5 gedachten over “Als Theodor Holman PVV geluiden al eng begint te vinden”

 1. Die kerel heeft echt niet op zitten letten. De PVV heeft altijd al christenfundamentalisten gesteund, en heeft zelfs al eens voorgesteld de abortustermijn terug te brengen naar acht weken. Dit is geen symptoom van LPF-achtige toestanden, het is de kern van de PVV_ideologie.

 2. Ja Walter, ik denk dat je gelijk hebt. Alleen: de PVV heeft geen “ideologie”, maar schurkt dicht aan tegen fundamentalistisch-religieuze zionisten en de (neo)conservatieven in de VS. Die hebben een onprincipiële-, maar hechte-, band met anti-abortus-dominees, demonstranten tegen het autogebruik op zaterdag, respectievelijk zondag, enz.
  Wilders zelf, en vrijwel al z’n aanhangers, zijn voor “baas in eigen buik”. Maar tegenover z’n financiers kan hij het zich niet veroorloven, om niet ook hun conservatieve agenda over te nemen.
  Deze spreidstand zal hem nog zuur opbreken, als daar meer systematisch door ons op gewezen wordt.

 3. Trouwens, ik vind niet dat Theodoor zich van Wilders distantieert in dit stukje. Hij valt alleen (met grote vertraging) van z’n stokje, nu hij ziet, dat z’n nieuwe helden en medestrijders helemaal niet lijken op de vereerde Theo van Gogh… 😎

 4. Het verschijnsel zie je vaker bij PVV-aanhang 😥

  Ze gaan dan dingen zitten invullen.

  Zo heb je bijvoorbeeld mensen die denken dat de PVV een soort ultieme “scheiding kerk/staat” partij is terwijl die partij helemaal niks met de scheiding kerk/staat te maken heeft, ze hebben alleen iets tegen de islam. Maar verder mag het desnoods SGP achtig christelijk, kijk naar Raymond de Roon, die komt daar vandaan.

Reacties zijn gesloten.