Onze superieure joods-christelijke cultuur

mufti“Wie meent dat wij deugen en zij niet, vergelijkt wat hier deugt met wat daar mis is”, aldus Bart Voorzanger, op zijn website;

Eerst iets over namen: ‘joods-christelijk’ heet onze cultuur pas sinds de Tweede Wereldoorlog. Christelijk Europa lieten het jodendom in de steek en schaamt zich, sinds dat weer veilig kan, zo voor het eigen antisemitische verleden dat ’t het jodendom postuum tot wortel van het christendom promoveerde. Als het christendom echt joods is, is de toevoeging ’joods’ in ‘joods-christelijk’ een pleonasme. Bovendien is de islam minstens even joods als het christendom. De voorvoegsel-fetisjisten zouden dus de joods-christelijke cultuur moeten vergelijken met de joods-islamitische, en dat maakt een al te negatief oordeel over de laatste net wat lastiger.

Lees verder bij allochtonenweblog, daar vond ik dit artikel en die hebben ook een permanente link naar dit inhoudelijk zeer sterke stuk.

4 gedachten over “Onze superieure joods-christelijke cultuur”

 1. Daarnaast is zo onderhand al wetenschappelijk bewezen dat ‘het joodse volk’ helemaal niet bestaat.

  Meer:

  Max Pam: De mythe van het joods-christelijke fundament
  http://www.maxpam.nl/2007/09/de-mythe-van-het-joods-christelijke-fundament/

  De goi is goed voor zijn geld
  http://deisraellobby.blogspot.com/2009/12/de-goy-is-goed-voor-zijn-geld.html

  De antisemitische achtergrond van de SGP
  http://deisraellobby.blogspot.com/2009/11/de-antisemitische-achtergrond-van-de.html

  Overigens is volgens de bijbel het Grote Plan van de christelijke god om behalve de (“echte”) gelovigen de gehele mensheid uit te roeien, dus ook de joden die zich niet hebben bekeerd. Alleen dan zullen de (“echte”) gelovigen het eeuwige leven krijgen. Voorwaarde is wel dat eerst alle joden (“weer”) in Israël gaan wonen. Dat is dus Groot Israël, inclusief de Palestijnse gebieden. Verscheidene stichtingen helpen joden naar nederzettingen te verhuizen. O.a. Christenen voor Israël heeft een ‘koop een jood voor Israël’ programma, dat kost u per jood slechts 115 euro om er een naar het ‘beloofde land’ te laten emigreren.

  En daarom houden christenen zo van joden (filosemitisme), puur uit eigen belang. De collaboreerdende oprichter van de SGP meldde al: “Zie toch niet op dien Duitscher. Hij is slechts een roede in Gods hand.” De nazi’s, en de holocaust, waren in zijn ogen slechts het instrument van de christelijke god.

 2. bedankt Sonja.
  ja, vroeg mij ook al doorlopend af wat ik met die Joods- Christelijke Cultuur had.

 3. Vond het van het begin af aan al een hypocriete term 👿 . Alsof de joden niet eeuwenlang gediscrimineerd en als een minderwaardig volk beschouwd zijn, zondebok voor al het kwaad. Nu er een nieuwe ‘vijand’ is, in de vorm van de islam, zijn de joden ineens goed genoeg om in een adem met de christelijke cultuur genoemd te worden.

Reacties zijn gesloten.