South Park, episode “Elementary School Musical”

In South Park, aflevering “Elementary School Musical” (hier te bekijken), draait het om een film “Elementary School Musical”. Deze film is zo immens populair dat alle kindertjes op school niets anders meer doen dan dansen en zingen.

Stan, Kyle, Kenny en Cartman realiseren zich, dat willen ze er ooit bij horen op school, ze zich in die film “Elementary School Musical” zullen moeten verdiepen. Misschien moeten zij ook wel leren dansen en zingen.

Maar wanneer ze thuis de musical bekijken vragen ze zich verbaasd af wat er in die zotte koppen van hun schoolgenootjes gevaren is. De film is zo extreem dom, de dansjes zijn zo achterlijk en de liedjes zo zwakzinnig dat het gewoon stuitend is.

Cartman bijvoorbeeld pleegt nog liever zelfmoord dan dat hij er ook maar iets mee te maken wil hebben.

Ze spreken af dat ze voor eeuwig zichzelf zullen blijven en echt nooit zullen toegeven aan die ongein van “Elementary School Musical”.

Ondertussen dansen en zingen alle kindertjes op school het ene debiele liedje na het andere, en de vier jongens worden paria’s omdat ze niet mee doen.

Uiteindelijk geven ze dus toch toe aan de groepsdwang en zingen en dansen ze toch.

Maar dan is het te laat en horen ze er toch nog steeds niet bij. Zo eindigt de South Park episode.

Nu kom ik aan de moraal van het/mijn verhaal. De dansende en zingende kindertjes op school die elkaar onder druk zetten om als een debiel mee te dansen en stupide liedjes mee te zingen zijn rechts.

Dit lijkt me wel een herkenbare metafoor.

De kindertjes die onder dwang meedoen zijn de linkse partijen. Eigenlijk doen ze liever aan voetbal, schaken, lezen, tv kijken, maar vanwege de peerpressure, doen ze vol overgave mee aan het zingen van stomme liedjes en het dansen van stompzinnige dansjes.

Het hoort er nou eenmaal bij. Zo “rolt” de school nou eenmaal. Het is nu eenmaal niet hip om je eigen ding te doen. Het is de bedoeling dat je allemaal je achterlijke rechtse liedje zingt, en je domme rechtse dansje doet. Anders tel je niet meer mee.

Wij, hier op de site zijn Stan, Kyle, Kenny en Cartman. Wij geven niet toe. Op het moment dat wij ook als een debiel gaan staan zingen en dansen, net als de rest van de Nederlanders, is het te laat.

10 gedachten over “South Park, episode “Elementary School Musical””

 1. Zeker, maar de omweg langs het rustieke South Park deed mij “omslachtig” verzuchten. Ik heb geen problemen met het stuk hoor…
  😉

 2. Is het niet zo dat je juist altijd al meegedanst hebt, een schaap van de kudde was. En uiteindelijk een gebeurtenis, een awakening is geweest waardoor je juist bewuster bent geworden, en dan pas de belachelijkheid van dingen gaat inzien..?
  Bij mij wel in ieder geval, dit staat na mijn weten ook bekend vanuit de esoterische traditie als de tweede geboorte.

 3. #6 Nee hoor ben altijd al met beide beentjes op de grond geweest en heb mijn hele leven mensen al gevraagd waarom ze bepaalde dingen zo doen. En het antwoord, ‘omdat we het altijd al zo doen’ was geen geldig antwoord. 8) 😀
  Dus niks 2e geboorte, ben altijd al buitenbeentje geweest en daar krijg je ongelooflijk veel karakter van. 8) 😀

 4. Je hept er die om dezelfde reden[en] ook niet bij mian stream “””South Park, episode “Elementary School Musical”””” links willen horen. Zogezegd linkser zijn dan ‘links’. Afbranden die lui tot je nimmer meer wat van ze hoort. Het aloude gegeven. Conservatieve grijpen hun kansen als ‘links’ elkaar naar het leven staat. Het is wat we nu zien gebeuren. Rechse schoften zeggen jou hoe je je diend te gedragen. En zo je je niet aan hun mores aanpast is het je eigen ‘stomme’ schuld. Geen woorden maar daden is mijn beginselverklaring. Want daden lijden nooit aan de inflatie waaraan woorden zo evident en vaak lijden. Er is al zoveel over gezegd en geschreven en weer gezegd over wat is geschreven. En vaak met de beste bedoelingen, maar ook vaak niet, is en wordt er zoveel over gezegd en geschreven en gezegd over wat is geschreven dat de inflatie ervan mij er alleen maar van overtuigt dat woorden geen enkele waarde hebben of vertegenwoordigen. Of het moest de parasiterende leugen zijn want die lijdt ook al niet, en helaas niet, aan inflatie. Die persisteert gewoon of z’n leven ervan afhangt. Wat het namelijk doet. Een waarheid heeft dit existentiële probleem niet. Is altijd onderhevig aan voortschreidend inzicht. Tegenover de leugen is een waarheid altijd een zwaktebod tenzij die waarheid is omgezet in een daad. Sterker nog, een daad is.

  Bla bla, die video zwingt wel.

  Deze ook, maar als de waarheid als uitkomst te heftig wordt wordt die zonder nadere vermelding gecensureerd en gewist. Zie deze video’s en probeer deel 8 maar eens te vinden: http://tinyurl.com/3q6yrf7 Roger Waters – The Wall Live in Berlin part 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 5. Sjuul van Dissel Schreef:

  Conservatieve grijpen hun kansen als ‘links’ elkaar naar het leven staat. Het is wat we nu zien gebeuren.

  Ik ben van mening dat “linkse” partijen die zichzelf niet eens links willen noemen en om erbij te horen stomme rechtse liedjes zingen en en debiele rechtse dansjes doen om Henk en Ingrid te behagen niet keihard genoeg aangevallen kunnen worden. Als er iets “links naar het leven staat” zijn zij het wel.

Reacties zijn gesloten.