5 gedachten over “Wat Wilders in de rechtszaal beweert, is complete lariekoek.”

 1. Het gaat/ging dacht ik over vrijheid v meningsuiting vs haatzaaien en beledigen. Niet wat de verdachte de waarheid vindt, de waarheid is subjectief.

 2. ik ben van mening dat wilders niet het recht heeft de islam in het beklaagdenbankje te zetten terwijl hij zelf in de beklaagdenbank zit.

  geen enkele burger mag dat naar mijn weten
  waarom wilders wel?
  waarom verdient hij een voorkeursbehandeling

  kunnen we binnenkort ook verwachten dat als wilders door het rode licht rijdt een rechtzaak gaat geven waar de kleur rood in het beklaagden bankje wordt gezet?

  ik zie het al voor me
  die stalinistische linkse multicultikleur, bekend van de turkse islamofacistische vlag wens ik niet te gehoorzamen. En dat mag ik zeggen want het is mijn mening.
  Meneer de voorzitter. Van mij mag die kleur verboden worden. Deze kleur is de kleur van bloed en geweld.
  etc. etc.

 3. Wilders zegt: het gaat om de waarheidsvinding. Hiermee snijdt hij eigenlijk zichzelf mee in de vingers (naar mijn idee).

  Hij zegt namelijk: De Koran is een fascistisch boek, te vergelijken met Mein Kampf. Vervolgens zegt hij tegen de rechter dat het moet gaan om de waarheidsvinding.

  Als de rechtbank Wilders in het gelijk stelt, zegt de rechtbank impliciet dat de Koran een fascistisch boek IS, en te vergelijken met Mein Kampf. Immers: waarheidsvinding.

  Ik kan me niet voorstellen dat de rechter met zoiets akkoord zal gaan, omdat dit grote gevolgen zou hebben.

  Bovendien laat Wilders (door deze uitspraak) de Koran terecht staan, maar NIET de Koran staat terecht, Wilders staat terecht.

  Hoe de uitspraak ook zal zijn, het draaiboek ligt al klaar. Wordt Wilders vrij gesproken van al zijn uitspraken dan betekent dit dat iedereen dus van alles mag zeggen. In de praktijk zal dit gaan opleveren dat er vele mensen zullen zijn die dan van alles gaan zeggen over Joden, Moslims, homo’s, etc. Nederland wordt daar niet beter van.

  Wordt hij, in zekere zin, veroordeeld dan is het hek ook weer van de dam. Want dan klaagt men over de vrijheid van meningsuiting.

  En eigenlijk gaat het niet eens om de vrijheid van meningsuiting, zoals men wil doen geloven. Het gaat om discriminatie en rascisme. Men verwart dit al snel met vrijheid van mening. De vrijheid van mening wordt niet aangetast, maar er wordt bepaald wanneer iets onder discriminatie valt.

 4. misschien neemt de Rechter straks de “regie” in de hand????

  en zit Wilders op het verdachte bankje. waar hij uiteindelijk voor uitgenodigd is.

  toneel spelen en de boel verdraaien doet ie maar vcor zijn pvv publiek.

Reacties zijn gesloten.