NOS: Verlengstuk nazi-blog

Dat de NOS een leugen- en propaganda machine is voor banken, het koningshuis, oorlogsstokers en andere dubieuze figuren en entiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen mag als algemeen bekend worden verondersteld. Zo hadden we vorig jaar bij de NOS maanden lang het gezeik over een omhooggevallen jongetje dat door mama eindelijk rijp bevonden werd om de winkel samen met de dochter van een oorlogsmisdadiger te gaan runnen, banken mogen er periodiek klagen over hoe moeilijk ze het wel niet hebben en op 8 september jongstleden liet het NOS Journaal de kijkers doodleuk weten dat de Russische president Poetin weigerde te antwoorden op een vraag van BBC-journalist John Sweeney over de gebeurtenissen in Oekraïne. De werkelijkheid was dat Poetin uitgebreid de tijd nam de betreffende journalist juist wél te woord te staan en volgens mij had in een normaal land een eindredacteur vanwege zo’n formidabele leugen het veld al lang (al dan niet vrijwillig) geruimd. Niet in Nederland.

Vandaag zien we de NOS – betaald van belastinggeld – als verlengstuk van het nazi-blog ‘de Muilkorver Online’ waar allerlei politieke en andere moreel gecorrumpeerde hoeren hun diarree de vrije loop laten. ‘Door nazi’s voor nazi’s’ zo schreef polemist Peter Breedveld nog niet zo lang geleden.

Het is dus ook niet zo verbazingwekkend dat de zo langzamerhand hondsdolle fractievoorzitter van het CDA, Sybrand Buma – die vindt dat als Nederland en de EU de rest van de wereld leeggeroofd hebben diezelfde rest van de wereld kan barsten (wat voor een minne hond moet je wel niet zijn als je er zo’n opvatting op nahoudt) en die de pleitbezorger is voor een gedachtenpolitie – op dat blog waar Marokkaanse medeburgers voor ‘rifapen’ worden uitgescholden zijn drolletje mag neerleggen over het feit dat oorlog voeren in Irak nog niet genoeg is en dat ook Syrië wat hem betreft aan gort gebombardeerd mag worden om het daarna ongetwijfeld te laten barsten. De CDA-fractiegenoot van deze hysterische gek Pieter Omtzigt die massamoord helemaal toppie vindt schrijft voor de nazi-site ‘De dagelijkse bloedkrijser’ waar men niet-roomblanke mensen genetisch inferieur vindt en men likkebaardend zat te hopen op de uitroeiing van de bewoners van het getto van Gaza. Fijne club hè dat CDA: een bruin uniform en een stel laarzen zou ze niet misstaan.

Afgelopen weekend was er de kunstmatig aangewakkerde consternatie over drie knulletjes uit Hoorn die liepen te zwaaien met een paar vlaggen waarvan er eentje op een IS-vlag leek. Met de nadruk op: leek. PvdA-schreeuwlelijk Ahmed Marcouch meteen op tilt. Met een vlag van genocide-staat Israël door de straten marcheren is in dit land uiteraard geen enkel probleem.

Langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker wie en wat de werkelijke bedreiging is voor de Nederlanders (ten minste voor de naar het zich laat aanzien steeds kleiner wordende groep van Nederlanders voor wie vrede, mensenrechten, empathie, moraal en solidariteit nog geen loze kreten zijn) en waar die vandaan komt: van het steeds verder oprukkende en dit land steeds verder vergiftigende nazisme dat niet alleen politici drijft in hun om zeep helpen van de rechtsstaat maar ook omroepen die het oorlogsgebral – door de NOS heel eufemistisch ‘opiniestuk’ genoemd – op nazi-sites gewoon klakkeloos overnemen en verder verspreiden. Dat vind ik onvergelijkbaar veel alarmerender dan dat hele IS en alle andere terroristische clubs die het Westen thans bezig is te creëren in het Midden-Oosten onder het luide gejuich van hondsdolle idioten als CDA-leider Sybrand van Haersma Buma.

72 gedachten over “NOS: Verlengstuk nazi-blog”

 1. Met interesse kennis genomen
  Felle, betrokken taalgebruik
  Plus originele insteek
  Hou ik wel van

 2. De walgelijke nieuwsgaring van de NOS is mij nu al 5 jaar een doorn in het oog. Staatsomroep, dat is het, niets meer en minder. Geen onafhankelijke journalistiek meer.

  Over de Christenfacties in de Politiek kan ik ook kort zijn. Walgelijk. Vandaag weer de woedende reacties omdat er besloten is dat Christelijke scholen ook mensen van andere geloven dienen aan te nemen.

