29 gedachten over “Getuige acht: Wilders is een echte held”

 1. Want als zijn uitlatingen over de islam steun vinden in feiten, dan worden die al gauw beschermd door de vrijheid van meningsuiting, betoogt Moszkowicz. Ook al zijn ze op zichzelf genomen nog zo beledigend, haatzaaiend of discriminatoir. En het Openbaar Ministerie onderkent dat: Wilders moet uitgebreid de gelegenheid krijgen om zijn opvattingen tijdens de rechtszaak te onderbouwen.
  Het OM zou niet zo’n buiging moeten maken, beetje slap aftreksel van de officieren die zich laten piepelen. En ik zie de toegevoegde waarde van zulke getuigen niet echt aangezien ze niet direct betrokken zijn bij de zaak.

 2. Een grote denkfout die veel mensen hier in Nederland maken is om de structuur van de christelijke en met name de katholieke kerk te projecteren op de Islam.
  De kerk kent een zeer hiërarchisch politieke structuur waarin de paus de opperchristen is en daaronder kardinalen en bisschoppen staan tot aan de simpele dorpsprediker.
  Wilders wil allerlei geestelijken uitnodigen. Hij vergeet daarbij dat zij geen autoriteit hebben gekregen van allah zoals dat wel zo is in het christendom.
  Een geestelijke in de moslimwereld is iemand die een studie gemaakt heeft van de koran, een theoloog zeg maar.
  Deze mensen als getuige aanvoeren is net zo idioot als arabisten aanvoeren als getuigen.

  Wil je de Islam in het beklaagdenbankje zetten zoals Wilders wil doen met dit huilebalkenproces dan moet je eigelijk iedere moslim als getuige vragen.
  Het zou een stuk makkelijker zijn geweest om de katholieke godsdienst in het beklaagdenbankje te zetten.
  Je hoefde dan slechts de paus uit te nodigen. Hoe pijnlijk dit mag zijn voor veel oprechte mensen uit de katholieke kerk dat is binnen het katholieke geloof de realiteit.

 3. @3 Justitie is gekaapt in de beeldvorming, omdat ze geen schijn van partijdigheid willen wekken. En daarbij zijn ze zelfs bereid te kijken of de verdachte zijn “onzin getuigen” voor mag dragen. Ik dacht dat de vrijheid van meningsuiting in het geding was, dan moet de de verdachte het wel inhoudelijk houden en mensen erbij halen die totaal niks met de zaak te maken hebben.

 4. ik vind dat ook vreemd
  wilders krijgt teveel vrijheden ten opzichte van anderen die verdachte zijn van soortgelijke vergrijpen
  justitie dient objectief te zijn en is dat niet wegens de maatschappelijke gevoeligheden

  in dit soort gevallen ben ik bijna geneigd om te pleiten voor computerrechtsspraak
  dan wel tenminste anonieme rechtsspraak waar de verdachte anoniem blijft opdat de rechters niet weten wie het is.

 5. Ik ben wel verbaasd over sommige namen, ik had gedacht dat de verdachte dat toch wel geheim zou houden en dan doel ik op Jihadorg.

 6. Ja dat zien jullie niet graag hé dat Wilders van de gelegenheid gebruik maakt om de moslims s goed te k*kken te zetten? Dat was niet de bedoeling van de sukkels die dat proces wilden, dat komt nu als een boemerang in hun gezicht terug.
  Dat Wilders idd maar s een mooie selectie achterlijke Mohameddanen laat opdraven, kan iedereen zien wat er met dat volkje aan de hand is!

  Niet alleen Koran neuzelaars met lange baarden, maar ook het voetvolk van de Strijdbare Islam, straatcriminelen en eremoordenaars moet Wilders maar s opvoeren.

 7. @ 10: Wilders heeft zich laten aanpraten dat De Winter antisemiet zou zijn. En een Jood is voor een Hollander nu eenmaal een Heilige Koe.
  Dat is helemaal niet het geval, De Winter is geen antisemiet,maar is tekenend voor de culturele kloof tussen Vlaanderen en Nederland. dat Wilders zich daar niet over informeert. Slechts enkelingen zoals Mercator zijn nog bereid om af en toe over de landsgrenzen te kijken en een positieve bijdrage tot het welzijn van de beide Nederlanden te leveren.
  De stijl van de 2 Blanke Leiders is helemaal anders. Of Wilders het nu wil of niet, in wezen blijft hij een Calvinistische, bekakte Hollander. De Winter is meer recht door zee en Volkser, die zit er niet mee in om zélf -zo nodig-op wat moslimmuilen te gaan slaan of een lekkere barbecue te organiseren voor een kerk waar azielige zoekers zogezegd in hongerstaking zijn.

