Extreme haattaal en extreme metaforen Wilders levensgevaarlijk

In HP/DeTijd een artikeltje over een stuk in Trouw van Bram Grandia. Een man die zich zorgen maakt over de scheiding tussen schone en niet schone Nederlanders, een van Wilders’ metaforen;

Grandia trekt een parallel met de processen die zich voor de vernietiging van de joden afspeelden, het ‘uitgekiend hanteren van haattaal’ en roept daarom medechristenen op zich van die processen en daarmee ook van de PVV te distantiëren.

it-clown4-150x150Dat zal hem wel een hoop gezeik opleveren. De titel van het stuk, en strekking van zijn betoog, doet me trouwens denken aan een stuk wat ik eerder schreef Demonisering moslims levensgevaarlijk. Dit stuk schreef ik op een bepaald moment toen de irritatie over al die haatstukjes op sites als hoeiboei, dagelijksestandaard en hetvrijevolk, me even te groot werd.

Demonisering moslims levensgevaarlijk is geschreven in dezelfde stijl als waar ze zich op die sites mee bedienen. Het enige verschil met hun stukjes, is dat er in mijn stuk geen leugens staan. Het leverde me trouwens nog de gruwelijke wraak van een clubje dagelijksestandaard reageerders op.

56 gedachten over “Extreme haattaal en extreme metaforen Wilders levensgevaarlijk”

 1. Wilders is een “gevaar voor zichzelf en voor de samenleving”

  Nu heb ik het alleen over Nederland.

 2. Bij der Gifpilze viel het me inderdaad ook op. De Propaganda uit de Wildershoek en tekenaars als nekschot.

  maar ze hebben nu een nieuw woordje ontdekt om je de mond te snoeren
  een godwin doen

 3. @ Excellentie
  Ja ik herken de godwin,enerzijds wordt je uitgemaakt voor linkse ****** en nazaat van het fascisme, en tegelijk ben je nazaat van het stalinisme. Volgens mij waren dat tegenpolen van elkaar.

 4. Ik vraag me trouwens af waarom er zoveel aandacht is opeens voor de site, zou het te maken kunnen hebben met 20 januari? Dat jvdheuvel alles netjes gecatalogeerd heeft per dag?

 5. niet “MET” de Stichting? niet “IN” Geert? de “Heer” GW?

  dan wordt alles uit de kast getrokken. het maakt niet uit dat het nergens op slaat. als het maar “doodslaat”.

  bij gebrek aan kennis, woorden kennis, kan men altijd nog gaan knuffelen en theedrinken.

  dat ga ik nu doen.

 6. @Sjef dat kan het niet zijn, dit is pas op 12 juni vorig jaar begonnen en de aanklacht gaat jaren terug.

 7. Toevoeging

  de discussie “doodslaan”.

  quote
  Excellentie Zwembad
  maar ze hebben nu een nieuw woordje ontdekt om je de mond te snoeren
  een godwin doen
  unquote

 8. Ik begrijp hem info, sank you ❗ :mrgreen:
  Had het nog niet zo gezien, ik had altijd mezelf in twijfel getrokken als ik van een godwin beschuldigd werd.

 9. Wel grappig hoe alle nederlanders, van welke huidskleur, godsdienst(waanzin), ethnische afkmst elkaar over en weer beschuldigen van dat “demoniseren” 😡 !
  Dat woord krijgt al even weinig betekenis als de woordjes racisme en discriminatie.
  Er is nauwelijks racisme in Europa en al helemaal geen discriminatie(tenzij dan positieve), maar de links geïndoctrineerden(eigen woorden!) zien het overal.
  Trouwens als je een aanhanger van de sadistische duivel Mohammed ook maar even als een duivel neerzet zit je toch niet ver van de waarheid?

 10. mercator

  wat bedoelt u met uw “algemene” onzin?

  (wel dan ga ik ook even off topic. wat vindt u van Wilders met die tikkende bom op zijn kop. de haatzaai bom. vreemd toch dat die cartoon nooit door een Stichtingsvolger of haatzaaier, geplaatst wordt).

 11. Qua onzin kunnen geen 1000 Mercators op tegen het Mohameddaanse “gedachten”goed, maar dit even terzijde 😛 . Waar ik op wil wijzen is dat we ten allen prijze integratie van moslims in Europa moeten vermijden, ze als een vreemde bezettingsmacht moeten beschouwen. Dat ik hier dus ajb nooit meer zou horen dat ik tot een “burgeroorlog” of zo zou oproepen, want de moslims hier zijn helemaal geen burgers maar een vijandig leger. Dat bedoel ik in het algemeen, en ik moet vaststellen dat ook Wilders die gedachtegang niet-of toch niet openlijk-wil volgen.

