Waarom voelde Wilders zich bedreigd?

it-clown4-150x150 Spectaculaire berichten in september 2009 toen een kunstenaar in opleiding samen in het nieuws kwam met een kunstproject, de z.g. “pop van Wilders“. 4 personen werden gearresteerd en Geert Wilders deed aangifte van “bedreiging”.

Gisteren was de uitspraak. Uit het vonnis het volgende citaat;

De officier heeft betoogd dat de betekenis van de pop op verschillende wijzen kan worden uitgelegd. Het is volgens de officier denkbaar dat de pop de persoon [politicus] voorstelt, omdat het hoofd van de pop bedekt is met een vuilniszak en op de pop een foto van [politicus] is gestoken. Deze uitleg ligt echter naar oordeel van de rechtbank niet voor de hand. Doordat de pop gekleed is in een slaba, een Marokkaans gewaad, doet dit vermoeden dat de pop, zoals verdachte ook van meet af aan heeft verklaard, een Marokkaanse man voorstelt.

En;

De officier heeft nog betoogd dat verdachte in elk geval willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft genomen dat [politicus] zich bedreigd zou voelen. Ook dit acht de rechtbank niet bewezen. Nu de foto van [politicus] van zodanig geringe afmeting is dat deze voor derden pas herkenbaar is indien zij recht voor de pop staan en verdachte, nadat hij de pop heeft opgehangen, bij de pop is blijven staan zodat omstanders die dichtbij genoeg kwamen om de foto te zien uitleg kregen over de betekenis daarvan, heeft verdachte voorkomen dat zijn kunstwerk op een andere wijze dan de door hem voorgestane betekenis zou kunnen worden uitgelegd. Zelfs toen verdachte zijn leraar ging halen om zijn werk te laten beoordelen, heeft hij er voor gezorgd dat zijn zus aanwezig was om uitleg te geven over de betekenis van de pop. (vonnis rechtbank Den Haag)

Met andere woorden: het bestaat gewoon niet dat Wilders zich ook maar 1 seconde bedreigd heeft gevoeld door deze pop.

Waarom Geert Wilders dan toch aangifte deed wegens bedreiging? You do the math.

37 gedachten over “Waarom voelde Wilders zich bedreigd?”

 1. angst dat bekend zou worden dat hij eigenlijk alle Moslims “dood” wenst?????

  trouwens een domme actie van die Stichtings leider.

  met het deporteren van tientallen miljoenen Moslims had hij al genoeg aandacht getrokken

 2. dat is al heel lang te zien. maar men laat hem zeker zo ver gaan dat hij publiekelijk gaat flippen.

  in den Haag kan men lang gek zijn. denk aan Sing Varma. het was stuitend die te volgen en op tv te zien. niemand die er iets aan deed. dat heeft ook te lang geduurd.

  nee, ik zie het somber in, Wilders en zijn verder ontwikkeling.

 3. Je had in de LPF tijd 😥 van die lui die zichzelf dreig-faxen stuurden. Dit is ongeveer net zoiets als je het mij vraagt.

 4. angst = macht

  wilders is helemaal niet bang. wij moeten bang zijn. want dan zijn we lekker labiel. deze slechte economie erbij en je hebt de juiste ingrediënten voor haatzaaierij. want wat hebben wij het toch slecht in nederland. het is hier net de gaza strook. ik voel me eerlijk gezegd bedreigd door wilders. ik weet niet in wat voor wereld die man leeft maar zo zie ik nederland totaal niet.

 5. #5. daar heb je een punt Zwartschapie

  quote
  ik weet niet in wat voor wereld die man leeft
  unquote

  hij staat buiten de realiteit. hij schept zelf een wereld en een Nederland niet bestaat.

 6. @8. tja, inhoudelijk op het topic reageren dat is moeilijk.

  dan schrijft men maar wat. 😎
  en tracht het idee te geven mee te doen aan een discussie. 😥

 7. alles buiten de glazen stolp waar hij in woont is bedreigend.

  de boze buitenwereld.

  niet MET Wilders? dan bedreigend.

 8. #12. was het een bang jongetje als kind? angst voor spoken?

  wat zegt zijn broer over het kind Wilders?

 9. haha ga ik de komende tijd volgen….wat een links gelul allemaal… of zal hier de komende Volkert van der G. in opleiding zijn?

 10. @14 Wij dulden uw mening en de onze doet u af als links gelul, vanwaar? Is vrijheid van meningsuiting slechts selectief voor u? Dit is een open site waar iedereen zijn mening kan geven. U ziet ons toch geen kwaads smeden jegens de heer Wilders?

