Leuke Onafhankelijke & Moderne Partij (LOMP), de aftrap

Wij gaan een politieke partij oprichten en meedoen aan de verkiezingen. Een programma hebben we nog niet, maar hier is alvast de maidenspeech van de fractievoorzitter:

Mevrouw de voorzitter, ik heet mijzelf welkom in dit warme financiële bad, waarin ik 4 x meer op mijn bankrekening krijg dan de gemiddelde Nederlander. Ik heet mijzelf welkom in dit luilekkerland, waar ik 17 weken vakantie heb.

Even voorstellen, mevrouw de voorzitter, wij zijn LOMP en wij hebben twee prioriteiten waarvoor wij hier zitten:

1 Solidariteit. Wil een samenleving aanspraak kunnen maken op de titel “samenleving” dan heb je een basale vorm van solidariteit nodig. In dit land van verdeel en heers, mevrouw de voorzitter, is de solidariteit op rücksichtsloze wijze de nek om gedraaid. Solidariteit is hier afwezig. Wil deze “samenleving” (tussen aanhalingstekens) ooit weer een samenleving worden, dan heeft deze samenleving LOMP nodig, die gaat hameren op, en waken over, en toetsen op: solidariteit.

2 Anti-bullshit. Wij hadden ons net zo goed de Anti-Bullshit Partij kunnen noemen, mevrouw de voorzitter. De immense hoeveelheid bullshit die er in deze ruimte gebezigd wordt is stuitend. Hoogste tijd dat hier paal en perk aan wordt gesteld. Dus blijf vooral bullshit verkopen en geef ons een stok om jullie mee te slaan. Ik kijk naar de gezichten van mijn nieuwe collega’s, mevrouw de voorzitter, en ik zie: bullshit. Hoe denken de geachte afgevaardigden hier toch steeds mee weg te komen?

Veel mensen vragen zich af, LOMP, wat is dat voor partij? Zijn ze links, of zijn ze rechts? Welnu, mevrouw de voorzitter, wij zijn primair anti-bullshit.

Is LOMP bereid tot regeringsdeelname? Jazeker, mevrouw de voorzitter, dat zijn wij. Wij nemen deel aan willekeurig welke regering van willekeurig welke kleur dan ook. En wij claimen maar één ministerie: het ministerie van anti-bullshit. Mevrouw de voorzitter.

Wij houden ook van direct en kort. Dit is het dus voor nu. Mevrouw de voorzitter.

8 gedachten over “Leuke Onafhankelijke & Moderne Partij (LOMP), de aftrap”

  1. Slechter kan het amper worden, wel veel leuker, en minder bullshit is nooit verkeerd, dus succes met dit initiatief!

  2. ‘wij claimen maar een ministerie’. Niet zo bescheiden zeg, neem aub ook verantwoordelijkheid voor het Ministerie van Pro-solidariteit en besteed niet al uw tijd aan strond-scheppen in de Augeas-stal.

  3. Helemaal goed en helemaal goede fractievoorzitter! Ik ben met knursus belastingassistent begonnen en ga ook Praktijk Diploma Boekhouden doen, tegelijkertijd. Is er nog een functie in te vullen voor financien? 😀

Reacties zijn gesloten.