Tofik Dibi; wat een stakker

Soms lijkt Krapuul wel een anti-GroenLinks site. Bijvoorbeeld iedere keer als een GroenLinkser wat doet.

Tofik Dibi bijvoorbeeld. Wat een vent. Onlangs besprak ik nog even kort hoe Tofik Dibi afstand heeft genomen van het woord “links”. Dat vindt hij ouderwets. Hij zit weliswaar in GroenLinks maar denk niet dat dat iets te maken heeft met Tofik Dibi. Links is niet hip. Links is Mohammed Rabbae en niet Femke Halsema. Links is “oude politiek”.

Tegenwoordig hebben we “nieuwe politiek”. Zo hadden we onlangs die lulkoek van Jolande Sap. Defensieminister (vroeger heette dat trouwens “Minister van Oorlog”) Hans Hillen had een verkeerd woordje gebruikt voor politieagentjes in Kunduz en daar konden de tere zieltjes van GroenLinks niet tegen. Inhoudelijk veranderde dat natuurlijk helemaal niets aan die missie maar verkeerde woordjes gebruiken dat moeten we niet willen met zijn allen.

Als we elkaar voor de gek houden is het natuurlijk wel de bedoeling dat we dat een klein beetje tot in het absurde doordrijven.

Dus ging Jolande Sap naar Knevil en Brink. Ik hoop altijd stiekem dat mensen toch een klein beetje de schijn ophouden dat wij, Het Nederlandse Volk, niet een stel debiele kleuters zijn, maar als ik dat niet wil dan moet ik vooral niet naar Tofik Dibi luisteren. Dat Sap bij Knevil en Brink gaat zitten is op zich al erg genoeg (gelukkig kijk ik nooit) maar Tofik Dibi maakt het dan altijd weer extra erg met aperte lulkoek zoals dit.

Ik hoop toch eigenlijk stiekem een piepklein beetje dat Tofik Dibi een serieuze vent is die met serieuze dingen bezig is. Maar nee. Vanwaar deze hoop? You tell me. Zelf weet ik het eigenlijk ook niet.

Tofik Dibik krijgt een vorstelijk salaris betaald om goede dingen te doen voor het Nederlandse volk. Een van de dingetjes die het Nederlandse volk kan verwachten is wel dat Tofik Dibi de regering controleert.

U weet wel; scheiding der machten; fokking serious business maar gelukkig hebben wij daarvoor mensen als Tofik Dibi.

Als bijvoorbeeld de regering gecontroleerd moet worden met betrekking tot de oorlog in Afghanistan dan doet GroenLinks hocuspocuspilatuspas en dan toveren ze een civiele missie. Iedereen blij. Man man man. Gut gut gut.

Is het niet wunderbar?

Nou sorry voor de lange inleiding hoor maar hou je vast voor het allernieuwste toverspreukje dat Tofik Dibi heeft bedacht; een “fatwa” voor moslims dat ze zelf na moeten denken en (niet onbelangrijk) dat ze eindelijk eens afstand nemen van de terreur van islamistische extremisten.

Zelf nadenken dat deden moslims namelijk nooit en inderdaad het is godgeklaagd dat er nu, 10 jaar na nijn ielleffen nog steeds moslims bestaan die geen afstand hebben genomen van die gruweldaad.

Dat is namelijk één van de belangrijkste issues in Nederland; die moslims die geen stelling nemen tegen de extremisten van 9/11 en de zuurgooiers van de Taliban in Afghanistan, dat heeft Tofik Dibi toch maar goed gezien.

Het antwoord van De Lijder is ook al binnen.

Ik zou er zelf misschien ook nog wel op even inhoudelijk ingaan als ik het niet te infantiel vond voor woorden; Tofiks laatste goocheltruukje.

87 gedachten over “Tofik Dibi; wat een stakker”

 1. Witte duif hier grijze duif.
  Sinds Halsema het roer heeft overgenomen is Groen Links niet meer wat het was.
  Ik heb de indruk dat ze naar rechts opgeschoven zijn, om eens op het pluche te geraken.
  Daarbij hun idealen achterlatend.
  Wat mij verbaast is dat leden hier niet tegen in verweer zijn gekomen.

