Naar rechtse mensen luisteren – of de dood

Dat internet grotendeels bestaat uit idioten was al duidelijk maar met de reacties op Breiviks bloedbad is een nieuw dieptepunt bereikt.
De reactie van Wilders op twitter lijkt nog een van de normaalste want hij noemt Breivik een psychopaat en hij zegt dat de PVV ”alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan”.

Dat laatste gelooft natuurlijk geen hond. Hoe meer er bekend wordt over Breivik, niet in de laatste plaats door informatie van Breivik zelf, hoe meer duidelijk wordt dat diens standpunten zonder meer uitwisselbaar zijn met die van de PVV.

Breivik had zonder meer partij ideoloog van de PVV kunnen zijn in plaats van Martin Bosma. Dus tenzij Geert Wilders inmiddels zijn eigen abjecte standpunten verafschuwt, kan hij niet met droge ogen beweren dat hij alles verafschuwt waar Breivik voor staat.

Anderen hebben dat goed in de gaten.

Bij de aanhang van het Breivik/Wilders gedachtengoed zijn nu verschillende strategieën om de zaak in de juiste banen te leiden; ik bespreek er enkele.

Daad van Breivik omarmen als volstrekt legitiem
Een logisch gevolg van een diepgewortelde haat tegen sociaal-democraten is dat je de dood van 100 “PvdA jongeren” accepteert als “een noodzakelijk kwaad”. Het is niet mooi, maar het moet maar. Zachte heelmeesters etc.

De diverse “PVV forums” (die dat overigens niet zijn want de PVV is wel de laatste partij die van een openbaar forum gebruik zal maken) hebben het internationale nieuws gehaald met dit standpunt, maar je hoeft niet echt ver te zoeken om dit standpunt te vinden. Zelfs bij ons op de site hebben zich reageerders gemeld met dit standpunt.

De keiharde ontkenning
Rechtse mensen blinken niet echt uit qua geïnformeerdheid en het zal dan ook niemand verbazen dat de meeste rechtse mensen nog steeds geen flauw benul hebben waar Breivik/Wilders voor staan. Het doet denken aan die ene keer vorig jaar of zo dat op TV ineens een journalist het programma van de PVV gelezen bleek te hebben en dat toen de champagneflessen open gingen vanwege deze wonderlijke daad van zelfopoffering.

Geert Wilders is een vriendelijke grappige man en het bestaat gewoon niet dat zijn ideeën overeenkomen met die van een massamoordenaar in Noorwegen. Ook wel vergelijkbaar met vingers in je oren steken en keihard “LALALALALA” zingen.

Het beste wat je als PVV op dit moment kan hebben is dat de oude situatie zich zo snel mogelijk herstelt. Die oude situatie is: de PVV deelt uit, de rest incasseert. Dit is wat bijvoorbeeld het Haagse gemeenteraadslid Van Doorn doet, als hij plotseling op twitter een maanden oud niet kloppend bericht verspreidt over “de Noorse PvdA wil Israël bombarderen”.

Van Doorn denkt gewoon “het is nu 2 dagen later ik ga gewoon verder waar ik gebleven ben”. En die man doet ook maar zijn werk.

“Links” de schuld geven
Ik hou niet van het woordje “spin” maar wat Bias Paternotte (Geenstijl) en Afshin Ellian (Elsevier) doen is exact dat. Paternotte doet alsof hij een verhaal schrijft over Breivik, maar in plaats daarvan haalt Paternotte in zijn artikel een PvdA-wethouder op volstrekt smadelijke wijze door het slijk, en geeft hij af op Mohamed Rabbae.

Hij eindigt zijn verhaal met “Volkert van der Graaf, Mohammed Bouyeri, meneer de PvdA-wethouder, jullie zijn natte tosti’s. Jelui doet niet meer mee. Laten we over de haat heenstappen en zeggen: Pathetic fucks: wij buigen niet voor terreur”.

Het komt er eigenlijk op neer dat Rabbae, de PvdA-wethouder, Volkert vd Graaf en Bouyeri allemaal net zo erg zijn als Breivik. Gelukkig zijn er nog verstandige mensen zoals Paternotte, om een en ander uit te leggen aan de gemankeerde Geenstijl generatie.

Wat de PvdA´er en Rabbae te maken hebben met de rechtsextremistische terreur in Oslo weet niemand maar dat hoeft ook niet. De juiste toon is weer gezet. De zaak staat weer op de rit voor Geenstijl.