  Overigens zou dat ook voor Islamitische scholen dienen te gelden maar dat terzijde.

  Bekrompen land, bekrompen mensen. Naïef tot en met.

  Bah.

 3. Met een vlag van een ander land lopen (Israel of wie dan ook) lijkt me nauwelijks strafwaardig. Of he tuit solidariteit is, als provocatie of als AJAX-fan. Of die vlag nu leek of echt van ISIS was, het lijken op zal wel de bedoeling geweest zijn.

  Maar er is wel iets veranderd: 30 jaar geleden kon je gewoon over straat met PLO-sjaaltjes, hoewel dat toen minder policir was dan nu. Die volkshysterie wordt aangewakkerd door de pers, op jacht naar nieuws (maken).

  Off topic: Ten aanzien van de vrijheid van onderwijs ligt het wat mij betreft genuanceerder dan JJB zegt.In mijn hart ben ik tegen elke overheidsbemoeienis met onderwijs: inhoudelijk maar ook financieel. In Nederland niet realistisch; bijna alles ligt vast. Als je dan toch een vorm van vrijheid van onderwijs wilt vasthouden (tolerantie, vrijheid in eigen kring, je weet toch!) hoort daarbij dan bijzonder onderwijs personeel en leerlingen aannemen die de leerstellingen van de school onderschrijven. Iedereen aan moeten nemen ondergraaft de vrijheid van onderwijs, selectief mogen aannemen heet discrimineren op ‘oneigenlijke gronden’…

  Tegelijkertijd vind ik het eigenlijk geestelijke kindermishandeling als kinderen (ook) op door de overheid gefinancierde scholen onderwezen worden in godsdienst. Thuis wellicht onvoldoende reden om kinderen uit de ouderlijke macht te ontzetten, maar op school hoeft dat voor mij niet. Zie daar je dilemma.

 4. Helemaal eens Ralph. IS blijkt echter veel minder gevaarlijk te zijn dat de paar video’s doen vermoeden – de Engelse Tornado’s zijn driftig op zoek naar doelen in Syrië en hebben nog helemaal niets gebombardeerd omdat ze niets kunnen vinden. Misschien ligt in deze lijn ook het gerucht op internet dat er IS altijd melding binnen krijgt vooraf de airstrikes.

  Ben ik het eens dat de grootste gevaar voor Nederland op dit moment zijn de hard oprukkende fascisme en nazisme waarin PVV/Wilders de hele bevolking proberen mee te slepen. Allemaal natuurlijk onder de goedkeurende oog van de voltallige neoliberale regering.

  Zo vaart Nederland tegenwoordig – herleving van de jaren 30 van de vorige eeuw.

 5. Bagatelliseer IS maar, kijk maar weer weg. Die onthoofdingsfilmpjes zijn zeker ook propaganda van de NOS? De massamoord op de yezidis? Nooit gebeurd zeker? Die vluchtelingen bij de Turkse grens? Allemaal in scene gezet? Een zionistisch complot? IS zijn eigenlijk vrijheidsstrijders?

  Ik raad u aan om eens wat filmpjes van Pat Condell te kijken. Of de scene van Hans Teeuwen en de meiden van halal bij Bimbo’s en Burka’s. Die vatten heel helder samen wat nou precies het probleem van het vrije Westen met de (radicale) Islam is.

 6. @Pala: het gaat niet om het bagatelliseren van ISIS, maar de een-op-eenprojectie die men steeds probeer uit te voeren op moslims die hier wonen. Er wordt geen kans nagelaten om moslims hier in een kwaad daglicht te stellen.

 7. @Pala, het is wat Laurent zegt: de 1 op 1 projectie op alle moslims die hier wonen, zij kunnen het per definitie niet goed doen. Thierry Baudet die veel aan de weg timmert in de media heeft het zelf gezegd: er zijn geen onschuldige moslims. Wel, wie zo’n denkbeeld erop nahoudt is een nazi.
  Verder is IS op geen enkele manier een bedreiging voor het Westen. Het is wel een creatie van het Westen.
  Tot slot, want dat proef ik ook een beetje uit je woorden: onthoofden is niet specifiek een islamitische of Arabische praktijk.
  Onlangs was de geboortedag van Hans Scholl. Hij is door de (westerse) nazi’s in 1943 onthoofd. Gisteren zag ik een foto van Britse militairen in Malaya in de jaren ’50 met de hoofden van door hen onthoofde inwoners van dat land. Ik bedoel maar: ook dat frame gaat dus niet op, hoe graag sommigen dat ook zouden willen.

