Lang leve Geert Wilders

Je vraagt je af, wat beweegt een Joop om zo’n cartoon te plaatsen?

De enige reden lijkt pure aandachtstrekkerij te zijn. Er is niks makkelijkers te maken dan een talentloos tekeningetje van een dode of mishandelde Wilders. Vervolgens gaan de rabiaatrechtse Calimero’s massaal huilen en zodoende krijg je aandacht.

Waarom zou je dat willen?

Bij krapuul krijgen we ook graag veel bezoek maar om dat op zo’n makkelijke, talentloze, en nutteloze manier te organiseren is beneden onze waardigheid. Daarnaast is het in strijd met onze REGELS en rommel plaatsen we sowieso niet.

Nee. Wilders moet geen schaar in zijn hart. Hoogstens kan die schaar gebruikt worden om een geel-groene LPF-das das af te knippen. Ja, dat gunnen wij Joop wel; een talentvolle cartoonist die dat kan tekenen, dat Bea dat dan even hoogstpersoonlijk bij hem doet.

Maar dood moet de man zeker niet, hij kan zich nog minstens 20 jaar hartstikke nuttig maken, bijvoorbeeld als floormanager bij de McDonalds in Venlo. Misschien ook een goede tip voor die mislukte Joop cartoonist.

Kijk Calimero kan weer huilie huilie doen dankzij Joop

Update: zie ook telegraf

47 gedachten over “Lang leve Geert Wilders”

 1. Hier zullen weer kamervragen om aangevraagdworden,en vele vele bedreigingen aan het adres van de cartoonist,en wilders zal aangifte doen,en het cartoon zal verwijderd moeten worden ivm de vrijheid van meningsuitting

 2. Daarom zit ik liever op Krapuul. Natuurlijk is de discussie over wat wel en niet mag in een cartoon een moeilijke, maar ik had hem niet geplaatst.

  Moet ik natuurlijk wel even zeggen waarom niet.

  Als er een Moslim met een schaar in zijn hart zou liggen op de PVV site, zou ik ook woest zijn. Dat is de reden denk ik.

 3. Joop is geen fan van Wilders. Dus daar ligt Wilders.
  Pvv is geen fan van (bepaalde) Moslims, dus daar ligt een Moslim.

  Nee, hij roept bij mij een Unheimisch beeld op. Om het doel te bereiken, kan je ook een andere tekening maken.

  Wat vind jij er dan van?

 4. Allochtone Dame vermoord Fascist …. met schaar .. als iemand het dan toch moet doen is zij wel de ideale kandidaat ( effe voor de regeltjes ik keur dit natuuuuuuuuuuuurlijk niet goed , kijk wel link uit , staat de AIVD straks op m’n stoep )

 5. De vondst , dat de schaar dan het enige wapen is, dat ons Beatrix nog rest, is wel aardig, maar behoefde eigenlijk geen uitwerking. Soeterbroek is zelden leuk en lijkt voor vermoedelijke contractverlenging bij Joop maar weer eens over een grens te willen gaan… Ben benieuwd hoe lang het duurt, voordat deze weer verwijderd wordt.

 6. Dat “aanzetten tot geweld” zie ik niet zo, maar ach, ik ben natuurlijk Wilders niet. Goddank!

 7. ach wel leuk dat de cartoonist van het wanstaltig sociaal democratische Joop af en toe nog eens ouwerwets Agitprop uit de hoek durft te komen …

 8. MadPride Schreef:

  Dat “aanzetten tot geweld” zie ik niet zo

  Idem ik snap ook niet hoe iemand dit kan zien als aanzetten tot geweld. Maar heb vandaag al een discussie gehad met iemand die vond dat dit de enige uitleg van deze cartoon kan zijn.

 9. jvdheuvel Schreef:

  MadPride Schreef:
  Dat “aanzetten tot geweld” zie ik niet zo
  Idem ik snap ook niet hoe iemand dit kan zien als aanzetten tot geweld. Maar heb vandaag al een discussie gehad met iemand die vond dat dit de enige uitleg van deze cartoon kan zijn.

  Ja, dat was ik; maar dan in de zin van: “hoe wil je dan dat mensen dit opvatten?”, niet dat ik denk dat de cartoonist dat daadwerkelijk wil. Alleen begrijp ik ook niet wat-ie dan wèl wil.

 10. Laurent Schreef:

  “hoe wil je dan dat mensen dit opvatten?”

