Geert kan rustig slapen

Dit artikel verscheen eerder op de website van @bescha ; Ben Schattenberg.

Oeioeioei, arme Geert. Alle nieuwsites koppen het: Wilders staat op de dodenlijst van Al Qaïda. De dood gunnen we natuurlijk zelfs Geert niet en zelfs zeer fanatieke politiekcorrectisten gruwen van Al Qaïda. Moet de PVV-leider nu vaker onder zijn Audi kijken of er een bommetje ligt? Ik denk dat dat wel meevalt.

We zijn allemaal doodsbang voor Al Qaïda, zeker sinds hun voor hun succesvolle aanval in de Verenigde Staten in 2001. We vergeten daarbij dat eerder in New York heel wat pogingen tot aanslagen door die club zijn gepleegd. Zijn die gelukt? Gelukkig niet. Die ene voltreffer in 2001 daargelaten, is Al Qaïda zo professioneel niet.

Weet de Al Qaïda-topman al-Zawahiri überhaupt dat Wilders bestaat?
Weet de Al Qaïda-topman al-Zawahiri überhaupt dat Wilders bestaat?
Het is geen vereniging, bedrijf of stichting met een KvK-inschrijving. Het is een zootje ongeregeld, bestaande uit allemaal ‘cellen’ die nauwelijks met elkaar communiceren. Dat beweert een groeiend aantal deskundigen overal op de wereld. Helemaal zeker weet niemand het natuurlijk; Al Qaïda onttrekt zich altijd weer aan de verplichting de jaarcijfers openbaar te maken. Het tuig.

Hoe dan ook, elke fanatiekeling die een aanslag pleegt, roept achteraf dat hij met zijn twee vrienden een Al Qaïda-cel is. En dat geldt ook voor die opsteller(s) van die dodenlijst. Ik kan als ik wil morgen ook een lijstje maken en dat naar de krant mailen. En dan kan ik ook roepen dat ik van Al Qaïda ben. Wie gaat dat ontkennen? Al Qaïda zelf niet. Al is het maar omdat het geen communicatie-afdeling heeft, af en toe wat schokkerige videootjes daargelaten. Het geheel hangt als Saharazand aan elkaar.

Dus de kans dat een vermeende topman als Ayman al-Zawahiri iets weet van de dodenlijst is volgens mij gering. Dat deze iets tegen Geert Wilders heeft, lijkt me voor de hand liggen. Als hij tenminste weet dat Wilders bestaat. Hetgeen ik waag te betwijfelen.

Geen nieuws, dus. Geert, je kunt rustig gaan slapen.

3 gedachten over “Geert kan rustig slapen”

  1. Geert doet ook liever niet aan jaarcijfers of duidelijkheid omtrent zijn financiers, de terrorist!

    De inschrijving van de PVV bij de KvK is niet meer dan een dekmantel voor een los samenwerkingsverband onder gemeenschappelijke noemer. Net Al Qaida.

  2. “Het is geen vereniging, bedrijf of stichting met een KvK-inschrijving. Het is een zootje ongeregeld, bestaande uit allemaal ‘cellen’ die nauwelijks met elkaar communiceren.” Het lijkt de PVV wel.
    Ook heer wilders zelf heeft er wel iets van weg, alleen kan daar niet gespoken worden van “allemaal cellen” maar van een klein aantal losse, onderontwikkelde hersencellen in een zootje ongeregeld.

Reacties zijn gesloten.