 8. Ach, moslims zijn zelf ook goed bezig om hun eigen religie in een slecht daglicht te stellen. Het nieuws biedt ze slechts een platform. Wat moet de NOS dan doen? De daden van IS negeren en niet uitzenden omdat het anders de Islam in een slecht daglicht stelt?

 9. @pala, wat ik zei bovenop heeft niets met bagatelliseren te maken omdat ik CITEERDE een FEIT.

  (Wat tussen de tokiewarriors natuurlijk geen enkel betekenis heeft – feiten. Wasda?)

 10. De IS geeft overigens zelf aan dat zij als doel totale wereldheerschappij hebben. Zij roepen moslims op om aanslagen te plegen in het westen. Zij hebben zelfs in Australie woonachtige moslims opgeroepen om willekeurige burgers te onthoofden. Hoezo geen bedreiging voor het westen? Daarnaast zijn wij als westerse samenleving gelukkig op een punt gekomen dat wij onthoofding tegenwoordig barbaars vinden. Dus ja, vroeger deden Christenen De Islamitische cultuur werpt onze beschaving helaas terug in de tijd. Althans, dat willen ze.

 11. @pala, je angstsyndroom is goed met pillen en behandeling door een psycholoog te behandelen.
  Natuurlijk zou je als eerste stap meteen moeten ophouden te luisteren naar politici die je angst makkelijk versterken en manipuleren.

  Dit is zelfstandig erg moeilijk te bereiken, daarom moet je eerst een stap naar de kamer van je huisarts of psycholoog ondernemen.
  Gewoon doen!

 12. Extreem links gedachtegoed is naar mijn mening ook een syndroom. Wellicht zou het goed zijn als u eens beroofd zal worden door een groepje Marokkanen. Al is dat naar uw mening dan zeker ook de schuld van onze racistische samenleving. Wat moeten deze jongens anders? U bent zeker ook het type dat vind dat de juweliersvrouw uit Deurne vervolgd dient te worden? Vanwege het elimineren van twee ratten die haar en haar man ongevraagd met een vuurwapen kwamen beroven. Daders zijn slachtoffers en vica versa. Totaal omgekeerd wereldbeeld.

 13. @ pala

  Om 18.00 uur is het centrum van mijn mooie VOC stadje net zo uitgestorven als de Irakese woestijn.Om die tijd werden 3 jongens van 20,21 en 23 jaar in een zwarte Golf aangehouden omdat ze met een Arabische vlag zwaaiden en Allah is Groot riepen. De vlag werd ingenomen, de jongens konden doorrijden. Volgens de media was het een ISIS vlag, het officiele bericht sprak van een Arabische vlag.Proef je het verschil tussen een ISIS vlag en een Arabische? Zo ja, dan weet je welke rol onze regering met in haar kielzorg de kritiekloze, kwijlende en kwispelende MSM hierin spelen.Angst zaaien, angst opkloppen en de zondebok al bij voorbaat aanwijzen, want moslims deugen niet, liegen altijd en willen in Nederland en wereldwijd het islamitisch kalifaat vestigen.
  Er zijn van de 7 miljard aardbewoners slechts 1,5 miljard moslims, een minderheid dus.Ze wonen in de armste landen ter wereld, waarvan 70% analfabeet is en elke dag moet knokken om te overleven.Hoe denk je dat deze sloebers het rijke Westen en dito Oosten moeten overheersen? Kom op man, zowel het Westen en Oosten is qua economie,financieel en militair veruit superieur aan moslimlanden.Edoch, als je gelooft in de lulkoek en sprookjes van Geert Wilders, ga je gang.Ikzelf ben veel banger voor het PVV pleps dan voor Marokkaanse Nederlanders. Ik hoef je alleen maar te herinneren aan het Rampjaar 1672 toen het paupervolk de gebroeders de Witt afslachtten.

 14. Ik raad u aan om eens wat filmpjes van Pat Condell te kijken.

  Pat Condell? Die mislukte “atheïstische” komediant die enkel nog maar publiek weet te trekken via youtube?

  Als dat je voorbeeld is, pala, dan is het wel heel triest met je gesteld.

  En ja, ik weet drommels goed wat hij in zijn “rants” ter sprake brengt. Eéndimensionale bullshit, gericht aan een select groepje, voornamelijk bestaande uit extreemrechtse randfiguren. Zijn invloed is van hetzelfde niveau als bijvoorbeeld een Richard Dawkins. Helaas te groot.

  http://www.alternet.org/belief/why-do-atheists-abandon-reason-and-science-theyre-so-proud-slightest-whiff-terrorism
  Science says more than 95 percent of terrorist attacks are motivated by politics and revenge. Atheists say, “That’s bullshit!”