“Islam” de schuld geven
Bij Elsevier verscheen een onnavolgbaar artikel van Afshin Ellian. Ellian is “hoogleraar Sociale Cohesie” en de gedachte dat er mensen bestaan die van deze man moeten leren wat sociale cohesie is doet mij walgen, maar dit terzijde. In het artikel beschrijft hij hoe Breivik een “zelfislamiseerder” is omdat hij precies herhaalt wat extremistische moslims zeggen, en precies doet wat extremistische moslims doen. Dat brengt ons trouwens weer bij Wilders want er zijn weinig mensen zo goed op de hoogte (of denken te zijn) van wat radicale moslims willen, als de PVV c.s.. In die zin zouden PVV’ers dus ook “zelfislamiseerders” zijn.

Dit is leuk voor “een stukkie” maar iedereen snapt natuurlijk wel dat het je reinste nonsens is. Maar dat is geen probleem; het stukkie waarin de islam de schuld krijgt van deze extreemrechtse terreurdaad is weer geschreven, en notabene door een “hoogleraar”, en daar gaat het om. Mission Accomplished bij Elsevier.

De daad los zien van het gedachtengoed
“Okay”, zeggen sommige mensen; “de daad van Breivik kan niet door de beugel, maar je moet de daad los zien van het gedachtengoed”. Ik citeer “het redactioneel commentaar” over “Oslo” op de sterk met de PVV sympathiserende website artikel7.nu:

“Oslo” is een wijze les. Gekken kun je door het gehele politieke spectrum terug vinden. Maar hun daden moet je alleen beoordelen aan de hand van wat zij deden, niet om wat de achterliggende motieven waren, die hun getroebleerde geest raadzaam achtte. Wij willen graag dat onze lezers dat ter harte nemen.

Artikel7 noemt het “een wijze les”. Betekent het nu dat ze zelf nu begrijpen dat de daad van een islamistische terrorist de daad van een individu is, en niet één op één veroorzaakt door “de islam”? De tijd zal het leren, maar ik vrees het ergste.

Mocht deze wijze les werkelijk geleerd worden, dan hebben we dus geen groot probleem met Wilders c.s., die “in oorlog zijn met de islam”. Immers dit betreft “het woord”, en niet de daad. Zoals Breivik vermoedelijk wel zal gaan betogen betreft het doodschieten van 100 socialisten een logische voortzetting van het gedachtengoed, maar dan met andere middelen.

Artikel7 hebben wij hier op de site vaak besproken vanwege de daar aangetroffen ideeën over Femke Halsema de strot doorsnijden met een roestig broodmes, marokkanen in de fik steken, ondergetekende onthoofden, etc. etc. etc. de lijst is eindeloos.

Maar dit betreft dus slechts “het woord”.

Luisteren naar rechts – of de dood
Wat betreft “luisteren naar rechts” heb ik mijn portie wel gehad. Reeds in 2002 besprak men op forums waar ook mijn huisadres gepubliceerd werd hoe men types als mij een enkeltje Noordzee zou geven per Hercules vliegtuig.

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder en heb ik ruim 2 jaar deze website.

Afbeelding gejat van weblog sargasso
“Rechts” heeft diverse ideeën maar het belangrijkste idee waar we mee te maken hebben is dat “de linkse elite” Europa heeft verkwanseld en verraden, en dat Europa inmiddels wordt overgenomen door de islamitisch horden. Volgens deze rechtse mensen kun je kiezen tussen vechten, of islamitisch worden.

Dat heb ik toch goed gehoord, rechtse mensen? Zie je nou wel; ik luister heus.

Ik heb daar al vaker over geschreven maar mijn reactie op dit gedachtengoed laat zich prima samenvatten met bijgaande afbeelding van de invasie van de mohammedaanse horden.

Hier hebben we dus mee te maken. Ook veel “gematigd” rechtse mensen bij bijvoorbeeld het CDA, maar ook zelfs “kritische” PvdA leden en zelfs (gruwel) SP leden hangen het standpunt aan dat je dit “serieus moet nemen”.

Rechtse mensen zeggen vaak “kijk om je heen” als ondersteuning van hun betoog. Maar als je zegt “kijk naar deze grafische weergave van de islamitische invasie in Europa” dan beginnen ze ineens over Amsterdam en Rotterdam. Dat het daar wel druk is of zo.

