Het vocabulaire van fascisten

Afgelopen weekend schreef ik hier over het voormalig concentratiekamp Westerbork.
In de terminologie van de nazi’s was het een ‘polizeiliches Durchgangslager’ waarmee de ware aard en bedoelingen van de nazi’s met hun slachtoffers aldaar verhuld moest worden. Zo had men ook voor het vergassen van mensen een woord: ‘Sonderbehandlung.’ Twee begrippen uit een lange, lange lijst om de ware aard van een onmenselijk beleid dat tot doel had zoveel mogelijk slachtoffers te maken te verhullen.
Ik moest eraan denken naar aanleiding van het volgende.

Een paar dagen geleden berichtte Arnold J.v.d. Kluft hier hoe Schreibtischmörder Fred Teeven in zijn obsessie om Nederland van vreemde smetten vrij te krijgen niet te beroerd is zelfs zijn eigen partijgenoten gigantisch voor lul te zetten.
Vanmiddag was er in de vergaarbak voor fascisten, massamoordverheerlijkers en ander moreel volkomen gedegenereerd schorem een debatje over het lot van de arme Somalische man die centraal staat in deze jongste episode van cynisch gesol met mensen en mensenlevens door het tweede bruine regime sinds Seyss-Inquart en ruggengraatloze parlementariërs. Eigenlijk ging het minder over het lot van die arme man en meer over de vraag of een mede-VVD’er wel netjes door de Schreibtischmörder was bejegend.
Uit het verslag in de media over het één en ander:

Nog een paar honderd mensen zijn volgens de staatssecretaris “verwijderbaar of ontruimbaar” en mogen van Teeven niet meer door gemeenten worden opgevangen.

Nu weet u het: in de optiek van een stel gore fascisten waaronder Schreibtischmörder Teeven wordt u beoordeeld op de vraag of u ‘verwijderbaar’ of ‘ontruimbaar’ bent.
Er komt een tijd dat er bij u een brief op de deurmat kan vallen waarin staat dat uw overheid besloten heeft dat u ‘ruimbaar’ bent en dat u zich derhalve onverwijld dient te melden bij het dichtstbijzijnde ‘polizeiliches Durchgangslager.’