NRC: doorgeefluik voor genocidaal regime onder mom ‘journalistiek’

NRCDe NRC, u weet wel: de krant van het uit ‘het oosten overgewaaide antisemitisme’ is – en ook dat weet u – een rioolrechtse kutkrant.
Niet alleen vanwege het aandeel van deze krant in de haatcampagne jegens islamitische bewoners van Nederland maar ook – en dat heeft de NRC ook gemeenschappelijk met de rest van de media – vanwege de aartsluie manier van ‘journalistiek’ bedrijven die een belediging is voor de echte journalisten voor zover ze er nog zijn.
En aartsluie ‘journalistiek’ bedrijven speelt altijd de heersende machthebbers in de kaart, likt de reet van degenen die het werkelijk voor het zeggen hebben en is dus niks anders dan propaganda.
Laten we dit stukje er maar even bij pakken.

“Twee Palestijnen die verdacht werden van het ontvoeren en vermoorden van drie Joodse tieners zijn vannacht doodgeschoten. De ontvoering van de tieners leidde tot een omvangrijke operatie in de Gazastrook die aan honderden mensen het leven kostte.” NRC, 23 september 2014.

Zo gaat dat dus in een land met een genocidaal regime: verdachten worden niet gearresteerd ten einde een eerlijk proces te krijgen maar gewoon doodgeschoten. Lekker gemakkelijk voor de heersers. Geen proces waar mogelijk onwelgevallige feiten aan het licht komen.
Maar stel nou eens dat er een vuurgevecht is geweest waarbij zowel die twee tieners als het leger hebben geschoten: wat waren de omstandigheden dan exact? Hoe ontstond dat vuurgevecht precies? Waren er getuigen? Hebben de betreffende militairen alsook anderen daar nog een verklaring onder ede voor een onpartijdige rechter over af te leggen?
Vragen, vragen en nog eens vragen. De NRC zal ze niet stellen en is tevreden met de mededeling van het Israëlische leger.
“Auf der Flucht erschossen.’

“De ontvoering leidde tot een omvangrijke operatie in de Gazastrook die aan honderden mensen het leven kostte”

Dus: de ontvoering van die tieners destijds was de oorzaak van wat heel eufemistisch heet ‘een omvangrijke operatie.’
Geen woord over het feit dat het genocidale regime Netanyahu al heel snel wist wie die ontvoering op hun geweten hadden, dat zag als een geschenk uit de hemel om het te gebruiken als een pracht excuus voor de genocidale plannen die het had jegens de bewoners van het Gaza-getto en daarom alle informatie over de feiten en omstandigheden rond de dood van die drie arme tieners wier dood zo misbruikt werd, te onderdrukken.
De ontvoering van die drie tieners en hun verschrikkelijke en voortijdig dood was niet ‘de oorzaak’ of ‘de opmaat’ voor de genocidale praktijken waar de wereld in Juli en Augustus bijstond (vaak applaudisserend, krijsend en joelend): het was slechts het excuus voor iets dat het genocidale regime in Israël al heel lang wilde.

“Een omvangrijke operatie.”

De Holocaust was ook ‘een omvangrijke operatie’ die ‘aan velen het leven kostte.’
Wat in Gaza is aangericht is volgens velen die er meer verstand van hebben dan ik niets anders dan genocide.
Hele families tegelijk werden uitgeroeid.
Een burgerbevolking die geen kant op kon was zonder enig onderscheid doelwit van de moord-campagne door wat heel eufemistisch heet ‘Israël Defence Forces.’
Kinderen die op het strand aan het spelen waren werden als vliegen vermoord, hulpverleners door sluipschutters vermoord.
Maar al die ten hemel schreiende misdaden, oorlogsmisdaden, worden door de NRC ‘een omvangrijke operatie genoemd.’

Kijk, en mede vanwege dit soort leugens (een ontvoering als reden opgeven voor oorlog en de machthebbers die het al heel lang wisten maar zaten te wachten op een goed excuus buiten schot laten is gewoon een leugen) die de NRC verkoopt, het slechts kritiekloos en gewillig als doorgeefluik fungeren voor in dit geval genocide-plegers, het verzwijgen van een hele hoop belangrijke feiten en omstandigheden en het niet stellen van pijnlijke vragen als ook het accepteren van ongemakkelijke antwoorden daarop, het gewoon aarts- en aartslui zijn onder het mom van ‘journalistiek’ maakt dat de NRC gewoon een ordinaire rioolrechtse kutkrant is.
Net als dat andere ‘pareltje van de journalistiek’ waar we het gisteren even over hadden.

7 gedachten over “NRC: doorgeefluik voor genocidaal regime onder mom ‘journalistiek’”

 1. “Wat in Gaza is aangericht is volgens velen die er meer verstand van hebben dan ik niets anders dan genocide.’

  Het zou interessant zijn om Prof. James Petras te vragen om het verschil tussen Gaza en Srebrenica uit te leggen.
  Het kan een interessante discussie worden.

  (oeps, moeten we nooit vergeten dat Oost-Europeanen overal voor verantwoordelijk zijn. Polenmeldpunt.nl Vraag het even aan de gecontroleerde media)

 2. Het is nogal goedkoop om een krant een doorgeefluik te noemen vanwege een bericht dat niet strookt met je eigen opvatting. Je draagt voor die beschuldiging geen enkel bewijs aan.

 3. @Megalodon,

  Natuurlijk kan een krant simpel berichten doorgeven. Dat weet je van sommige kranten. Maar als je pretendeert journalistiek te bedrijven, moet je ook onderzoek doen.

  Er zijn twee Palestijnen doodgeschoten. Niet zomaar Palestijnen, maar mensen die aanleiding hebben gegeven tot het voeren van een oorlog. Dan ga je natuurlijk vagen stellen over de toedracht van de zaak.

 4. Die twee betreurde Palestijnen, zo konden we lezen vandaag, sneuvelden in een vuurgevecht nadat ze weigerden zich over te geven. Die kans werd ze wel geboden. Overigens waren het ‘verdachten’, dus natuurlijk hadden ze recht op een eerlijk proces, maar ze kozen daar niet voor. De suggestie hierboven dat ze in koele bloeden werden doodgeschoten lijkt dus niet helemaal te kloppen. Verder vraag ik me af of de vermeende collaborateurs die door Hamas tegen de muur werden gezet wel eerlijk zijn berecht.

Reacties zijn gesloten.