  Dat Wilders maar een hele stoet moslims oproept om ze s goed te kijk te zetten en belachelijk te maken, dat is nuttiger dan De Winter te laten komen, die heeft werk genoeg hier.

 8. @11 Je heelnederlander idealen zijn gelukkig voor dove mans oren bestemd. Je hebt een hekel aan zowel Moslims als joden.

  Nee Wilders wild niks met de Winter te maken hebben, je verdraait de feiten.

 9. Ik geloof niet dat ik ooit iets over Joden heb gezegd hier, maar het komt er blijkbaar op aan om de domme Belg toch maar als een racist weg te zetten, nu ja je doet maar hoor.
  Uiteraard is alles wat in die Heilige Boeken van de Joden staat even achterlijke troep als de Koran, maar zoals ik elders al zei maakt dat helemaal niks uit wat die lui nu geloven en wat voor belachelike gebruiken ze hebben.
  Hier in Antwerpen wonen heel wat Joden en daar heeft niemand last van, geen probleem dus.

  En zoals ik al zei, Wilders is slecht geïnformeerd over De Winter, dat moet hij dan maar weten. Ik moet zeggen dat ik ook mijn bedenkingen heb bij het pootjes geven aan Joden door Wilders, dat is helemaal nergens voor nodig.

 10. Het OM voert helemaal geen getuigen op dus ik denk dat het plannetje om de islam terecht te laten staan helemaal niet doorgaat. Want tegen 20 getuigen die getuigen dat de islam slecht is en Wilders dus gelijk heeft kan je ook wel 40 getuigen oproepen die getuigen dat er niks mis is met de islam en dat Wilders dus liegt.

  Kortom het OM speelt het spelletje niet eens mee. Bovenstaand artikel toont ook aan hoe dom het spelletje is. Mercator heeft het nog niet door maar dat komt wel.

 11. @ 11
  q: Wilders heeft zich laten aanpraten dat De Winter antisemiet zou zijn. En een Jood is voor een Hollander nu eenmaal een Heilige Koe.Qo

  q: Uiteraard is alles wat in die Heilige Boeken van de Joden staat even achterlijke troep als de Koran, maar zoals ik elders al zei maakt dat helemaal niks uit wat die lui nu geloven en wat voor belachelike gebruiken ze hebben.Qo

 12. Nee, ik laat mensen die daar heilig in geloven in hun waarde, of het nou christenen,moslims of joden zijn. Zelf ben ik van god los.

 13. @ 14: volgens het OM had er helemaal geen proces tegen Wilders mogen komen en het stuurt zelf aan op vrijspraak!

  Idd zouden de Heren Rechters wel zéér dom zijn om Wilders toe te laten een hoop moslimbaarden te laten opdraven. Maar ze zitten er wel mee verveeld natuurlijk, want als Wilders dat NIET mag doen kan hij zeggen “zie je wel, jullie hebben heel wat te verbergen! “

 14. @17 : …ik dus niet, als er in de koran staat dat Mohammed op een vliegend pard door de hemel zweefde om uiteindelijk een praatje te slaan met Allah himself is dat gewoon lachwekkende onzin en niks anders.

 15. @ 19 Ik ben christelijk opgevoed, maar ik geloof ook niet dat Jezus over water heeft gelopen. 😉 Of jij wel?Ik moet wel toegeven dat ik zondig, maar de 10 geboden vind ik een mooie leidraad voor het leven.

 16. Oh maar ik geloof dat wél hoor, bij de Elfstedentocht wordt dat zelfs massaal gedaan 😛 !
  En water in wijn veranderen is eigenlijk ook maar een koud kunstje, als je het goed bekijkt is de lekkerste wijn ooit begonnen als banaal regenwater.

 17. @ 26: dank u wel voor dat You Tube gevalletje, maar dat soort on-muziek kan ik niet waarderen, is waardeloos zoals 99% van de popmuziek.

 18. @ 28: Ja idd, Wagner, hoe raadt je het ! mss minder dan de Ring der Nibelungen, maar zijn laatste werk Parsifal is een absoluut meesterwerk.
  Ik hoor je op je sokken al afkomen van “zie je wel, Wagner was een nazi en anti-semiet!”, daar klopt natuurlijk niks van maar dat is wel heel erg off-topic dus moet je dat nu maar s gewoon van Mercator voor waarheid aannemen 😆

Reacties zijn gesloten.