  Wilders met een bom op zijn kop? Wat ik daarvan vindt? 2 dingen: 1. dat het dom plagiaat is want zo iets hebben we al s gezien 2. dat ik geen weet heb van beledigde PVVers die met van haat vertrokken smoelen plunderend en brandschattend de straat oprennen om hun afgod te wreken.

 12. wel neuzelt u verder.

  geen zin om te reageren op een brij van woorden, uw wartaal.

  voor de goede orde de cartoon van de Deen die men graag negeert bij de Stichting en volgers. hij wordt dan wel “gebruikt”, maar deze cartoon vergeet men liever. de Deen stond niet achter de mening van de Stichting verder (ofwel, de mening van Wilders).

 13. @Mercator
  QWaar ik op wil wijzen is dat we ten allen prijze integratie van moslims in Europa moeten vermijden, ze als een vreemde bezettingsmacht moeten beschouwen.QO

  Je bent zelf geen haar beter dan een Mohammed B. met zo’n uitspraak. Maar dat besef je zelf niet eens en dat is het trieste.

 14. Ik het het opus met de bom-Wilders bekeken. Westergaard is een oude man, die is bang en wil niet geslacht worden door een Somaliër, daarom dat hij nu pootjes geeft aan de “gematigde” moslims, heel logisch toch? Niet iedereen heeft de moed en het doorzettingsvermogen van Wilders,Fortuyn of De Winter in mijn Vlaanderen.

  Wartaal? Wat wil je anders, ik spiegel me aan de Koran, het maffe boekje dat door de engel Gabriël aan dhr. Mohammed werd geopenbaard terwijl die zijn roes uitsliep onder een olijfboom.

  Ik doe wat ik kan om de moslims een hak te zetten. Ik koop nooit iets in een moslimwinkel, als ik hoofddoekenpersoneel zie in een winkel koop ik ook daar niet meer, nooit zal ik een moslim in dienst nemen (ik ben zelfstandig ondernemer) en ik ga nooit naar een moslimland op vakantie. Verder probeer ik in geschrifte de mensen te laten inzien dat moslims in Europa niets te zoeken hebben.
  Je moet klein beginnen, zeg ik maar.

 15. Wat Mohammed A, B of C denken interesseert me geen barst. Ik zie ze als vijanden die-en hier is het verschil tussen mij en die gevangenisbaard-agressie plegen op MIJN territorium en cultuur, waar ik mij tegen verzet. Ik wens de moslims alle Mohammedaanse lol toe in hun met moskeeën bezaaide thuislanden, maar niet hier aub, ik laat ze ginder ook met rust.

 16. @mecator kletskoek; die cartoon bestaat al sinds Wilders hem heeft gejat. Heeft niks met de somaliër te maken.

  Grappig dat je over De Winter beging met zijn doorzettingsvermogen. Die man is inmiddels volkomen irrelevant of heb je dat nog niet gemerkt?

  Gaan wij met Wilders ook doen.

 17. Mercator

  In uw Vlaanderen zijn 2 Neo Nazi’s veroordeeld. Misschien moet u zich wat drukker maken om eigen land?

  Moord meen ik,op een door u “ongewenst” mens, ik las dat vandaag.

 18. …en dat is ook zowat het idee van de meeste PVV-stemmers, geen één van hen heeft ooit ook maar 1 moslim een haar gekrenkt, ik snap echt niet hoe jij ze dan kan vergelijken met die moslimschoft Mohammed B. Mag ik je er ook op wijzen dat het de Balkenende en co. waren die zich absoluut in Irak en Afghanistan wilden gaan moeien, en NIET de PVV-stemmers?

  Ik zou zeggen: Afghanistan aan de Taliban en Irak voor Saddam, we hadden die sukkels met rust moeten laten.

 19. @ Mercator
  Ik heb als nick Sjef 😈 , maar u bent echt urbanuske. Een lachertje. Maar wij Nederlanders accepteren het gedrag van de heer Wilders niet en daarom zal hij moeten verschijnen op de rechtbank.

 20. 2 neo nazis? ZO VEEL zeg? Dat kan je niet menen! Waar hebben ze die toch gevonden zeg!

  Trouwens van die moord weet ik helemaal niets, geef de referentie maar even als je wilt. De enigen die moorden in Vlaanderen zijn moslims en Vlaamse seriemoordenaars genre Dutroux.

 21. Mercator

  Verdiept u zich eens in uw eigen land, daar heeft u genoeg te doen. Voor u zich hier komt “moeien”.

  Of is er daar geen site voor u?

 22. @ Mercator leg uw obsessieboek eens opzij, desnoods mag je het van mij verbranden. Maar kijk eerst in eigen boezem voor u oordeelt

 23. Las dat ze vandaag veroordeeld zijn voor moord.
  Heb het niet opgeslagen. Maar zal het terugzoeken.

  Leest u uw eigen kranten niet eens?

