Nederland droomland

Nederland droomland. 

Mijn stelling is, dat we ons zover hebben ontwikkeld en beschaafd, dat we het zicht op de realiteit zijn kwijtgeraakt. En als ik zeg we, dan bedoel ik mezelf, Jolande Sap, Mark Rutte en met ons drieën nog velen die nooit armoede hebben gekend.

Pa
Voor mijn vader was 39 graden koorts geen reden om op bed te blijven liggen. Hij werd door mijn opa uit bed geschopt, omdat hij twee uur naar de polder moest lopen, om daar de hele dag met zijn knieën in de blubber aardappelen te rooien. Anders was er geen eten voor het gezin van tien mensen.

Ik ben geboren op het moment, dat het alleen maar beter ging met Nederland. Meer eten, meer spullen en meer rijkdom.  Armoede zag ik pas toen ik een paar uur met de auto reed.

Tot het moment dat ik in de derde wereld naar de slager moest om geitenpoten te kopen, had ik nog nooit een slacht in levende lijve gezien. Mijn vrouw moest kotsen en wilde die avond geen eten.

Oorlog
Oorlog is een videospelletje geworden. Als er een wolkenkrabber in New York instort, door een terroristische aanslag, houden alle voetbalwedstrijden een minuut stilte en speelt iedereen met een zwarte band om zijn arm. We zien blanke beschaafde mensen, dus daar kunnen wij ons iets bij voorstellen. Gelukkig zijn wij niet zo barbaars. Als wij bombarderen, doen we dat met precisie. Daar vallen geen doden bij. Want wij doen het met een joystick op afstand. En een knieschot ziet er bij ons veel beschaafder uit, dan een knieschot in het buitenland bij de barbaren.

Kinderarbeid
Kinderarbeid hebben we uitgebannen uit onze cultuur. Wij hebben dat verplaatst naar de derde wereld en niemand vraagt zich af hoe het kan dat het speelgoedpakket maar twee Euro kost en iedereen dan toch nog winst kan maken.

Dat onze cacaonoten geplukt worden door kinderen, die verkocht zijn door hun ouders, onder valse voorwendselen en als slaven worden gehouden op de plantages, daar heb ik geen last van bij het eten van mijn chocola.

Seks
Dat Nederland het centrum is van de kinderporno kopen we af met het geven van een handtekening aan Henk Bres. Dat tijdens zijn lulverhaal bij Knevel en van de Brink er 100 kinderen misbruikt worden door figuren die nog nooit van ‘pedovereniging Martijn’ gehoord hebben, vergeten we voor het gemak.

Dat vrouwen in Bulgarije onder valse voorwendselen naar Nederland worden gelokt, men  hier hun paspoort inpikt en dat ze dan genomen worden genomen door 20 man per dag, heb ik nog nooit gezien.  Ja ik hoor wel eens dat mensen naar de hoeren gaan, maar die hoeren doen dat allemaal omdat ze het fijn vinden en ook nog eens lekker verdienen. “Moeten ze maar aangifte doen!”. Maar dat dan hun familie of kinderen worden vermoord, daar kunnen wij allang niet meer bij. Nederland is aangemerkt als middelpunt van de vrouwenhandel. Het zal wel zo zijn. Maar ik zie niks.

Hypocrisie en dieren
Gelukkig krijgen we nu dierenpolitie. Het ultieme bewijs van onze hypocrisie. Die gaan natuurlijk niet ingrijpen als die miljoen onverdoofde kippensnavels worden afgeknipt. Nee, want daar verdienen we geld aan.

En dat varkens alleen buitenlucht zien als ze uit de megaloods in de vrachtwagen naar het slachthuis worden gejaagd, is niet leuk, maar ik zie het nooit. Ik zie alleen de kiloknaller in de supermarkt.

Nee, ritueel slachten. Dat is pas erg. Want dan hebben ze 10 seconden pijn. Geloof ik. Dat die Moslims dat willen eten! Ik kan er niet bij!

Zo kan ik natuurlijk nog uren doorgaan. Maar laat ik jullie nou niet uit de droom halen. Hij is net zo mooi, vind ik.

Ik ga mijn huisdier te eten geven. Vanavond krijgt hij biefstuk. Tot de volgende keer.

5 gedachten over “Nederland droomland”

 1. Theo Gerris Schreef:

  Door het welzijn van mensen centraal te stellen.

  Ja, maar dat is dus niks nieuw zoals uit het artikel blijkt. Als iemand met 39 graden koort uit zn bed word geschopt is dat ook al voor het geld.

  Overigens blijf ik met 39 graden ook niet in bed, of met een stevige griep. Daar heb ik ook “geen tijd” voor.

  Armoede heb ik als Nederlander uiteraard ook nooit gekend. Tenminste, niet in die mate die je in andere landen kunt tegenkomen, want wat armoede is is natuurlijk vooral een kwestie van definities. Ik heb in alle uithoeken van de wereld gewerkt en na een bezoek aan het oostblok, vooral de grote steden, of een bezoek aan de minder welvarende delen van het VK hoeft er de eerste dagen na terugkeer niemand te beginnen over armoede hier in Nederland. Dan voel ik me nog helemaal naar van wat ik elders gezien heb en kan ik hoogstens met “loop niet te zeiken” reageren.

  Aan de andere kant, je mag nooit dat soort situaties in verschillende landen met elkaar gaan vergelijken en na een weekje zie ik ook wel dat er in Nederland ook armoede te vinden is, alleen anders…

 2. Een Goed verhaal met uitzondering van de aperte nonsense van de stelling in het begin , we zijn helemaal niet beschaafd of ontwikkeld , maar decadent en ongeïnteresseerd .. Beschaving is niet in Geld uit te drukken … en zelfs niet in voorzieningen .. Een Somali die zijn kleine beetje eten of water deelt is mijns inziens beschaafder dan een Nederlander die kankert over hoeveel belastingen hij betaald en dat dat gedeeltelijk voor ontwikkelingshulp gebruikt word ….

 3. Helaas is, hoe onze maatschappij is, een manifestatie van de menselijke natuur. Die kun je niet veranderen, maar je kunt hem wel anders stimuleren. Maar dat doen we lekker niet, ook al ligt die wetenschap al jaren op de planken. Eén ding is zeker, met liberalisme en faciliteren van onze slechtste eigenschappen veranderd er niets.

 4. Over verwennerij gesproken. Ik kom net op de officiele site van de EC de volgende tabel tegen met kosten voor de levensbehoeften. Let wel, dit is de gehele tabel, ik heb enkel de prijzen even gestript omdat die tabel niet netjes in de pagina wou.

  Sigaretten: ( shag zonder vloei)
  Brood;
  Kopje koffie;
  Glas bier:
  Patat met een kroket:
  Kaartje voor de Bioscoop:
  Korte busreis
  Benzine per liter:
  Auto huur: ( middenklasse)
  2 gangenmenu in restaurant

  Het enige artikel dat ik bij levensbehoeften vind passen is brood, de rest zijn prijzen die in de horeca gerekend worden. Over benzine en autohuur als eerste levensbehoeften heb ik het al helemaal niet.

Reacties zijn gesloten.