Wilders schaadt carrière van allochtoon

Allochtonen voelen zich onveilig en minder geaccepteerd in hun baan door negatieve uitspraken van politici als Geert Wilders en Rita Verdonk over de islam en buitenlanders. Daardoor maken ze moeilijker carrière dan voor het jaar 2000, toen Pim Fortuyn opkwam. Ze blijven achter in salarisontwikkeling en verliezen sneller hun baan dan autochtonen. (ND)

1 gedachte over “Wilders schaadt carrière van allochtoon”

  1. Ik geloof zelf dat ieder verantwoordelijk is voor zichzelf en daar valt dus ook scholing en werk onder. Als “allochtoon” moet je wellicht ook net een stapje harder lopen dan de “normale” Hollander, dat klopt. Maar ik zie wel vaak dat er Nederlanders zijn die dat vaak als gemakkelijk excuus gebruiken. Jantje krijgt die baan wel en ik met mijn exotische naam krijg het niet. Ik zou blij zijn. Ik zou niet willen werken voor een schijnheilige baas die eigenlijk helemaal niet wil dat ik voor hem werk.
    Waar ik wel bezwaar heb en dat zie ik ook in mijn vriendenkring is dat niet moslim allochtonen, dus denk aan Javanen, Surinamers, geen nek uitsteken als het gaat om moslim allochtonen. Dan heerst de sfeer van, ja wij kijken wel uit. Laat die partijen lekker praten over moslims,zolang wij maar uit beeld blijven.

Reacties zijn gesloten.