 2. @ theo gerris
  Misschien wel omdat GroenLinks leden beseffen dat je niet eeuwig in de jaren vijftig kan blijven plakken. En ook dit stuk staat bol van beschuldigingen en verwijten, maar er ontbreekt elke onderbouwing of inhoud. Werkelijk een slappe dooddoener om te stellen dat men het te infantiel vindt om te reageren. Daarmee bewijst de auteur alleen zijn eigen infantiliteit.

  Krapuul is in korte tijd gedegradeerd tot een site waar een pissing contest centraal staat en niet het inhoudelijke debat. Erg triest.

 3. @jvdheuvel – Goed stuk, niets op aan te merken/af te dingen, wat mij betreft
  de link bij #1 is overigens ook wel lekker scherp… 😉

 4. @3: Hans Groen

  Persoonlijk ben ik groen-links al zat sinds de zogenaamde realisten het overnamen in pakweg 1985.
  Realisme betekende toen je neerleggen bij de heersende tijdgeest en zelfs meewerken aan de neoliberale kapitalistische shit, want, net als jij nu schrijft: nieuwe tijden waren aangebroken.
  Nou dat zien we ja.

  En dat meewerken aan het kapitalisme doet GroenLinks steeds braver, er is helemaal niets meer over van Links. Ja, beetje bijschaven hier en daar, beetje over het mjeu wauwelen, maar dat is het dan wel, nog geen deuk in een pakje boter durven ze te schieten uit angst niet als serieus te worden gezien, en mogelijk daardoor nooit in een regering te zitten.

  Als oppositie tegen rechts, wat Groen-LINKS toch eigenlijk zou horen te zijn, heb ik ze al lang afgeschreven, en met mij veel anderen blijkbaar volgens de peilingen.
  Truttebollenboeltje, dat is GL, verder niks meer.

 5. Hmmm…misschien een beetje soft op zn G.L.’s, maar in de basis denk ik Dibi wel te snappen; hij wil gewoon een tegengeluid op gang brengen, en moslims aansporen een positief tegengeluid te laten horen. Hoe je dat doet, zonder dat je vervalt in allerlei misschien vergezochte beeldspraak, tsja…

  Maar als hij dit dus beoogt vind ik het een goede actie.

  Het valt mij op dat je weinig hoort van moslims zelf over hoe zij tegen zaken aankijken, wat mij betreft laten ze (nog) te weinig hun stem horen, dat kan wel beter.

  Maar nogmaals, een opbouwend tegengeluid is ZEER welkom.

 6. hans groen Schreef:

  @ theo gerris
  Misschien wel omdat GroenLinks leden beseffen dat je niet eeuwig in de jaren vijftig kan blijven plakken. En ook dit stuk staat bol van beschuldigingen en verwijten, maar er ontbreekt elke onderbouwing of inhoud. Werkelijk een slappe dooddoener om te stellen dat men het te infantiel vindt om te reageren. Daarmee bewijst de auteur alleen zijn eigen infantiliteit.
  Krapuul is in korte tijd gedegradeerd tot een site waar een pissing contest centraal staat en niet het inhoudelijke debat. Erg triest.

  Femke en haar clan hebben van Groen-Links een Sociaal Democratisch / Neo Liberaal verradersclubje gemaakt waarvan alle mensen die de partijen waaruit Groen-Links is opgebouwd liggen te tollen in hun graf , Femke kwam uit de PvdA dus dat is niets vreemds , Voor iemand wiens stukken hier ondanks het feit dat hij nog steeds van dat cluppie lid is vaak worden geplaatst blaas je wel erg hoog van de toren , Mené Mené Tekèl Ufarsin geld voor Groen Links .. Vraag maar aan een oud EVP’r wat dat betekend , als die niet net als de meeste CPN’rs , PSP’rs en PPR’rs je partij al kostend de rug hebben toegekeerd …

 7. Nog FF on Topic . Tofik moet niet bij de Moslims wezen maar bij de Hoernalisten van Nederland die stelselmatig weigeren elk Islamitisch tegengeluid enige aandacht te geven maar wel elke bekscheet van een fundamentalist voorpaginanieuws maken … maar ja met een ANP dat eigendom is van Veronica kan je ook niet veel anders verwachten ..

