Op 21 mei was de Dag des Oordeels, not

21mei

Tussen de stationreclames is de laatste weken een opvallende advertentie te zien: Dag des Oordeels 21 Mei. Het is een waarschuwing van de Amerikaanse predikant Harold Camping.

(Bericht achterhaald door uitblijven onheilsprofetie)

De populaire Amerikaanse predikant Harold Camping weet het zeker: op 21 mei komt de Messias terug op aarde. “The Bible guarantees it”, aldus Camping. Na zeventig jaar Bijbelstudie is Harold Camping ervan overtuigd. 21 mei 2011 is de Dag des oordeels zoals die in de Bijbel beschreven staat (Kerknieuws.nl). Het einde van de wereld zoals we die kennen.

Camping voorspelt de Apocalyps aan de hand van verschillende “bewijzen” die hij in de Bijbel heeft gevonden. De radio-predikant baseert zich onder andere op het verhaal van Noach in het Bijbelboek Genesis. Noach kreeg van God zeven dagen de tijd om een ark te bouwen en zijn familie en een aantal dieren het vege lijf te redden. Vervolgens strafte God de zondige mensen en spoelde met een zondvloed alle leven weg.

Volgens de interpretatie van Camping, staan die zeven Bijbelse dagen voor zevenduizend jaar. De zondvloed begon op de zeventiende dag van de tweede maand. Camping: “en zie hoe 21 mei 2011 in de Bijbelse kalender past. Dat is de zeventiende dag van de tweede maand en precies zevenduizend jaar nadat God de deur van de ark sloot.”

Volgens Camping zal op 21 mei zo’n twee procent van de wereldbevolking worden gered. “We weten niet precies wat er op die dag zal gebeuren”, maar hij verwacht “een horror die mensen niet kunnen bevatten. Miljoenen zullen sterven op die dag en de dag daarna.”

Camping verkondigt al jaren dat ware Christenen de kerken moeten verlaten omdat de Heilige Geest daar sinds 1988 niet langer huist. Wie werkelijk wil worden opgebouwd in het geloof moet naar de programma’s van Camping luisteren op Family Radio. Op de site kan o.m. een uitvoerige omschrijving van de berekeningen naar de Dag van het Laatste Oordeel.(PDF) en de gruwelen die zullen volgen worden aangeklikt (in het Nederlands!).

Camping voorspelde eerder al dat de wereld in 1994 zou ophouden te bestaan. De 89-jarige predikant wijt zijn foute voorspelling van toen aan het feit dat hij toen sommige belangrijke aanwijzingen in de Bijbel had gemist.

Verlangen naar het Eind der Tijden

Prepared

Met name in de Verenigde Staten zijn duizenden vooral evangelische en orthodoxe Christenen er heilig van overtuigd dat het Einde der Tijden nabij is. Hoewel de ‘zekerheden’ daarover rond het aanbreken van het tweede Millennium zijn weggeëbd, wachten nog velen dagelijks vol overtuiging op de spoedige Wederkomst van Christus.

Jos Strengholt, twintig jaar werkzaam in Egypte, eerst als journalist en sinds drie haar als Anglicaans priester, wijdde in zijn proefschrift, Christian radio in the Arab world, een speciaal hoofdstuk aan Harold Camping and the End of the World. Camping is trouwens lang niet de enige onheilsprofeet.

Aanvulling:

Op 21 mei houdt de aarde trouwens niet op te bestaan. Dat gebeurt pas op 21 oktober 2011.

35 gedachten over “Op 21 mei was de Dag des Oordeels, not”

 1. It’s the end of the world as we know it. And I feel fine………..krijg altijd gelijk dat lieje in mijn hoofd bij zulke berichtjes.

 2. Morgen is dus de dag des oordeels.
  Wat ik me nu afvraag is of ik m’n videorecorder nog moet programmeren dan wel als ik niet naar de hemel ga gewoon weer m’n dagelijkse beslommeringen kan voortzetten.

