Koppensnellers, kannibalen, vrouwenschenners hebben recht op bommen

Nordic_Sami_people_Lavvu_1900-1920Het hoort bij de kolonisering van de anderen, meestal de niet-witten. Of de niet-zo-witten. Dat “de zigeuners” alles stelen wat los of vast zit en eventueel ook je kindje uit de wieg graaien is kennis die langzamerhand verzonken is bij gebrek aan zigeuners (maar o wee als ze weer in de buurt komen). Zigeuners kunnen heel wit en blond zijn maar ook donkerhuidig en -harig. Je weet het maar nooit. Hoe lang is het helemaal geleden dat joden in deze streken van kannibalisme werden beschuldigd? Niet lang, kan ik u verzekeren. Het aardige is dat de beschuldiging hoofdzakelijk uitging van kringen waar men zondagochtend denkt echt op het lichaam van Christus te kauwen.

De Russen hebben van de Saamod, een groep volkeren die niet etnische maar linguïstische banden hebben, de naam veranderd in Samoyed, zelfeter oftewel kannibaal. De naam doet sterk denken aan de taalkundig verwante Sami, ook en waarschijnlijk beter bekend als Lappen, en ja, die zijn in doorsnee heel wit en blond.
Zijn de Russen zelf wel wit en blond genoeg? Sinds er wetenschappelijke inzichten zijn ontwikkeld ten aanzien van Europese zowel als niet-Europese rassen zijn die uiterlijke kenmerken niet bepalend voor het ware herkennen. Tenslotte: als een Jood zo herkenbaar was als Untermensch, waarom moest zij dan per se een ster dragen?

De diepe inzichten van het wetenschappelijk racisme zijn verzonken, de indeling in rassen is in antropologie inmiddels overboord gezet. Gelukkig voor de racisten is er het Duistere Weten van de genetica, genen, DNA, je kunt altijd verkondigen dat “negers” dankzij hun genen nu eenmaal niet zo intelligent zijn (“als wij” natuurlijk), met deze kennis vorm je in Nederland allang weer een verrijking van het publieke debat.

Het hangt allemaal samen. Er is vast wel een moslimgen, dat maakt dat “zij” pas hun ware aard uitleven als zij overgaan tot koppensnellen – nog een vorm van sport die van oudsher kolonisering moest rechtvaardigen, net als kannibalisme. Koppensnellen op Youtube, er is moeiteloos een soera te vinden die de vele islamkenners van Nederland kunnen aanvoeren om dit als de aard van het beestje te herkennen. Van “de indianen” in Noord-Amerika werd gezegd dat zij “hun vrouwen” mishandelden, ook een mooie reden om de overduidelijke bestemming van de beschaving aan de kust van de Grote Oceaan te rechtvaardigen.

Ik heb het allemaal geloof ik een beetje gemist, misschien omdat ik het niet (meer) wil horen – “we” gaan een frisse vrolijke oorlog in. Niet tegen de al evenmin bestaande staat Nieuw-Rusland, die in de propagandistische berichtgeving voortdurend vereenzelvigd werd met het grote Moedertje Rusland zelf. Niet te veel vijanden tegelijk alstublieft, daar wordt het kijkvee moe van. Nee, het gaat nu dan tegen de Islamitische Staat, die het waagt de tekentafelgrenzen van het Sykes-Picotverdrag weg te poetsen. Dit en het feit dat deze “staat” de olievelden van Syrië en Irak in handen heeft of dreigt te krijgen zal niet als hoofdreden voor de bombardementen worden genoemd. Het koppensnellen en “de terreurdreiging” geven de doorslag. De Nobelprijswinnaar-voor-de-vrede laat Syrië bombarderen. Ach, sinds Kissinger die prijs heeft gekregen kun je alles verwachten. En hoe handig: mocht je het in je suffe hoofd halen hiertegen te willen protesteren dan weet je bij voorbaat dat je als sympathisant van de koppensnellers en terroristen geboekt wordt.

Het spijt mij dat ik even niet een afgewogen betoog kan neerzetten. Naast het o-nee-niet-weer-gevoel is het vooral ontsteltenis dit-kan-toch-niet-waar-zijn dat bij mij de hoofdrol speelt.
En in tegenstelling tot 2010 geen kik van de PvdA die ongetwijfeld ook de “voortzetting” van de “missie” in Afghanistan zal steunen.

4 gedachten over “Koppensnellers, kannibalen, vrouwenschenners hebben recht op bommen”

 1. Hr. van der Kluft, er wel bij vertellen dat de volkeren die woonden in het gebied wat naderhand door het westen werd ingepikt elkaar ook de tent uitvochten om de restanten van het Ottomaanse Rijk. Dat poetst het feit niet weg, dat we weer een oorlog ingerommeld worden. niet vanwege het feit wat IS allemaal uitspookt ( wordt ons wel verteld!!!!), want dergelijke idioten zijn er genoeg op deze aardkloot te vinden, maar weer vanwege het oude argument; Wie staat aan de oliepomp!

 2. rond 1960 kwam van de heer Coon. een dik studieboek op de markt genaamd””de rassen van europa”
  Hierin is te lezen dat de in europese en noordamerikaanse ideeen en meningen en beweringen die opgeldt deden veel onjuist was.
  Inderdaad Arnold nu de politiek correcte elite de woorden racisme en antisemitisme taboe heeft verklaard kunnen laag geschoolden zich staande houden daar voortdurend de taboewoorden te gebruiken.

  Helaas helaas de gecorrumpeerde media worden keer op keer door Krapuulscribenten op de vingers getikt.

 3. “We can forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light.” -Plato

  Oorlog vernietigt het licht.

Reacties zijn gesloten.