 11. @15 Het frappante van deze website is wel dat veel van de topics hier aangegeven zeer anti Wilders zijn, en ja dat mag, daar hoor je mij niet over maar de angst welke wilders heeft vergelijken met een kermis attractie of het ineens hebben over de vrijheid van meningsuiting…en ondertussen middels rechtszaken wilders de vrijheid proberen te ontnemen als hij zijn mening uit. En in wat kleinere gevallen zoals hier wordt er door waarschijnlijk een van de moderators gedreigd mij de mond te snoeren omdat ik niet gelijkdenkende ben als hij tsja…..hier geld toch ook het principe dat je vrijuit je mening mag geven?

 12. @ 17 Advies is dan eerst de regels van de site te lezen, misschien. Een van de regels is ontopic, dat lijkt me niet moeilijk, toch?

 13. @ 17 Nu even om inhoudelijk te reageren op u.
  1.Wilders staat terecht omdat hij de grenzen van vrijheid van meningsuiting zou hebben overtreden. Ik zeg met nadruk zou hebben,want het is aan de rechter om te oordelen of het wel of niet zo is.
  2.Het is in het belang van Nederland belangrijk dat er duidelijkheid wordt geschept over die vrijheid van meningsuiting. Het heet wel vrijheid van meningsuiting, maar er zijn ook criteria aan verbonden die duidelijk afgebakend staan in het wetboek. Als je die criteria overschrijdt ben je strafbaar.

 14. En in wat kleinere gevallen zoals hier wordt er door waarschijnlijk een van de moderators gedreigd mij de mond te snoeren omdat ik niet gelijkdenkende ben als hij tsja…..hier geld toch ook het principe dat je vrijuit je mening mag geven?

  Hier geldt het principe dat je vrijuit je mening mag geven mits je inhoudelijk reageert op de berichten. En dan mag je zo andersdenkend zijn als je wil.

 15. koopman ❓ ❓ ❓

  Hier geldt het principe dat je vrijuit je mening mag geven mits je inhoudelijk reageert op de berichten. En dan mag je zo andersdenkend zijn als je wil.

  ga uw gang. 😎

 16. Misschien dat een inhoudelijk antwoord op dit bericht een beetje moeilijk is voor koopman. 🙄

 17. Wat mij betreft is de koopman altijd welkom, als hij wat meer inhoudelijke bagage heeft. Ik bewonder koopman wel, dapper. 😆

 18. @24 Die is heel wat uitgesprokener, maar nu je het zegt. Verrek, ik denk gelijk aan complotten uit vlaanderen.

 19. Om het toch weer een beetje terug te brengen naar de topic:

  Koopman voelt u zich bedreigd door Krapuul?

 20. #28. eigenlijk een raar topic.

  die man voelt zich altijd bedreigd. ergens zal hij wel voelen dat hij waanzin verkondigd. dat maakt hem bang.

  ex katholiek? die denkt natuurlijk dat hij moet boeten voor zijn zonden. nu en in het hiernamaals. wel als zijn god bestaat dan gun ik hem die boete in het hiernamaals. lekker branden, in zijn hel. hoewel, daar moet ie nu al in leven. deze angstige man.

 21. @28 Omdat er krapuul rond speelt in het oude grijs/blonde koppeke van de Leider. Wat mij aan het hart raakt van die stakkers die zich dan aanhangers noemen is dat ze geen enkel besef hebben van de wereld om zich heen. En als Wilders zegt dat hij zich bedreigd voelt ontbreekt het aan een verbinding die contact maakt tussen de zenuw en het brein.

 22. #30, rücksichtslos een Leider volgen? wel dan spoor je ook niet.

  hoor altijd de kreet. wat “hij” doet is goed.

 23. @29 maar als je je “altijd” bedreigd voelt kan dat toch geen reden zijn om zomaar iemand voor de rechter te slepen?

 24. @31 Ja klopt mijn hypothese is blindelings de volgen. Een soort van verafgoding. Vroeger deed men het met totempalen. 😕

 25. #32. jvdh.

  ik denk dat hij in zijn waan denkt dat de rechter ook zo denkt. en dat de daders bestraft worden. leuk, die student die vrijgesproken was. maar wel een kind van 13, die kreeg dacht ik wel een straf(je voor een foute email.

  eigenlijk is het ridicuul dat die aangiftes van Wilders altijd serieus genomen zijn. Youp van het Hek had er 500 en die heeft er een grapje over gemaakt.

  nee, de Wilders is nog bevestigd ook in zijn waanzin.

 26. #34. vroeger zei men “wat zegt de dominee”? “wat vindt de pastoor”.

  nu is het Wilders. voordeel is van het volgen dat je zelf op geen enkele manier je hersens hoeft te gebruiken (als die er al zijn. denk aan de frikandel).

Reacties zijn gesloten.