De devaluatie van de afrekening

Angry_Mob_by_AcwraithSteeds vaker kun je op het internet lezen dat de mensheid wordt voorbereid op de grote afrekening, ook wel grote schoonmaak genoemd. Deze komt er op neer dat er ooit, uiteindelijk, korte metten zal worden gemaakt met iedereen die niet een rabiaat anti-islam standpunt heeft. Men noemt het ook wel bijltjesdag.

Stel je eens voor dat ik hier zou schrijven dat we met Wilders, PVV + aanhang, zullen “afrekenen”, dan zit ik vanmiddag nog op het politiebureau. Andersom ligt dat heel anders, zo lees ik net bijvoorbeeld op allochtonenweblog deze quote:

Als je Wilders veroordeelt, kan je de lijn doortrekken en voor de voet alle imams voor de rechter slepen, wat dan ook zal gebeuren, reken maar. Islam is het probleem, en wie dat ontkent of goedpraat collaboreert met het fascisme en zal daar vroeg of laat worden op afgerekend.

Waarom zou iemand zoiets opschrijven? Er zijn diverse mogelijkheden

 • Er is een grote afrekening in de maak en iedereen die niet mede de oorlog heeft verklaard aan een miljard moslims gaat er aan.
 • Men wil iets schrijven wat indruk maakt om daarmee extra gewicht te geven aan de argumentatie. Waarschijnlijk omdat de argumentatie een beetje zwak is.
 • Men probeert door intimidatie iemand de mond te snoeren.
 • Misschien dat er meer mogelijkheden zijn, maar bovengenoemde 3 mogelijkheden lijken mij het meest voor de hand liggend. In de ervaring die ik inmiddels heb met mensen die dit soort taal spreken is mij inmiddels duidelijk geworden dat men dit soort dingen inderdaad schrijft om te intimideren en de mond te snoeren.

  De “grote afrekening” daar ben ik wel benieuwd naar, maar ze laten altijd een beetje in het midden wat die precies inhoudt. Een beetje zoals de maffia die langskomt en zegt “mooie winkel, jammer als er iets mee gebeurt”.

  En dat terwijl je tegenwoordig voor een lousy €300 mag opschrijven dat iemand een landverrader is en dient te worden geexecuteerd. Bedreigers hoeven dus helemaal niet in bedekte termen van alles te insinueren. Wat houdt de bedreigers eigenlijk tegen? Armlastig?

  12 gedachten over “De devaluatie van de afrekening”

  1. En ze mogen wat mij betreft op de terroristen schieten op virtuele knokkels.

  2. Trouwens ik lees net die link naar allochtonenweblog en zie dat er een aanklacht toegevoegd.

   Q:In eerdere procedures ging het met name om discriminatie op basis van geloof. Nu wordt Wilders behalve voor aanzetten tot haat en discriminatie van moslims ook gedagvaard voor discriminatie van niet-westerse allochtonen en Marokkanen. Daarbij speelt godsdienst dus geen rol meer. Het betreft discriminatie op basis van afkomst en etniciteit.QO

   Hij een mirakel nodig als ik het zo zie.

  3. Ja als de OvJ voor alles een aanklacht indient wordt het veel werk voor de rechtbank daarom wordt alles in een dossier gezet, bewijs is er genoeg.

  4. Nieuw in de halAldi: terreurlingerie voor moslims: de plofslip, de sprongstring en de bomBH.
   Is dit een rasisties mopje? Kan ik daarvoor veroordeeld worden?
   Ik zit alvast te schuddebuiken bij de pogingen die de hoogweledelgeboren heren rechters(helaas zonder maffe Mozart pruik op de kruin zoals in Groot-Islamië) gaan ondernemen om Wilders als “racist” te kunnen determineren!
   121 racistische uitspraken zeg, wow, dàt is flink gewerkt!

  5. @ merc

   Hebben ze in België de halAldi als bonmarché? Ik was daar werkelijk niet van op de hoogte.

  Reacties zijn gesloten.