Nee laten we wel wezen; als het de afgelopen 40 jaar werkelijk het doel van de muzelmannen was om Europa te veranderen in een kalifaat dan is dat streven jammerlijk mislukt.

Iedereen die daarover tegen beter weten in blijft schreeuwen beschouw (en benader) ik als een krijsende, verongelijkte, peuter. Ik hoor hem wel, maar luisteren; nee. Aan al het geluister komt ook een end.

Dit moet frustrerend zijn voor de rechtse medemens, getuige bijvoorbeeld deze reactie welke zojuist hier op de site werd geplaatst:

Helaas is het kennelijk wel zo, op basis van tot nu toe gepubliceerde informatie over en door de Noor, dat hij gemoord heeft omdat hij niet werd gehoord door de linksmens dan wel dat de linksmens zijn ideeen over de islam als niet ter zake doende heeft genegeerd.

Er zijn de afgelopen dagen berichten op internet verschenen die het nog duidelijker uitleggen aan “de linksmensch”, maar omdat deze hier verscheen beperk ik me tot deze.

Wie niet wil luisteren moet maar dood. Daar komen die reacties op neer.

Maar zoals ik hierboven als schreef: ik heb geluisterd en jullie zijn niet goed snik.

En nou?

42 gedachten over “Naar rechtse mensen luisteren – of de dood”

 1. Nog merkwaardiger is het natuurlijk dat het beleid dat jarenlang over Europa waart, allesbehalve Links is. De CDA en VVD van deze wereld zitten al decennia lang stevig in het zadel. Maar die partijen worden niet aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Hoe zouden deze 2 partijen nu omgaan met het gedachtegoed van Wilders, gezien de stevige parallellen?

  Met het concept: we agree to disagree komen ze niet langer weg. CDA en VVD zullen een keuze moeten maken.

 2. Goed artikel. Natuurlijk is er geen invasie van moslims. Maar je moet de geluiden van “Jan met de pet” wel serieus nemen, en als hij in Rotterdam of elders problemen heeft met migranten die niet goed integreren dan moeten wij daar met zijn allen iets aan doen, en geen haat prediken. Wilders doet dit wel, is een propagandist zoals Hitler het vroeger ook was (heb hier toch niets verkeerds mee gezegd hoop ik), maar is een vrij persoon net als u en ik, dus moeten we hem en alle andere andersdenkenden die naar onze mening een radicaal verkeerde mening en aanpak verkondigen proberen op een legale manier de wind uit de zeilen te nemen. Door Wilders nu met deze gek te vergelijken geef je hem een flinke dot wind in zijn zeilen, dus zou ik zeggen, niet doen.

 3. Alex Schreef:

  Door Wilders nu met deze gek te vergelijken geef je hem een flinke dot wind in zijn zeilen, dus zou ik zeggen, niet doen.

  En dat doe ik dus ook helemaal niet.

 4. ” En nou?”

  Wel heel simpel, Links heeft het gedaan, en je mag je niet verweren want doe je dat wel dan bezoedel je dit drama met politiek. En dat mag niet. Dus wij moeten onze mond houden want anders bezoedelen en misbruiken we de daad voor de politiek.

  Leuk hè Nederland… lekker verpeste Politieke sfeer heerst hier. Kleuterklas als Tweede Kamer. Bejaarden soos als Eerste Kamer en politici die modder gooien voor de camera maar zo gauw die uit is de beste vriendjes zijn. Alles voor de stemmen en macht.

 5. hans groen Schreef:

  CDA en VVD zullen een keuze moeten maken.

  Ik vrees dat het de “LALALALALA” gaat worden. Eigenlijk doen ze dat al een jaar, maar er komen nu wat extra uitroeptekens bij.

  Tenslotte mag je als CDA of VVD niet ál te veel afstand nemen, anders grijp je er misschien wel naast als er opeens een tsunami van zoekende ex-PVV-stemmers losbreekt.

 6. Alex Schreef:

  Goed artikel. Natuurlijk is er geen invasie van moslims. Maar je moet de geluiden van “Jan met de pet” wel serieus nemen, en als hij in Rotterdam of elders problemen heeft met migranten die niet goed integreren dan moeten wij daar met zijn allen iets aan doen, en geen haat prediken. Wilders doet dit wel, is een propagandist zoals Hitler het vroeger ook was (heb hier toch niets verkeerds mee gezegd hoop ik), maar is een vrij persoon net als u en ik, dus moeten we hem en alle andere andersdenkenden die naar onze mening een radicaal verkeerde mening en aanpak verkondigen proberen op een legale manier de wind uit de zeilen te nemen. Door Wilders nu met deze gek te vergelijken geef je hem een flinke dot wind in zijn zeilen, dus zou ik zeggen, niet doen.

