Krapuul stopt met reacties

Geen paniek mensen. Weliswaar stopt krapuul met reacties maar dat wil niet zeggen dat we jullie mening niet waarderen. Onze vaste reageerders zijn sowieso stuk voor stuk goed genoeg als schrijver voor krapuul. En dat is wat wij willen dat jullie worden.

Wat wij gaan doen is onder ieder bericht een link plaatsen over ons open podium. En heb jij iets te melden over ons bericht en dat voldoet aan de voorwaarden voor ons open podium dan schrijf jij een bericht op krapuul met een verwijzing naar het bericht waar je op reageert.

Uiteraard kun je ook nog steeds altijd spontane berichten op het open podium plaatsen.

Wij beschouwen het afschaffen van reacties op krapuul als een promotie van onze reageerders. Nu zijn jullie namelijk geen reageerders meer, maar schrijvers. Na een berichtje of 5 hoef je het open podium niet meer te gebruiken trouwens, dan maken we je gewoon auteur. Krijg je gelijk een auto van de zaak en alles.

Wat bereiken wij hiermee, naast uiteraard 0 reacties; meer berichten. Althans dat hopen we. Een nieuw bericht hoeft overigens niet over een uniek onderwerp te gaan. Jij kan reageren op een artikel van iemand anders. Je moet er dan wel naar verwijzen.

Een en ander vereist ongetwijfeld enige oefening maar we weten dat jullie dit kunnen. Wanneer je berichten schrijft op krapuul in plaats van een reactie weet je dat je af en toe advies krijgt over je bericht, of je bericht wordt gewijzigd om aan onze standaard te voldoen. Of je bericht wordt geweigerd omdat het niet voldoet. We zijn niet de moeilijkste hoor. Als je een normaal persoon bent met normale berichten komt het helemaal goed.

Dit is een proef. Deze gaat 2 maanden duren. Dat betekent dat je dus 2 maanden mag reageren mits het aan onze standaard voldoet. En we weten dat jullie het kunnen. Nu nog even doen. Als je geen uniek bericht weet dan schrijf je gewoon een reactie die aan onze normen voldoet. Doen jullie nu meestal ook al. Na 2 maanden bekijken we de schade en gaan we hier mee door, of we stoppen en gaan weer op de oude fiets verder.

Het voordeel van berichten ten opzichte van reacties: berichten tellen. Reacties niet. Dus wat willen jullie worden? Berichtenschrijvers of reactieschrijvers?

11 gedachten over “Krapuul stopt met reacties”

 1. Dit gaat zeer binnenkort beginnen en we gaan geen individuele berichten plaatsen die 1 zin lang zijn nee.

 2. Neemt de spontaniteit wel wat weg, maar wellicht is dat de bedoeling. Ook gezien de discussies van gisteren.

 3. Ik neem afstand van het afstand nemen van de beslissing om geen reacties meer te posten.

  We zijn namelijk geen twitter hier.

 4. Klopt. Er bestaan bij ons binnen de redactie verschillen van mening over hoe streng de regels te uit te voeren en dat is vervelend. Zo heeft Laurent er bijvoorbeeld geen enkel probleem mee als iemand hem een ongewassen werkloze kraker noemt, terwijl ik daar altijd een directe permanente ban op laat volgen omdat de ervaring mij heeft geleerd dat iemand die dat schrijft echt nooit iets nuttigs zal gaan beweren. Maar de discussie erover is irritant. Dus dat nadeel van reacties lossen we hiermee op.

  Nu zijn de reacties een grote chatbox waar regelmatig ook gewoon hele zinnige dingen worden gezegd. Zinnige reacties die in feite goed genoeg zijn voor een separaat artikel. We krijgen dan meer artikelen en op internet geldt hoe meer artikelen je maakt hoe belangrijker je bent als site. Reacties boeien google bv helemaal niks. Maar artikelen wel.

  Ik denk trouwens dat ik wel een chatbox open op de site. Dan kunnen mensen nog steeds spontaan hun eenregelige dingen kwijt of discuzeuren.

 5. Ik heb er ook geen enkel probleem mee indien iemand Laurent een ongewassen werkloze kraker noemt. (grapje)

 6. Prima Idee , zodra het leven het weer toelaat wilde ik weer wat gaan schrijven .. Reageren werd steeds futiler ..

 7. Pingback: Reageren bij Krapuul kan soms weer | Krapuul

 8. Pingback: U kunt weer direct reageren | Krapuul

Reacties zijn gesloten.