 8. Arievandetje Schreef:

  Het valt mij op dat je weinig hoort van moslims zelf over hoe zij tegen zaken aankijken, wat mij betreft laten ze (nog) te weinig hun stem horen, dat kan wel beter.

  Persoonlijk zou ik als moslim, met een druk leven met werk & familie en bijkomende besognes, heel weinig trek hebben om in mijn schaarse vrije tijd een stel randdebielen proberen duidelijk te gaan maken dat ik niet gevaarlijk ben.
  Mensen zouden het wel merken in de dagelijkse omgang met me.
  In het beste geval bescheuren de moslims uit mijn vriendenkring zich om de capriolen van Dibi.
  In het slechtste geval krijgen ze een nog grotere hekel aan deze Marokkaanse excuus-Truus van GL dan ze nu reeds hebben.
  Er was ook niet veel nodig om als zodanig in de voetstappen van Naima Azough te treden, hu…

 9. nogmaals @3 , waar blijft een tegengeluid binnen Groen Links , tegen de Halsmaniakale uitverkoop van idealen en principes , of vinden al die lui die hun partijlidmaatschap slechts als accessoire hebben het wel goed zo , Linkse verleden is afgekocht , Linkse heden kan het dak op …

 10. MadPride Schreef:

  @6 Het in #1 aangehaalde artikel is op zich al een heel interessant tegengeluid…

  Ja,o.a.

  Het argument dat moslims van zich moeten laten horen is een dooddoener. Misschien hoor je maar weinig van moslims omdat we slecht luisteren of hen het woord niet geven.
  Maar eigenlijk is het aanmatigend om van alle moslims te eisen dat ze voortdurend afstand nemen van van alles waar ze niets mee te maken hebben of niks aan kunnen doen.
  Vind je ook niet dat alle christenen afstand moeten nemen van de paus omdat ie tegen homosexualiteit is en tegen het gebruik van condooms om aids te voorkomen. bv.
  Ik vind dat alle mensen van de joods-christelijke cultuur afstand moeten nemen van de misdaden van de Israëlische regering tov. de Palestijnen.

 11. @ hans groen:

  Natuurlijk leven we niet meer in de jaren vijftig. De aanzet van GroenLinks om te moderniseren, daar is niks mis mee. Het was alleen leuker geweest als GL een manier had gevonden om de idealen van de sociaal-democratie in een modern jasje te steken, zonder knieval voor het liberalisme.
  en voor het pluche.
  Geen wonder dat potentiële stemmers dan op een ander partij gaan stemmen

 12. @13 Witte Duif, ik ben het helemaal met je eens. Waarom moeten moslims afstand nemen van gekken waar ze niets mee te maken hebben?
  Moeten wij westerlingen ons dan ook maar eens eindeloos gaan verontschuldigen voor alles wat er in het verleden op de wereld is aangericht? Want dan kan ik er nog wel een paar opnoemen!

 13. @3
  Altijd beter om in de jaren vijftig van de negentiende eeuw te duiken door jezelf “liberaal” te willen noemen….

 14. @17: Arnold
  @18: Arnold

  Toen ik dat las dacht ik, nou, die heeft een flink slokkie op, gewend als ik ben aan je keurige formuleringen, maar ik recupereer en kom terug, let maar eens op.

  Is dat nou wat, zo’n dongleding met handgevalletje? 😉

 15. @6: Arievanjetje:

  [Het valt mij op dat je weinig hoort van moslims zelf over hoe zij tegen zaken aankijken, wat mij betreft laten ze (nog) te weinig hun stem horen, dat kan wel beter.]

  Het ware beter geweest als Dibi een dapper woord had gesproken over de PVV, tegen de gansche wereld, groots en meeslepend, en deze partij ter verantwoording had geroepen voor hun gedachten en daden.