  Maar ze vergelijken ons wel met die gek! We hebben een fout gemaakt als links zijnde in dit land. Uitgaande van de redelijkheid van de Wilderiaan. De meeste van ons zeiden :”Dat is een individu daar kan je die beweging niet de schuld van geven” en gaven we ze de tijd om het om te draaien en de schuld in onze schoenen te schuiven. Niks is de Wilderiaan te onbeschoft, hij doet alles om te winnen, zolang die “Vieze linksmenschen” maar kapot zijn. Ik ben hier behoorlijk kwaad over omdat ik me ook een beetje gebruik voel door deze mensen.

  Eerst verstoppen achter Linkse mensen die goed bedoelen en ze dan een mes in de rug steken….. dan ben je echt laag.

 7. DarkSkywise Schreef:

  hans groen Schreef:
  CDA en VVD zullen een keuze moeten maken.
  Ik vrees dat het de “LALALALALA” gaat worden. Eigenlijk doen ze dat al een jaar, maar er komen nu wat extra uitroeptekens bij.
  Tenslotte mag je als CDA of VVD niet ál te veel afstand nemen, anders grijp je er misschien wel naast als er opeens een tsunami van zoekende ex-PVV-stemmers losbreekt.

  Dat komt omdat de PVV niks meer is dan een Figtherbrand van de VVD om de Fortuynisten binnen te slepen. De Wilderiaan zelf daarentegen is ze zak. Niet Geert Wilders, die doet het alleen maar voor de centjes en voor zijn vervroegde pensioen in Israël. Nee zijn volgelingen… houdt die in de gaten, de VVD speelt een gevaarlijkspelletje om zijn zin van de afbraak van de verzorgings-staat door te voeren.

 8. Nog niet zo lang geleden werd er bijna een heel joods gezin op beestachtige wijze vermoord.
  Dit nieuws was net uitgebracht of de heer Wilders twitterde al dat het Palestijnen waren die dit gedaan hadden en dat dit komt door de islam, beide bleken later niet waar te zijn.
  Nu is een iemand die op nog beestachtigere wijze aan het moorden slaat, zelf aangeeft sympathie te hebben voor de ideologie van de heer Wilders en daar mag nu niets over gezegd worden?
  Het wordt hoog tijd dat de heer WIlders zich realiseert wat hij teweeg brengt.

 9. Wat nou als deze rechsmensch die nu in de media omdat hij geen moslim is een seriemoordenaar wordt genoemd in plaats van een terrorrist geen internet tot zijn beschikking had gehad om het rechse gedachtenslecht met een 93-voudige afslachting van socialistische jongeren op zomerkamp met geprepareerde dum dum ammunitie kracht bij te zetten om aandacht te genereren voor zijn racisme. Je geeft al aan dat er geen enkele noodzaak is om 3% van de Europese bevolking neer te zetten als een horde die de Europese barbarij die het haar zelf benoemde Joods-Christelijke-Liberale superieure cultuurgoed bezig is in een minderheidspositie te brengen. Aan alles wat deze oorlogsmisdadiger in zijn oorlog tegen ons linkse mensen heeft laten zien is te concluderen dat hij zeker niet dom, zeker niet over een nacht ijs gaat, zeker geen psychopaat is in de zuivere betekenis van het woord, maar een mens als wij allemaal die van de aanwezige mogelijkheden gebruik maakt, en dit geheel in de traditie van de rechsmensen als woorden niet genoeg overtuigen dan gebruikt hij geweld. Ons linksmensen wordt door hem en velen die zijn mening delen en daaronder scharen zich Hooggeleerde Heren Hoogleraren professoren en Rechters in hun Uitspraken in Rechtbanken [meervoud omdat ik er vergif op durf in te nemen dat Afshin Ellian niet alleen staat met zijn idiote gekronkel met een gespleten tong uit z’n bek sissend en Wilders nog lang niet en misschien wel nooit zijn verdiende straf van een Rechtbank krijgt] verweten niet het rechse gedachtenslecht voor absolute waarheid aan te nemen. Eisen van de linksmens onvoorwaardelijke gezagstrouw. Zo niet dan ben je, als linksmens samen met de en ik kan het nog steeds niet duidelijker maken door te refereren aan de door Jerzi Kozinski zo treffende beschrijving van de positie van “De Geverfde Vogel” in zijn gelijknamige boek, schietschijf. Om precies te zijn, geframed in precies die vorm en hoedanigheid die de schutters je willen hebben om hun plezier in het doden triggerhappyer te maken want anders zou je hun moordlust maar desilluzioneren. Hun verderflijke rolletjes in hun spelletjes in de geschiedenis op wereldschaal, hun narcistische illuzies überhaupt een rol te spelen, maar te kijk zetten.