  En vergis je niet, ik ben anti-religie én strikt (politiek!) seculier.

  Bij veel Atheïsten is, helaas, de nuance en ratio nagenoeg verdwenen. Ook zij hebben zich laten misleiden door simplistische retoriek, zoals dat gezwam van Pat Condell, de aandachtshoer die zich louter op youtube weet te profileren, voor een groep ‘horigen’.

  Hij praat mensen naar de onderbuik. En dat ís schandalig.

 15. Extreemrechtste randfiguren? Dus Hans Teeuwen is in uw ogen bijvoorbeeld een extreemrechts randfiguur? Theo van Gogh, ook een fan van Condell, is in uw ogen een extreemrechts randfiguur? U bestempeld iemand wel heel snel als extreemrechts. En dan verwijt u mij dat ik snel iemand als religieus extremistisch bestempel….

 16. Mogelijk dat er Marokkaanse jongens zijn die zich als “ratten” gedragen. Dat zegt echter niet dat alle ratten Marokkaanse jongens zijn. Logica, heet dat. En naar mijn rechtsgevoel behoort bij een poging tot overval geen doodstraf.
  Iemand die mij overvalt is in eerste instantie een criminele etterbak, Marokkaan of niet, dondert me niet.

  “Hoezo geen bedreiging voor het westen?”
  Wel voor evt. Westerlingen, niet voor het Westen in het algemeen.

  “Daarnaast zijn wij als westerse samenleving gelukkig op een punt gekomen dat wij onthoofding tegenwoordig barbaars vinden.”
  Godlof, inderdaad, moord in het algemeen zelfs. Maar kijk eens hoe extreem rechts deze verworvenheden snel willen verkwanselen. Wie stond er te juichen bij de dood van die twee criminelen in Deurne? Wat wordt graag pedofielen toegewenst?

 17. “Zij roepen moslims op om aanslagen te plegen in het westen.”

  En van ongeveer een miljoen moslims in Nederland, zijn er hoeveel die dat toejuichen? Juist, iets over de 100 waarvan allemaal onder het waakzaam oog van bepaalde organisaties zoals de AIVD.

  1.000.000
  100+

  zie je het verschil in aantal?

 18. ” Theo van Gogh, ook een fan van Condell,”

  Maak dat eens hard. Waar blijkt uit dat TvG “fan” zou zijn geweest van Condell?

  En nee, je knalt er weer een aanname in. Nergens stel ik dat HT of TvG extreemrechts zijn.

  Dat is wat jij er van maakt/ wil maken. Waarom?

 19. Er is een groot verschil tussen twee doodgeschoten gewapende overvallers en de onthoofding van een ontvoerde journalist of ontwikkelingswerker. Als je dat niet ziet dan is het slecht gesteld met je rechtvaardigheidsgevoel….

 20. Goed, Hans Teeuwen liet bij zomergasten een filmpje zien van Condell en gaf aan dat hij deze man zeer bewonderde. Jij zei net dat Condell enkel filmpjes maakt voor extreemrechtse randfiguren. I rest my case gutmensch….

 21. “Er is een groot verschil tussen twee doodgeschoten gewapende overvallers en de onthoofding van een ontvoerde journalist of ontwikkelingswerker.”
  Dat ben ik volledig met je eens en in niets van hetgeen ik geschreven heb blijkt het tegendeel.
  Leg mij geen woorden in de mond!

 22. “I rest my case gutmensch….”

  Bij gebrek aan argumenten…

  Maar waaruit zou blijken dat TvG “fan” zou zijn geweest van Condell.

  De scene bij ZG is mij bekend. En, nogmaals, nergens stel ik dat HT extreemrechts zou zijn.

  Ik citeer mezelf maar weer:

  “aan een select groepje, voornamelijk bestaande uit extreemrechtse randfiguren.

  Ik geef duidelijk en zeer expliciet aan, dat het niet alleen voor extreemrechtse randfiguren is.

  Dat is wat jij ervan maakt. Waarom, pala?

 23. Frustratie,is dat marc.
  Die pala en almdie andere jackys zijn als missionarissen bezig,extreem bina fanatiek om vanuit een doctrine die zij vanuit huis,of gewoon door idolatie van rechts extreme groepen,de moslims willen bekeren en een kruistocht tegen de islam aan het voeren zijn.

  Zulke zwaar gedoctineerde wezens,bijna zombies te noemen zullen ieder waarheids bevattende reactie vermijden.
  Deze zombies zijn zo gedoctrineerd,alsof ze ingeprogrammeerd zijn.
  Kan je niets aan doen,en ze vragen negatieve aandacht met hun ziekelijke missie,dat het
  Beter is deze vunzen na een bericht te blokkeren van de site.