  ”Henken en Ingrids wordt het geen tijd dat jullie aan zelfreflectie gaan doen, en , indien mogelijk, zelf na gaan denken in plaats van achter jullie aanvoerder aanrennen? Neem afstand van die gedachten, smijt de smerige boekjes van Bosma weg, opdat ook niet jullie kinderen een infectie oplopen of een hartverzakking krijgen van deze stinkende bedenksels”

  Wat Dibi nu doet tegen de Moslims is in feite, en dat vind ik heel kwalijk, _ schuld_ leggen bij deze mensen omdat ze hun mond houden. Het speelt de populisten weer in de kaart en is nergens op gebaseerd, Dat blijkt ook wel weer uit de reaktie van nummer 6 die er gelijk zijn voordeel uit probeert te halen.
  Dibi is een ernstig geval van een politiek onbenul, en kan beter mee gaan doen in de Muppetshow.

 16. @3: Maar moslims oproepen zich te distantieren van terreurdaden is toch gewoon stuitend? Het lijkt wel of ze bij GroenLinks masochistisch zijn – in 2008 deed Wijnand Duyvendak ook al zo’n tenenkrommende oproep aan zijn vroegere kameraden om ‘schoon schip te maken mbt hun daden in de jaren ’80’.

  Oud-PSP-politica Karin Spaink kan op zulke momenten altijd zo heerlijk trefzeker uit haar slof schieten en geeft, naast haar kritiek, ook altijd even aan waar de prioriteiten zouden moeten liggen. Deze column schreef ze na de moord op van Gogh: http://www.spaink.net/2004/11/16/gedraag-je-allemaal/ en deze na de Duyvendak-affaire: http://www.spaink.net/2008/09/02/waarheidscommissie/.
  Zo’n wakker geweten lijkt me toch een stuk heilzamer dan dat dwangmatige opbiechten van nooit begane zonden.

 17. Mooie reactie op wijblijvenhier :

  Tofik Dibi kwam onlangs met zijn eigen fatwa. De ‘Final Fatwa’ heeft niet alleen een onwerkelijke naam, maar tegelijkertijd ook een onwerkelijke boodschap, blijkbaar gericht aan een imaginaire gemeenschap. De toon van het artikel is kinderlijk, de opbouw ongenuanceerd en de strekking (on)bedoeld beledigend. Bovendien schiet het artikel zijn doel voorbij en lijkt de schrijver qua effect & bereik slechts islamofoob Nederland naar de mond te praten.

  http://www.wijblijvenhier.nl/7356/dibi-en-zijn-final-flutwa/

 18. Keira Schreef:

  Moeten wij westerlingen ons dan ook maar eens eindeloos gaan verontschuldigen voor alles wat er in het verleden op de wereld is aangericht? Want dan kan ik er nog wel een paar opnoemen!

  Je zult nauwelijks tijd van leven hebben…. 😐

 19. Witte duif Schreef:

  Ik vind dat alle mensen van de joods-christelijke cultuur afstand moeten nemen van de misdaden van de Israëlische regering tov. de Palestijnen

  “Wij” zijn daar medeschuldig aan. Als je afstand neemt van wat je vrienden/bondgenoten uitvreten wijs je ze als schuldige aan. Schuldig aan iets waar je zelf niet bij betrokken wilt raken en waar je part noch deel aan hebt.
  In werkelijk zijn “wij” wel degelijk medeschuldig aan de rottigheidjes die Israël heeft uitgevreten, we hebben ze er zelfs toe aangezet en we blijven ze nog steeds verdedigen en sommigen onder ons moedigen ze nog steeds meer aan om door te gaan.
  Moslims moedigen elkaar niet aan om iets rottigs uit te halen. Wel zich te verzetten tegen de rottigheden die hen voortdurend overkomt. Nineeleven kan rekenen op begrip onder sommige moslims. Dit wordt door Wilders en z’n aanbidders als een zwaar vergrijp beschouwd waar de hele moslimwereld voor ter verantwoording dient te worden geroepen en dus je moslimbuurman die niet onmiddellijk toegeeft dat hij medeschuldig is aan de dood van 3000 totaal onschuldige Amerikanen en hardwerkende Nederlanders onmiddellijk het land uitgezet dient te worden echter niet voordat hij alle schofferingen en vernederingen dient te ondergaan van de Here Wilders en z’n volgelingen want anders kom je er als moslim nog te goed vanaf.