 10. Complimenten! Met de nodige humor en sarcasme geschreven artikel. Duidelijker kan je het haast niet zeggen, of je zou je moeten verlagen tot het door de VVD gepropageerde Jip en Janneke taal, dat zelfs voor sommige rechtsmensen nog te moeilijk is om te snappen. Daarom moet je de volgende keer ditzelfde stuk weer schrijven maar dan in kleuterbrabbeltaal, tata, mama, papa, gaga, brrrrt, blabla, dada, slasla, pfofff. Misschien dat ze het dan zelf ook eens doorkrijgen hoe achterlijk en walgelijk ze bezig zijn en denken.

 11. In het artikel beschrijft hij hoe Breivik een “zelfislamiseerder” is omdat hij precies herhaalt wat extremistische moslims zeggen, en precies doet wat extremistische moslims doen. Dat brengt ons trouwens weer bij Wilders want er zijn weinig mensen zo goed op de hoogte (of denken te zijn) van wat radicale moslims willen, als de PVV c.s.. In die zin zouden PVV’ers dus ook “zelfislamiseerders” zijn.

  En dat klopt helemaal!
  Als je naar de argumenten “bewijzen” van Wilders, Bosma en Jansen kijkt, vertellen ze precies over de Koran/Islam wat die nu juist niet is, maar zij wel.
  De Koran moet niks hebben van het vervolgen van mensen om hun geloof, kent vrijheid van godsdienst, verzet zich fel tegen andere mensen (en vooral God) de schuld geven van je eigen misdaden, straft wel overspel en homoschap maar alleen als er tenminste 4 getuigen bij zijn en als je belooft dat je het nooit weer zult doen krijg je geen straf. Zaken waar zondermeer de doodstraf staat in de Bijbel.
  Je mag nooit aan landjepik doen, althans niet op de manier waarop de Christenen en Joden dat hebben gedaan.
  Je mag alleen mensen dood maken die jou bedreigen maar als de bedreiging er niet meer is dan moet je vrede sluiten.

  Kortom, je zou inderdaad haast denken dat Wilders en z’n aanbidders leven volgens de Islam, althans volgens de leer van Wilders-Jansen.
  Je zou die leer dus het “Wilderiaans Islamisme” kunnen noemen.

 12. Bij Elsevier verscheen een onnavolgbaar artikel van Afshin Ellian. Ellian is “hoogleraar Sociale Cohesie” aan de Universiteit van Leiden.

  Je zal maar je (klein)kinderen op die universiteit te studeren hebben….
  Wat tevens de (gewetens)vraag bij me doet oprijzen, of de universiteit niet deze bijzonder kwaadaardig en leugenachtige man wel moet handhaven.
  Ik zou het bepaald niet prettig vinden als ik merk dat mensen in m’n buurt/familie “les” van hem hebben gekregen.
  Ik heb een paar dagen geleden ook er al eens over gehad of je bedrijven waar mensen aan de top of leidinggevenden zitten die sympathie hebben voor Wilders/PVV niet moet gaan boycotten. Dus een zwarte lijst van die bedrijven maken, ongeveer zoals je tegenwoordig ook criminelen met foto en al op Internet kunt vinden.

 13. “Wie niet wil luisteren, moet maar dood…”

  Het komt erop neer dat het gedachtegoed dat de riabiaate rechtsmenschen aanhangen net zo verwerpelijk is als het extremisme dat zij pretenderen te bestrijden. Alleen gaan zij een stuk ergerer, omdat zij een heel geloof over een kam scheren.

