Ook wij nemen geen afstand van ISIS!

Groot is de frustratie bij de hondsdolle meute rabiaten die tegenwoordig het Nederlande medialandschap bevolken, over moslims die geen afstand nemen van ISIS. Dit kan namelijk alleen maar betekenen dat je een aanhanger bent van ISIS. Een tussenweg is er niet: als je geen afstand neemt van ISIS ben je blijkbaar een aanhanger. Dit hebben diverse redactieleden van ons ook al toegesnauwd gekregen. Wij zouden (uiteraard naast Jodenhaters) aanhangers van ISIS zijn want wij willen ze niet tot de laatste man met wortel en tak uitroeien. Dit heeft zelfs in de Telegraaf gestaan, over ons.

Maar wat betekent dat nou, géén afstand nemen van ISIS? Laat ik dit illustreren met een aantal voorbeelden en dan geef ik u de kans om geheel zelfstandig te proberen uw hersens te gebruiken. Dit kan van pas komen wanneer u weer eens een columpje typt in de Telegraf, of wanneer u ergens verstopt achter een betaalmuurtje of een andere obscure “webstek” uw laster uitbraakt over de Jodenhatende (vergeet vooral dat “Jodenhatende” er niet bij te zetten) ISIS-lovers van Krapuul.

Nou, komen ze, bent u er klaar voor?

Wij nemen geen afstand van ISIS want wij nemen ook geen afstand van Hamas, want wij nemen geen afstand van Israël, want wij nemen geen afstand van de USA, want wij nemen geen afstand van Iran, want wij nemen geen afstand van Noord-Korea, want wij nemen geen afstand van Mark Rutte, geen afstand van Rusland, geen afstand van Griekenland, geen afstand van Geert Wilders, geen afstand van Marc Dutroux, geen afstand van Adolf Hitler en de andere voor en na-oorlogse nazi’s, geen afstand van Stalin, geen afstand van Pol Pot, niet van Demmink, niet van Julius Caesar, niet van Erdogan, niet van Rotterdam, niet van Frans Bauer, niet van de Smurfen, niet van Jack the Ripper, niet van het monster van Frankenstein, niet van de SGP, niet van de belastingdienst, niet van bigfoot, noch van de verschrikkelijke sneeuwman.

Ook nemen wij geen afstand van de PvdA, CDA, Gerard Joling, GroenLinks, of D66. Wij weigeren ook pertinent om afstand te nemen van die man die laatst zijn 6 kleinkinderen doodschoot. Je zal ons niet horen verklaren dat wij afstand nemen van Anders Breivik. Nemen wij afstand van Het Leger van de Heer? Neen. Ook nemen wij geen afstand van de Ku Klux Klan of Hans Kazan. Wij nemen géén afstand van de Socialistische Partij en ook niet van Jeroen Pauw.

Met andere woorden, noem iets op en wij nemen er geen afstand van.

27 gedachten over “Ook wij nemen geen afstand van ISIS!”

 1. Afstand nemen van iets of iemand impliceert dat je met dit iets of iemand iets te maken zou kunnen hebben en dat hebben we dus niet.
  We schrijven wel eens wat over bepaalde mensen en/of hun aanhangers, of beweren/tonen aan dat het idioten zijn. Maar dat is wat anders, dat is “een probleem benoemen”.

 2. Misschien is het de moeite waard om mogelijk te gaan overwegen om afstand van de neofascistische psychopaten/sociopathen die de xenofobe Poldershow tegenwoordig runnen te gaan nemen?

 3. Je zal het als moslim toch niet goed doen bij die rechtse gekkies, of je nu afstand neemt van isis of niet.
  Al zou je afstand nemen, dan is het in de ogen van deze gekkies “taqia” want als moslim moet je liegen tegen “ongelovigen”.

 4. Goed verhaal. Hoewel ik denk dat afstand nemen van Gerard Joling misschien toch wel beter zou zijn.

 5. Eisen afstand van iets (gedachtegoed, aard voetbalclub) te doen is raar. Eigenlijk net zo raar als eisen dat je benoemt dat je jood bent en dus een gele ster moet dragen.

  Principieel weigeren hoeft echter ook niet. Ik neem graag, te pas en te onpas, afstand van Geert Wilders, IS en Frans Bauer.

  Er zijn verschillen tussen
  – principieel weigeren afstand te nemen van (aanhangers van) welk gedachtegoed dan ook
  – als het onderwerp van gesprek is je verstand te gebruiken, je mening te uiten of je ‘loyaliteit’ te tonen
  – principieel specifiek gedachtegoed uitdraagt of verdedigt.

  Fans van Geert, IS of Frans Bauer kan ik aanspreken op hun menig en daar mijn mening tegenover zetten. Een willekeurige vreemdeling hoeft tegenover mij niet zijn afkeur over deze 3 uit te spreken.

 6. Je kunt pas afstand nemen van iets als je er mee te maken hebt of hebt gehad. Dus de oproep om ergens afstand van te nemen is een impliciete beschuldiging van betrokkenheid. Daarmee kan een dergelijke oproep zelfs als laster worden aangemerkt.