 20. Ik vind dat je als politieke partij mee moet gaan in de veranderende omstandigheden.
  Heeft groen links goed begrepen. Of je moet eeuwig in de oppositie willen blijven.

  Al wordt ik natuurlijk niet van alles vrolijk wat ze zeggen, maar dat hebben mensen bij mij ook wel eens. En Tofic spreekt zich tenminste wel uit.

 21. Vind het wel getuige van humor, Dibi met z’n ‘laatste fatwa’.
  Eentonig is Wilders die nog steeds dezelfde plaat blijft afspelen:
  ‘Dibi wil laatste fatwa om islam van extreme denkers te bevrijden. Maar wat we nodig hebben is een fatwa om ons van de islam te bevrijden!’

 22. @19
  Nou nee, voor het produceren van teksten op het internet – zelfs zo iets elementairs als een kort commentaar hier – is de combinatie dongel & pongel (zoals ik de Ipad zelf maar noem) niet denderend…
  (En dan is de modus van “zelf woorden bedenken” nog uitgezet, die leidt tot nog bizarder resultaten).

 23. @26: Salonsocialist scriba:

  [Ik vind dat je als politieke partij mee moet gaan in de veranderende omstandigheden.
  Heeft groen links goed begrepen. Of je moet eeuwig in de oppositie willen blijven.

  Waarin is socialisme _ nu_ anders dan _toen_ qua uitgangspunten? Socialisme is socialisme, en kapitalisme is kapitalisme, of mis ik een inzicht hier of daar?

  Zoals jij het formuleert kunnen die uitgangspunten ( en moeten deze zelfs) veranderen naarmate de omstandigheden veranderen als ik je goed begrijp?
  Is dat nou zo typisch aan het salonsocialisme, het meewaaien met alle winden en zoals de wind waait waait mijn hoedje?

 24. salonsocialist Schreef:

  Ik vind dat je als politieke partij mee moet gaan in de veranderende omstandigheden.

  Ik geloof dat we bijna zover waren dat echt elke Nederlander inmiddels wel begreep dat het lulkoek is dat alle moslims afstand moeten nemen van 9/11. Maar dan had ik buiten Tofik Dibi gerekend. Die zet de klok wel even een paar jaar terug.

 25. @ salonsocialist:
  Zeker. Een partij moet niet in dogma’s blijven hangen en kijken naar de wereld om zich heen. Dat is echter iets anders dan simpelweg alle idealen overboord mieteren en net als alle middenpartijen een liberaal-kapitalistisch systeem aan te hangen.

  Vroeger stond GroenLinks voor verandering en een eerlijkere wereld. Tegenwoordig staat men slechts nog voor behouden van de huidige wereldorde en de allerergste pijn die het veroorzaakt met een schepje ontwikkelingsgeld hier en een vleugje sociale voorzieningen daar te verzachten.

 26. Hans groen schreef:
  “Misschien wel omdat GroenLinks leden beseffen dat je niet eeuwig in de jaren vijftig kan blijven plakken.”

  Als je idealistisch bent dan blijf je idealistisch en voor de idealen strijden waar je ooit voor hebt
  gestreden. Volgens mij zijn de zaken waar links voor streed vroeger (wel heel erg vroeger) er nog steeds. Sterker nog in deze tijd moet links juist meer zich inzetten.
  Wat jij voorstaat is niet idealisme, maar populisme. Als links met de neoconservatieven en de neoliberalen mee gaat janken dan moeten ze zich ook niet links noemen. Het maakt mij niet uit, maar verander je partijnaam en je partijstandpunten, zodat je kiezers weten waar ze aan toe zijn.
  Om het heel plat te zeggen: Men kan zich niet tegelijkertijd zowel hoer als heilige maagd gedragen naar gelang het iemand uitkomt.