 14. @Henk Veldman

  het PVVertje dat graag spelletjes speelde met Breivik kunnen we misschien alvast preventief op de lijst zetten, misschien maakt hij later nog carriere

 15. Dit artikel geeft precies aan hoe ik de laster op de “linksmensch” iedere dag ervaar op de online versies op Telegraaf, Elsevier, Sp!ts, Geenstijl, Het vrije volk, enz. Je moet met kaplaarzen, oliepak en zuidwester op door die drek aan verdachtmakingen, haat en zelfs ziedende haat (hoofdletters en de nodige !!!) van slecht geïnformeerde figuren die met je een discussie willen zonder daadwerkelijk de wetenschappelijke feiten aan te halen. Want alle wetenschappers, historici, biologen en alles dat gestudeerd heeft en niet in het bedrijfsleven werkt toch allemaal links gekleurd zijn en dus linkse propaganda produceren.
  Het is als discussiëren met een dronken zatlap. Die tieren ook maar wat in het rond en willen ook maar een ding; begrepen worden. Dat die zatlap vervolgens zelf de drank (extreemrechts vergif) moet laten staan met zijn leven aan de slag moet vergeet hij.

 16. #19 De spijker op z’n kop. En wat jij zegt is juist: Debatteren met PVV is als discussie voeren met een zatlap.

 17. Goed artikel, schrijver. Jouw eindvraag ‘en nou?’ moet natuurlijk wel beantwoord worden. Laat ik een poging doen. In ieder geval moet er meer nadruk op een eigen links verhaal worden gelegd en niet zozeer telkensmale reageren op de PVV. Laat de PVV maar tegen dovemansoren schreeuwen, uiteindelijk sterft hun verhaal een stille dood, wanneer blijkt dat er geloofwaardigere en betere alternatieven naar voren worden gebracht. Welke samenleving wil links? Van de PVV weten we het nu zowel, dat belooft niet veel goeds, maar links moet eens met een eigen visie op de toekomst komen. Welke voordelen biedt de globalisering ons? Hoe kan de toekomst voor eenieder verbeterd worden? De PVV kan de toekomst alleen maar verslechteren met hun haatzaaierij, laat die club in het vervolg maar schreeuwen en reageren op ons, in plaats van andersom. Zet ons linkse verhaal centraal en niet het verhaal van de PVV. Linkse mensen, denk eens na over hoe de toekomst vorm moet worden gegeven en breng dit ten berde. Een toekomst vol haat en onverdraaagzaamheid is dan niet de oplossing, maar wat dan wel? Om de vraag van de schrijver te benatwoorden (‘en nou?’) , ik ben de mening toegedaan dat er een makkelijk te begrijpen linkse toekomstvisie moet worden geformuleerd die verbetering belooft voor de mensen, niet slechts reageren op de verslechteringen die onder dit kabinet op zullen treden. Ok, ik weet, een echt antwoord heb ik dus ook niet, maar ik zou wel eens een aanzet willen geven om links ‘in de aanval’ te laten gaan.

 18. Kloothommel Schreef:

  Linkse mensen, denk eens na over hoe de toekomst vorm moet worden gegeven en breng dit ten berde. Een toekomst vol haat en onverdraaagzaamheid is dan niet de oplossing, maar wat dan wel? Om de vraag van de schrijver te benatwoorden (‘en nou?’) , ik ben de mening toegedaan dat er een makkelijk te begrijpen linkse toekomstvisie moet worden geformuleerd die verbetering belooft voor de mensen, niet slechts reageren op de verslechteringen die onder dit kabinet op zullen treden. Ok, ik weet, een echt antwoord heb ik dus ook niet, maar ik zou wel eens een aanzet willen geven om links ‘in de aanval’ te laten gaan.

  Je kan meteen beginnen wat mij betreft. We hebben een Open Podium dat staat volledig tot de beschikking van iedereen die in de aanval wil gaan.

 19. Prima analyse, beste jvdh! Er is geen dialoog meer mogelijk. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Ik ben niet van plan om me te laten slachtofferen zoals de kleine onschuldige Noorse kinderen. We moeten een bescherming rganiseren voor onze kinderen. Justitie heeft ons in de steek gelaten bij het Wilders-proces. Maar niemand kan ons tegenhouden als we onze eigen veiligheid organiseren. 🙂

 20. En nou?
  De reactie van de PVV achterban op het geweld in Noorwegen toont voor mij het totale failliet aan van het gedoogbeleid tegenover de PVV. We zullen een cordon sanitaire moeten gaan optrekken.
  Hoe doen we dat? Ik bedoel niet alleen in de politiek, maar ook maatschappelijk.
  Daar zou ik wel een plan voor mee op willen stellen.

