Belgische toestanden

Die zou ik graag zien na de volgende Tweede Kamerverkiezingen als het niet mogelijk blijkt een linkse meerderheid te vormen, wat trouwens ook nog nooit eerder gelukt is. Al zou je dat wel denken als je naar het gehuil luistert over die verschrikkelijke terreur die links hier volgens fans van de huidige regering zou hebben uitgeoefend gedurende de laatste decennia.

Rechts (en daar reken ik het CDA ook bij) heeft laten blijken alles liever te doen dan met links te regeren, nu ze blijkbaar liever samenwerken met een discriminerende haatpartij als de PVV en bovendien ook nog met de homofobe, vrouwendiscrimerende christenfundamentalisten van de SGP. Alles om maar niet met links te hoeven samenwerken.

Welnu, dat zou ik even niet vergeten als ik Politiek Links in de Tweede Kamer was. Als deze coalitie straks werkelijk helemaal uitgeziekt is, het CDA verpulverd, de PVV ofwel de stekker eruit getrokken heeft ofwel helemaal kapotgecompromitteerd is, dan zal men iets moeten met een andere partij.

Nou, nu gebleken is dat het CDA en VVD niet de minste moeite hebben zich te conformeren aan extremistisch xenofobe en religieus-fundamentalistische partijen is dat duidelijk geen optie meer. Die partijen hebben zich volkomen zonder enig ethisch besef getoond.

Dus moet er voorlopig maar gewoon geen regering meer met de VVD of het CDA komen, en natuurlijk al helemaal niet met de PVV (want deze regering zal vallen vanwege de PVV; ofwel omdat die zelf niet meer willen, ofwel omdat het CDA niet meer wil).

Dus gewoon een linkse regering de volgende keer, of helemaal niks. Gewoon lekker een jaar geen regering, net als in België. Lijkt me een stuk rustiger.

6 gedachten over “Belgische toestanden”

 1. Heerlijk, effe alle ramen tegen elkaar open op het binnenhof……….Ctrl alt delete en opnieuw beginnen.

 2. Goed gezegd: “Nou, nu gebleken is dat het CDA en VVD niet de minste moeite hebben zich te conformeren aan extremistisch xenofobe en religieus-fundamentalistische partijen is dat duidelijk geen optie meer. Die partijen hebben zich volkomen zonder enig ethisch besef getoond.

  Die partijen (inclusief hun leiders) die weigeren rekening met bijna de helft van de Nederlandse kiezers te houden en tevens steeds krijsen dat we enorm respect voor 1,5 mln clown aanbidders moeten hebben, zijn inderdaad elke ethisch besef verloren. Eigenlijk vind ik het nog erger – ze zijn er op een rechts dictaat.
  Want dit is de praktische situatie nu.

 3. Ik zou me hier uitstekend in kunnen vinden, ware het niet dat geen regering nu zou betekenen dat we het met een demissionaire regering Rutte cs zouden moeten doen en dat willen we niet, toch?

 4. igo_b Schreef:

  Ik zou me hier uitstekend in kunnen vinden, ware het niet dat geen regering nu zou betekenen dat we het met een demissionaire regering Rutte cs zouden moeten doen en dat willen we niet, toch?

  Och, als die gewoon niks meer mogen doen…

 5. Als ze maar niks kapot maken, mogen ze van mij elke dag in hun grote zwarte bakken rond rijden. Heb niets tegen.

Reacties zijn gesloten.