Collaborasitie steunt Rutte gratis en maakt PVV salonfähig

Het kabinet Rutte zou al lang gevallen zijn (over de eurocrisis), als er niet zo liefdevol voor gezorgd werd door de collaborasitie, bestaande uit D66, PvdA en GroenLinks.

Steeds meer mensen vragen zich af of dit nog lang kan doorgaan.

Dit artikeltje in Trouw roemt de “verantwoordelijke oppositie”, maar stelt een vraag die hopelijk snel heel erg relevant wordt:

CDA en VVD nemen daarmee op de langere termijn een groot risico. De alternatieven van de oppositiepartijen voor de voorgenomen bezuinigingen en de op zich terechte waarschuwingen dat wel erg veel neerkomt op de schouders van hen die het toch al moeilijk hebben, worden met de nodige arrogantie terzijde geschoven. Wat kan dat betekenen voor de ook dit jaar broodnodige steun van de oppositie voor het beleid in Europa? Hoe lang willen die partijen de eurocrisis los blijven zien van de binnenlandse politiek? Binnen de oppositie wordt nog niet al te luid geroepen dat er een prijs moet worden betaald voor de steun in Europa. Hoe lang blijft dit een geluid op de achtergrond? (Trouw)

GroenLinks was super “verantwoordelijk” door op zeer spitsvondige en Hans Klok-achtige wijze het laatste Nederlandse avontuur in de oorlog in Afghanistan te verbouwen tot een virtuele vredespijpmissie met Bromsnorren en parkeerwachters.

Als dank hiervoor wordt nu kamerlid Mariko Peters de hand boven het hoofd gehouden.

Dit is gewoon een klucht. Vraag is hoe lang de GroenLinks kiezers dit voor zoete koek blijven slikken.

Misschien dat een paar body bags uit Afghanistan de oogjes doen opengaan. Of misschien zijn ze bij GroenLinks gewoon reddeloos verloren, kan ook.

Inmiddels snakt menigeen naar daadwerkelijke, echte, oppositie, in tegenstelling tot de kritiek-, en inhoudsloze collaborasitie die tegenwoordig zo “hip” is. Dit wordt ook bevestigd door het opstappen van ex-Eerste Kamerlid Rudy Rabbinge (65), het “schrijvend geweten van de PvdA”, auteur van menig beginsel- en partijprogramma, dat vandaag het nieuws haalde. Dit is weliswaar een Volkskrant artikel, maar op andere plaatsen staan leukere citaten:

“De PvdA is bezig de PVV salonfähig te maken.” Volgens Rabbinge rukt populisme op in de Nederlandse democratie en gaat de PvdA daar te veel in mee. “Mede daardoor komt er veel te veel ruimte voor fascistoïde gevoelens.”

Ja de “verantwoordelijkheid” van de diverse collaborasitiepartijen is een godsgeschenk voor Rutte. En het is ook helemaal gratis; de “oppositie” hoeft er niks voor terug.

Gelukkig hebben wij voor dit alles een oplossing; het heet “voorbeeld opzegbrief voor partij naar keuze”.

4 gedachten over “Collaborasitie steunt Rutte gratis en maakt PVV salonfähig”

 1. “Vraag is hoe lang de GroenLinks kiezers dit voor zoete koek blijven slikken.” Aangezien het Groen 😥 Links ??? lidmaatschap en stemmen slechts dient voor neo-liberalen met een links/aktie verleden om dat stukje links in hun hart dat nog niet is afgestorven af te kopen vermoed ik hééééééél lang …

 2. 1

  Al Bakrastani

  CPN , PPR, PSP en naar ik meen de EVP zijn samen opgegaan in Groen Links.
  Zijn de communisten en de pacifisten neo liberaal geworden ?
  Hebben die leden dan niet de koers kunnen wijzigen ?

 3. Ina Brouwer, nota bene de laatste lijsttrekker van de CPN (die deze partij de Kamer uit heeft geholpen), heeft later gezegd dat ze “altijd al liberaal” geweest was.
  Kwestie van meehuilen met de juiste wolven… ☭

 4. Kan ik niet anders dan respect voor de integriteit van Rudy Rabinge hebben.

  Vergeet niet bij de beoordeling van de huidige situatie ook erbij te tellen dat enige tijd geleden de SP in beginsel zo groot was geworden als PVV en klaar voor regeringsdeelname en toen heeft men vanuit de regeringselite een cordon sanitaire tegen opgeworpen daar waar men in de ontwikkelde Europa deze cordon tegen extreem-rechtse partijen als PVV normaliter opstelt.

  Vervolgens heeft de PVV laafs aantal partijprogramma standpunten van SP gestolen, het woord vrijheid verkracht en daarop werden ze door rechts Nederland promiscueus omarmt. Daardoor zitten we nu in de bruine puree.

Reacties zijn gesloten.