Lachen bij Elsevier over de laffe mondsnoerderij van de PVV

Zo langzamerhand begint zelfs de hardcore Wilders-aanhang zich te ergeren aan de lafheid waarmee de PVV’ers zich onttrekken aan ieder debat, en de stuitende hufterigheid waarmee ze ondertussen wel proberen om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Zo gewerd ons dat er een columnpje verscheen in Elsevier, een blad dat nu ook in navolging van de Spruyts en de Boekestijns het PVV-loze badwater test door er een piepklein teentje in te steken:

Wilders eist vrijheid, maar snoert anderen de mond. Pogingen van PVV om tegenstanders de mond te snoeren, schaden kwaliteit van het debat. (Elsevier.nl – Commentaren – Wilders eist vrijheid, maar snoert anderen de mond)

Dan is het bij Elsevier altijd humor om te kijken hoe de reageerders erop reageren. Ik vond deze wel geinig, van Daffydutch:

Geachte heren Riemen en Durk.
Ik zou maar voorzichtig zijn met uw kwalificaties richting PVV.
De PVV is een democratisch gekozen deel van de parlementaire democratie. Een democratie, die links maar halfhartig aanhangt.
De term fascisme is door de keuze van Musolini voor een verbond met de krankzinnige diktator Hitler, in een niet altijd korrekt daglicht komen te staan.
Bedenk wel Hitlers nazi-parij was een socialistische beweging!!
U moet maar eens een paar objectieve boeken lezen (voor zover die nog betaan).
Als ik moest kiezen tussen Musolini, de grote stuurman Mao of sadist pur sang Stalin, dan wist ik het wel. Ik nam een op tijd rijdende trein of zo’n guitige Tipolino.

De schrijver van het artikel is Wierd Duk (what’s in a name). Duk studeerde geschiedenis aan de Rijks Universiteit Groningen (RUG), waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van Rusland en de Sovjet-Unie. En nu moet ie het doen met reageerders als Daffydutch.

Je ziet hier trouwens ook gelijk hoe volstrekt nutteloos “discussie” met reageerders kan zijn. Je schrijft een artikeltje over mondsnoerderij van de PVV en er duiken mensen op die je opdragen om “voorzichtig te zijn”, gevolgd door “Hitler was een socialist” en “lees eens een paar objectieve boeken”. Ik heb die “Hitler was links” lulkoek trouwens eerder behandeld op deze site. Maar serieus, er bestaan dus mensen die vinden dat Hitler links was, en die tegelijk vinden dat de PVV links is (want aantal van SP gejatte standpunten). Sowieso vinden diezelfde mensen VVD en CDA ook al links (dat verklaart dan die decennia-lange “dictatuur van links” hier in NL). Tenslotte hebben deze mensen natuurlijk ook een mening over de overige partijen; extreemlinks.

Met andere woorden: alles is links. Alleen rechts kan ons redden. En nu laat Elsevier ons ook al in de steek. Oh boehoehoehoehoehoehoe.

35 gedachten over “Lachen bij Elsevier over de laffe mondsnoerderij van de PVV”

 1. Je krijgt in dit soort discussies altijd zaken waar het totaal niet om draait.
  Het is totaal niet interessant om Hitler als “links” of (extreem) rechts neer te zetten.
  Je komt namelijk altijd in iets waar je als je links bent jezelf gaat verdedigen alsof je “fout” zou zijn. Dat is niet zo. Dat neemt echter niet weg dat er best linkse mensen zijn die hartstikke fout zijn (geweest)
  Neem de Islam-discussie. Vrijwel altijd wordt gezegd dat het met de Islam wel meevalt en/of er geen sprake is van “Islamisering” en dat die en/of dat geloof OOK fouten hebben e.d. waarbij je de impliciet eens bent met degenen die zeggen dat dat geloof wel degelijk fout is maar niet zo heel erg of minder erg en dat de aanhangers dus in meer of mindere mate min of meer fout zijn al hebben ze ook wel goede kanten.
  Het geloof, of het nu om Christendom, Jodendom, of Islam gaat is niet fout. Maar er zijn wel foute mensen onder de gelovigen.
  Hitler was bij lange na niet zo fout als Wilders. Wilders is er doelbewust op uit om mensen het slechter te laten hebben. Hitler was van mening dat als men deed wat hij zei of dacht dat de wereld er dan beter op zou worden. Wel zag hij bijvoorbeeld in Joden een gevaar en die moesten dan ook geëlimineerd worden, maar dat was een mening die al eeuwenlang werd aangehangen en waar eveneens ook eeuwenlang actief aan gewerkt werd. Het was slechts een onderdeel van het beleid. Om het wat poëtischer te maken.
  Zou Hitler tuinman zijn dan droomde hij van mooie bloemen in de tuin en daartoe zoekt hij de beste zaden uit. Nog even het onkruid wieden (de Joden en ook links) het zaad zaaien en dan zul je zien, dan ziet de tuin er straks prachtig uit.
  Dat is bij Wilders absoluut NIET het geval. Wilders als tuinman zegt; “Zo, we gaan het onkruid even wieden (moslims en iedereen die hem niet bevalt) en daarna hoeven we niks meer te doen. We hebben dan een prachtige tuin.

