Brief aan de lieve naïeve Jolanda Sappie

Beste Jolande,

Aangezien ik uit onbetrouwbare bron heb gehoord dat u af en toe op Krapuul kijkt, zet ik deze brief maar even hier neer. Dat scheelt me weer een postzegel en als ik hem per mail stuur, wordt hij onderschept door de veiligheidsdienst, die er geen belang bij hebben dat u de waarheid leest.
Met pijn in mijn hart zag ik uw reactie op de uitlatingen van de minister van defensie Hans Hillen. Deze vond dat u uit uw Nederlandse droom moest stappen en de waarheid onder ogen moet zien. Nu heb ik ook niet zoveel vertrouwen in Hans Hillen, maar ik ben bang dat hij ditmaal de waarheid sprak.

Politionele actie
Mijn vader was betrokken bij een eerdere politionele actie. Nederland had in die tijd nog de kolonie Indonesië. Indonesiërs wilde van de Nederlandse bezetting af, maar aangezien er in de toenmalige regering veel mensen zaten die belangen hadden bij de slavenplantages aldaar, wilden zij geen afstand doen van het door ons, enige eeuwen eerder geannexeerde gebied.
Dus stuurden zij mijn vader om dit oproer politioneel even de kop in te drukken. Mijn vader dacht ook dat hij in dat verre land alleen even een bonnetje moest uitschrijven en dat de problemen zichzelf wel zouden oplossen.

Momenteel zit hij Krapuul te lezen met een paar organen minder dan u, aangezien hij bij het uitschrijven van een bon, doorzeefd werd door scherven. Iets waar hij trouwens nooit een stuiver vergoeding voor heeft gekregen, want hij verdedigde tenslotte de Nederlandse belangen. En een longetje en een oogje meer of minder is dan niet van belang.
Het gekke is dat ik in mijn schooltijd, hierover niets gehoord heb. Zo is misschien de droom ontstaan, dat een politionele actie alleen maar een kleine schermutseling is, waar je even doorheen moet.

De droom
Ik weet dat u een goed mens bent en dat u het beste met de Afghanen voor heeft. Ik weet dat u over enkele jaren graag naar Kabul zou reizen en daar een auto op stroom te huren. U rijdt dan naar het Jolande Sap-plein, waar u parkeert en waar een door Nederland opgeleide agent dan net een auto staat te bekeuren die onterecht op een invalidenparkeerplaats staat.
Helaas ben ik van mening dat tegen die tijd de door ons opgeleide agent aan het front aan het vechten is om de belangen van zijn krijgsheer veilig te stellen.

Let wel. Ik ben niet altijd tegen militair ingrijpen. Maar ik probeer daar niet hypocriet over te zijn. Militair ingrijpen moet je niet doen in een wespennest. En zelfs als het geen wespennest is vallen er doden en gewonden.
Net zoals deze brief uw mening niet zal veranderen, zal de mening van die Afghaanse man die zijn vrouw liever ziet sterven bij de bevalling dan dat hij haar naar een mannelijke dokter brengt, ook niet veranderen.
Bin Laden is dood en nu zo snel mogelijk weer naar huis.

Met vriendelijke groet,

Salonsocialist.

17 gedachten over “Brief aan de lieve naïeve Jolanda Sappie”

 1. Of Jolande Sap die brief serieus neemt als die aangeheven wordt met ” Jolanda Sappie ” waag ik te betwijfelen…

 2. ze zijn totaal de weg kwijt daar, zelfs Fukushima weten ze nog niet van de profiteren, De Groenen in Duitsland stapelen succes op succes,al 6 verkiezingen achter elkaar, maar daar hoor je die navelstaarders nooit over op Twitter

 3. Aafke Schreef:

  Of Jolande Sap die brief serieus neemt als die aangeheven wordt met ” Jolanda Sappie ” waag ik te betwijfelen…

  Jolanda Sap zelf is niet meer serieus te nemen. Waarom zou je dan een andere aanhef plaatsen?

 4. Net zoals deze brief uw mening niet zal veranderen, zal de mening van die Afghaanse man die zijn vrouw liever ziet sterven bij de bevalling dan dat hij haar naar een mannelijke dokter brengt, ook niet veranderen….

  Dit was natuurlijk ff nodig , per slot van rekening moet Jolande er ff aan herinnerd worden dat ook voor links Moslims eigenlijk üntermenschen zijn die totaal niet in staat zijn om liefde te voelen en zich over hun vrouw druk te maken , Ik geloof dat ik als goed Moslim mijn vrouw zo maar even door het huis ga rossen , dat word immers van me verwacht … Dat er zoveel vrouwen in Afganistan sterven komt natuurlijk 100 % door Moslim inferioriteit en niet door het feit dat de infrastructuur naar de klote gebombardeerd is , en iedere Moslim is natuurlijk een Taliban idioot die zijn vrouw niet naar de dokter laat gaan … 😥 😥 😥 😥 😥

 5. Een missie om de politie te trainen en op te leiden, dat zou ik mij nog kunnen voorstellen in het geval van Mexico of Colombia, daar zou je nog enigszins een zinvolle bijdrage kunnen leveren in verband met het drugsgeweld daar, maar politie trainen in een stammenmaatschappij die voornamelijk uit analfabeten bestaat die nog in de middeleeuwen leven… hoe naief kun je zijn?