 21. Ben zelf beter in het herkennen van goede/slechte ideeen dan in het bedenken ervan. Een mens moet zijn beperkingen kennen.

 22. wvdschoot Schreef:

  We zullen een cordon sanitaire moeten gaan optrekken.

  Dat heeft Wilders proberen te bereiken toen hij 9 zetels won.
  (Achteraf zal hij er geen spijt van hebben dat het ‘m toen niet gelukt is)
  Je moet ‘m juist voortdurend ter verantwoording roepen voor alle smeerlapperijen die hij en z’n geloofsgenootjes waar ook ter wereld uitvreten.
  Voor elke leugen en valse aantijging die hij uit, dient hij in een “open debat” de legitimiteit aan te tonen en hoe dan ook dient hij steeds aan het slot van het debat antwoord te te geven op de vraag wat er moet gebeuren met mensen die niet willen doen wat hij en z’n aanbidders van hen eisen.
  Immers als die mensen zo slecht zijn zoals hij beweert dienen er natuurlijk ook sancties te komen.
  Misschien staat Wilders niet achter moordpartijen zoals van onze Noorse held, maar wat dan meneer Wilders? Wat moet er dan met ze gebeuren? Wat moet er gebeuren om van Nederland een hele mooi land te maken?

 23. De gretigheid waarmee op deze website een causale relatie tussen het gedachtegoed van Wilders en de terroristische daad van Breivik wordt gelegd staat in schril contrast met de ontkenning van die causale relatie tussen de Islam en de terroristische daad van bijvoorbeeld Mohammed B. Terwijl er in mijn ogen nauwelijks verschil is. En als dat er al is, dan is dat zeker niet ten faveure van Mohammed B, de Koran staat immers vol met opdrachten tot vernietiging van andersdenkenden. Kijk, als de Wilders gelijk heeft over de relatie tussen terrorisme en de Islam en als de auteur van dit artikel gelijk heeft over de relatie tussen het ‘Wilders gedachtegoed’ en Breivik, dan staan we aan de vooravond van een burgeroorlog en dat stemt de Sint niet positief.

 24. Sinterklaas Schreef:

  De gretigheid waarmee op deze website een causale relatie tussen het gedachtegoed van Wilders en de terroristische daad van Breivik wordt gelegd staat in schril contrast met (blabla…

  En waarom zou zulks niet mogen? En Wilders wel? Iedereen vrijheid van mening toch?

 25. Ik beschouw het woord “gretigheid” in deze context als een kwaadaardige beschuldiging. Ik ben daar niet van gediend.

 26. Sinterklaas Schreef:

  Je mag dat natuurlijk gewoon zeggen maar je maakt jezelf volstrekt ongeloofwaardig.

  Klachten over geloofwaardigheid worden hier niet behandeld.

 27. Sinterklaas Schreef:

  En als dat er al is, dan is dat zeker niet ten faveure van Mohammed B, de Koran staat immers vol met opdrachten tot vernietiging van andersdenkenden.

  Nee juist niet. Dat heb je van je Geestelijk Leider Wilders geleerd.
  In de Koran staat juist vrijheid van godsdienst.

 28. jvdheuvel Schreef:

  Doe ff serieus mensen ik heb 2 uur aan dit artikel zitten werken.

  Iemand schreef eens: “Ik heb maar weinig tijd, dus dit wordt een lange brief.”
  Ik merk dat je weinig tijd hebt. 😛
  Maar om ff serieus te blijven.
  Je merkt aan de reactie van “Sinterklaas” dat hij geheel overtuigd is van de juistheid van wat hij schrijft, maar wát hij schrijft voor de volle 100% uit de koker van Wilders/Bosma/Jansen komt.
  Daarom is het van belang dat als Wilders cs wat lopen te kakelen in de media dat van hen geëist wordt om met harde bewijzen te komen voor hun stellingen. Zo niet, dan hebben ze geen platform. Wordt er niks uitgezonden of gepubliceerd. Fortuyn is dat een paar keer overkomen en is toen kwaad en één maal zelfs jankend weggelopen.
  Dat is dus iets heel anders dan het cordon sanitair waar wvdschoot voor pleitte.

Reacties zijn gesloten.