  Een scherp commentaar? 😀
  Nee, dit is geen aanzetten tot geweld, zover wil ik Soeterbroek dan echt nog wel verdedigen. Een magere cartoon, primair uit op shock-value, maar jongens, geen aanzet tot geweld. Wilders’ constante misbruik van die frase lijkt daar volgens mij al meer op…
  😐

 11. Weer eens wat anders dan de steek van de keizer 🙂

  Gelet op de positie van de schaar en de menselijke anatomie kan er indi geval hooguit sprake zijn van oppervlakkig letsel. Zeer toepasselijk letsel dus voor Henk & Ingrid 🙂

  Vooralsnog valt een dergelijke steek onder de ministeriële verantwoordelijkheid.

  Vrijheid van meningsuiting is kennelijk alleen van toepassing op het geschreven en gesproken woord. Andere uitingsvormen zijn te linksig.

  We zullen de mooie praatjes van Geert bij de oosterburenin de gaten houden. Zodra er weer haat uit komt mag hij het land niet meer in, zo doen zijn vrienden in Israël dat ook.

 12. Trouwens op die cartoon kan hij niet eens dood zijn,op die plek hebben echte mensen een hart namelijk,dus wat daar geraakt is door de schaar ?

 13. Een paar dagen geleden heb ik hier op Krapuul of bij Joop het verschil aangeven tussen “oproepen tot geweld” en “aanzetten tot geweld”.
  Wilders doet niets wat verboden is. Aanzetten tot geweld is namelijk niet strafbaar.
  Ik heb vaker gemerkt dat Wilders mijn jargon soms overneemt.
  (De reden dat sommige mensen me wel eens ervan verdenken PVV-aanhanger te zijn)
  Eén van de kenmerken van Wilders is dat hij anderen van dingen beschuldigd waar hij nadrukkelijk zich zelf schuldig aanmaakt.
  Ook nu weer. “De VARA zet aan tot geweld…” Tja.
  Wilders zet wel degelijk aan tot geweld.
  Als ik Wilders persoonlijk zou ontmoeten kan hij een beste klap op z’n harses verwachten. Hij heeft mij er namelijk toe aangezet.
  Ik ben daarmee weliswaar strafbaar maar de rechter zal me ongetwijfeld vrij spreken.
  Niet alleen omdat Wilders zelf me er toe aangezet heeft, maar omdat hij er weer extra stemmen mee wint.
  Het is dus in Wilders eigen belang dat hij af en toe bedreigd wordt. Hoe moet hij anders aan stemmen komen?

 14. hij kan zich nog minstens 20 jaar hartstikke nuttig maken, bijvoorbeeld als floormanager bij de McDonalds in Venlo

  Sorry, maar als Venlonaar zijnde moet ik zeggen dat hij zich daarvoor ook al gediskwalificeerd heeft, want dan zou hij aan Marokkaanse 16-jarige meisjes leiding moeten geven, meisjes die hem in plat Venloos vragen of hij nog zijn kop in de frituur wil steken om heldere gedachten te krijgen… beter zou zijn dat hij naar Israel oprot en daar blijft.

 15. Over goede smaak valt te twisten maar deze cartoon is in feite niet anders dan de cartoon van Mohammed met een bom op zijn hoofd, moet gewoon kunnen, ik snap dan ook niet waarom er zo’n ophef over gemaakt wordt.Gw wil de koningin haar scepter afnemen en daarvoor krijgt ze een schaar terug om lintjes mee door te knippen, het plaatje geeft de suggestie dat ze dat Wilders niet in dank afneemt, als je doordenkt toch een bepaald soort humor, niet de mijne, maar toch.

 16. En als er een cartoon wordt geplaatst van een Rutte, rondzwaaiend met een bijl door de ( grote) groep arme mensen van Nederland?

  Want als hij zegt: ” De bijl moet zonodig verder in de Staatsuitgaven”, zegt hij natuurlijk: ” de armen zullen verder moeten verarmen”.

  Als er op die cartoon overal wat afgehakte hoofden zouden liggen ten gevolge van die met de bijl rondhakkende rutte en verhagen??
  Denk er eens over? Zou dat verontwaardiging ( anders dan van rechts natuurlijk want zij zijn onschuldig) oproepen?

 17. De humor van deze cartoon zit denk ik volledig in het feit dat deze GW dwingt tot het doen van tegenstrijdige uitspraken: Iedereen moet alles kunnen zeggen, elke cartoon moet altijd kunnen en de maker moet zelfs beschermd worden, tenzij de cartoon over GW of de PVV gaat. Op zich wel leuk om iemand te zien kronkelen om dat te verdedigen. Jammer dat de discussie daarover niet verder gaat dan een enkele tweet.