 2. Het valt me op dat het gros van de reageerders zich verstoppen achter het excuus dat ze wel voor de vrijheid van meningsuiting voor iedereen zijn maar niet met subsidie. Nou meen ik me te herinneren dat er een heerschap in de 2de kamer zit die continue vergezeld wordt door een aantal door de staat gesubsidieerde heren, en die alleen dankzij deze subsidie zijn mond kan en durft open te trekken. Ik mag dus concluderen dat al deze reageerders vinden dat deze subsidie onmiddelijk stopgezet moet worden.

 3. En het lukt Elsevier zijn reacties weer he.. Mij boos maken met hun leugens, bah, wat is Nederland toch een ZIEK land geworden.

  Normaal met elkaar omgaan kunnen we niet, het is LINKS en het is RECHTS! en elke kan zal mekaar volledig afbranden en verantwoordelijk houden voor al het kwade in de wereld via gedachtenkronkels die op papier zijn gezet door zogenaamde pseudo wetenschappers. Alleen maar waar op je stemt is belangrijk geworden in dit land BAH… nog nooit zo’n gepolariseerde SHIT cultuur meegemaakt als dit.

 4. Kwam recent deze video uit 2003 tegen, ergens op het net. Mark & Geert BFF.

  http://www.youtube.com/v/Qbcgvbce6Do

  Kort daarna ging Geert bij de VVD “weg” en starte zijn one-man/ one-issue partij.

  Vrijheid van meningsuiting, voor enkele PVV-robotjes, kwam nadat Geert “gelijk” kreeg – in hun beperkte visie. Zelf kunnen ze geen mening ‘vormen’, alvorerns deze te uiten; nablaten is makkelijker.

 5. Marcy Schreef:

  Kort daarna ging Geert bij de VVD “weg” en starte zijn one-man/ one-issue partij.

  Waarmee ook nog eens de stelling onderuit gehaald wordt dat de PVV een democratisch gekozen partij zou zijn. Hij is ontslagen/heeft ontslag genomen, is vervolgens in de Kamer blijven zitten, zonder dat ook maar iemand een stem op hem heeft uitgebracht.

 6. @1: Hitler was van huis uit geen antisemiet. Voor zover zo’n man vrienden kon hebben, had hij in zijn Weense periode Joodse vrienden die hem hielpen zijn aquarellen te verkopen. Pas na zijn dertigste, toen Hitlers loopbaan in politiek was begonnen, merkte hij dat mensen langer bleven luisteren als hij het over het ‘jodenvraagstuk’ had. Dat hield hij dus maar in het repertoir. (Goh, het lijkt wel… populisme)
  Later, eenmaal aan de macht, heeft Hitler zich tegenover zijn handlangers meermaals laten ontvallen dat het hen alleen om het geld te doen was.

 7. @6 – Sorry, maar dat is kolder… 😉
  Er bestaat enige discussie over de vraag, wáár Hitler zijn antisemitische gevoelens heeft opgedaan en Wenen lijkt de meest voor de hand liggende plaats, maar uiterlijk tijdens zijn verblijf in Wenen is de man in dat opzicht toch wel “bekeerd”. Ergo: Hitlers politieke loopbaan heeft hem niet tot het antisemitisme gebracht, als het ware om stemmen te winnen, hij was er nog vóór zijn politieke carrière al van doordrongen…

 8. @7MadPride:

  En niet alleen Hitler, maar heel Europa had al eeuwen lang spotprenten over de Joden.

