3 gedachten over “Wanneer distantieert de W. zich van het Vlaams Belang?”

 1. “Onze Europese democratie”

  ➡ Ik quote even van wiki:

  ❗ “Democratie is een bestuursvorm. Het Nederlandse woord stamt af van de Griekse woorden δῆμος (dèmos), “volk” en κρατέω (krateo), “heersen, regeren” en betekent dus letterlijk “volksheerschappij”. Dit houdt in dat het volk zelf stemt over de wetten, zoals bijvoorbeeld in Athene, of het volk verkiest vertegenwoordigers die de wetten maken, zoals in België en Nederland.
  In een democratie is de voltallige bevolking soeverein en is alle autoriteit gebaseerd op de (minstens theoretische) instemming van het volk. Deze bestuursvorm is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal. Als iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten geboren is (zoals in het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat) dan heeft ook niemand méér recht dan een ander om bepaalde wetten vast te stellen of beslissingen te nemen. Het implementeren van die theorie in de politieke praktijk is vaak niet eenvoudig en kent vele aspecten.”

  ➡ Die vertegenwoordiger van de Belgen in dat filmpje moet zich maar eens even als de wiedeweerga inlezen over “democratie” en dat soort dure termen. 🙄

 2. pardon, De Winter is geen “vertegenwoordiger van de Belgen”, want de franstalige soort daarvan haat de Nederlandssprekenden( jaja ook jullie in het Noorden van de Lage Landen!) dat ze liever een stam Talibankrijgers binnenlaten in Brussel dan een Vlaming.

  Verder heeft De Winter gewoon gelijk, nou en?

 3. Gebeurt niet, de PVV heeft zijn Vlaamse evenknie wellicht nog nodig in het Europees Parlement.

Reacties zijn gesloten.