PR-ramp voor CDA en VVD

Dat de trotse massamoordenaar van Oslo een bewonderaar is van Geert Wilders komt Wilders nooit slecht uit. Hij kan zich beroepen op zijn tsjilp met de tekst

PVV rouwt mee met nabestaanden en Noorse volk.

Komt toch weer even het “Noorse volk” boven. Maar distantie genoeg voor de achterban, niets te zien hier, doorlopen.

Het grote probleem ligt bij de gedoogpartners CDA en VVD.
Wij kunnen gevoeglijk vergeten dat er in de top van deze clubs iemand rouwig is om de massamoord in Oslo en op het eilandje Utoeya. De belangrijkste kwestie is: hoe zoals altijd net doen alsof Wilders een nette man is die zich oprecht zal distantiëren van zijn Noorse fan? Hoeveel doden is deze coalitie waard, in binnen- of buitenland?

Verwacht u dat Rutte en Verhagen enigszins met verheffing van stem eisen dat de Wildersbende niet alleen zich vroom lijkt te distantiëren van de moordenaar, maar dat Wilders en zijn genootschap zich in ieder geval in woord en geschrift beschaafd gaat gedragen, afziet van het soort stemmingmakerij met tweets als “vijfenzestig jaar PvdArabieren”? “Op vier mei gedenken wij de slachtoffers van het (nationaal)socialisme”? Of zijn dit weer consequentieloze woorden die in een Scherp Politiek Debat passen en die niet uitlopen op massamoord?

U ziet de giechellach van Rutte al.
Wat evenwel pijnlijker is, is dat de PvdA zich wat dit betreft muisstil houdt. Als zusterpartij van de Noorse arbeiderspartij die met bommen en mitrailleurvuur is aangevallen zou er uit die hoek toch een andere toon tegen de geachte afgevaardigde Wilders verwacht moeten worden. Waarom doet iedereen toch alsof deze Wilders en zijn coalitie Heel Gewone Mensen zijn?
Omdat men denkt dat er vroeg of laat weer met elkaar geregeerd zal moeten worden?

Nou, uit die droom kan ik u zo al helpen. Van terug naar de normaliteit van vroeger kan allang geen sprake meer zijn. Of CDA en VVD nu iets meer laten horen of niet. Maar we kunnen er op vertrouwen dat zij dit toch niet doen. Het blijft ten hoogste een PR-disaster die uitgezeten zal worden. Tot het volgende incident en verder. En wat “het buitenland” er van vindt doet er al helemaal niet toe.

17 gedachten over “PR-ramp voor CDA en VVD”

 1. [cynisme modus aan] waar is Koppejan als je hem nodig hebt! [cynisme modus uit]

 2. Goed gezien, Arnold. de PvdA werkt waarschijnlijk nog steeds met het poldermodel, waarin er ook redelijk gepraat moet kunnen worden met brievenbuspissende NSB-vlaggenzwaaiers.

 3. Jaap stb Schreef:

  @ Laurent:
  Bedoel je niet de brievenbuspissende NSB-vlaggenzwaaiende kruisridders van de 21e eeuw

  Ik gebruik steeds een willekeurige combinatie van de circa twintig ter beschikking staande bijvoeglijke naamwoorden, anders wordt het zo saai.

 4. @ Arnold J. van der Kluft

  “‘Nederland volgens Breivik
  Van de Europese landen die volgens het manifest van Breivik door de islam overweldigd dreigen te worden, zit Nederland in een hoge risicocategorie.
  Hier zijn „de voorbereidingen voor de jihad” al zichtbaar. De mate van „multi-culti indoctrinatie” is hier zeer hoog.
  Als „strategisch militair doel” van de revolutie die Breivik wilde ontketenen scoort Nederland dan ook in de hoogste categorie als „zeer hoge prioriteit”.
  Voor Nederland telt Breivik 16.665 „verraders” die de doodstraf wacht. Daaronder vallen veel leraren, kunstenaars, journalisten, auteurs van fictie. En politici van VVD, CDA, PvdA, SP, GroenLinks en de ChristenUnie. De PVV behoort in de ogen van Breivik tot de meer gewenste tak van „cultureel-conservatieve organisaties”.
  Het aantal „gevechtsklare cultureel-conservatieve troepen” schat Breivik in Nederland op 181.500 mensen.
  Nederland heeft volgens Breivik een slechte seksuele moraal. Hij baseert dat op waarnemingen van zijn „netwerk mannelijke vrienden”.”‘ Zie: http://digitaleeditie.nrc.nl/digitaleeditie/NH/2011/6/20110725___/1_10/index.html#page10

  Ach al die verwarde mannen en vrouwen breng je maar in verlegenheid. Ondertussen sijpelt het electoraat met een dikke straal naar dat andere communicerende holle vat.