 9. @5
  Wilders was ingehuurd voor de ethnic vote uit Limburg en zal heus wel wat stemmen gehad hebben, niet genoeg voor een zetel, maar toch…

 10. MadPride Schreef:

  Hitlers politieke loopbaan heeft hem niet tot het antisemitisme gebracht, als het ware om stemmen te winnen, hij was er nog vóór zijn politieke carrière al van doordrongen…

  Antisemitisme gold al eeuwen. Het is alleen door de nazi’s versterkt en uitgebuit op de zelfde manier waarop Wilders het met de moslims doet waarbij overigens de kern meer ligt bij het xenofobe karakter van de mensen.

 11. Henk Veldman Schreef:

  MadPride Schreef:
  Hitlers politieke loopbaan heeft hem niet tot het antisemitisme gebracht, als het ware om stemmen te winnen, hij was er nog vóór zijn politieke carrière al van doordrongen…
  Antisemitisme gold al eeuwen. Het is alleen door de nazi’s versterkt en uitgebuit op de zelfde manier waarop Wilders het met de moslims doet waarbij overigens de kern meer ligt bij het xenofobe karakter van de mensen.

  Ter aanvulling. Mohammed vond het nogal minnetjes van de Christenen.

 12. “Hitler was bij lange na niet zo fout als Wilders. Wilders is er doelbewust op uit om mensen het slechter te laten hebben.”

  Laat maar het zeggen zoals het hoort: Wilders is de beste samenvatting van de meeste Hypocriete westerse maatschappij.

  Doelbewust met twee maten meten als staatsorde.

 13. Goh, wat een eer om geciteerd te worden.

  Ik heb nog wel een leuke illustratie om aan te geven hoe de hedendaagse, mislukte linkse heilstaat in elkaar zit.

  Mijn kapster is van Ukraiense afkomst. Spreekt beter Nederlands dan een Franse vriend, die hier al 40 jaar woont.
  Heeft bij het verkrijgen van het NL paspoort de Oekraiense ingeleverd.
  Heeft vanaf de eerste dag dat ze hier was gewerkt. Eerst als vrijwilliger in de zorg later als zelfstandig kapster..
  Enkele weken geleden kwam een typisch eerste generatie allochtone, turkse vrouw om haar haren te laten verven. Zelf sprak ze vrijwel geen woord nederlands. Een zoontje, misschien kleinzoon van ca. 8 jaar moest mee om als tolk te fungeren.
  Na het verrichten van de werkzaamheden moest afgerekend worden. De vrouw had lang haar, dus moest het verven van lang haar afgerekend worden. -In de kapsalon hangt een duidelijke prijslijst met de vermelding dat voor kort en voor lang haar aparte prijzen gerekend worden.
  Maar ze weigerde het hogere bedrag te betalen. Ze had echter niet op de kordate houding van de kapster gerekend. Die zei (terecht): Je komt niet weg alvorens je betaald hebt. Er ontstond toen een enorme scheldpartije, waarbij de kapster voor russische hoer en nog veel ander fraais werd uitgemaakt. Uiteindelijk is er betaald.
  Enige tijd later stonden er een aantal turkse heren aan de deur die luidkeels geld terug eisten. Ze probeerden de gesloten deur in te trappen.
  En denkt u dat de politie hier iets aan deed? Keep on dreaming.

  Nog even in het kort.
  Ik zie vaak als ik bij Appie Happie boodschappen doe een turkse vrouw (hoofddoek, lange jas, scooter om de 140 kg te verplaatsen) duurdere artikelen slinks in de verpakking van goedkopere soorten doen.
  Het personeel heeft het in de gaten maar durft geen actie te nemen.

  Bah, wat een land.

  PS ik lees reakties dat Hitler het antisemitisme niet heeft uitgevonden. Dat is juist. Dat is een smet, sie vooral de oost europese landen treft.
  Verder is het Nationaal Socialisme vooral afkomstig uit de antroposofische hoek van Steiner.
  IEn ik blijf erbij dat het ITALIAANSE facism minder extreem mensonvriendelijke trekken vertoonde dan het communisme van Stalin. Iedereen die dat niet vindt, moet zijn schoolgeld terughalen.

  Was getekend:
  Een PVV stemmer met tegenzin, Ik vind door de bank genomen hun ideeen te links. Maar er moet wel iemand zijn, die het feit dat Turkije niet in de EU hoort blijft uitdragen.

 14. daffydutch Schreef:

  Ik zie vaak als ik bij Appie Happie boodschappen doe een turkse vrouw (hoofddoek, lange jas, scooter om de 140 kg te verplaatsen) duurdere artikelen slinks in de verpakking van goedkopere soorten doen. Het personeel heeft het in de gaten maar durft geen actie te nemen.
  Bah, wat een land.

