Welkom op Krapuul

Ik weet niet meer hoe ik op Krapuul terecht ben gekomen. Ik vermoed via de emailnotificatie. Via deze notificatie krijg ik iedere dag een verzameling berichten binnen over de verschillende politieke partijen, zo ook over de PVV.
Ik tikte op een Krapuul link en kwam op Krapuul terecht. Mijn eerste indruk was dat ik op een extreem-linkse site terecht was gekomen. Toch sprak de manier van weergave van de artikelen mij wel aan. Confronterend en prikkelend. Ik las iets en was het er natuurlijk weer niet mee eens.
Dus toch maar even reageren. Eerst moest ik een naam verzinnen en mijn email opgeven.
Nu heeft iedereen op de wereld mijn email intussen, dus ik vulde dit in. Vragen om problemen volgens mijn moeder, maar ik zou het niet meer over mijn moeder hebben.

Ik reageerde op het bericht en ging daarna verder met World of Warcraft, alwaar mijn digitale vriend uit Saoedi-Arabië op mij wachtte, om het spel te vervolgen. (U kent dat spel misschien wel? Breivik was er ook een fan van).
Voor het slapen gaan besloot ik nog even te kijken of er verder nog iemand gereageerd had op het artikel. En wat bleek? Ik werd digitaal afgemaakt. Het was of ome Geert zelf had gereageerd.

Ik besloot dus maar op de meest agressieve rea-geert-er te reageren.
Gevoelig typje als ik ben, lag ik er ’s nachts wakker van. Hoewel ik wel wat gewend ben in mijn leven. De ruitjes zijn hier wel eens ingegooid en ik heb beloofd aan mijn vrouw dat ik het niet zover meer zou laten komen.
“Je leert je kop maar eens te houden!”. En dat heb ik dan ook beloofd. En het lukt me aardig. Eén artikel per dag moet kunnen, nietwaar?
De volgende morgen besloot ik nog eens te kijken. Ik had op mijn sodemieter gehad, dat ik off-topic reageerde en dat als ik zo doorging, ik maar op moest sodemieteren naar de Telegraaf.

Dat was een lekker begin. Mijn aandacht was getrokken. Ik zette Krapuul bij mijn favorieten, want als ik uitgedaagd word sta ik vooraan. Al sla ik tegenwoordig geen deuk meer in een pakkie boter.
Na nog een stuk of zes maal te zijn uitgemaakt voor salonsocialist, besloot ik mijn naam maar te veranderen. Tenslotte gebruikten mijn vrienden deze naam al jaren voor me. Salonsocialist.
Ik besloot Krapuul te testen. Ik stuurde een stuk naar ‘Gastbijdrage’, met daarin mijn kritiek op links. Wat schetste mijn verbazing toen het nog eens geplaatst werd ook. Bleek Krapuul toch democratischer te zijn dan ik op het eerste gezicht had gedacht.

17 gedachten over “Welkom op Krapuul”

 1. Heb je vandaag pas ontdekt dat elke mens zonder discrimineren welkom op Krapuul is? Heeft lang voor je geduurd.

  “want als ik uitgedaagd word sta ik vooraan. ”

  Toevallig in Srebrenica aanwezig geweest?

 2. nexus m. Schreef:

  Toevallig in Srebrenica aanwezig geweest?

  Nee, maar dat was nog in de tijd dat we dachten dat vredesmissies vakantiereisjes waren.

 3. Salonsocialist Schreef:

  nexus m. Schreef:
  Toevallig in Srebrenica aanwezig geweest?
  Nee, maar dat was nog in de tijd dat we dachten dat vredesmissies vakantiereisjes waren.

  Hoe oppervlakkig kun je zijn en tevens pretenties houden dat je de lot van vreemde volkeren bezegelen kan.

  Wat denk je over organen transplantaties?

 4. nexus m. Schreef:

  Wat denk je over organen transplantaties?

  Daar ben ik voor. Als er nog iemand een nier nodig heeft. Hij is te koop.

 5. huib Schreef:

  ik lees je graag op Krapuul, Salonsocialist

  Dank je Huib. Dit had ik nodig, want soms heb ik het moeilijk.

 6. Salonsocialist. Schreef:

  huib Schreef:
  ik lees je graag op Krapuul, Salonsocialist
  Dank je Huib. Dit had ik nodig, want soms heb ik het moeilijk.

  Ik lees je niet minder graag, hoor. Kun je tegen wat kritiek?

