RIP Erwin Lensink, waxinewerper

Dit zou weer eens zo’n titel kunnen zijn waarvan de brievenbus roodgloeiend gaat staan.
Maar is het niet.
Nee, Erwin Lensink, onze waxinewerper, is niet dood. Hij is alleen maar weg, opgeborgen, missing, foetsie. That’s all folks. Doorlopen, niets te zien hier.

Wat wel bijna dood is, is onze “bevrijd de waxinewerper” maand.
Toen we aan deze maand begonnen schreef ik “we zullen Erwin Lensink wel even bevrijden”.
Nu, een maand verder, kunnen we constateren dat Erwin weer een maand langer in de gevangenis zit.
In de gevangenis wegens het gooien van een theelichtje naar de Gouden Koets. En wegens “waandenkbeelden”.

In de Gouden Koets wordt onze “koningin”, welke door God is aangewezen en welke Het Volk regeert “bij de Gratie Gods”, rond gereden om aan datzelfde volk gepresenteerd te worden.
Zodat het volk met oranje mutsjes op met oranje vlaggetjes kan zwaaien.
Gooi je een theelichtje naar zo’n van kogelvrij glas voorziene, gepantserde, Gouden Koets, dan ben je een gevaar voor de samenleving. Zeker als je je daad motiveert met “waandenkbeelden”.
Waandenkbeelden zijn denkbeelden waar niemand het mee eens is.

Onze actie om Erwin Lensink te bevrijden is natuurlijk een jammerlijke mislukking. Overigens had ik heus niet anders verwacht.
Wel had ik minder stuitend domme reacties verwacht van ons publiek.
Een publiek dat in mijn ogen zelf weinig beter verdient dan maandenlange opsluiting tussen pedo’s, moordenaars en verkrachters.
Aangezien het dit publiek is wat dat volstrekt normaal vindt als je zo’n streek uithaalt met een waxinewerpertje.
Dit publiek dat, in het gunstigste geval, gewoon te lui is om ook maar 1 piepklein vingertje uit te steken als Vadertje Staat een medeburger naar de klote helpt.

Maar wij hebben zelf ook niet veel gedaan, ja 1 maandje wat extra aandacht besteed aan Erwin.
We hadden zijn gevangenis moeten bestormen en hem moeten bevrijden. We hadden een einde moeten maken aan die “Gratie Gods” voor deze sprookjesfiguren, die in een gouden slavernijkoetsje door het land hobbelen. Over “waandenkbeelden” gesproken.
Maar we hebben alleen maar deze mislukte flutpetitie.

Daarom RIP Erwin Lensink, waxinewerper.

16 gedachten over “RIP Erwin Lensink, waxinewerper”

 1. Prachtig @ JvdHeuvel….. 😛 Ook aan den lijven ondervonden dat het merendeel van NL alleen maar loopt te mekkeren/zeiken/klagen over hoe slecht alles is maar er vervolgens GEEN REET aan doet? Heerlijk hè. Zelfde weer met het René Visser verhaal dat momenteel speelt: ik lees weer van alles over acties en protesten maar weet nu al dat ook dat weer een hele stille dood zal sterven. René zit gewoon de komende jaren – met dank aan onze beschaafde en progressieve samenleving – in een inrichting omdat ie zogenaamd gek is. Punt.

  Een van de voornaamste redenen dat ik gestopt ben met mijn activisme: je mag het bijna allemaal alleen doen. Nederlanders zijn helaas niet meer dan een stelletje ruggengraatloze zeikerds die het stiekem allemaal wel best vinden. Beetje kankeren en schelden op een weblog vinden ze leuk (egodingetje) maar zodra puntje bij paaltje komt is het weer Stockholmsyndroom in optima forma. Ik wens je veel sterkte met dit weblog en hoop dat jij de lol er wel in kunt blijven ontdekken.

 2. Anarchiel Schreef:

  hoop dat jij de lol er wel in kunt blijven ontdekken

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken doen wij dit niet voor de lol. Hoewel het af en toe heus best lollig is. Gelukkig.

 3. jvdheuvel Schreef:

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken doen wij dit niet voor de lol

  Daarvoor mijn dank, @jvdh

 4. Wellicht dat zo’n iemand als drs. J. Poot (Doodzonde tegen de Rechtsstaat / Demmink Doofpot etc.) iets kan betekenen voor deze slachtoffers van ons rechtssysteem?
  Hij heeft laten zien dat tientallen jaren doorvechten tegen de rechtsstaat toch wel positief kan uitpakken….
  (and he’s got the money ;-)) )

 5. Jammer dat de actiemaand niet meer bruikbare, positieve reacties/handtekeningen heeft opgeleverd. Vreemd vind ik het persoonlijk echter niet. Erwin Lensink is vanaf het begin neergezet als een “gek” en voor “gekken” springt nauwelijks iemand op de bres. Het weinige activisme, dat ten faveure van “gekken” in ons land nog bestaat, lijkt van goedwillende “gekken” zelf te komen. De meeste andere mensen horen “gek” en houden prompt op, om nog verder te luisteren… 🙄

  PS en hopelijk ten overvloede: En ja, ik schrijf dit steeds nog als zelf “gek” zijnde

 6. Beschouw mezelf niet als gek. Maar ik vind zoveel mensen gek dat ik het gewoon stuitend vind hoe al die gekken 1 gekje met pech laten wegrotten.