  Weer zo’n PVV-ster met een braakmond vol perverse leugens. 😥

 15. Die Oekraïners waren erg behulpzaam bij het bewaken van Joden in de concentratiekampen. Machiel de Graaf heeft ook nog fantastische zaken gedaan in Oekraïne.
  Zeg dat iets over Oekraïners? Weet ik niet. Zeggen jouw ervaringen met een paar Turken (als ze al waar zijn) iets over alle Turken? Dat weet ik ook niet. Maar jij wel. Waarschijnlijk heb je een cursus statistiek gevolgd bij Lilian Helder.

 16. Meneer Abdul:
  Het is algemeen bekend, dat schelden ongelijk of machteloosheid moet verbergen.
  Misschien maakt uw geroeptoeter indruk in de moskee, maar in de Nederlandse maatschappij niet.

  Beste Laurent,
  Ik probeerde met mijn bijdrage niet een fanclub voor Oekraine en andere Oost Europese te stichten.
  Zoals ik al opmerkte, is het anti-semitisme diep geworteld in Oost Europa en tel daar Rusland maar bij.
  Als de door mij gekonstateerde voorbeelden uitzondering waren, dan zou ik u gelijk geven. Maar iedereen, die wel eens kritisch naar het nieuws kijkt/leest, weet dat dergelijke dingen aan de orde van de dag zijn. U probeert dus op een oneigenlijkle manier je gelijk te halen.
  Steek nu de kop maar weer in het zand!

 17. daffydutch Schreef:

  Misschien maakt uw geroeptoeter indruk in de moskee, maar in de Nederlandse maatschappij niet.

  Nog eenmaal zulk bruin pévévégezwets of je wordt hier verwijderd. En wat mij betreft het liefst per direct ook uit mijn mooie Nederland, samen met de braakmiddelen waar je bij hoort.. Duidelijk?

 18. daffydutch Schreef:

  Meneer Abdul:
  Het is algemeen bekend, dat schelden ongelijk of machteloosheid moet verbergen.
  Misschien maakt uw geroeptoeter indruk in de moskee, maar in de Nederlandse maatschappij niet.
  Beste Laurent,
  Ik probeerde met mijn bijdrage niet een fanclub voor Oekraine en andere Oost Europese te stichten.
  Zoals ik al opmerkte, is het anti-semitisme diep geworteld in Oost Europa en tel daar Rusland maar bij.
  Als de door mij gekonstateerde voorbeelden uitzondering waren, dan zou ik u gelijk geven. Maar iedereen, die wel eens kritisch naar het nieuws kijkt/leest, weet dat dergelijke dingen aan de orde van de dag zijn. U probeert dus op een oneigenlijkle manier je gelijk te halen.
  Steek nu de kop maar weer in het zand!

  Ik volg al 30 jaar het nieuws, leef al bijna 48 jaar en heb nog nooit last van een Turk gehad.

 19. # 18

  “Ik probeerde met mijn bijdrage”

  vooral dat woordje “bijdrage” doet me weer denken aan een storting in het riool nu het toch al weer een paar dagen over poep en plas gaat. Steek je bijdrage dan maar weer terug in je reet of vraag je collega om de WC eend, die hier een paar dagen terug ook al de boel liep te “verzeiken”.

 20. Nog eenmaal zulk bruin pévévégezwets of je wordt hier verwijderd. En wat mij betreft het liefst per direct ook uit mijn mooie Nederland, samen met de braakmiddelen waar je bij hoort.. Duidelijk?

  Die meneer Abdul is een echte democraat. Dat is wel duidelijk.

  Laurent;
  Ik heb persoonlijk ook die problemen niet gehad. Maar ik woon dan ook gelukkig niet in een achterstandswijk.
  Maar enige solidariteitr moet er zijn vindt u niet?

  Desert Flower
  Als dit uw manier van communiceren is,, zou u de mensheid een dienst bewijzen verder niet meer te reageren. Of bent u erg op pies en poep gefixeerd?

 21. daffydutch Schreef:

  Ik heb persoonlijk ook die problemen niet gehad. Maar ik woon dan ook gelukkig niet in een achterstandswijk.
  Maar enige solidariteitr moet er zijn vindt u niet?