 18. ”Denk niet dat wanneer ik van jou dan straks alleen nog maar met een schaar mag spelen, ik geen politieke statements meer kan maken”.
  Die cartoon gaat puur over de verhouding tussen Beatrix en Wilders, ik zie er echt geen aanzetten tot geweld in.
  Tenzij de koningin ”Joop” leest natuurlijk 😉

 19. “Waar Nederlanders voor moeten betalen:
  gesubsidieerd aanzetten tot geweld. De PVV.
  Hoe lang nog?”

 20. Reacties van mij op berichten die gepubliceerd worden op ‘Joop’ komen geregeld niet door de censuur terwijl ze doorgaans véél gematigder zijn dan deze cartoon.

  Kennelijk gelden er daar andere regels voor redactie dan voor inzenders van reacties…? !

  Overigens hoeft de VARA uiteraard helemaal niet ‘objectief’ te zijn en mag het zijn geloof uitzenden net zoals NCRV of EO dat doen.

  Wat Wilders betreft ben ik het met Harry eens:

  Harry F. Kriele Schreef:

  ….beter zou zijn dat hij (Wilders) naar Israel oprot en daar blijft.

 21. Salonsocialist Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  sociaal democratische Joop
  Hoe moet ik jou nou eigenlijk noemen Baka? Voel jij je thuis bij een stroming?

  Syndicalist ?? Religieus Anarchist ??? Radicaal ?? kies maar een labeltje als je het nodig hebt ..
  Ik haal mijn ideeën uit verschillende stromingen en interpreteer ze door naar het heden .. Onafhankelijk Denker is mijn eigen label … vergeet niet , verschillende methodieken leiden vaak naar vergelijkbare uitkomsten ..

 22. Waarom verdedigen sommigen Wilders eigenlijk? Gekke Geert krijgt gewoon een koekje van eigen deeg. Nazi-Geert moet veel harder aangepakt worden! Ik vind de cartoon aan de slappe kant!

 23. Links Schreef:

  Waarom verdedigen sommigen Wilders eigenlijk? Gekke Geert krijgt gewoon een koekje van eigen deeg. Nazi-Geert moet veel harder aangepakt worden! Ik vind de cartoon aan de slappe kant!

  Het is juist dat Wilders stapelgek is op dat koekje van eigen deeg.
  Reken maar dat hij volop zit te genieten.
  Hij vreet zich er te barsten en z’n volgelingen smullen mee. Het enige overige wat hij graag met hen deelt.
  Voor de rest mogen ze wat hem betreft ver onder de geestelijke armoedegrens verblijven.

 24. Dat beetje rood is de schade die je oploopt wanneer een kat laat merken dat ze niet met zich laat sollen. De koningin kan nu niet zeggen wat ze van Wilders vindt, een puur ceremoniele koningin kan laten merken dat ze niet met zich laat sollen. Verder moet Wilders als prins van de vrijheid van meningsuiting niet zeuren. De tekenaar bedrijft spot met politiek gedachtengoed van een politiek ikoon, niet met de mens Wilders

 25. Als ik nog eens naar die cartoon kijk, dan begrijp ik eigenlijk niet goed wat de cartoonist wilt zeggen met zijn tekening. Voor zover ik de cartoon begrepen heb, is Wilders dronken geweest, gleed hij uit, stootte zijn kop tegen de muur en viel toen per ongeluk in een schaar. Nu ligt hij met een kater zijn roes uit te snurken. Toevallig was de koningin in de buurt en had ook een schaar in de hand en eentje in haar tasje, zij kan nog wel zonder wankelen een rechte lijn lopen.
  Dat de koningin Wilders dood zou hebben gestoken, lijkt een beetje vreemd , want Wilders ligt met gekruiste benen en hoofdpijn tegen de muur, die gekruiste benen vind ik niet echt de positie waarin iemand valt als hij neergestoken wordt. Wel als hij zich van de wereld heeft gezopen en nu zijn roes uitslaapt. Eigenlijk had die schaar dus een fles wodka moeten zijn.

 26. Schei toch uit. Wat een semi-verontwaardigd huichelachtig gemekker. Kan je de diepere betekenis van die cartoon niet zien? Denk eens even na, schijnheiligen dat jullie zijn.

  Wilders wil de koningin op een zijlaan uit wandelen sturen en alleen lintjes laten doorknippen. Dat wenst de koningin niet, zij laat zich niet als tweederangsburger behandelen, daar is zij 5te intelligent en integer voor. Dat willen is een politieke doodzonde, een ordinair veel gebruikt woord: DOODZONDE. En dan val je in je EIGEN zwaard, je eigen gegraven politieke graf.