  En is het de vraag of ik m’n abonnementen nog tijdig kan opzeggen. Het is tenslotte kort dag.
  Het zou zo lullig zijn als ik in de hemel zit, m’n nabestaanden die niet netjes hebben geleefd moeten opdraaien voor mijn verplichtingen.

 3. Als dit echt waar is dank ik god op mijn blote knieën . . . eindelijk verlost van dat bruine geleuter van Geert Wilders (en het maakt mij niet uit als dit betekend dat ik naar de eeuwig durende BBQ moet) 😀

 4. Hmmm, das mooi klote dan, heb net afspraak gemaakt bij de kapper voor morgen 🙁 Hoelaat begint de ellende, misschien kan ik nog heen, en zie ik er tenminste op mn best uit als het gebeurd!

 5. En weet je… wat je nou weer nét zal zien is dat ik per ongeluk iets goeds heb gedaan en per discretionaire bevoegdheid een geredvergunning krijg EN dat ze door een procedurefout vergeten me ook nog even helemaal beter te maken.

  Denk je eindelijk van die %$#&-medicijnen af te zijn, maar nee hoor…. 😐

  😛

 6. Typisch dat hij zo ingewikkeld moet vorsen om de datum van de Dag des Oordeels te vinden, terwijl Markus 13 hem zo duidelijk vertelt dat dat niet de bedoeling is.

 7. dwaalleraren niet geloven de bijbel waarschuwt ervoor in marcus 13 en mattheus 24

 8. Hmm, als die jezus komt, kan ie nog wel even bij me komen logeren, zodat we het er nog even over kunnen hebben, misschien kan ik hem overhalen, zo´niet….
  naja dan hebben we een probleem….
  als ie maar wat bier koud heeft staan in de hemel/hel!

 9. Pierke Schreef:

  Hmm, als die jezus komt, kan ie nog wel even bij me komen logeren, zodat we het er nog even over kunnen hebben, misschien kan ik hem overhalen, zo´niet….
  naja dan hebben we een probleem….
  als ie maar wat bier koud heeft staan in de hemel/hel!

  Met die Jezus moet je wel oppassen hoor!
  Hij is de bastaardzoon uit een incestueuze verhouding die z’n moeder met z’n broer heeft gehad en hij was ook degene die opriep tot geweld doordat hij immers zei “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen” waarop onmiddellijk hooligans overgingen tot stenengooien want zij hadden immers nooit wat gedaan?
  Misschien moet ik je even verduidelijken hoe dat zat met die “bastaardzoon”.
  Zoals iedereen wel weet was Maria de Moeder van God.
  Jezus was de zoon van én God én Maria.
  Omdat Maria het met God heeft gedaan, die immers haar zoon was, kan het niet anders dat het kind dat uit die relatie is voortgekomen, Jezus dus, God de Vader was van Jezus en tegelijkertijd z’n oudste Broer.
  En dat Jezus later opriep tot geweld was ook logisch.
  Het ging immers om een overspelige vrouw. Op overspeligheid stond destijds de doodstraf zoals in Leviticus 20 in de Bijbel is te lezen.
  Jezus had door dat als je gewoon de wetten van z’n Vader/Broer zou opvolgen dat z’n moeder niet had geleefd en dus hij ook niet had bestaan, omdat immers z’n moeder getrouwd was met Jozef destijds wijd en zijd bekend staande timmerman dus a.h.w. een soort Ikea, iemand dus die heel handig meubels aan de man kon brengen. Z’n naam is nog steeds bekend!

 10. In de hemel is geen bier, daarom drinken we het hier.

  Ik zal er vanavond eentje nemen, op de goede afloop.

 11. Vanaf morgen moeten we trouwens ook goed voorbereid zijn op zombie-invasies, want met zoveel doden zitten er wellicht een paar ondoden tussen die laatste overlevenden dan weer infecteren door zonder toestemming op ze te kauwen.