 24. Ik zie de hetze en propaganda jegens islamitische burgers,gewoon kruistochten tegen de islam!
  Het is niet meer dan een religieus ingedoctrineerde missie om anders gelovigen te bekeren,door de islam via propaganda zwart te maken.
  En vele zombies vullen en rol hierin,vaak uit jaloezie,wraak en een enorm gebrek aan eigenwaarde.
  Wat zullen deze missionarisen toch een depressief leven lijden en zo vol wanhoop.

 25. Waarom blokkeren natte neel? We kunnen toch gewoon de discussie aan. Wees blij dat hier niet alleen maar mensen met dezelfde mening komen. Ik blijf netjes, ik hou me aan de huisregels dus waarom zou je mij blokkeren? Over frustratie gesproken zeg….

 26. Er is geen sprake van discussie, pala, als je telkens blijft beledigen. En je reacties vol staan met aannamen en bol van de drogredenen.

  @Neel, geen frustratie bij mij hoor. Trieste trolletjes vermaak ik mij prima mee.

 27. @pala

  Pat Condell zegt van zichzelf dat ie atheist is en derhalve elke religie en zijn aanhangers bekritiseert.De man is een gore leugenaar, want hij bekritiseert alleen de islam en aanhangers.Heb hem nog nog nooit over christenen, joden en hindoes gehoord.Vind je het dan gek dat de man zo populair is op extreem-rechtse sites als de overleden Het Vrije Volk, Amsterdam Post, Artikel 7 en nu De Vrije Chroniqueurs en E.J. Bron.Ze waren en zijn het PVV clubhuis. Een stronthoop van mensen die het hebben over deporteren, uitroeien en andere soorten van geweld tegen medemensen ( moslims en andere niet-blanken).Mag ik daarom dit gajes fascistisch, dus extreem-rechts noemen?

 28. Goed, beledigd zijn is ook een keuze. Jullie beledigen mij ook continu alleen ik vat het niet persoonlijk op. Ik bedoel een belediging naar jullie ook niet persoonlijk. Zolang jullie een mening hebben maar die niet ongevraagd aan mij opdringen zou ik prima een pilske met jullie kunnen nuttigen. Ik val jullie namelijk niet zozeer als persoon aan, ik val jullie extreem linkse mening aan. Ik snap daarom de reactie van natte neel niet zo. Heb het idee dat hij mij daadwerkelijk haat.

 29. Marc,
  Jij niet..
  Je vroeg,waarom pala?
  Antwoord frustratie van pala..:-)

  Paal,religieus missionaris uithangen,en beledigen en doodwensen en dergelijke is niet discussieren.
  Daar zijn boel andere sites..die je vast regelmatige bezoekt voor geschikt.

 30. Laarmans,
  Dat is die religieuze kruistocht tegen de islam!
  En moderne zombies worden ingezet om deze missie voort te zetten,ook op deze site komen ze vaak voorbij.

 31. Natte neel is zo iemand die zijn vingers in zijn oren stopt en hard gaat schreeuwen wanneer je hem een mening mede deelt die anders is dan die van hem. Want Natte Neel heeft blijkbaar een monopolie op de waarheid….

 32. Wat ik geef krijg ik terug? Goed, ik denk dat mijn bewoordingen jegens jouw behoorlijk minder zijn dan jouw rant tegen mij. Daarnaast zou ik nooit oproepen om jou te blokkeren omdat mijn mening anders is dan die van jou. Ik ga graag de discussie aan en deze discussie mag best fel gevoerd worden.

 33. Laarmans,
  Je weet immers heel goed dat zulke lieden zoals pala
  Hier enkel hun anti islam standpunten verdedigen.
  Ik vind anti islam,en minder minder minder geen discussie waard!

  Wanneer uit vele reacties blijkt dat men uit anti islamitisch standpunt,de anti medeburgers moslims rethoriek wil uitdragen,kan je eindeloos terug reageren,ik noem dit geen discussie meer maar herhalende zuigkracht!

 34. “Pat Condell zegt van zichzelf dat ie atheist is en derhalve elke religie en zijn aanhangers bekritiseert.De man is een gore leugenaar, want hij bekritiseert alleen de islam en aanhangers.Heb hem nog nog nooit over christenen, joden en hindoes gehoord.”

  Spijker op z’n kop, Laarmans.

 35. Heb het niet specifiek over jou Marc. Ik vind dat jij de discussie gewoon netjes aangaat hoor.
  Heb het ook zeker niet over jou. Maar goed, jij en anderen praten wel denigrerend naar mij toe, maar dat maakt mij niet uit. Dat doe ik ook over jullie mening. Dat mag bij een discussie. Ik vat het niet persoonlijk op. Heb ook niks tegen jou als persoon, begrijp me niet verkeerd.

