Vrijheid van meningsuiting volgens Volkschbruine Haat- & Lasterbode: ‘hullie doen het ook!’

Over het begrip ‘vrijheid van meningsuiting’ wordt in dit land naarmate de rechtsstaat verder en verder wordt afgebroken steeds meer geroepen. Vooral door diegenen die het afbreken van die rechtsstaat van harte toejuichen opdat ze los kunnen gaan in hun waanzin jegens iedereen die zich verzet tegen racisme en fascisme, discriminatie, de afbraak van de verzorgingsstaat en tegen het structurele zelfbeheersingsprobleem van in ieder geval de Haagse politie.
De ene nazi-krant verzint een sharia-wijk en vervolgens een hele ‘sharia-belt’, de andere nazi-krant dat de kerstbomen in Engeland VERBOTEN! zijn, een derde dat het antisemitisme een ‘uit het oosten overgewaaid’ iets is waar een ander dan weer op voortborduurt met een charlatan in een talkshow die toch echt meent te weten dat ‘de moslims’ verantwoordelijk zijn voor de Holocaust.

En zo gaat het factfree ouwehoeren maar door. Maar altijd met de bedoeling haat jegens alles wat niet roomblank is aan te wakkeren en altijd met de bedoeling het overheidsgezag in de reet te likken. Zo ook dit stukje van één of andere ‘voormalige’ (moet ik lezen: geflopte?) schooljuf.
De honden lusten er geen brood van van wat dat gekke mens eruit kraamt op de pagina’s van een krant waarvan de core-buisness is alles behalve waarheidsgetrouw te berichten.
We zien Haagse dienders met zoveel probleemgedrag dat het volgens mij niet verantwoord is ze los en zonder toezicht op straat te laten rondlopen. We zien een agent die vrijwel direct geholpen wordt door één van zijn kornuiten een kleine jonge man direct te lijf gaan. Tevens zien we dat een oudere man die – zo blijkt later – de vader is vrijwel direct met een knuppel belaagd wordt. Maar ik zie althans geen agenten die hun vak verstaan, de-escalerend te werk gaan en met overredingskracht datgene gedaan krijgen wat ze kennelijk verlangen. In tegendeel.

Maar de gewelddadige Haagse tokkies in uniform mogen van ‘voormalige’ schooljuf Femke van den Heuvel best een veertienjarig kind in elkaar trappen, de vader voor rot slaan en omstanders te lijf gaan. Want….komt ie: hullie doen het ook! En die ‘hullie’ in dat PVV-tokkie ‘argument’ is dan de Marokkaanse politie blijkbaar.
Vervolgens als je – omdat je je de kolere moet werken voor een habbekrats bij een roomblanke baas en dus tijd noch mogelijkheid hebt gehad om de Nederlandse taal goed machtig te worden – in elkaar gerost wordt door geüniformeerd tuig met een zelfbeheersingsprobleem, is het je eigen schuld volgens die gewezen schooljuf: ‘in dit land spreken wij Nederlands.’
Maar goed dat het een ‘voormalige’ schooljuf is die Femke van den Heuvel want je zal als ouder je kind maar toe moeten vertrouwen aan zo’n van haat doortrokken dwaze heks met haar gewelddadige ‘hullie doen het ook’ gewauwel.

Stel dat het waar is dat die agent – zoals de schrijfster van het ter discussie staande epistel (in navolging van de Haagse knokploeg) beweert – die jongen om een identiteitsbewijs heeft gevraagd en stel ook nog dat die jongen daar niet direct gehoor aan wilde geven en zelfs wellicht met een grote bek antwoordde: ik verzeker u dat als mijn zoon om die reden bijna met een gebroken nek was thuisgekomen door toedoen van die geüniformeerde goorlappen, de laatsten er zeer zeker niet mee weg zouden komen. Maar je ziet het wel vaker bij mensen die ‘argumenteren’ terwijl ze gedreven worden door haat en racisme: het hebben van een gigantische minachting voor mensenlevens.

Voor mij is het in elk geval wel duidelijk dat ex-schooljuf Femke van den Heuvel met haar stukje niet zozeer gedreven is door de behoefte mensen te informeren maar slechts door de behoefte de haat nog wat verder aan te wakkeren over de ruggen van mensen die alle reden zo langzamerhand hebben de Haagse politie te verachten.
Ze voegt werkelijk helemaal niets toe aan verdieping van het inzicht in wat er nou eigenlijk precies aan de hand was (ook dat er rapporten zijn die spreken over het racisme bij de Haagse politie is iets waar deze dame het voor haar gemak maar niet over heeft) en dat was ook geenszins – zo kun je toch wel opmaken uit het stukje – de bedoeling. De bedoeling was naast haat cultiveren hoogstens en passant de reet van een stel dienders likken.
Dat de Volkschbruine Haat- & Lasterbode alle ruimte geeft aan dergelijke mutsen met hun gewelddadige ‘hullie doen het ook’ en ‘eiguh schuld, hadduh ze maar fatsoenlijk Nederlands motte lere sprekuh!’ gejoel verbaast niet. Zoals ik al zei: haat is de core-business van die nazi-krant.

8 gedachten over “Vrijheid van meningsuiting volgens Volkschbruine Haat- & Lasterbode: ‘hullie doen het ook!’”

 1. Deze dame ratelt over de Ambassadeur die een mening over de Politiegeweld in Nederland zou hebben. (Magnie van de juf omdat hij buutenlander is, natuurlijk, weet iedereen)

  Ze kan ook mogelijk bijval krijgen van de Chineze Ambassadeur die vindt ook dat Nederland het te vaak over de politie optreden in zijn land heeft, toch?

  Bodemline: allen WIJ hebben ALTIJD Gelijk! Niemand anders!

  Punt.

 2. Je bent niet goed bij je hoofd als je suggereert dat Trouw een nazi-krant is. Jammer dat daardoor je hele betoog, met deels terechte observaties, nogal ongeloofwaardig wordt.

 3. Nee schat, de artikelen over shariawijk en shariabelt stonden in Trouw. Overigens is die bewering over de Volkskrant even onnozel.

 4. Een krant welke Elma Drayer een podium biedt voor haar diarree aan haat is gewoon een nazi-krant.

 5. Kranten van papier moest je altijd kopen bij de sigarenboer ofzo,door het internet is die propaganda pamfletterij gratis.
  Dus iedere pipo leest deze troep.

  Van krantenpapier kon je nog repen scheuren en naast de wc pot leggen.
  Of de kattebak mee vullen.

 6. @geest: Het is natuurlijk de vraag op basis van welke criteria je een kritische beschouwing, zoals bij Elma Drayer over de Islam, kunt kwalificeren als een diarree van haat. Jouw posting biedt daar geen duidelijkheid in en beperkt zich tot kretologie. Ook leuk hoor, ga gerust zo door.

Reacties zijn gesloten.