PVV slachtoffert medewerker Sam van Rooy; volk juicht

Gisteren was er weer eens ophef in Nederland over een uitspraak van een PVV medewerker. De Vlaming Sam van Rooy, sinds begin van dit jaar medewerker van de tweede-kamerfractie van de PVV, had een aantal vrouwen gekleed in niqaab gevolgd en dit op video vastgelegd begeleid van commentaar en op YouTube gepost. Onder de titel ‘Scheveningen anno 2011: kiemen van achterlijkheid’ begeleidde Van Rooy zijn filmpje met het volgende commentaar op Facebook: ‘Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?’ Niks aan de hand zou je zeggen, een normale opmerking van iemand die zich heeft bekeerd tot de ideologie van de PVV.

Kort daarop werd het filmpje* van YouTube verwijderd, zijn Facebook pagina gesloten en werd hij door de PVV op non-actief gesteld. Naast de bekende loftrompetterij en steunbetuigingen door de hardcore PVV-fans op Twitter en Facebook was er natuurlijk ook verontwaardiging, maar alom werd het gewaardeerd dat de PVV Van Rooy had geschorst. Hetgeen lichtelijk verbazend is, aangezien het PVV kader vrijwel dagelijks vergelijkbare uitspraken doet over moslims, verstopt achter de drogreden dat ze geen kritiek op de mensen maar op de ‘ideologie’ islam hebben. Ook van Rooy riep dit stelselmatig, maar nu is in alle openheid bekend dat hij niet zozeer een probleem heeft met de islam maar met moslims. Dat is natuurlijk al langer zo bij de PVV en hun stemmers, maar je mag het niet hardop zeggen in het land waar vrijheid vooral hard rijden en anderen mogen uitschelden betekent.

In een reactie meldt Van Rooy in de Elsevier: ‘Wat een onzin dat je mensen niet tuig mag noemen. Mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi’s en andere fascisten.’ Waar haalt iemand het vandaan, zou je zeggen? Nou, dat is vrij simpel. Van Rooy staat namelijk ook op de loonlijst van de Amerikaan Daniel Pipes, een fervent Wilders supporter en oprichter van het Geert Wilders Defence Fund. Van Rooy verzorgt voor Pipes de Nederlandstalige bijdragen op diens persoonlijke website. Ook de Belgische homofoob en ultrakatholiek Paul Beliën, echtgenoot van Vlaams Belang parlementariër Sandra Coolen, werkt voor Geert Wilders èn staat op de loonlijst van Daniel Pipes als chef-redacteur van het islamofobenforum Islamist Watch. Islamist Watch is een project van het Middle East Forum, dat in de VS vooral bekend is vanwege Campus Watch, een project dat regelmatig ‘linkse’ (lees: anti-Israëlische en anti-Amerikaanse) medewerkers van universiteiten aan de schandpaal nagelt. Net zoals bij de PVV in Nederland is de strijd in de VS tegen de islam en moslims ook een strijd tegen alles wat links is.

Van Rooy werd bekend nadat hij als 11-jarige een boek had geschreven en was profwielrenner. Vorig jaar publiceerde hij een bloemlezing met zijn vader Wim van Rooy, die ooit links was en nu een voorman is in de strijd tegen de multiculturele samenleving, een soort Belgische Carel Brendel. De bloemlezing ‘De islam. Kritische essays over een politieke religie’ (Aspekt, ISBN 9789054877837) bestaat uit 32 bijdragen van ondermeer Brendel, ex-LPF voorman Mat Herben, Wilders mentor Frits Bolkenstein, haatcolmuniste Amanda Kluveld, PVV-kamerlid en CIDI-medewerker Wim Kortehoeven, hoogleraar sociale cohesie en basher van Wilders critici Ashian Ellian, PVV knuffelallochtoon Ehsan Jami en complotverzinster Bat Ye’Or. Een verzameling auteurs die elkaar regelmatig prijzen vanwege hun ‘kritiek’ op de islam. Onmisbaar leesvoer voor de echte islamofoob en Wilders aanhanger.