  Citaat Natte Neel: Beter is deze vunzen na een bericht te blokkeren van de site.

  Dan ga je een stap verder, weet niet precies wat een natte vunz is maar goed. Voel me ook niet beledigd hoor. Alleen oproepen om mij te blokkeren? Enkel omdat ik een andere mening heb? Beetje triest vind je niet?

 36. Pala,
  Als jij tegen moslims bent
  Minder minder minder leuk vindt
  Een kruistocht tegen de islam voert
  De moslims in het land vanwege hun religie mislukt vind

  Dan is dit geen discussie waard,zowiezo ben je al fout bezig.

 37. Pala,waarom heb jij een mening over de islam?

  Wat is het probleem met de in Nederland wonende islamitische burgers?
  Geef jouw mening maar dan..in duidelijke woorden.
  Wat jij vind
  Wat jij wil
  Wat jij denkt
  Over de Nederlandse islamitische medemens.

 38. “wel denigrerend naar mij toe”

  Op welke wijze dan? Nogmaals, ik leg je andere kaders voor. Dat jij dat als ‘denigrerend’ opvat, toont enkel maar aan dat je, wederom, retorisch zwak staat. Valt me toch tegen, van een geenstijl adept.

  Oh, FTR, ik ben een oud reaguurder, uit de eerste jaren van geenstijl. Toen Starfucker nog sterren neukte en Rombo toch geen klappen kreeg.

 39. ”De islam” bestaat al net zo min ”het christendom”, of ”het socialisme”.
  Er ligt een wereld van verschil tussen een oude Turkse man uit Almelo, die op vrijdag rustig naar de moskee gaat om daar te bidden, en dan na afloop thee drinkt met zijn eveneens gepensioneerde ex-collega’s uit de textielfabriek en verder geen vlieg kwaad doet en een IS-idioot, die een kind doodschiet omdat de ouders van dat kind zijn visie op de islam niet delen.
  Zo ook tussen een boer uit Staphorst, die niemand kwaad doet, en een vent uit de C.A.R., die in naam van Christus met een machete moslims afslacht.
  Zo ook tussen tussen de Rode Khmer en de oude P.S.P., waar ik vroeger lid van was.
  Maar ik heb wel degelijk een probleem met de radicale islam en lui die op straat ”Dood aan de Joden!” brullen.
  Dat soort mensen moet je net zo goed aanpakken als Wilders en zijn club. Waarom moeten wij die in vredesnaam ontzien? Ben je dan racistisch en xenofoob wanneer je gewoon opkomt voor waarden als humaniteit, secularisme en het gelijkheidsbeginsel?
  Volgens mij toch gewoon socialistisch.
  Pat Condeel is soms heel scherp wanneer hij het ziektebeeld analyseert waar links tegenwoordig vaak aan lijdt, maar in zijn duiding van ”de islam” slaat hij door en focust ook hij zich veel te veel op de radicale uitwassen daarvan. Ongetwijfeld iemand die eerder zelf links was.
  Ik blijf echter socialist en heb de schurft aan die populistische volksmennerij van dat filiaal van de VVD; de PVV.
  Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan van de weeromstuit de radicale islam maar moet gaan goedpraten, bagatelliseren of verdedigen.
  Dan trap je in de val, die de MSM en het kapitaal voor linkse mensen als wij hebben opgezet.
  En kunne ze je marginaliseren, zoals ze dat in de jaren `80 ook met ons hebben gedaan.

 40. “”De islam” bestaat al net zo min ”het christendom”, of ”het socialisme”.”
  Die bestaan wel degelijk, althans als theorie. Zoals je terecht aangeeft gaat het om de invulling. En inderdaad, de radicale islam, althans de radicale adeptie van de islam, heb ik ook een schurfthekel aan. Maar daar ligt het probleem: radicalisme en extremisme zijn een individuele keuze.
  Ik pleit er voor dat alle extremisten voortaan extremisten worden genoemd in de MSM, zonder nadere specificatie.

 41. Nou, ik las een tijd geleden eens een artikel over de vele varianten van de islam, en dan is het inderdaad nogal erg simplificerend om over DE islam te spreken.

 42. “Maar daar ligt het probleem: radicalisme en extremisme zijn een individuele keuze.”

  Niet geheel mee eens. Indoctrinatie is namelijk géén individuele keuze. En kan evt. leiden tot radicalisatie met als gevolg extremisme/ extremistische daden – door sommigen -al dan niet terecht- gezien als terroristische daden.

