Wat als oppositie niet thuis geeft?

Ja wat dan? Nou dat kan ik je zo wel vertellen: dan is het einde oefening voor dit kabinet. Maar op dit moment durft niemand het te laten vallen omdat men bang is daarvoor te worden gestraft door de kiezer. Maar ondertussen assisteert de oppositie het kabinet bij het afbreken van Nederland, of in het meest gunstige geval kijkt de oppositie tandenknarsend toe.

Toch zal het geduld ooit opraken. Job Cohen:

PvdA-leider Cohen zegt dat er een keer een einde aan komt. “Omdat wij voortdurend onze eigen lijn doorslaggevend laten zijn, kan het in veel gevallen zo zijn dat we het kabinet aan een meerderheid helpen.”

“Tegelijkertijd heeft het iets ongemakkelijks”, zegt de oppositieleider. “Want dit is een kabinet dat op veel punten van alles doet waar wij het hartstikke mee oneens zijn. De verzorgingsstaat wordt onder onze ogen afgebroken. Dus er komt een moment dat we zeggen: ze kunnen me nog meer vertellen.”

(NOS Nieuws – ‘Wat als oppositie niet thuis geeft?’)

We mogen hopen dat er keihard aan gewerkt wordt om dat moment zo snel mogelijk te bereiken, met zoveel mogelijk gezichtsverlies voor Rutte, Verhagen en Wilders.  En dan bij de verkiezingscampagne niet lief glimlachen en  beschaafd zijn maar gewoon het Bruine geteisem om de oren slaan met hun bedrog, hun leugens, hun afbraak hun vieze zelfverrijking en hun nepotisme.

Het is ook essentieel dat er nog eens goed gekeken wordt met wat voor schurken we te maken hebben.

We hebben een “gedoogpartner”, die in feite een applausmachine is voor een dictatoriaal persoon en die volkomen onterecht de naam “partij” draagt. Maar het is helemaal geen partij, het is een stichting. En dat laatste alleen als rechtsvorm, want in feite is het gewoon een vreemde sekte. Vreemd, want waar sektes doorgaans de volgers veel geld kosten, krijgen de volgers van De Leider een vet en dubbel en dwars inkomen op kosten van de belastingbetaler.

Deze “volksvertegenwoordigers” die optreden namens deze sekte worden geacht zonder last of ruggespraak te opereren. Wat houdt “zonder last” in?

Stemmen zonder last betekent dat een volksvertegenwoordiger zich niet mag laten opdragen in een stemming een bepaald standpunt in te nemen. De vertegenwoordiger moet op basis van eigen inzicht en overtuiging een oordeel vellen. (wikipedia)

Dan volgt er nu een gewetensvraagje: denkt u dat er iemand is die gelooft dat deze bende brievenbuspissers, buurtterroristen, fraudeurs, CV-leugenaars, verbieders en kopstootuitdelers ooit een stem “zonder last” durft uit te brengen?

Nee hè?

Sterker nog, er zitten er bij die helemaal niets mogen. Alleen maar als de capo knikt, dan mogen ze even hun hand in de lucht steken.

Laten we ook niet vergeten met welk een zichtbaar genoegen onze andere rechtse “vrienden”, VVD en CDA, zich bij dit schorem hebben gevoegd.

Ze hadden bijna misschien een minderheidje in de Eerste Kamer en hopsakee; poldertaliban er ook bij.

“Alles beter dan links” kun je ze duidelijk horen denken, en ook gewoon horen zeggen trouwens.

Het zou de oppositie sieren (gebruik ik die idiote uitdrukking ook een keer) als ze in het vervolg wat minder gewetensvol gaan opereren en wat meer een voorbeeld nemen aan deze collaborerende bruine bende met hun vieze spelletjes.

5 gedachten over “Wat als oppositie niet thuis geeft?”

 1. ” En dan bij de verkiezingscampagne niet lief glimlachen en beschaafd zijn maar gewoon het Bruine geteisem om de oren slaan met hun bedrog, hun leugens, hun afbraak hun vieze zelfverrijking en hun nepotisme.
  Het is ook essentieel dat er nog eens goed gekeken wordt met wat voor schurken we te maken hebben.”

  Hallo @jvdh, dit zit ik minstens reeds 5-6 jaren te vertellen, ben toen begonnen op de weblog van Jan Marijnissen. De reacties tot nu toe waren vooral gekleurd door het feit dat men zich blijkbaar niet kan losmaken van de etnisch-nationalistische verbondenheid met GW. Zijn draaispil is de rudimentair-primitief nationalisme geworden en blijkbaar dit spreekt bepaalde groepen mensen aan ook tussen dezen die zeggen dat ze niet op die manier redeneren. (VVD)

  Men mag van alles vertellen(politiek geklets) – als ze in coalitie met fascisten treden, zijn ze dan zelf niet zo veel beter van.

  Frankrijk heeft een interessante voorbeeld gegeven m.b.t. het bestrijden van stichtingen die gevaar voor de staat zouden kunnen opleveren. De Franse Parlement had het lef toen om maatregelen tegen de Scientlogy Church te nemen, die qua structuur, financiering, despotisme, geloof niet te ver van de PVV ligt.

  “When there is a will, thet is a way.”

 2. Het zijn natuurlijk mooie woorden van Job Cohen, maar ik vrees, dat bij “onze vrienden” van de PvdA toekomstige coalitievorming altijd een factor van belang blijft bij ieder oppositioneel handelen. Als zodanig zie ik een scenario, dat de PvdA echt niet thuis geeft, ook niet gebeuren.

 3. Hoe je het ook wendt of keert, als de Partij voor de Vrijheid van de PVV met het kabinet mee blijft stemmen, dan kan de oppositie tegen stemmen wat ze wil, maar blijft deze regering zitten. Geert levert zijn puntjes wel in (AOW e.d.) en af en toe benaderen de gedoogden (CDA/VVD) de GBL wel (zie je nu gebeuren met Griekenland). Spindoktoren doen de rest.

 4. MadPride Schreef:

  Het zijn natuurlijk mooie woorden van Job Cohen, maar ik vrees, dat bij “onze vrienden” van de PvdA toekomstige coalitievorming altijd een factor van belang blijft bij ieder oppositioneel handelen. Als zodanig zie ik een scenario, dat de PvdA echt niet thuis geeft, ook niet gebeuren.

  Pluchehoeren is waar de nederlandse politiek vol mee zit van PVV tot Groen Whatever ..

 5. Nee @Nexus #1 dat heb je niet helemaal goed. Volgens de laatste update die je misschien gemist heb? http://www.nu.nl/algemeen/2110234/scientology-kerk-niet-verboden-in-frankrijk.html
  Volgens mij maar verbeter me als ik het mis heb is de scientology een antie-sekte. Ze kleden fraaie persoontjes als dwepers en fascisten en diergenen die toch maar te veel geld hebben geestelijk en financiëel helemaal uit. En verder hebben ze wat radicale ideeën waar staten een hekel aan hebben. Van mij krijgen zij als kerk het voordeel van de twijfel. Ze zijn beter dan die bruine jongens waar nu onze gedoogcoalitie wel pap van lust en de vingers bij aflikt.

  Waarom geeft de oppositie überhaupt thuis? Bang voor de kiezer? Angst was altijd al een slechte raadgever. Heeft dat ene NSB-lid en lijder van de PVV toch gelijk? Zijn het softies? 😯

Reacties zijn gesloten.