikt maar lopen ja-knikken naar de VVD.

 7. @16, maar wat wil je het is toch ook een VVDer. Het is VVDlight voor tokkies :). Net zoals het WWF Rangers heeft voor kinderen heeft de VVD de PVV voor de tokkies :). Hij komt uit een VVD Nest, Hij ruikt naar een VVDer, Hij ziet er uit als een VVDer, Het Valse Lachje tijdens interviews als een VVDer, Hij praat als een VVDer kortom hij is een VVDer :P.

 8. @ Dehnus:
  Ik prijs me gelukkig dat ik niet weet hoe een VVD’er (zowel de zware als de lichte versie) ruikt. 😥

 9. Adolf Hitler is de uitvinder van “de gevaren van passief roken”* (een term die daarna jarenlang in onbruik raakte tot ze werd herondekt door Amerikaanse advocaten als middel om onder dure huurcontracten uit te komen), Geert Wilders rookt niet alleen af en toe stiekem een sigaretje, maar staat zelfs op pakjes!

  * dit is de reden waarom men het liever over SHS (second hand smoke) of ETS (environmental tobacco smoke) heeft in plaats van over “passive smoking” 😮

 10. jaap stb Schreef:

  Ik prijs me gelukkig dat ik niet weet hoe een VVD’er (zowel de zware als de lichte versie) ruikt.

  Het sterkst ruikend zijn Willibrord van Beek en Stef Blok. Beide zitten meer dan 12 jaar in de Tweede Kamer en daar zit na zo’n zit altijd wel een luchtje aan.

  Als derde volgt op ruime afstand Janneke Snijder-Hazelhoff met twee jaar minder ingebrande Kamerzetellucht.

 11. DarkSkywise Schreef:

  Adolf Hitler is de uitvinder van “de gevaren van passief roken”* (een term die daarna jarenlang in onbruik raakte tot ze werd herondekt door Amerikaanse advocaten als middel om onder dure huurcontracten uit te komen), Geert Wilders rookt niet alleen af en toe stiekem een sigaretje, maar staat zelfs op pakjes!
  * dit is de reden waarom men het liever over SHS (second hand smoke) of ETS (environmental tobacco smoke) heeft in plaats van over “passive smoking”

  Hitler was eigenlijk gewoon Groen Rechts, begrijp ik.

 12. Laurent Schreef:

  Hitler was eigenlijk gewoon Groen Rechts, begrijp ik.

  En niet zómaar groen, maar de indringende kleur die in engelstalige landen beter bekend staat als “disentery green” :mrgreen:

  Hitler’s antirook- en anti-drankcampagnes kom je overigens vaak tegen bij de argumenten die worden aangevoerd voor “Hitler was links”. 😛

 13. Als hitler nu leefde en Wilders zelfmoord had gepleegd. Zou het leven veel leuker zijn geweest

Reacties zijn gesloten.