The Day After

Vandaag toch nog een berichtje over de aanfluiting die PVV-aanhanger heet. “We moeten de PVV-stemmers serieus nemen” lees je wel eens, ook in stukjes die ik citeer op deze site. Maar waarom eigenlijk? In de media, en natuurlijk op internet, laten ze zich meestal kennen als goedgelovige dwazen, die of denken dat Geert W. een grappenmaker is, of denken dat Geert W. oplossingen heeft voor alle problemen, die geen enkele kritiek op Geert W. dulden, die alle verhaaltjes van de PVV voor zoete koek slikken, die het zelden of nooit in de gaten hebben als een berichtje in de media satirisch bedoeld is, en die grossieren in dreigementen en visioenen over de Grote Schoonmaak, na de Grote Omwenteling, wanneer de Grote Leider de uiteindelijke Ultieme Macht zal hebben verkregen. Dit land verkeert al in burgeroorlog, volgens sommige PVV-aanhangers, of de burgeroorlog komt steeds dichter bij, aldus andere PVV-aanhangers.

Dat zijn grote woorden van de PVV-aanhangers, en daar zijn ze goed in; grote woorden.

Maar nu de praktijk; gisteren eergisteren werd hier op deze site gegokt wat de opkomst zou zijn voor de grote demonstratie voor Geert W. die al maanden had gevraagd, gespamd, en gesmeekt om een zo groot mogelijke opkomst; uiteindelijk zelfs nog met een supergroot artikel op de voorpagina van de Telegraaf te staan waarin stond dat “Geert het fijn zou vinden” etc.

IVKCCAUKGF7KCAUCP0DECAT6K47ACABUCNISCANO88OICA7VEL9OCAMUFS72CABLRB3SCAM4YRWQCA3P7C86CAIMSRQNCATZMVR5CAWE9AN5CAFR7L3ICAXVPLXJCA5WDDQOCAJYPB49CAWC8M6MCAWLJ0M2De geschatte opkomst volgens de bezoekers van deze site lag tussen de 100 en 300 deelnemers, waarbij ik zelf aan de hoge kant zat met 300.

Wat blijkt; hoewel er berichten in de pers zijn verschenen over “honderden deelnemers” heb ik niet 1 foto gezien waaruit zou blijken dat het er meer dan 100 zijn geweest.

Deze 100 bezoekers, na maandenlange verzoekjes van de PVV, komen opdraven uit het hele land, lieten zich vervolgens nog door de PVV-fractie de bordjes in handen drukken waarmee ze op de demonstratie mochten staan. Nog te beroerd om op een demonstratie “voor de vrijheid van meningsuiting” hun eigen bordje mee te nemen dus.

Hoewel op de diverse rabiate kulsites, ik ga de namen niet eens meer noemen, al maanden werd opgeroepen voor een gigantische opkomst voor de demo, hoewel deze sites al maandenlang dagelijks werden gevuld met pathetische en hysterische betogen van mensen die naar eigen zeggen “voor het eerst in hun leven naar een demonstratie zouden gaan” bleek het resultaat van al deze inspanning gewoon weer 0.

Hoe serieus moet je de PVV-aanhangers nemen, als blijkt dat zo goed als de gehele groep te belazerd is om op uitdrukkelijk en herhaald verzoek van de Grote Baas een keertje op tijd hun bed uit te komen?

Hoe serieus moet je hun klachten nemen over het einde van de rechtsstaat, het einde van de democratie en het einde van de wereld nemen, als ze nog niet eens bereid zijn om zelf ook maar 1 vinger uit te steken om daar dan wat aan te doen?

17 gedachten over “The Day After”

 1. Gewoon de Aanhang zijn gang laten gaan.Zo groot is die blijkbaar niet. :mrgreen:

 2. een partij met een bange aanhang durft niet op te komen voor hun mening

  daarvoor hebben ze wilders toch?

  Hij zegt toch wat zij denken?
  (zie ook de bordjes)

 3. Ik denk dat we wel een onderscheid moeten maken tussen enerzijds de Telegraafkrijsers, burgeroorlogstrijders, hardcore-fascisten en andere warhoofden en anderzijds de mensen die de vele veranderingen in hun leefomgeving niet kunnen bijbenen, oude zekerheden zien wegvallen en bang zijn voor wat de toekomst nog zal gaan brengen. Mensen dus die opzoek zijn naar antwoorden en oplossingen voor hun problemen en vatbaar blijken te zijn voor de demagogie van Wilders c.s. Naar mijn idee kun je de eerste groep rustig in haar (bruine) sop laten gaar koken. Naar de tweede groep zal wel serieus moeten worden geluisterd.

 4. @3 Ik heb altijd geleerd dat als je ontevreden bent over iets dat je dat kenbaar maakt. Die zogenaamde ontevredenen van de samenleving zij blijkbaar tevreden, want anders zouden ze en masse de straat op gaan. Maar ja dat is voorbehouden aan lins.

 5. Ja ik heb het dus met name over de hardste schreeuwers onder het stel. Die kun je duidelijk niet serieus nemen. Dat bedoel ik.

 6. ik ken mensen die op wilders willen stemmen omdat ze tegen het rookverbod zijn

  het probleem is dat veel mensen op hem willen stemmen doordat ze willen schoppen

  daarom moet er ook een betere partij komen die ook schopt maar niet racistisch en fascistisch is

  zo moeilijk is dat niet

 7. Ja maar dat tegen het rookverbod zijn kwam ook pas later. Zie Fleur Agema met haar hypocriete woorden in tv programma’s dat de PVV het “op wil nemen” voor de rokers. Of die commercials met Geert in een bootje, och wat idyllisch. 🙄

 8. daarom moet er ook een betere partij komen die ook schopt maar niet racistisch en fascistisch is

  Jij zou er toch een beginnen? Minder zeuren en meer doen. Onderneem actie Zwembad ❗

 9. Mijn eerste bericht op de enige echte PVV-bashers site. Voor de angstige en gefrustreerde menchen die vanwege nachtmerries van een staatsgreep door Geert niet kunnen slapen.

  Graag wil ik als, door de linkse elite en geitenneukers, benoemde tokkie mijn mening (nu het nog kan 😛 ) plaatsen.

  De reactie is korter dan de intro, maar hier komt die (zakdoekjes / kopvodden in de aanslag?):
  De anti-wilders alias “de Jostiband” hebben zich vergist in het volgzame karakter van de PVV achterban. Er kwam tenslotte bijna niemand opdagen.
  Een rectificatie waarin jullie diepe spijt betuigen is dan ook op zijn plaats. Maar stiekum weten jullie ook wel dat er weinig mensen kwamen opdagen omdat jullie haatgezaaid hebben tegen de PVV-untermenchen. Maar natuurlijk hebben linksche menschen of gutmenchen aleen principes als ze het beste uitkomt, dus begrijp ik best dat Els Lucas en Gerard Spong nu even geen tijd hebben om voor een tot “op het bot” 😈 gekwetste bevolkinggroep op te komen.

 10. @Tokkie: Ga reacties van Verwilderde getokte menschen maar op Peter R. De Vries zijn site maar bekijken.

  Ondertussen wacht ik in gezelschap von ein shaffie und ein kopfe koffie op uw excuus.

 11. “Hoe serieus moet je de PVV-aanhangers nemen, als blijkt dat zo goed als de gehele groep te belazerd is om op uitdrukkelijk en herhaald verzoek van de Grote Baas een keertje op tijd hun bed uit te komen?”

  In bed voor de tv, kan je lekker anoniem schreeuwen ❗

Reacties zijn gesloten.