  Het symboliseren van een POLITIEKE dood is niet iemand doodwensen, en al helemaal niet suggereren dat er iemand vermoord wordt.

  Het blijkt erg moeilijk voor oppervlakkige en kortzichtige alleen vanuit zichzelf denkende mensen te zijn om te weten wat een ander bedoelt! Jullie hypocriete moralisten leggen ook al je eigen gedachten bovenop de beweegredenen van Adriaan en Joop. Bah! Anonieme schrijver van dit artikel is al net zo eng en bekrompen bezig als Wilders. Heeft dan niemand door dat een kunstenaar – of je de cartoons mooi vindt of niet staat daar helemaal buiten dat is een simpele kwestie van smaak – zijn eigen manier van symboliek duidelijk wil maken? Dat niet iedereen op dezelfde manier denkt en redeneert?

  Kleingeestigheid en bekrompenheid is schijnbaar echt de enige ware Hollandse aard!

  Bah! Ik ben woedend op die kleingeestigheid die ik hier lees en de vernieuwde hetze tegen Joop en de VARA en links en dus ook tegen mij!

  Hebben jullie eigenlijk de laatste tijd wel gevolgd wat de PVV de koningin wil verbieden? Of blaten jullie weer als tamme schaapjes elkaar na om niet op te vallen in de veilige kudde?

 27. Fatimaf aka Nelmaf Schreef:

  Schei toch uit. Wat een semi-verontwaardigd huichelachtig gemekker. Kan je de diepere betekenis van die cartoon niet zien? Denk eens even na, schijnheiligen dat jullie zijn.
  (…)
  Bah! Ik ben woedend op die kleingeestigheid die ik hier lees en de vernieuwde hetze tegen Joop en de VARA en links en dus ook tegen mij!
  Hebben jullie eigenlijk de laatste tijd wel gevolgd wat de PVV de koningin wil verbieden? Of blaten jullie weer als tamme schaapjes elkaar na om niet op te vallen in de veilige kudde?

  Ik begrijp niet helemaal waar je je zo over opwindt. Ik voer beslist geen hetze tegen links, Joop of de Vara, ik stem al dertig jaar links, ik vind het alleen een bijzonder zwakke cartoon. Een cartoon moet in één of twee oogopslagen duidelijk zijn en dat is deze niet. Wilders ligt daar dood of gewond, ja wat moet ik daar van maken? het moet niet nodig zijn daar twee of drie lagen diep onder te moeten gaan graven, want dan is het een mislukte cartoon. Dat is wat er in dit artikel staat.

 28. Na het lezen van “Wilders, de nieuwe profeet” (http://tinyurl.com/3roenh7), Fransisco van Jole’s editorial over de laatste cartoonrel, waarin hij zeker niet alleen onzin uitkraamt, vraag ik me wel af, hoe serieus van Jole alles eigenlijk wel neemt. Hij heeft natuurlijk een punt, dat er van rechterzijde veel te overtrokken op wordt gereageerd, maar vat het allemaal in mijn ogen dan toch wel weer iets te luchtig op, aangezien hem als de eindredacteur vóór plaatsing van de cartoon een zekere gevoeligheid van de afbeelding van een dode Wilders toch op zijn minst wel opgevallen zou mogen zijn…
  😉

 29. Heb ik jou bij name genoemd? Nee? Dan moet je welhaast een schuldig geweten hebben om mijn reactie zo vreselijk op jezelf te betrekken.

  Een politieke cartoon is pas mislukt als het net zo simpel is als Suske en Wiske. Als mensen te lui of te dom om dieper te graven dan hun eigen hersens kunnen of willen denken, kan je dat de boodschapper niet kwalijk nemen.

  @ Laurent:

 30. Fatimaf aka Nelmaf Schreef:

  Heb ik jou bij name genoemd? Nee? Dan moet je welhaast een schuldig geweten hebben om mijn reactie zo vreselijk op jezelf te betrekken.
  Een politieke cartoon is pas mislukt als het net zo simpel is als Suske en Wiske. Als mensen te lui of te dom om dieper te graven dan hun eigen hersens kunnen of willen denken, kan je dat de boodschapper niet kwalijk nemen.
  @ Laurent:

  Jij had het over de anonieme schrijver van dit artikel; nou, mijn naam staat onder dit artikel, vandaar dat ik antwoordde. het feit dat er zo enorm over gediscussieerd moet worden over wat die cartoon nou eigenlijk bedoelt te zeggen geeft aan dat-ie niet duidelijk is.