 24. Niet allemaal mercator pesten. Zal ik anders zo’n dagelijksestandaard kooivechter loslaten?

 25. Tja, de linksmensen worden natuurlijk wat benauwd nu, hun rijk zou wel eens ten einde kunne komen, al decennia hebben ze hun kop in het zand gestoken, en nu riskeren ze op een zijspoor te worden gezet.
  Maar je moet je echt geen zorgen maken hoor, als Europa terug door Europeanen wordt bestuurd gaan we jullie geen haar krenken, een PVVer of Vlaams Blokker is geen moslim zeg. Wel worden jullie verwijderd van de plaatsen in bestuur, justitie, media en onderwijs zodat dat volksvreemde gedachtengoed geen schade meer kan aanrichten. Maar dan zijn er toch nog genoeg plezierige jobs over?

 26. @ merc

  Dus vergelijkbaar weer met de hutu’s en tutsi’s zeg maar?

 27. so, amuseert u zich. ik zag het artikel niet zo snel.
  maar stond vandaag in de krant. moet dat toch opslaan in het vervolg. regio nieuws dacht ik (of be. kan ook).

  ben helaas weg, want afspraak en reeds laat.

  (verder verveelt dit hier mij nu eigenlijk ook mateloos, ik ben geen bezigheidstherapeute).

  CU

 28. Wat heeft het nu voor zin om hier met Vlaams Blokkers of bij jullie met de PVV te gaan babbelen? Een leraar verliest toch zijn tijd als alle leerlingen in de klas de stof al kennen?
  @Sjef: met dat “verbranden van de Koran” zou ik toch maar wat oppassen hoor, als ze dat op de onvolprezen moslimsite http://www.ontdekislam.nl te weten komen, brrr….Maar ik ga het niet overbrieven hoor, ik ben daar helaas definitief geband.

 29. @ info: ga maar snel naar je afspraak, dat artikel over die moordzuchtige neo nazis ga je niet vinden want je hebt dat gewoon uit je duim gezogen.

 30. Mercator kun jij mij 1 site laten zien waar jij niet geband bent? Behalve deze dan natuurlijk. Deze oase van vrijheid van meningsuiting.

 31. Mercator

  Nee hoor, want ik ken de duimen van de Stichtingsvolgers, daar spiegel ik mij niet aan.

  CU

 32. @ Sjef : zijn hutu’s en tutsi’s moslims? 😆

  Ik zeg altijd maar: als die mensen het in hun cultuur vinden passen om elkaar met hakbijlen te lijf te gaan en aan de vissen in het Victoriameer te voeren moeten ze dat vooral doen, heb ik geen probleem mee. Maar ik zeg je juist dat we zo iets in een beschaafd Europa juist NIET doen ?!

 33. @jvdh
  Oase is toch een plek in de woestijn waar de weelde groeit, meestal in de sahara en zelfs tot Syrie? Arabische gebieden dus. Maar zelfs nu hij dit predikt laat je dit staan. Hij zou je dankbaar moeten zijn.

 34. @ Jvd Heuvel: op moslimsites ben ik geband ja. Voor de rest houd ik dat zo niet bij. Maar ik zie ook wel dat vrijheid van meningsuiting voor jouw geen hol begrip is, want idd, mocht dat zo zijn was ik al lang geband. En ik neem je raad ter harte om niet teveel door te drammen zal je gemerkt hebben.
  Wil je geloven dat ik ei zo na geband was op de PVVsite? Maar een solidariteits actie van ware Europeanen heeft dat verhinderd.
  In feite ben jij een Wilders-aanhanger zonder het te weten, je moet enkel nog “uit de kast komen 😉 “…

 35. @Sjef: dat “prediken” zie jij alleen staan, ik predik helemaal niks, ik stel dat alleen maar vast van die hutu’s en tuts’s. Of is het dan niet waar soms?

 36. @ Merc

  Dat gehak had een oorsprong, dat heb ik jouw al op een eerder topic gewezen. Ik had het over jouw prediking over de Islam in Europa.

 37. Maar mag ik ook zeggen dat je mij te Nederlands overkomt? Eerder was misschien een vrouw, nu ben je opeens een Vlaming.

 38. Oh ik dacht echt dat je geschokt was over die vissen en die tutsi”s en zo…
  Ik zie 2 grote gevaren voor Europa, de ecologische catastrofe en de moslims. Die 2 zijn overigens gelinkt, ik leg je dat nog wel s uit.

 39. Waarom niet nu, ik heb toch tijd zat. Verras me met iets waar ik echt van achteroverklap

 40. Mijn vriendin is geboren en getogen Nederlandse….én PVVstemster( ze woont in zo een Vogelaarwijk, dat is daar echt dolle muticulturele pret hoor!)
  En ik vind Gerard Reve de grootste schrijver van ons taalgebied, daar kunnen wij als Vlamingen helemaal niets tegenover stellen.