 7. @Roland, even tussen ons – ga dan naast die anderen ook snel afstand van Khorasan nemen omdat het schijnt dat langs onze TokkiePolderHysteria over moslims komen steeds meer en meer erg gevaarlijke en tevens door ons Westen reeds bewapende groepen aan die uiteindelijk de wapens keren tegen de leveranciers van deze wapens – onze Westerse wereld.

  ISIS zou in het MO vooral willen blijven en hun Hollywood optredens daar houden.

  Daar tegenover schijnt dat de geheimzinnige groep Khorasan is al lang bezig om attentaten in het Westen te voorbereiden. Daar moet je alert op zijn en ook op onze politieke muppets die gewoon met de meute krijsen, doch heel weinig ervan begrijpen. Tegen minstens 7000 p/m, exclusief verzekeringen.

 8. Wist je dat onze Westerse landen hebben deze voorjaar ongeveer 600 ton aan wapens voor de oppositie in Syrië geleverd die nu in de handen van ISIS zijn?

  Gaan onze politici steeds deze weg begaan?

 9. Eens met bovenstaande over afstand nemen van Geert Wilders, Frans Bauer en Gerard Joling.

  Dat is gewoon iets dat je als fatsoenlijke echte Nederlander doet. Punt.

 10. @Harry, jij hebt minder woorden nodig dan ik om hetzelfde standpunt beter te verwoorden.
  @Nexus, doe jij nou Khorasan, als ik van iedereen afstand moet nemen ben ik zo alleen!

 11. @Roland – jij eerst Khorasan en als je tegelijkertijd IS doet afstaan, krijg je een gratis ticket voor de volgende voorstelling van Gerard Joling en Gordon.
  Cooee! Hard Yakka.

 12. Bij deze roep ik de Nederlandse overheid op om het paspoort van zowel Nexus alsook Roland af te nemen.

  Beetje gaan lopen dreigen met gratis tickets voor Gerard Joling en Gordon.
  Nexus is daardoor staatsgevaarlijk en Roland is nu, via Nexus, een potentieel terroristisch gevaar.

  Vort, mijn land uit!

  *met hakken klakt*

 13. De hr vdHeuvel schijnt niet te beseffen, dat je op een gegeven moment moet kiezen; voor of tegen. Ik neem dan ook afstand van Wilders en ISIS. Zo is Hitler ook overwonnen mbv een andere massamoordenaar genaamd Stalin.
  Daarnaast denk ik dat altijd het grootste gedeelte van een bevolking/ groep zich het liefste afzijdig houdt bij dit soort conflicten. Zie de nederlandse bevolking gedurende WO2.

 14. Heeft Ahmed Marcouch van de PvdA zich al gedistantieerd van partijgenoten en schaliegas maffiosi Timmermans en Monasch vanwege de door hen gesteunde nazi’s in Oekraïne? Hebben laatst genoemden al afstand genomen van die nazi’s daar?
  Hebben alle VVD’ers al afstand genomen van schaliegas maffioso Hansa van Baalen en zijn nazi-vrienden in Oekraïne?
  Hebben alle VVD’ers al afstand genomen van nazi’s Marriane Propstra en Gertjan Neerhof?
  Hebben de VVD’ers al afstand genomen van de Amerikanen vanwege ‘Vietnam’, ‘Chili’, ‘El Salvador’, ‘Nicaraqua’…..enz. enz.?

 15. Tenminste Ahmed heeft nu een helm gekocht voor de volgende keer dat hij door Den Haag gaat wandelen.

  “De hr vdHeuvel schijnt niet te beseffen, dat je op een gegeven moment moet kiezen; voor of tegen. Ik neem dan ook afstand van Wilders en ISIS. Zo is Hitler ook overwonnen mbv een andere massamoordenaar genaamd Stalin. ”

  Deze ultrarechtse vraag om een keuze te maken is de ultimate prank (grap) omdat je wordt altijd gevraagd om tussen moordenaars te kiezen. Tenminste dit is wat de ultrarechtse propageren – “kies voor onze moordenaar, hij is de beste”. Frank laat terzijde dat naast die twee bovengenoemde zijn er ook een reeks anderen die atoom bomen om Hiroshima en Nagazaki hebben gegooid en nooit in Den Haag geroepen om te verantwoorde. Sinds minstens 50 jaren zitten we dankzij onze politici en geheime diensten in een reeks van onophoudelijke oorlogen, over massamoordenaars gesproken.

  Wat is er met de Nederlandse cognitie aan de gang?

 16. ““De hr vdHeuvel schijnt niet te beseffen, dat je op een gegeven moment moet kiezen; voor of tegen. Ik neem dan ook afstand van Wilders en ISIS. Zo is Hitler ook overwonnen mbv een andere massamoordenaar genaamd Stalin.”

  Hitler is niet verslagen door hen die ‘in woord afstand namen’, maar door een internationale samenwerking met -helaas- vele doden tot gevolg.