  Even heel kort door de bocht.

  Een aantal van die “Jihadgangers” hebben zich laten beïnvloeden door de retoriek van fundamentalisten. Zij hebben én laten zich (op een uiterst negatieve en zelfs destructieve wijze) laten indoctrineren door halve waarheden en volle leugens. Zie: http://lettertobaghdadi.com // http://www.huffingtonpost.com/2014/09/24/muslim-scholars-islamic-state_n_5878038.html

  Plaats voor “Jihadganger” bijvoorbeeld “bezorgde Nederlander” die zich heeft laten indoctrineren door een Wilders.

  En ja, zijn invloed laat zich regelmatig zien. Niet alleen met: http://www.republiekallochtonie.nl/agressie-tegen-moskeeen-moskeebestuurders-aan-het-woord … Maar ook wat je zo her en der online tegenkomt. Het stuk van Walter, gisteren, is maar een klein tipje. Ik hoef jullie eigenlijk ook niet te vertellen met wat voor “argumenten” menig PVV-trolletje hier langswappert.

  En nee, er worden hier in Nederland geen koppen afgesneden of wat ook.
  In Italië overigens wél: http://www.thelocal.it/20140826/man-who-beheaded-maid-wanted-to-fight-hamas

  Dit zijn die “Jihadgangers”, waar ‘domrechts’ zich (vooral online) zo bang door laat maken, dat ze op Pavloviaanse wijze beginnen te kwijlen.

  Er is recent 15 jaar geëist voor de leider van Shariah4België. Ook dat kleine groepje**, welke ‘online en offline’ zo groot lijken te zijn, staan nu voor de rechter.

  150 jaar te weinig, in mijn optiek, maar goed.

  ( – hier meer info over het netwerk waar ook zij deel van uitmaakten:
  http://www.hopenothate.org.uk/hate-groups/am/ )

  **
  ook dat ‘kleine groepje’ kan een heel groot effect sorteren middels de, tevens van Wilders bekende, halve waarheden en volle leugens.
  De kracht van indoctrinatie is nimmer te onderschatten. Nota bene, een aantal miljard mensen wereldwijd gelooft in een entiteit waarvan niemand (!) kan bewijzen dat deze bestaat. Evenmin valt de kracht van propaganda i.c.m. indoctrinatie te onderschatten. Niet bij religie, niet bij ideologie, niet bij overtuiging. Nergens bij.

 43. Heeft echt iemand hier nood aan anti-islamitische propaganda van pala?

  Wat is de nut van zulke debiele beweringen: “Extreem links gedachtegoed is naar mijn mening ook een syndroom.”

  Hiermee heeft pala het bewijs geleverd dat hij totaal onbekend is met de Europese beschaving. Het is een ordinair primaat die zijn eigen verzinsels en haat gewoon rondstrooit. Geachte redactie, aub opletten voor zulke gevallen. Het doet het niveau van deze prachtige site in dergelijke gevallen zeker verlagen.

 44. “Zij hebben én laten zich (op een uiterst negatieve en zelfs destructieve wijze) LATEN indoctrineren door halve waarheden en volle leugens.”
  Daar ga je al: laten indocrineren. Ik blijf erbij dat zich laten indoctrineren een, toegegeven al dan niet bewuste, keuze is. Zelfs als het van kindsbeen met de paplepel is ingegoten. Zich laten radicaliseren is zeker een keuze en geweld willen gebruiken tegen andersdenkenden al helemaal.
  Het gros hier op Krapuul kiest bijvoorbeeld ervoor zich niet te laten indoctrineren, zelf op onderzoek te gaan en zijn eigen mening te vormen und das ist auch gut so.

 45. und das ist auch gut so.

  Doch schön, mein freund.

  Aber…………………………………………………………………………enz.

  Ik begindt met ‘indoctrinatie’, zoals je al aangaf.

  “Ik blijf erbij dat zich laten indoctrineren een, toegegeven al dan niet bewuste, keuze is.”

  Ja, dat. Nimmer onderschat.

  @Nexus
  “Heeft echt iemand hier nood aan anti-islamitische propaganda van pala?

  Wat is de nut van zulke debiele beweringen: “Extreem links gedachtegoed is naar mijn mening ook een syndroom.”

  Het domrechts getrol van dat miezerige trolletje was mij al duidelijk, na allereerste plaatsing van reactie van deze. Zo voorspelbaar en simpel. *zucht*

  Ik zal ‘pala’ ‘node’ missen. Werkelijk!