 41. Ik moet toegeven dat ik ook een liefhebber ben van de Nederlandse literatuur. Aanrader Max Havelaar,Multatuli(ik wilde bijna zeggen Multiculti)

 42. U vraagt, wij draaien. De overbevolking van de aarde is de motor van alle problemen die ons ecologisch bestel te wachten staat. Het geboortecijfer van moslims is 3 tot 4 keer zo hoog als dat van niet-moslims. In een land als Jordanië verdubbelt de bevolking om de 20 jaar! Nog afgezien van de neiging van moslims om intolerante en gewelddadige pain-in-the-asses te zijn waar ze zch vertoen, is hun eclogiische voetafdruk rampzalig. Dat laat zich in Afrika volop voelen, dat continent is verloren, de zwarten uit binnen Afrika vluchten voor de oprukkende woestijn naar het noorden, duwen daar de N Afrikanen naar ons toe.
  Net nu we in Europa de demografische transitie naar onderen toe-het afnemen van de fertiliteit-hebben bereikt, gaan we dat hele effect te niet doen door ons grondgebied te laten overspoelen door haveloze immigranten die de zaak hier als sprinkhanen zullen leegvreten, met een dubbele bevolkingstoename, door hun eigen kweekprogramma én door aanhoudende immigratie.
  Dat is iets wat iedereen met eigen ogen kan vaststellen: in de Vogelaarwijk van mijn vriendin wonen alleen nog 2 types mensen: enorm grote moslim-allochtonen gezinnen én oude Hollandertjes van boven de 70. Een evolutie die zich in nog geen 15 jaar heeft voltrokken.

 43. 1.Als overbevolking het probleem is, waarom ageert u tegen de moslims aangezien het een wereldwijd probleem is. De grootste bevolkingsgroepen op deze aarde zijn de chinezen en de mensen in India.
  2.Over de oprukkende woestijn, Afrika kent 2 woestijnen die van belang zijn, namelijk de Sahara en de Khalahari. De Khalahari deint nauwelijks uit en de mensen die in de Khalahari wonen zijn “Bushmen”. Die zijn geen grote trekkers, gewoon jagers-verzamelaars. Dan de Sahara, die deinst idd uit, maar naar het zuiden, noordelijker kan immers niet. Het is dus onzin om te verondertellen dat er een trek aan de gang is vanuit zwart-afrika richting wit-afrika en dat de wit-afrikanen daarom hun toevlucht zoeken in Europa. Immers de Sahara deinst naar het zuiden uit.
  3.Ik zelf woon in een van de 4 grote steden van NL. Mijn wijk is al een kleine stad opzich,daarom is het ook een deelraad.Maar ik kan om 10 uur gerust overstraat lopen, terwijl de wijk zwaar multi-culti is.

 44. Toevoeging ik wil niet dat Merc zijn vizier verzet, ik zeg dit alleen omdat hij punt 1 kan aanzien voor het verleggen van zijn predicten naar andere bevolkingsgroepen toe en dat is niet de bedoeling.En hij moet gewoon stoppen met zijn opruiende teksten uiteraard.

 45. Voor mijn part mogen de moslims en wie dan ook zich naar hartelust vermenigvuldigen in hun thuislanden, en daar ook blijven tot die regio’s de bevolking niet meer kunnen voeden en dan lost het probleem zichzelf op. Grote drommen Chinezen en Indiërs zie ik niet verschijnen in Europa de laatste paar decennia, Marokkezen en Turken daarentegen…
  Het is mss een verrassing voor je, maar ik heb helemaal niets tegen Marokkanen, Birmanen, Nigerianen,koppensnellende Papoea(s ik kan de charme daar allemaal van inzien etc., maar dan in hun eigen thuislanden aub.
  Ik ga toch ook niet met een spandoek in Mekka van “Mohammed is een pedofiel, volg Jezus!” rondlopen zeg. Dat is een essentieel verschil.

  Voel jij je enigszins “opgeruid” dan?

 46. Mercator
  Hoe u denkt is nu wel bekend hier.

  Eigenlijk totaal niet in de stemming tot een onzinnige discussie met u.

  misschien is er een ander die u dat genoegen wil doen.
  zo niet, dan heeft u pecht. misschien in uw homeland?

  ik ga eens eten scoren. veel plezier verder met u leven.

 47. Pecht(old)? Nee die hebben we hier niet. Wel andere dhimmies.
  Voor onzinnige discussies moet je niet bij Mercator zijn, maar op een of andere moslimsite. Daar kan je te weten komen of het halal is om te vrijen terwijl er een kat onder het bed zit e.d.

Reacties zijn gesloten.