  Met andere woorden , je hebt het van horen zeggen , zoals NSB’rs in de jaren dertig alles van horen zeggen over Joden hadden

 22. # 22

  Je mag wel je zeggen , hoor. Het duurt nog wel even voor ik er een halve eeuw op heb zitten. Dat “u” van komt wel erg hypocriet over. En ja, om eerlijk te zijn heb ik wel iets met poep en plas sinds ik weer terug ben in Nederland en met de neus in de stront werd gedrukt door schijtbakken zoals jij. Terwijl ik de mensheid verder een plezier ga doen door mijn projecten in het buitenland vanuit hier te coordineren, mag jij je weer gaan omdraaien in je eigen stront en weer afdalen naar het open riool waar je uit gekropen bent.

 23. daffydutch wordt kennelijk helemaal warm van binnen als hij onder het juk leeft van een “iets minder” extreem mensonvriendelijk regime

  als je zo’n ontzettende hekel hebt aan de medemens (waar we er inmiddels zo’n 7 miljard van hebben), is het dan niet het beste om gewoon zelfmoord te plegen? het liefste zonder onschuldige voorbijgangers de dood in te jagen

  Mussolini had een voorliefde voor Marxisme, dus eigenlijk is fascisme net zo links als de PVV en waarschijnlijk was hij knap ziek in zijn hoofd, net als Geert, “great” minds stink alike

  misschien kunnen we overlastgevende PVVers ook naar Polen sturen, enkele reis en wat mij betreft hoeft de trein niet op tijd te rijden, hopelijk vergeet daffydutch niet om uit te checken met zijn OV chipkaart in Auschwitz, dat de gaskamer voor douche doorgaat is waarschijnlijk niet “iets minder mensonvriendelijk” wat dergelijke methodes toch ineens heel aanvaarbaar maakt

 24. Zo, nu weet ik weer waarom ik met een grote boog om extreem links heenga.
  Ik heb nog nooit zulk ongenuanceerd geschreeuw en gescheld gehoord..

  Thans moet ik opperschreeuwlelijk Abdul Alhazred verzoeken mij, althans de door mij geplaatst teksten van deze Noord Koreaanse site te vewijderen.

  Ik wens niet -in positieve of negatieve zin- enige binding met dit griezellige gezelschap te hebben.

 25. daffydutch Schreef:

  Ik zie vaak als ik bij Appie Happie boodschappen doe een turkse vrouw (hoofddoek, lange jas, scooter om de 140 kg te verplaatsen) duurdere artikelen slinks in de verpakking van goedkopere soorten doen. Het personeel heeft het in de gaten maar durft geen actie te nemen.

  En zelf doe je er niks aan? Je kan die mevrouw erop wijzen. Je kan de filiaalhouder erop wijzen. Je kan zelfs overgaan tot burgeraanhouding. Dat doe je natuurlijk niet omdat je of een brave burger bent of laf bent of het je geen biet kan schelen maar wel bij de borrel kan vertellen wat je allemaal (denkt) gezien te hebben. Typisch rechts! Veel zien, veel blaten maar er moer aan doen.

 26. @ daffydutch:

  Ik ken ook een allochtone (jonge) vrouw met een hoofdoek. Werkt hier in de buurt bij de Albert Heijn achter de kassa. Leuk en vriendelijk gezicht. Altijd beleeft in keurig ABN. Wenst altijd een prettige avond, of weekend (al naar gelang). Kortom een verademing bij sommige autochtone jongeren die ik soms met frisse tegenzin door de Appie zie sloffen.

  Wat ik wil zeggen is dit: voor elke negatief voorbeeld van jou heb ik een positief geval. En zo bekijk ik de wereld: je hebt goede en slechte allochtonen en je hebt goede en slecht autochtonen. Ik reken mensen af op hun idividuele kwaliteiten, niet omdat ze volgens de mening van 1.500.001 “Nederlanders” in het verkeerde jasje zijn geboren of de verkeerde godsdienst c.q. politieke ideologie aanhangen.

  Ik ben niet bang voor het vreemde. Ik ben bang voor de mensen die vinden dat ik bang moet zijn voor het onbekende en onbeminde!

 27. @32: Peter

  ( reageerde op daffydutchblurgh)

  [ Je kan de filiaalhouder erop wijzen. Je kan zelfs overgaan tot burgeraanhouding]

  Zijn er echt ”mensen” die dat doen? Iemand aangeven die jat bij AH ofzo? Ik heb dat regelmatig gezien, en als de jatter zag dat ik het zag, dan gaf ik snel een knipoog of zoiets 🙂
  Erg hè?

Reacties zijn gesloten.