 6. Al Bakrastani Schreef:

  Net zoals deze brief uw mening niet zal veranderen, zal de mening van die Afghaanse man die zijn vrouw liever ziet sterven bij de bevalling dan dat hij haar naar een mannelijke dokter brengt, ook niet veranderen….

  Dit heeft met cultuur te maken en niet met Moslims. Ik zag het op televisie van de week en dat het ministerie die hier verandering in wil brengen bijna zonder middelen zit, omdat de regering dit niet belangrijk vind.
  Wat wij zouden willen is juist die cultuur veranderen neem ik aan. Ik denk dat dat een kansloze zaak is en daarom ben ik van mening dat we zo snel mogelijk moeten afbouwen. Hoe triest het ook is.

  Maar je weet ook dat ik de zaken graag omdraai. Stel er komt hier een vreemde mogendheid. En die vind dat je je vrouw niet naar het ziekenhuis mag brengen voor een bevalling. Hoeveel jaar zou het duren voor dat die gewoonte hier is ingeburgerd? Een cultuur verander je niet zomaar.

 7. Die gewoonte is recent , net zo als het overal dragen van de Burka , hier http://www.hijabstyle.co.uk/2008/08/afghan-fashion.html voorbeelden van Pre-Taliban traditionele kleding .. het is de invloed geweest van een generatie “leiders” met oorlogstrauma en indoctrinatie in Noord Pakistan door Saudi ” leraren ” die de Burka van een paar ver afgelegen dorpjes aan de grens met Pakistan naar de steden heeft gebracht , een vrouwelijke kennis van mij bezocht tot in de vroege jaren 80 Afganistan en droeg daar zelfs ( net als de heersende klasse ) geen hoofddoek ..

 8. In deze geef ik Jolanda Sap gelijk. Het kabinet heeft de gekozen volksvertegenwoordiging iets voorgeschoteld dat niet waar is, en dat neigt naar politieke doodzonde.
  GroenLinks heeft gelijk dat dit aan de kaak gesteld wordt.

 9. Hans Langbroek Schreef:

  In deze geef ik Jolanda Sap gelijk. Het kabinet heeft de gekozen volksvertegenwoordiging iets voorgeschoteld dat niet waar is, en dat neigt naar politieke doodzonde. GroenLinks heeft gelijk dat dit aan de kaak gesteld wordt.

  Ja, natuurlijk geef ik haar ook gelijk. Maar hoe naiëf kun je zijn? Toen het onzalige plan werd gelanceerd en Sap-Groen Links instemde, kon je meteen al voorspellen en zien dat ze niet serieus zouden worden genomen.

 10. Hans Langbroek Schreef:

  In deze geef ik Jolanda Sap gelijk. Het kabinet heeft de gekozen volksvertegenwoordiging iets voorgeschoteld dat niet waar is, en dat neigt naar politieke doodzonde.
  GroenLinks heeft gelijk dat dit aan de kaak gesteld wordt.

  Wat Groen 😥 links betreft kan Rutte en zijn zooitje zo ongeveer elke doodzonde begaan , ik weet niet waarmee ze gekocht zijn , maar gekocht zijn ze zeker …

 11. Hoor eens! Ik heb ’n ideetje voor Jolanda!!
  Er zijn nog meer dan 1000 plaatsen vrij dit jaar op de politie-academie ergens in Zutfen of zo.
  Dat komt, omdat nederlanders het opleidingsaanbod van de Rutte-regering niet zien zitten.
  Maar bedenk eens, hoe veel goedkoper het zal zijn, om honderden Afghanen uit Kunduz naar Zutfen te laten komen, ze op te leiden in klaar-over, pv’tjes schrijven, het verkeer regelen, enzovoort!!!
  Dàt was toch de Bedoeling, Jolanda?
  Nou, grijp jullie kans!
  En als ze zeggen, dat er geen Taliban op de Veluwe wonen? Nou, WIJ weten wel beter!
  Vrouwendiscriminatie genoeg in Elspeet, Putten en Harderwijk.
  Kunnen ze lekker op oefenen.
  Kinderen inenten. Gemengde scholen beschermen.
  Maar natuurlijk oppassen, dat ze geen vluchtelingenstatus aanvragen. Anders is het heks van de Dam.
  Kunduz is hartstikke veilig. Nietwaar, Gerd?
  🙂

 12. Joke Mizée Schreef:

  @9: Sap stelt helemaal niet aan de kaak dat de missie bar weinig civiel is, maar slechts dat Hillen zich daarover versprak.

  Oftewel dat Hillen in zijn eigen vertrouwde stijl de waarheid onverwacht verklapte. De rest is rookgordijn.

 13. Joke Mizée Schreef:

  @9: Sap stelt helemaal niet aan de kaak dat de missie bar weinig civiel is, maar slechts dat Hillen zich daarover versprak.

  Hillen versprak zich helemaal niet. Het was zeker niet de eerste keer dat hij dit zei.

Reacties zijn gesloten.