Tijd voor een godwin. Net als nu de PVV tegen de moslims voerden de nazi’s een onuitputtelijke haatcampagne tegen de joden (woestijnvolk, onhygiënisch, crimineel, achterlijk). en zagen een samenzwering van joden en links met als doel wereldoverheersing. Het staat letterlijk in de stukken van nazi’s net zoals het nu letterlijk in de stukken van de PVV staat. Exact dezelfde bewoording alleen is ‘het jodendom’ vervangen door ‘de islam’. De meest fantastische onzin werd erbij gehaald om te bewijzen dat joden en linkse mensen door en door slecht waren, tegen het vaderland en de vrijheid op het spel zetten. Zelfde verhaal nu over moslims bij de PVV. En net als toen wordt het nu allemaal normaal gevonden, met beroep op de vrijheid van meningsuiting. En net als toen helpt een christelijke partij (CDA) en een conservatieve partij (VVD) een op haat en intolerantie extreemrechtse antidemocratische beweging in het zadel. Het is al zo ver dat mensen het toejuichen dat een islamofoob door een islamofobe partij op non-actief wordt gesteld vanwege islamofobe uitlatingen. Eigen mensen slachtofferen om net te doen alsof ze het goed bedoelen. Het volk is net als toen blijkbaar dom genoeg om ze te geloven en klaar voor de dictatuur van een eenmanspartij, die wordt betaald door handvol Amerikanen die zichzelf verrijken aan het verspreiden van haat.

Nederland isoleert zichzelf, verliest handel, vertrouwen en aanzien in de wereld, zakt op de ranglijsten en is niet meer het land waar vrijheid, tolerantie, gematigdheid en redelijkheid hoog in het vaandel stonden en het land tot grote bloei brachten. De enige oorzaak is de acceptatie en populariteit van de PVV, partij voor de vrijheid van tuig voor wie een zandbak veel te beschaafd is.

* Redactie:

17 gedachten over “PVV slachtoffert medewerker Sam van Rooy; volk juicht”

 1. ” ..dat joden en linkse mensen door en door slecht waren, tegen het vaderland en de vrijheid ..”

  Hitler heeft ook altijd steeds beweerd dat Linkse tuig heeft de Rijksdag in vlammen gezet. Zijn oorlogen begonnen met oorlog tegen joden en Links.

  ” Van Rooy …en was profwielrenner..”

  Is dit een eufemisme voor ” fietser ” – mensen die voor de sterksten van de dag gehoorzaam buigen en tevens de zwakste proberen te vertrappen?

 2. Buitengewoon helder betoog. De laatste alinea moet je voortaan toevoegen aan elk stuk over dit onderwerp.

 3. Aha, dus hier staat een PVV-er gewoon expliciet op de loonlijst van Daniel Pipes. Goed stuk Wltrr, je hebt het nog eens glashelder samengevat.

 4. En weer zien we Sandra Coolen opduiken .Nu de populariteit van Vlaams Belang in België tanende is ( understatement ) zien we al die figuren migreren naar Nederland en de PVV .

 5. Rik Wessels Schreef:

  Nu de populariteit van Vlaams Belang in België tanende is ( understatement ) zien we al die figuren migreren naar Nederland en de PVV .

  Dan moet het Belgisch paspoort worden ingeleverd, want ppv staat geen dubbele toe immers?

 6. Zodra iemand zich kritsch over de Islam uitlaat, dan is de vergelijking met het discrimineren van joden niet ver weg. Links Nederland schiet altijd in dezelfde reflex als het over dit onderwerp gaat. Volledig onterecht en een klap in het gezicht van de joodse bevolking. Steeds dezelfde reflex en holle retoriek begint met gemak saai te worden. Kun je niks beters verzinnen?

 7. Nol Schreef:

  Zodra iemand zich kritsch over de Islam uitlaat, dan is de vergelijking met het discrimineren van joden niet ver weg. Links Nederland schiet altijd in dezelfde reflex als het over dit onderwerp gaat.

  Wat een clichéslachtofferig ziogezemel. Lees even REGEL 1 : `met name off topic gelul (al dan niet in beschuldigende of opruiende vorm) over Joden, Israël, Zionisme, en antisemitisme, zijn wij beu en wordt in het geheel niet getolereerd. Maakt niet uit van welke pro- of antilobby je bent.’

 8. Nol Schreef:

  Zodra iemand zich kritsch over de Islam uitlaat, dan is de vergelijking met het discrimineren van joden niet ver weg. Links Nederland schiet altijd in dezelfde reflex als het over dit onderwerp gaat. Volledig onterecht en een klap in het gezicht van de joodse bevolking. Steeds dezelfde reflex en holle retoriek begint met gemak saai te worden. Kun je niks beters verzinnen?

