Rechter hinderpaal voor Opstelten en Asscher

De strijd tegen het dreigend kalifaat in Nederland wordt voortvarend aangepakt. Er zijn al 49 paspoorten ingenomen van jihadstrijders of mensen met uitreisplannen om mee te doen aan de jihad, zo heeft Ivo – eh – Opstelten laten weten. Het lijkt me trouwens onjuist om uitsluitend van jihadstrijders te spreken. Je hoeft geen jihadist te zijn om tegen de terreur van Assad in Syrië te willen strijden.

Ook werd van dertig mensen hun uitkering stopgezet (Hoe zouden ze dat zo iemand laten weten? “Geachte heer, wij hebben moeten concluderen dat het doorzeven van mensen met een Kalashnikov en het op hekken spietsen van hoofden van ongelovigen uw beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt in ernstige mate aantast, en hebben daarom besloten uw bijstandsuitkering stop te zetten. Indien u bezwaar wilt maken tegen deze beslissing dient u zich maandag vóór 11 uur te vervoegen bij mevrouw Van Puffelen – Ter Braak op het hoofdkantoor van het UWV hier ter stede met een uittreksel van het Bevolkingsregister”) Ook lopen er strafrechtelijke onderzoeken naar eveneens dertig mensen.

Toch gaat dit nog allemaal niet snel genoeg voor Ivo Opstelten en die toch zo beschaafd uitziende Lodewijk Asscher, want het liefst zouden de heren voortaan zonder tussenkomst van de rechter mensen met een dubbel paspoort het Nederlanderschap af kunnen nemen. Gewoon zo ongeveer het meest basale recht dat er bestaat, het burgerschap van dit land, van iemand afpakken zonder rechter. Moet kunnen, nietwaar? Een paar schimmige figuren bij de AIVD of MIVD fluisteren de minister in dat iemand jihadstrijder is, en de minister kan daar vervolgens wegens allerlei geheimhoudings- en staatsveiligheidsredenen uiteraard helemaal niets over zeggen, maar bepaalt wel even per decreet dat iemand zijn staatsburgerschap verliest.

We hadden kunnen weten dat de rechtsstaat zwaar onder vuur zou komen te liggen toen het Ministerie van Justitie werd omgedoopt in het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat soort termen kom je alleen tegen in bananenrepublieken of anderszins Orwelliaanse regimes.

10 gedachten over “Rechter hinderpaal voor Opstelten en Asscher”

 1. De Duitse Justitie Minister Maas heeft gisteren verklaard dat deze oorlog tegen terroristen moet niet leiden tot het verminken van de Rechtstaat in ons land (Duitsland), doch van mij zou ik ook Zeker Nederland eraan toevoegen.

  “Indien we onze Rechtstaat doen allemaal verminken in deze strijd, hebben gewoon de terroristen gewonnen”, aldus Minister Maas.

  Raak!

 2. @Laurent, precies op het punt :

  ” Een paar schimmige figuren bij de AIVD of MIVD fluisteren de minister in dat iemand jihadstrijder is, en de minister kan daar vervolgens wegens allerlei geheimhoudings- en sttsvelogheidsredenen helemaal niets over zeggen….”

  Het is net misschien iets van tien dagen geleden dat prominente Linkse oppositieleden van het Duitse Parlement hebben officieel verklaard dat deze gijzeling van parlementaire leden onder de geheimhouding van deze geheime diensten moet ophouden omdat het direct de Rechtstaat beschadigd. In werkelijkheid weet niemand behalve de geheime diensten waarom wordt dit of dat gedaan. Er ontbreekt enige Parlamentaire, Demokratische toets. Dit is geen Rechtstaat dus meer.

  Daarom heeft deze groep de Parlementvoorzitter gevraagd om op te houden met het ondertekenen van de geheimhoudingsdokumenten en daartegen werkwijze voorgesteld waarbij elke Parlamentaire groep zou leden selecteren die in besloten kring met andere groepen zullen de beslissingen en informatie van de Inlichtingendiensten doornemen en Demokratisch erover gaan discuteren. Pas dan mag dergelijke informatie vervolgens op de tafel in het Parlement.

  Wat? Zijn de Duitse Linkse Parlamentariers met de volgende Revolutie bezig?

 3. Op gemeentelijk niveau halen ambtenaren soms de scherpe kantjes van ‘briljante invallen van bestuurders’ af. Op landelijk niveau moet je dat niet in de Tweede Kamer zoeken maar bij de rechterlijke macht. Zolang dit corrigerende mechanisme nog bestaat ben ik niet zo ongerust.

 4. Je begint helaas met een volledig fout verband Laurent , namelijk dat deze lieden naar Syrië vertrekken om tegen Assad te vechten , Wie nu nog gaat doet dat om mee te vechten aan het stichten van een Takfiri “Kalifaat ”

  Assad is een veel beter alternatief dan dat , aangezien die dan wel een dictator is , maar wel een over een pluriforme samenleving ..

  Wat hen die nu nog die kant op gaan betreft .. ik kan slechts hun tegenstanders “goede jacht “toewensen .. Er is geen groter vuil dan dit type fundementalisten , ongeacht hun ” geclaimde”geloof ..

 5. @Al Bakrastani: in elke oorlog worden jonge, dwaze mannen opgeofferd. Me dunkt dat de rechter zich te allen tijde over deze zaken moet blijven buigen.

 6. @Marc, PVV en VVD zijn een en zelfde partij, toch?
  Het is dus maar een partij die voor Degeneratie van Nederland pleit.

Reacties zijn gesloten.