 31. Ik zit alleen maar af en toe op JOOP.nl om eens flink te lachen en met name alle stukjes en alle reacties van een zekere Han van der Horst, historicus te lezen want die zijn hilarisch.
  Ik vraag me af of die man nog wel eens het zonlicht ziet want hij zit, gezien de publicatie tijden, de godganse dag en de godganse avond en nacht achter zijn PCtje.
  Maar ik vind het eigenlijk wel leuk om met de regelmaat van de klok zijn ultra linkse reactionaire opruiende teksten te lezen. Lache om die Han van der Horst

 32. Teun de Beuker Schreef:

  Maar ik vind het eigenlijk wel leuk om met de regelmaat van de klok zijn ultra linkse reactionaire opruiende teksten te lezen.

  Inderdaad passen ze allemaal naadloos bij de sfeer dat Wilders en zijn ultra-reactionaire clubje in Nederland gecreëerd hebben. Zonde dat Nederland zover in ultra-rechts afgegleden is.

 33. Tibaert Schreef:

  Majesteit met bloed aan de handen? Is dat ooit eerder vertoont

  Wel hoor , het bloed van de gebroeders de Wit kleeft al generaties aan de Oranjes , en wat te denken van het bloed van Hannie Schaft en de andere slachtoffers van de Velzer affaire ?? dat kleeft in gelijke delen aan de erfgenamen van Bernard en aan de erfgenamen van Drees …

 34. Ligt het nou aan mij? Iemand met een lintjesschaar om het leven brengen is Tom&jerry absurdisme. En dus best wel grappig. De tekenstijl is geraffineerd en helder.
  Tim Engelbart van Dagelijkse Standaard probeerde me wijs te maken dat het een walgelijke tekening is en die van Mohammed met een bom in z’n hoofd niet. Want: Mohammed was geen echt persoon en Wilders wel.

  Nu kan ik verzekeren dat Wilders (die nooit interviews geeft, in geen enkele talkshow verschijnt en door het leven gaat in pantserauto’s en achter een haag van bodyguards en af en toe eens twittert, de eenhoofdige leiding van een gesloten sekte) voor mij niet meer is dan een stripfiguur. Net als de koningin, overigens. En dan is zo’n schaar net zo grappig als Jerry die Tom verplettert met een piano. Ik kan niet wachten op de volgende tekening.

 35. De koningin heeft een heel tasje vol schaartjes in de Cartoon, dus pas allemaal maar op je woorden. Ze is een gevaarlijke psychopate. Ik denk dat Soeterbroek daarvoor wilde waarschuwen.

 36. En dit is geen vorm van aandachtstrekkerij? Een beetje Soeterbroek afzeiken, nog maar eens roepen dat Wilders vooral niet dood moet en benadrukken dat jullie geen cartoon hebben die zoiets doet?

  Het is dat het een digitaal stukje is, anders was dit nog geschikter als pleepapier dan de cartoon waar het stukje over gaat…

 37. Teun de Beuker Schreef:

  Ik zit alleen maar af en toe op JOOP.nl om eens flink te lachen en met name alle stukjes en alle reacties van een zekere Han van der Horst, historicus te lezen want die zijn hilarisch.
  Ik vraag me af of die man nog wel eens het zonlicht ziet want hij zit, gezien de publicatie tijden, de godganse dag en de godganse avond en nacht achter zijn PCtje.
  Maar ik vind het eigenlijk wel leuk om met de regelmaat van de klok zijn ultra linkse reactionaire opruiende teksten te lezen. Lache om die Han van der Horst

  Ja lache man. Over een aantal jaren zit jijzelf trouwens wel weer met een kop als een biet achter de geraniums, als het tot heel Nederland is doorgedrongen wat een schandalige beweging maniak Wilders met zijn criminelenclub is geweest.

 38. McHollander Schreef:

  En dit is geen vorm van aandachtstrekkerij? Een beetje Soeterbroek afzeiken, nog maar eens roepen dat Wilders vooral niet dood moet en benadrukken dat jullie geen cartoon hebben die zoiets doet?
  Het is dat het een digitaal stukje is, anders was dit nog geschikter als pleepapier dan de cartoon waar het stukje over gaat…

  Als jij het verschil niet kan zien tussen een controversiele cartoon, en een reactie daarop, dan is dat jouw probleem daar moet je niet nadere mensen mee lastig vallen. De meeste browsers hebben een printfunctie dan kun je je pleepapier printen. Heb jij geen printer dan kun je bijzondere bijstand aanvragen.

Reacties zijn gesloten.