  Gelukkig kun je op de site van Centers for Disease Control and Prevention lezen wat je allemaal moet doen om de schade zo veel mogelijk te beperken!

  http://emergency.cdc.gov/socialmedia/zombies_blog.asp

 12. hahahha dat jullie dit gelofen echt succes , 70 jaar onderzoek is denk ik niet genoeg

 13. Jan uit Helmond Schreef:

  Als dit echt waar is dank ik god op mijn blote knieën . . . eindelijk verlost van dat bruine geleuter van Geert Wilders (en het maakt mij niet uit als dit betekend dat ik naar de eeuwig durende BBQ moet)

  Juiste geloofsstroming kiezen 😉 en de hel is niet eeuwig , maar een stomerij voor de ziel , hoe vuiler hoe langer in de stomerij …

 14. Misschien heeft het ingelaste Sinterklaasjournaal (vanavond 19.50 uur, Nederland 1) er iets mee te maken? 21-5 = 5-12?

 15. Andreas Schreef:

  Misschien heeft het ingelaste Sinterklaasjournaal (vanavond 19.50 uur, Nederland 1) er iets mee te maken? 21-5 = 5-12?

  wow , spiegelnumorologie …

 16. Deze man liegt en is geen wedergeboren christen, alleen als iemand wedergeboren is zal men gegevens van God mogen kennen.

 17. Er zijn meer dan 300 profetieen in vervulling gegaan die in de Bijbel beschreven stonden.Als iemand Jezus wilt weten wie Jezus is, en Hem misschien wilt leren kennen, neem eens een kijkje op de site van Marc Verhoeven.Deze man openbaard ook ALLE dwaalleraren, en veeeeeeeel meer.Ben 10 jr.geleden tot geloof gekomen, en wil voor geen geld ter wereld meer terug naar de periode voordat ik gelovig werd.

 18. Vanmorgen rond een uur of 10 is gisteren op de datumgrens vandaag geworden tenzij onze planeet tot stilstand is gekomen maar het zonnetje [en wat voor een dat belooft wat voor vandaag] is weer als vanouds opgekomen dus dat is niet zo, dus is er weer veel papier inkt en digitale snelweg verspild en wie wist nou al die opgeslagen onzinbit’s. Niemand dus dus zal dat wel het einde van de beschaving zijn dat er zoveel onzin komt te bestaan dat er geen ruimte voor de waarheid meer overblijft, dus blijkt het toch een selffulfilling propecy te zijn van die sadisten die dromen van een gewelddadig einde voor de hele planeet. Dus terwijl ze zo hun best doen om het dan maar om hun god een handje te helpen, wat in hun gedragsvoorschriftenboek de bijbel wordt verplicht gesteld om een plekje in hemel te krijgen na de dag des oordeels, om onze prachtplaneet te vernietigen krijgen ze stukje bij beetje toch hun zin. Laat ze nou maar want ze zijn in staat een gelovige een bomgordel om te doen om zich op te blazen in een menigte maar dat mag niet meer van hun joods-israelische neonazionisten geloofsbroeders dus doen ze het met onbemande bommenwerpers ook wel drones genoemd of met massavernietigingswapens. Dus als je ze niet een beetje hun gang laat gaan met hun onzin wereld[on]kundig maken met hun geloof in onze lieve heer godverdomme wat een hypocriete sadisten met hun breinen vol onzin en hun verspilde levens dan vergaat de wereld voor 98% van de mensen eigenschulddikkebult. In Darwin’s naam wordt veel gepoogd angst te zaaien met een survivalofthefittisttheorie godverdomme wat een sadistische dwazen alleen maar omdat hun geloof het heeft verloren van de wetenschap. De dagen des oordeels zijn alle vrijdagen zaterdagen en zondagen dat de moskeeën synagogen en kerken leger worden. Het begin der tijden als de waarheid de ruimte krijgt in de breinen en levens van de mensen. De dag des oordels als alle geloofspapier en bit’s verspilling verspild wordt in een groot vreugdevuur inclusief dit stukje is goddank nabij. 🙂

 19. Het is nu al 12 uur in de middag geweest en nog niks 😉 .
  Ik denk dat ik toch maar naar de Gamma ga en in die plafondventilator investeer voor de zomer weer voorbij is!