 17. Verlangen ‘afstand te nemen’ is in dit xenofobe tokkieland mensen bij voorbaat schuldig te houden aan en verantwoordelijk te houden voor iets waar ze geen fluit mee te maken hebben louter op grond van hun ras, afkomst, religie of levensovertuiging. Dat is nazisme en leidt vroeg of laat tot genocide. Iedereen die zoals Karskens vindt dat ‘de moslims afstand moeten nemen van….’ is een ordinaire nazi, een wegbereider voor boekverbrandingen, concentratiekampen en genocide. Sommige dingen zijn in het leven niet zo moeilijk te begrijpen.

 18. Inderdaad een goed stuk van Rob.

  Let ook op dit “pareltje” van Karskens:

  Van katholieken verwacht iedereen dat ze kindermisbruik door geestelijken afwijzen.
  politiek.thepostonline.nl/column/uit-de-heup-eberhard-van-der-laan-capituleert
  (direct linken naar doe ik niet, duh)

  Ik weet niet wie die ‘iedereen’ zijn, maar ik verwacht niet dat katholieken afstand nemen van iets waar ze 1.) zelf niet bij waren en dus niet schuldig aan waren en 2.) ik val zeker niet onder ‘iedereen’, dus Karskens kan wat mij betreft de hoogste boom in.

  Maar ik weet het goed gemaakt met die schreeuwers van postonline.

  Een ieder die op enigerlei wijze participeert op/ bij subsidiespons postonline gaat nu fijntjes afstand nemen van de racistische/ discriminatoire uitspraken van Bert ‘Rifapen’ Brussen over alle voorgaande jaren, incl. de jaren waarin hij, Bert Brussen, bezig was met ‘psychologische oorlogsvoering’ (zijn “excuus” om zijn getoonde wangedrag te verdoezelen).

 19. Ik hou niet van geweld dus vind ik IS niet zo mijn groep. Net als ik niet van haat hou dus is Wilders en zijn groep ook niet mijn groep. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Eisen dat je afstand van iets neemt. Dat is ten eerst niet mogelijk. Want stel da je dat in de media zegt ik neem afstand van. Kan diegene binnenskamers gewoon nog steeds voor zijn.

  Zo ook Wilders nam afstand van de JSF (althans dat stond dan op die shit site van ze). Toch mede dankzij hem komt hij er. Want hij is binnenskamers gewoon pro VVD en dus ook de JSF.

 20. En afstand nemen van racisme?
  Ook iets om in te voeren?
  Net als in de kleuterklas dat de kindertjes een protocol onderteken waarin staat dat pesten op school niet mag.
  Of discrimineren?
  Van alle gedoe verplicht ondertekenen dat men dit afkeurt.
  Verplicht ook dan dat autochtonen allochtonen als gelijkwaardige burgers ziet,met ondertekening zodat bij racisme of burgers met zelfde paspoort als minder zien meteen kan worden ingegrepen.

  Waarom verzin ik dit nou en niet iemand in de politiek zeg??

 21. Met of zonder ondertekeningen zou ieder geweld moeten afkeuren,laten we verwachten dat de samenleving dat gewoon ook doet.alsof mensen bijvoorbaat slechte eigenschappen hebben.
  Maar pvv,zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

 22. “Ik hou niet van geweld dus vind ik IS niet zo mijn groep. Net als ik niet van haat hou”

  Haal je een “mooi” punt aan, Leon. Zij die geweld verheerlijken zijn hier op krapuul immer ‘kortstondig zichtbaar aanwezig’.

  Of ze krijgen een meer dan terechte ban, want: huisregels!…of ze hebben geen argumenten meer en gaan deze site enkel lezen ‘om elders hun onderbuik te legen over deze site’ (Ja, jij ook, inderdaad, kansloze).

  Het punt is, dat zij die vanachter hun monitor hel en verdoemenis prediken over ‘de Islam’ en ‘de moslims’, sommigen continu onder de #pvv hashtag (wat een pracht wapen! Waanzinnig gewoon!), ‘in woord’ exact hetzelfde willen als die IS en andere extremisten ‘daadwerkelijk verrichten’. Opposites attract. Hoefijzer effect, zo je wil.

  Dood en geweld, in vrijwel iedere reactie komende van die eerder genoemde kanslozen. Al dan niet op twatter of krapuul. Oh, en laat ik vooral ook het uiterst racistische en vaak discriminatoire ervan zeker even ‘benoemen’.

  Ik moet werkelijk de eerste hier op krapuul tegenkomen, die ‘dat’ wenst. Werkelijk, niemand die hier pleit voor enig vorm van geweld of ander misgenoegen. ~(Hoi bart schut, lief leunstoel IS-krijgertje, hoe staat het met de aangifte? Vlot ‘ie al een beetje?

  Het zijn tevens zij die ‘afstand eisen’, let wel, die juist dood en geweld toejuichen. Sowieso in geschrift (#pvv/ feit), en zeer wel mogelijk ‘in daad’.

  Zal me tevens niet verbazen wanneer sommige van die malloten, de poten van insecten uittrekken.

  Van die sukkels neem ik graag afstand, in daad als het moet.

  /linksextremistsquashingbugs, ofzo. ;-p

Reacties zijn gesloten.