Praatjes vullen geen gaatjes (ook niet in het ijs)

Vorig jaar rond deze tijd was de blogosfeer der opwarmingsontkenners in extase . Er was een recordhoeveelheid zeeijs rond de Zuidpool ..  De uitleg van de wetenschappers dat dit kwam doordat er in de voorgaande zuidpool-zomer extra veel landijs gesmolten was welk een makkelijk bevriesbare laag zoeter water rond de zuidpool had veroorzaakt werd schamper weggelachen , neen , neen , dit was een der bewijzen van dat de opwarming der aarde een grote fraude was ….

inmiddels zwijgen de blogs -en bevind het zuidpoolijs zich op een record-laag  punt 

(bron http://www.iup.uni-bremen.de:8084/amsr/ )

En niet alleen op de Zuidpool is het ijs dit jaar record-laag , ook op de Noordpool stevenen we dit jaar weer op een laagterecord af .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat na een juni/hoeveelheid ijs die na het recordjaar 2007 de laagste was.. in bijgaande tabel van “The National Snow and Ice Data Center”  van de Universiteit van Colorado is de trend duidelijk waarneembaar. minder en minder ijs …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar al dat ijs verdwenen is kan men duidelijk zien op het volgende kaartje (Tevens van “The National Snow and Ice Data Center”  van de Universiteit van Colorado).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last but not least, een kaartje met een overzicht van het Noordelijk zeeijs van de laatste 100 jaar van ” University of Illinois cryosphere group.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De plaatjes vertellen in dit geval een duidelijk verhaal, het ijs verdwijnt in rap tempo, daar verandert geen  PVV’er die met zijn kop in zijn aars schreeuwt dat het allemaal niet waar is ook maar een enkel klontje ijs aan ..

4 gedachten over “Praatjes vullen geen gaatjes (ook niet in het ijs)”

  1. prof dr ing De Mos meent dat de aarde afkoelt, gelet op de weersverwachting van vandaag

  2. Dus die Al Gore had gelijk! Hoe lang nog voor het water over onze dijken heen begint te klotsen? Een jaar of negen toch? In Australië hebben ze deze week ook maar weer eens extra CO2 Tax ingevoerd.

    EDIT REDACTIE: deze reactie zat ik het spamfilter wegens gebruik BBCODE

  3. Wanneer kunnen vrachtschepen nu eindelijk veilig de Noordpassages nemen, de routes om Noord-Amerika en Siberië heen?

  4. Sjaax Schreef:

    Wanneer kunnen vrachtschepen nu eindelijk veilig de Noordpassages nemen, de routes om Noord-Amerika en Siberië heen?

    dat kon vorig jaar al , allebei de kanten langs , en in 2008 en 2009 bovenlangs Canada

Reacties zijn gesloten.