“Liberalen” bij Elsevier worstelen met Gay Pride gutteguttegut

Bij Elsevier een dappere poging om een “taboe” te doorbreken: de Gay Pride in Amsterdam:

Elk jaar is er de discussie of dat nou nodig is, zo’n parade van halfnaakte mannen en vrouwen door de grachten van Amsterdam. Dat je homo bent, akkoord. Maar waarom moet je in je blote kont op een boot door de Amsterdamse grachten varen? Doe zoiets lekker thuis (Arendo Joustra bij Elsevier)

Grappig die “discussie” die de auteur van dit stuk elk jaar meemaakt. Ik maak hem dus nooit mee. Heb er nog nooit discussie over gehoord. Het zal wel te maken hebben met de kringen waarin je verkeert. Of welk blaadje je leest. Anyway ik wil Elsevier niet per se belachelijk maken dus kudos voor deze dappere poging om een lans te breken voor Gay Pride, je kan er namelijk leuk buitenlanders mee op de kast jagen;

En voor alle nieuwkomers uit Noord-Afrika en Oost-Europa is het een nuttige en nog steeds nodige openbare les.

Je zou dus verwachten dat er door het “liberale” lezerspubliek van Elsevier met applaus wordt gereageerd op dit taboedoorbrekende stuk. Maar nee, hieronder een paar random geselecteerde reactietjes, waaruit blijkt dat liberalisme nog best moeilijk is, zelfs als je het kan gebruiken om andere mensen een “broodnodig lesje” mee te leren:

Nee, het moet niet!
Ik zit 12000 km verderop en als ik zie wat er allemaal gebeurt in NL onder het mom van “moet kunnen”
zakt mijn broek af! En ik woon ja echt in een HEEL tolerant land t.o.v. homo’s. En ja ik ben zelf ook een homo, een oudje weliswaar 🙂 Maar die Gay “pride”?? werkt alleen maar provocerend en speelt de anti gevoelens goed in de kaart! Naar mijn persoonlijke mening is het walgelijk wat daar op die roestbakken voorbij drijft, bbbrrrr

Ja wij blijven de wereld lesjes leren, daar zijn wij toe uitverkoren.Door wie eigenlijk? Het averechtse effect ,ook slecht voor de economie, telt niet mee. Ach wat een groots land.Wat een “pride” voel ik vandaag weer. Je moet je pride ergens uit weten te halen als je jezelf minderwaardig voelt.

Ik moet overigens toegeven, de billen van de vrouwelijke hetero`s in Rotterdam zie ik graag.
Is volgens mij ook niet provocerend omdat het heterodom nu eenmaal als de norm wordt beschouwd en niet tot negatieve reacties leidt.

Vooropgesteld, ik heb niets tegen homo’s, lesbo’s, hetero’s alle geloven, maar dit overdreven gedoe is gewoon walgelijk om te zien, gedraag je als mens en niet als clown.

In mijn ogen is dit gebeuren gewoon een uiting van ultieme geilheid. In een beschaafd land hoort dat in de besloten kring thuis.

Dit is de nieuwe cultuur in Nederland. Het liefst zouden vele deelnemers provocerend met hun geslachtsdeel zwaaien ter vermeerdering van de opwinding, maar dat kan (nog) net niet.
Ga me nu niet vertellen dat het daar niet om draait.
Fatsoenlijke homo’s doen hier gelukkig niet aan mee, maar worden wel gediscrimineerd.

En men vindt het dan vreemd dat de homohaat toeneemt.
Steeds meer homo’s vrijen in het openbaar en gemeenten zeggen daar niets aan te kunnen doen.
Ze kunnen echter wel iemand bekeuren die in hoge nood een plas doet in de bosjes.
En zo verdwijnt het fatsoen in dit gekke land.

verbied wat ze de gay pride noemen maar.

Die dames en heren hebben het recht hun sexuele geaardheid op die wijze te etaleren. Ik heb het recht om kenbaar te maken dat het een voor mij weerzinwekkend schouwspel oplevert.

In 1 woord: walgelijk, ja te walgelijk voor woorden. Laat die viezerikken zich thuis zo uitdossen, maar nee hoor, we moeten weer (negatief) opvallen. Ze willen altijd opvallen, wat moet je dan toch een minderwaardigheidscomplex hebben. Dit doet ons land geen goed en is ook slecht voor het beeld van Nederland t.o.v. de andere landen.

Tot zover de “liberalen” bij Elsevier. Terug naar planeet Aarde.

8 gedachten over ““Liberalen” bij Elsevier worstelen met Gay Pride gutteguttegut”

 1. misschien kan Elsevier ook een lans breken voor het verbieden van carnaval, ook zo’n walgelijk (PVV idioom) volksfeest…

 2. Uit oude doos: “Liberalen van het VVD-soort zijn voor keuzevrijheid, maar alleen onder de voorwaarde dat iedereen dezelfde keuze maakt.”.

 3. aj, de politiek correcte gay, zeer beschaafd
  de meeste gays lopen niet in adam- of evakostuum en zeker niet op de defensieboot
  als minderheidsgroep in de verdrukking moet je af en toe even flink aanzetten dat je bestaan ertoe doet
  heb je het volk weleens zien lopen op een zonnige kanneginnedag…om nog maar te zwijgen van het pies en poep gedrag van half of geheel bezopen ‘feestvierders’

 4. [onderwerp]

  Wat een achterbaks en hypocriet gedoe. Wie ziet er nu niet graag een paar aantrekkelijke jongens en meiden, mannen en vrouwen ( en tussensoorten 🙂 ) en dan liefst met weinig om het lijf?
  Niemand verplicht je om daar te kijken of om je ogen open te houden.

 5. @5 DarkSkywise;

  Ja, voor dat: MAAR ben ik ook beducht.

  ‘ Ik heb niets tegen buitenlanders hoor, maar…’

  Ben er allergisch voor, net als voor het woord ( en de eis erbij) : respect, ja!

 6. Of zoals Sinte Geert reeds Sprak met Zijn Stem: “Ik heb niets tegen moslims, MAAR….”

  Zul je mij nooit horen doen, ik zeg bijvoorbeeld nooit: “Ik heb niets tegen racisten, MAAR…” (Ik heb namelijk wél iets tegen racisten, daar past geen enkele “maar” na.)

Reacties zijn gesloten.