  “‘U ziet de giechellach van Rutte al.
  Wat evenwel pijnlijker is, is dat de PvdA zich wat dit betreft muisstil houdt. Als zusterpartij van de Noorse arbeiderspartij die met bommen en mitrailleurvuur is aangevallen zou er uit die hoek toch een andere toon tegen de geachte afgevaardigde Wilders verwacht moeten worden. Waarom doet iedereen toch alsof deze Wilders en zijn coalitie Heel Gewone Mensen zijn?
  Omdat men denkt dat er vroeg of laat weer met elkaar geregeerd zal moeten worden?”‘

  Zijn ze murw geluld of stompzinnig geworden? Nee ze staan met een bek vol tanden zich te vergapen over zoveel realiteit waar even geen rekening mee werd gehouden dat die zich zou kunnen voordoen.

 5. De tweet van de dag op Joop.nl:

  Als de PVV ‘alles verafschuwt waar die man voor staat’ mogen ze wel eens een nieuw verkiezingsprogramma schrijven.

 6. De theedrinkende PVDA was vanmiddag weer op de radio. Laten we vooral geen verkeerde verbanden gaan leggen”.

 7. “Hoeveel doden is deze coalitie waard, in binnen- of buitenland?”

  Zielig, dit.

 8. Roland Bruynesteyn Schreef:

  “Hoeveel doden is deze coalitie waard, in binnen- of buitenland?”
  Zielig, dit.

  Kun je alvorens slachtofferig te brallen even de moeite nemen je `comment; te onderbouwen? We zijn hier niet op `geen stijl’, trouwens heb jij ook niet zo te zien.

 9. Het grote probleem ligt bij de gedoogpartners CDA en VVD.
  Wij kunnen gevoeglijk vergeten dat er in de top van deze clubs iemand rouwig is om de massamoord in Oslo en op het eilandje Utoeya.

  Zonder het CDA en de VVD ook maar in enigerlei wijze te willen verdedigen, vind ik dát een uiterst ongenuanceerde opmerking, die nergens op slaat. Of men zich er al dan niet op de juiste wijze politiek van dit alles distantieert, zegt niets over, de gevoelens van deze mensen (het er “rouwig” om zijn).
  😐

 10. [ cynisch] Wanneer begint Obama in navolging van Bush zijn War on Terror in Europa? De aanleiding is er nu toch wel. [ / cynisch] Ik heb medelijden met Rutte, die moet het aan zijn moeder uitleggen. Voor het CDA komt Jack the familyman damagecontrol doen dus dat komt wel goed met en bij het CDA

 11. Citaat: ‘Krapuul is opgericht om tegenwicht te bieden aan de steeds radicalere groeperingen die in Nederland de sociale cohesie, normen en waarden, fundamentele rechten en vrijheid onder druk zetten.’ Als u denkt door citaten als deze – ‘Wij kunnen gevoeglijk vergeten dat er in de top van deze clubs iemand rouwig is om de massamoord in Oslo en op het eilandje Utoeya’ – aan die sociale cohesie te werken dan gelooft u helemaal niets van uw eigen credo of is het gewoon een alibi om herrie te maken. Wat hebben we aan nog weer een schuilplaats voor reaguurders? Denkt u dat dit echt helpt tegen de idioten van deze wereld? Signaal: ik durf niet met mijn volledige naam op deze site. Is dat uw bijdrage aan sociale cohesie?

 12. @ Anoniem:

  Lees ik het nou goed ? Jij maakt je druk om de sociale cohesie van smerige, terrorisme-verheerlijkende xenofobe ratten ?

 13. Anoniem Schreef:

  is het gewoon een alibi om herrie te maken.

  *gaap* Vrijheid van meningsuiting, weet je nog? Moeite mee? *volgende*

 14. @10
  O jawel hoor. Als men er echt rouwig om is kan men niet doorgaan met deze coalitie. Punt.

 15. Vooral die “Punt”, maar goed, het heeft inderdaad geen zin hier nog verder woorden aan vuil te maken. 🙄

Reacties zijn gesloten.