 20. Als Amsterdam-west de hel is, dan wil ik hier graag nog héél lang branden.
  Hoe meer xenofoben dit stadsdeel mijden, hoe prettiger het hier wordt :mrgreen:

 21. Farah Schreef:

  Het is nu al 12 uur in de middag geweest en nog niks .
  Ik denk dat ik toch maar naar de Gamma ga en in die plafondventilator investeer voor de zomer weer voorbij is!

  “…voor de zomer weer voor bij is..!.”
  Een maar al te waar waar woord.
  Regelmatig maken we het mee dat ergens op de wereld de zomer voorbij gaat.
  En dan zijn de slachtoffers ervan niet meer in staat om maatregelen te nemen die de nadelige effecten van zowel de zomer als het afscheid van de zomer goed in te schatten.
  Tijdens de zomer hadden ze parasols moeten kopen en na de zomer paraplu’s.
  Maar vaak zie je dat mensen in de problemen komen omdat ze niet tijdig het gevaar hebben ingezien.
  Gevolg….? Huidkanker wegens zonnestraling in de zomer en zware verkoudheid na die periode.
  En dat allemaal omdat de mensen niet in Jezus en/of God geloven.

 22. Heb even gewacht tot 11.00 uur, toen maar een krabbel onder de offerte voor een nieuwe auto gezet.

 23. De meeste mensen weten niet waar ze het over hebben. We zijn nu die datum 21 mei allang gepasseerd. Wel ja haal Sinterklaas er ook maar bij. Weten ze wel wie Sinterklaas is? Ja niet alleen diegene waar je kado,s van krijgt die zelf moet betalen. Sinterklaas was de bisschop van Mira, in het huidige Turkye. Deze is later nog begraven op spaansgrondgebied. Vandaar dat hij uit Spanje komt?
  De bisschop van Mira was notabene nog aanwezig toen Keizer Constantijn de Grote van het oost Romeinserijk het Concilie van Nicea bijeen riep in het jaar 325 na chr. De vraag was daar aan de orde over de godheid van christus. Men propageerde de drieeenheid. Men ging er vanuit dat christus gelijk was aan zijn vader god. De bijbel leert dit niet. Jezus zei zelf dat de vader groter was dan hij. Johannes 14; vers 28. Des al niet te min werd de drieeenheidsleer aanvaard. En vervalsingen in de bijbel aangebracht. 1 Johannes 5; vers 7 en 8.

 24. Anne Schreef:

  De meeste mensen weten niet waar ze het over hebben. We zijn nu die datum 21 mei allang gepasseerd. Wel ja haal Sinterklaas er ook maar bij. Weten ze wel wie Sinterklaas is? Ja niet alleen diegene waar je kado,s van krijgt die zelf moet betalen. Sinterklaas was de bisschop van Mira, in het huidige Turkye. Deze is later nog begraven op spaansgrondgebied. Vandaar dat hij uit Spanje komt?
  De bisschop van Mira was notabene nog aanwezig toen Keizer Constantijn de Grote van het oost Romeinserijk het Concilie van Nicea bijeen riep in het jaar 325 na chr. De vraag was daar aan de orde over de godheid van christus. Men propageerde de drieeenheid. Men ging er vanuit dat christus gelijk was aan zijn vader god. De bijbel leert dit niet. Jezus zei zelf dat de vader groter was dan hij. Johannes 14; vers 28. Des al niet te min werd de drieeenheidsleer aanvaard. En vervalsingen in de bijbel aangebracht. 1 Johannes 5; vers 7 en 8.

  Yep , en iedereen die het er niet mee eens was mocht de kerk waarin vergaderd was niet uit , waarna deze werd dicht gemetseld

Reacties zijn gesloten.