 7. Salonsocialist, ik lees je ook heeeeeeeeel graag! Je zet me vaak aan tot iets bekijken van een andere kant en dat stemt tot nadenken. Is ook nodig! Voor je het weet loop je als een paard in een tredmolen.
  Dat het hier niet altijd het makkelijkste publiek is om voor te schrijven, weet ik 🙂

  Maar van mij mag je ‘vooral zo doorgaan!’ (met stem en accent van die Barry). 😆

  Niet opgeven, vooral doorgaan en onthoud: het is makkelijk om kritiek te geven, niets is makkelijker dan dat. Maar leuke stukken schrijven kan weer niet iedereen. 8)

 8. Ik zal je een ander verhaal vertellen. Een paar jaar geleden kwam ik bij toeval op WUZ van de Telegraaf terecht. Nieuwsgierig las ik de berichten en reacties, die toen al voornamelijk over de PVV gingen en natuurlijk bijna allemaal vanuit de uiterste rechter flank kwamen. Gefascineerd door de toonzetting ben ik gaan mee discussiëren, in de wat naïeve veronderstelling dat ik een tegengeluid kon laten horen, waar wellicht op een rationele manier op gereageerd zou worden. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat het gevolg was. Wat me achteraf verbaast, is hoelang ik dat nog heb volgehouden, tegen beter weten in. Want het niveau is werkelijk hemeltergend. Er is bijna niemand die drie zinnen foutloos Nederlands kan schrijven, om nog maar te zwijgen over de onverbloemde haat en kortzichtigheid. Uiteindelijk heeft de redactie van WUZ ingegrepen en de site omgetoverd tot een onschuldig forum waar polls gepost kunnen worden, afgestemd op het denkvermogen van een 8 jarige. Sinds kort kijk ik regelmatig op Krapuul, omdat je uiteindelijk toch op zoek gaat naar gelijkgestemden. Los van de politieke invalshoek, zit voor mij het grote verschil in niveau van de reageerders. Hier wordt in behoorlijk Nederlands inhoudelijk gediscussieerd. Ja, er wordt geschopt en geschimpt. Ja, sommige reacties zijn erg kort door de bocht als je met kritische geluiden komt. Maar dat is inherent aan een internet forum. Daar moeten we maar mee leren leven als we mee willen doen.
  Kortom: ik snap je verwijt of verbazing of hoe je het noemen wilt. Maar ik denk dat je ook met tegengeluiden honderd keer beter uit bent op deze site, dan bij de Telegraaf of wat voor extreem rechts forum dan ook.

 9. in aanvulling op @ 9:
  ‘Je zet me vaak aan tot iets bekijken van een andere kant en dat stemt tot nadenken.’

  Wil natuurlijk niet zeggen dat ik het dan ook altijd met je eens ben 🙂 😆

 10. Het rare is dat je stukjes me meer en meer gaan ergeren , sociaal-democratische prietpraat over toch maar genuanceerd zijn en over hoe je opgevoed was communisten te haten …alsof ik de appologeten van Joop lees .. Af en toe een soort ” PvdA trollen” , met heel veel woorden en heel genuanceerd natuurlijk … anders had JvdH of Kiera allang ingegrepen … Ik vraag me trouwens af wat orgaantransplantaties met Srebrenica te maken hebben , De Serven waren voor zovet ik weet nog niet afgedaalt tot het ” israelische ” niveau van het verhandelen van de organen van hun slachtoffers .. wel leuk en duidelijk dat je kritiek hebt op links , maakt weer duidelijk dat de Salonsocialisten ( laten we voor het gemak die term aan PvdA en Groen-whatever hangen ) op een bepaald niveau zelf ook bewust zijn dat ze geen malle moer meer met ” links ” te maken hebben …

 11. nexus m. Schreef:

  Ik lees je niet minder graag, hoor. Kun je tegen wat kritiek?

  Ja hoor. Al is het niet altijd makkelijk.

  Al Bakrastani Schreef:

  Het rare is dat je stukjes me meer en meer gaan ergeren

  Als ik alleen nog stukjes schrijf die niemand ergeren, dan hou ik ermee op. Dat beloof ik je.
  Ik kan alleen je zeggen, dat je ze dan maar gewoon over moet slaan. Dat is het beste denk ik. En zodra ik te veel lezers ga kosten, dan moet ik maar weg.
  Maar je blijft mijn vriend. Ook al heb je kritiek op me. ( Hoop ik tenminste.)

 12. @14 – Wie je stukjes echt niet bevalt, hoeft ze vanaf die constatering ook echt niet meer te lezen… 😉

Reacties zijn gesloten.