  Pardon? Waar zie jij iemand zich over Joden of Christenen in dezelfde termen uiten ( “tuig “) ? Ik zal je zeggen waar : nergens .Ik ben de mening togedaan dat je gewoon nooit iemand op basis van huidskleur ,religie of welke overtuiging dan ook op zo’n manier mag wegzetten. Dan overschrijdt je de grens van het betamelijke en kan je je niet meer beroepen op vrijheid van meningsuiting .Dat heeft geen moer met de PVV te maken, het is een kwestie van elementair fatsoen ( of beschaving,zo je wilt )

 9. Turiddu Schreef:

  Buitengewoon helder betoog. De laatste alinea moet je voortaan toevoegen aan elk stuk over dit onderwerp.

  Helemaal eens.
  Er is verdulleme nauwelijks 1 serieuze journalist die de moeite neemt om al die zo toegankelijke gegevens op ze zoeken. Bravo, wltrr!

 10. Turiddu Schreef:

  Buitengewoon helder betoog. De laatste alinea moet je voortaan toevoegen aan elk stuk over dit onderwerp.

  En in minstens 3 talen op de Krapuul™ Aanstekers™, Stickers™, Pennen™ en Notitieblokjes™. :mrgreen:

 11. V. Rooy volgens Telegraaf: `Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?’
  Tja….
  Moet ik het soms normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen en Zandvoort wordt verpest door bezopen Henken & Ingrids die brallend en slempend, stinkend naar goedkope deo, halfnaakt met blubberbuiken over de boulevards trekken en door het centrum rijden in opgepimpte Marktplaats cabrio’s die stuk voor stuk een teringherrie produceren van asomuziek uit scheten latende basluidsprekers?

 12. Abdul Alhazred Schreef:

  Moet ik het soms normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen en Zandvoort wordt verpest door bezopen Henken & Ingrids die brallend en slempend, stinkend naar goedkope deo, halfnaakt met blubberbuiken over de boulevards trekken en door het centrum rijden in opgepimpte Marktplaats cabrio’s die stuk voor stuk een teringherrie procuderen van asomuziek uit scheten latende basluidsprekers?

  Idem dito. Geef ik ook niet toe aan de Henk&Ingrid straatterreur.

 13. In #14:
  De PVV ontdekt de politieke correctheid

  O het is politiek correct om je beschaafd althans niet onbeschaafd te gedragen?
  Of die drie vrouwen in niqab deze echt uit gewoonte droegen of niet, dat zij zich onwennig voortbewogen kan ik mij wel voorstellen met zo’n stuk schorem achter zich aan.

 14. @ Nol:
  @Nol: Het gaat hier niet om het afkraken van kritiek op de islam. Was het maar kritiek op de islam! Het gaat hier om de retoriek die de PVV gebruikt. De PVV stelt dat het hier gaat om kritiek op de islam, maar face it: er wordt hier een hele bevolkingsgroep gediscrimineerd. Zijn een paar vrouwen in burka een ‘verstoring van j rust’? Dat kunnen dan ook topless vrouwen op het scheveningse strand zijn. We willen niet terug naar de jaren vijftig, een land met dogma’s. Toch? Ook een paar opgeschoten jongens die iemand in elkaar slaan zegt niets over de islam. Het is goed om laatstgenoemde jongens aan te pakken, en de normen en waarden in het publieke domein weer op de kaart te zetten. De PVV geeft daar overigens zelf niet een mooi voorbeeld in: discrimineren en uitschelden zonder feiten, onder het mom van vrijheid van meningsuiting is misbruik van meningsuiting. Pissen in brievenbussen verdient ook geen schoonheidsprijs. Je kunt niet ontkennen dat steeds meer op dezelfde manier wordt gesproken en omgegaan met moslims zoals met joden weleer – namelijk als een achterlijke bevolkingsgroep. Eisen voor behoorlijk gedrag: ja. Discriminatie en ongelijke behandeling voor de wet: nee!

 15. hee mensen jullie moeten een keer kappen met het discrimineren
  als het iets gebeurt dan zeggen jullie meteen alochtonen hebben het gedaan zus en zo
  maar nederlanders kunnen het ook iets van
  weet jullie wat ik echt hoop dat pvv ooit een keer echt van de toneel verdwijnt, het is wel genoeg geweest die circustheater PVV

Reacties zijn gesloten.