 46. En terwijl dat eeuwige gezeur over ”de islam” maar door ettert, al bijna 10 jaar lang, wordt;

  -De zorg afgebroken.
  -De WW nog verder uitgekleed.
  -De sociale huursector ontmanteld.
  -Het recht van werkende mensen op een vaste baan zelfs totaal niet meer in overweging genomen.
  -De politiestaat steeds meer verwezenlijkt

  Weet dat ik hier een stokpaardje berijd, maar zeg het nog maar eens.
  Links heeft haar prioriteiten tegenwoordig gewoon verkeerd gesteld en staat tegen de verkeerde boom aan te blaffen.
  Je bestrijdt racisme en xenofobie niet met schelden en framen, maar met het streven naar een rechtvaardige samenleving voor iedereen.
  Niet met het assisteren van de VVD in het verder afbreken daarvan!
  Heb nooit PvdA gestemd, maar wanneer zij nu tot een flutpartijtje verworden is dat m.i. hun eigen schuld. (sorry Jeroen)

 47. Pala het is een niet te winnen discussie. Ik merk in een bijdrage van natte neel dat ik een zombie ben die mij bang laat maken. Het is voor mij een zekerheid dat diegenen die zich zo pro islam uiten de grootste angsthazen zijn. Zij dekken zich in voor het geval ze het toch mis hebben en de ISIS aanhang erger is dan gedacht.

 48. Jacky, het gaat niet om pro- of contra islam, begrijp dat nou eens een keer. Het gaat om pro- of contra redelijkheid en pro- of contra extremisme in het algemeen.

 49. @jacky,

  Als je niet anti islam bent, ben je dan pro islam? Is er geen neutrale positie mogeljk?

 50. Tijl, zo werkt dat. Stel je bent moslim. Dan moet je dus de godsganse dag iedereen en alles duidelijk maken dat je je distantieert van IS en andere extremisten. Werken gaat niet meer, kinderen naar school brengen of opvoeden evenmin. Vrijwilligerswerk? Geen tijd. Participeren? Nederlands leren? Enz. Nope, geen tijd, men moet zijn/haar afstand verkonden, de hele dag, een leven lang.

 51. Jacky,
  Waarover wil jij discussieren?

  Islam eruit?
  Moslims eruit?
  Moslims bekeren?
  Moslims verplichten islam op te geven?
  Moskeeen afbreken?
  Moslims verplichten het land te verlaten?
  Moslims hun paspoort afpakken?
  Moslims die al perfect nederlands spreken,constant oproepen Nederlands te leren?
  De allochtone medeburgers met Nederlands paspoort zien als ongewenst?
  Ons willen wijsmaken dat allochtonen hier niet mogen wonen?

  Nee jacky,dit zijn GEEN argumenten voor te discussieren.
  Dit is verwerpelijk!

  Dus jack,vertel waarover wil jij ons van gedachte wisselen en eventueel overtuigen?
  Vertel je ideeen.

 52. Had graag verder gereageerd en de discussie aangegaan maar ben helaas gisteren gebanned. Ik heb niemand uitgescholden etc. Heb me toch vrij normaal opgesteld maar blijkbaar word het hebben van een andere mening hier bij krapuul niet getolereerd. Jammer…. .

  EDIT REDACTIE: Je hebt, naast het feit dat je een trol bent, de enige huisregel overtreden waar een directe onherroepelijke permaban op staat.

 53. De klu klux clan zwaar christelijk zweren ook met brandende kruizen,en zijn verwerpelijk..moet elke christen dan constant bewijzen van de klu klux clan zich te distantieren?

  Zou men zomaar denken dat elke christen zo gevaarlijk is en die klu klux clan aanhangen?
  Nee toch?
  Daarom mag je nooit zomaar om iemands religie of afkomst beschuldigen van aanhangen van gevaarlijke groeperingen.

 54. Ik lees net dat Amerikaanse wetenschappers hebben becijferd, dat er ong. 110.000 zgn. jihadisten actief zijn, ong evenveel als er inwoners in Ede zijn. Dat is dus 0,000055% van alle moslims ter wereld. Enorm probleem.
  Ben benieuwd hoe groot het aantal ijveraars van andere religies en ideologien. Volgens Netanyahu de complete IDF, toch al weer 177.000 active terroristen, pardon, militairen.

 55. Als je morgen, donderdag 2 okt kijkt, ga dan even naar het stripje van gisteren, woensdag 1 okt 🙂

 56. Pingback: Drie dagen tsunami aan fascisme… | Krapuul

 57. Pingback: Kinderen, mijdt CDA’ers als Ibrahim Wijbenga als de pest | Krapuul

 58. Pingback: Duitse en Nederlandse christen-democraten: een hemelsbreed verschil | Krapuul

Reacties zijn gesloten.