 7. Hoe kan het dat iemand in Hoensbroek met duidelijke geestelijke problemen hulp weigert en vervolgens buurtgenoten te lijf gaat met verschrikkelijke gevolgen en iemand anders een waxinelichthouder gooit naar onze nationale zinsbegoocheling en prompt in een dwangbuis wordt afgevoerd en gek wordt verklaard? Zit dat in onze genen? Het woord oranje of koningshuis valt en prompt krijgt een gedeelte van de Nederlandse bevolking een oranje waas voor de ogen, het verstand gaat op nul en ze gaan volledig los? Is een gedeelte van de bevolking sinds de coupe van VVD/CDA en nazi-PVV dermate van het pad af dat zij dit gedrag van de overheid normaal vinden? Wie kan mij dit gedrag van deze mensen uitleggen?

 8. Dit neigt heel erg naar OT, sorry, maar ik vond het even nodig, om het toch te zeggen:
  Ik vind het gevaarlijk om de zorgmijder van Hoensbroek in deze discussie te betrekken. Datgene, wat deze man uiteindelijk gedaan heeft, zegt nog niets over de mate van overlast, die hij vóór zijn geweldsuitbarsting tentoonspreidde. Je kunt iemand pas van de straat “plukken” als hij of zij al iets gedaan heeft. En dat is tragisch voor slachtoffers/nabestaanden, maar daarom nog geen verkeerd rechtsprincipe. Preventieve opsluiting van psychiatrische patiënten, want daar gaat de publieke discussie nu ongetwijfeld naar toe (waarmee ik niet beweer dat jij dat beweert) kan ik (niet alleen als zelf psychiatrische patiënt zijnde) alleen maar ten stelligste afwijzen.
  De zaak Erwin Lensink is een andere, omdat hij aantoonbaar iets gedaan heeft (weliswaar iets lachwekkend onbeduidend voor de overkill aan maatregelen tegen hem, maar toch). Men kwam hier in actie “after the fact”. Ingrijpen vóórdat iemand handelt (op grond van bijv. een gestelde diagnose) is geen goed principe (zelfs niet als het een jarenlang zorgmijder betreft – die ik ook zeker niet verdedig, begrijp me ook op dat punt a.u.b. niet verkeerd!!!)
  😉

 9. Maar dat is meer een “rant” naar aanleiding van het aangesneden thema, geen directe reactie op #8. Sorry, ik liet me even meeslepen…
  😳

 10. Ron Schreef:

  Nok eens met dat sentimenteel gedoe, het lijkt net of je het meent

  Heb je de weerzinwekkende pévé-viestrol `Ron’ weer. Ulk, wat een lucht! Dat slag praat altijd in de gebiedende wijs. Het ranzig stuk onbenul Ron wacht met zijn achterkudde over een paar jaar een triest NSBeeërs-lot.

 11. @madpride

  iedereen heeft wel ooit IETS gedaan, neem ik aan. wie niet?
  Als je nog nooit iets gegooid hebt, geroepen hebt of idioot hard gehuild hebt, dan is er ook iets mis.
  De meeste mensen zijn wel eens een tijdje “gek” of boos geweest. Zo is het leven.

  De straf moet in verhouding staan tot hetgeen gedaan is. TBS is een belachelijk principe, in een rechtstaat.
  Meeste landen doen niet aan TBS. Terecht. Psychologie is sowieso discutabel.
  Erwin had gewoon een wekenlange flinke en zure taakstraf moeten krijgen oid.

  Het lijkt me ook niet in het belang van het koningshuis om van Erwin L. een martelaar te maken.

 12. 14 marieke:

  [Het lijkt me ook niet in het belang van het koningshuis om van Erwin L. een martelaar te maken.]

  Dat lijkt me al helemaal niet belangrijk.

  verder: quoot:
  [Erwin had gewoon een wekenlange flinke en zure taakstraf moeten krijgen oid.]

  Toe maar, voor het gooien van een waxinelichtje???

 13. De overdreven reactie op deze waxinelichtwerper (wat zijn geestelijke staat ook moge zijn) zal volgens mij uiteindelijk het image van de Oranjes niet direct goed doen en zal het bestaande idee van klassenjustitie enkel versterken.

Reacties zijn gesloten.