De superdemo van de anti-vrijheid-van-meningsuiters

Vampire5Vind u het ook zo spannend? Over een paar dagen dan is het zover; de superdemonstratie van de Geert Wilders-aanhangers in Amsterdam. Dan zal blijken wat de macht van Het Volk eigenlijk is. Dan zal blijken hoe
massaal Het Volk bereid is om een poot uit te steken.

Het Volk (en ik bedoel natuurlijk dat volk wat zichzelf Het Volk noemt, en niet het volk in het algemeen) heeft hier een gouden kans om loyaliteit te bewijzen aan de Grote Leider, die ze zo bewonderen. En wat is er mooier dan de mouwen op te stropen en daadwerkelijk iets te gaan doen voor De Zaak die je zo belangrijk vindt?

Het Volk kennende, vermoed ik dat het wel los zal lopen met die supermegademonstratie van de Geert Wilders-aanhang; de diverse oproepen op het internet om te komen demonstreren komen nogal desperaat over. Eenzame oproepen zijn het.

Dat is ook logisch, want zelfs een kleuter begrijpt dat dit helemaal geen demonstratie “Voor de Vrijheid van Meningsuiting” is. De PVV en Geert Wilders hebben namelijk helemaal niks te maken met vrijheid van meningsuiting; de PVV, Geert Wilders + aanhang zijn de anti-vrijheids-van-meningsuiters.

Beetje dom he, om een demonstratie voor een partij die, ik noem maar wat, bijvoorbeeld de Koran wil verbieden, een demonstratie “Voor de Vrijheid van Meningsuiting” te noemen. Komt niet echt overtuigend over. Nee he? Beetje ongeloofwaardig he, dat o.a. de mensen die ik heb leren kennen als bestrijders van o.a. mijn vrijheid van meningsuiting, “straks de straat op gaan”. Sure.

Misschien heb ik het mis en wordt de demonstratie wel extreem massaal bezocht. Misschien wordt het wel de grote aanzet tot die “burgeroorlog” waar die PVV-aanhang dag en nacht over loopt te jengelen op op hun rabiate schreeuw en jank weblogjes. Misschien wordt dit wel de Grote Revolutie, direct gevolgd door de Grote Schoonmaak.

De tijd zal het leren. Maar for the record wil ik hier toch even vastleggen dat ik dat niet erg waarschijnlijk acht.

33 gedachten over “De superdemo van de anti-vrijheid-van-meningsuiters”

 1. Fijn kijken bij het nieuws. Naar die massa betoging.

  Lachen wordt het ook nog, men is zo verschillend dat ze elkaar ook nog met de honkbalknuppel de gracht in knuppelen, tijdens het wachten buiten. Allemaal korte lontjes.

  Ik HOOP dat DE REST van NEDERLAND THUIS BLIJFT.

  Kan men de Stichtingvolgers gezichtjes bekijken. Daar wil je toch niet tussen, of in de buurt van, gezien worden?

 2. quote
  Misschien wordt dit wel de Grote Revolutie, direct gevolgd door de Grote Schoonmaak.

  De tijd zal het leren. Maar for the record wil ik hier toch even vastleggen dat ik dat niet erg waarschijnlijk acht.
  unquote

  nee, ik ook niet.

  daar waar hij een kans rook was de Leider niet welkom.
  Culemborg had geen behoefte aan de opruier.

 3. Denk niet dat er veel zullen zijn. Zijn bang om gefotografeerd te worden. Want ja dat kan weleens consequenties hebben. Bijvoorbeeld op je werk.

 4. Ja ik wou in eerste instantie ook gaan om auteursrecht vrije foto’tjes te maken voor de site. Maar stel je voor dat iemand me zou zien; dan heb je toch een hoop uit te leggen.

 5. 4. die foto’s worden wel gemaakt hoor JvdH

  door iemand met een telelens. die staat er ook niet tussen.

 6. ik geloof dat er ook iets is met dat fotograferen.

  je mag niet zomaar elk snuitje vastleggen. iets met privacy.

  en snuitje kan ook nog gaan protesteren? toch?

  een journalist kan dat dan weer wel?

 7. Ja maar ik zou sowieso geen individuele snuitjes zijn gaan vastleggen. Gewoon sfeerimpressies en leuke spandoeken met spelfouten enzo. :mrgreen:

 8. 6. gut nee, nog niet eens aan gedacht. maar er hangen toch zeker wel video camera’s daar?

  nee, dacht aan beroeps fotografen/journalisten.

  die waren er ook toen er zo’n massa van 18 jongeren (moslims) tegen GW demonstreerde in Engeland. Je kent de foto’s toch? van die MASSALE tegenstand.

 9. @9 ja maar die foto’s zijn dan weer niet auteursrechtvrij. Dan moet je zo’n fotograaf honderden euro’s betalen als je een foto’tje van ‘m gebruikt.

 10. @11 inderdaad die preview is er niet voor niks. Net zelf ook nog op geklikt, hoewel ik zoiets zelf eigenlijk nooit gebruik.

 11. hmmm vroeger ook foto’s gemaakt van tv. jazz concerten.

  maar had wel een goede camera.

  probeer het.

 12. @14 linken mag altijd, anders kun je net zo goed het internet afschaffen, en je mag ook een stukje citeren. Dat is wat ik hier ook altijd doe. Alleen met afbeeldingen zit ik vaak nog wat fout, maar daar probeer ik creatief mee om te gaan, zie bijvoorbeeld de afbeelding bij dit artikel; zal weinig auteursrecht op zitten na 100 jaar.

 13. sshhhhhhhhhttt – maar als er nu een foto staat naast het artikel?

  moet je die dan verwijderen?

  je geeft een link?

 14. 18. nee, dat kan dan niet.

  maar een link aanklikken moet niet al te moeilijk zijn voor de lezertjes.

  ach, je komt er wel uit.

 15. Woensdag is het. Als jij mij een enorme lading auteursrechtvrije foto’s kan leveren wil ik je reiskosten wel vergoeden hoor. :mrgreen:

 16. Wat ook werkt is ineens een moeilijke som roepen of diepgang in een verhaal brengen. Zo jaag ik pvvers altijd voor me deur weg als ze weer eens op een strandstoel met een kratje bier voor me deur hangen. Tokkies.

 17. Hmmm…ik moet eerlijk zeggen dat ik me wel een beetje verheug op zo’n verregend groepje schreeuwers in tijgerleggings en pitbullsmokings, niets dan goed dat er blinkt…leuk, leuk…enne het wordt nog leuker als ze die gasten ook gaan interviewen! “Tegen de buitenlanders want hullie krijge meer geld dan ons van de soos” (vertelde een vrouw een keer toen haar door het journaal op straat werd gevraagd waarom ze op de LPF stemde). leuk, leuk, leuk! 😀

 18. ik las iets over een “toekomstig” gemeenteraadslid in Almere. die gaat de Ton dan vertegenwoordiger. LOL

  wat ik las was zeer de moeite. de foto ook. helaas geen video. ik had het wel willen horen.

  trouwens die sneeuw nu komt ook door die buitenlanders, die verzieken alles, zelfs het weer.

 19. nix, maar het voordeel is wel dan dat men te herkennen is aan het “Wilders snuitje”.

  dus glad mag het zijn van mij.

Reacties zijn gesloten.