  Salonsocialist schreef:
  “Ik vind dat je als politieke partij mee moet gaan in de veranderende omstandigheden.
  Heeft groen links goed begrepen. Of je moet eeuwig in de oppositie willen blijven.”

  Eigenlijk geldt hetzelfde voor deze reactie. Wel wil ik aan toevoegen of groen links de idealen al heeft bereikt waar door zij van koers moet veranderen die zij in de jaren 80 en 70 heeft gevaren? Leve wij nu in zo’n maatschappij waar de zwakkeren het goed hebben. Wat ik zie is juist dat de zwakkeren het steeds moeilijker krijgen. Sociale woningen worden haast niet meer bijgebouwd of doorverkocht door woningcorporatie’s, de verzorgingsstaat wordt steeds meer ontmanteld, xenofobie en racisme nemen toe etc.

 27. @32: Gozer:

  […] [ of groen links de idealen al heeft bereikt waar door zij van koers moet veranderen die zij in de jaren 80 en 70 heeft gevaren?]

  Groen Links was er niet in de 70-er jaren, en ontstond pas halverwege de tachtiger jaren nadat de ‘ realisten’ de PSP, PPR, CPN scheurden en Groen Links werden. Het ging uiteraard niet alleen om de samenwerking, maar ook om politieke keuzes die de twee kampen toen scheurde. De linkse kant vreesde voor een minder socialistische koers, hetgeen al vrij snel duidelijk werd, en die nu dus volkomen zijn beslag heeft gekregen.

 28. Leroidanse schreef:
  “Groen Links was er niet in de 70-er jaren, en ontstond pas halverwege de tachtiger jaren nadat de ‘ realisten’ de PSP, PPR, CPN scheurden en Groen Links werden. ”

  Dat weet ik. Sorry dat ik dat niet vermelde. De PSP, PPR, CPN en de EVP gingen in 1989 samen in Groen lInks en sinds dien is het niet meer wat het geweest is.

 29. Ik heb niet zo’n probleem met Tofik Dibi.
  Hij heeft het namelijk niet over islamieten maar islamisten. Dat zijn de zeer strenge zwaar orthodoxe en fundamentalistische Islamieten. Het zelfde slag volk dus die wij onder Christenen en Joden kennen.
  Geen prettig volkje in de regel. (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Islamisme )
  Ze zijn echter zwaar in de minderheid. Totaal niks om je druk over te maken. Wat dat betreft had Dibi wel wijzer moeten zijn. Z’n opmerking is iets waar Wilders garen bij spint.
  Wilders immers die z’n eveneens zeer strenge zwaar orthodoxe en fundamentalistische aanbidders wijs maakt dat alle moslims net zulke viezeriken zijn als hun Geestelijk Leider Hommes Himselve Wilders, is.

 30. Ter aanvulling. Ik weet van m’n moslim-familie en kennissen dat die “islamisten” net zo bespot worden als wij bij Christelijke fundamentalisten doen. Khomeini van Iran was ook jarenlang mikpunt van spot door het grootste deel van de Iraniërs. Khomeini kon winnen doordat o.a. de Amerikanen de Sjah, een uitgesproken tiran steunde. Die man was zelfs zo’n hufter dat zelfs de VS hem vroeg een tikje te dimmen. Dan moet je het wel heel erg bont maken. Met zo’n tiep kon Khomeini uiteraard makkelijk scoren.

  Ik denk dat de beste manier om Wilders te bestrijden is dan ook hem voortdurend bespotten en belachelijk maken.

 31. @34: Gozer:
  @35: Joke Mizee:

  Die hele stammenstrijd binnen de partijen waarvan later ik schat zo’n 60% door zou gaan als Groen Links was al veel eerder begonnen, zo rond 1983.
  Inmiddels dertig jaar geleden, maar het voelt als de dag van gister, en sindsdien ben ik eigenlijk partijloos geweest, niks aan, en ik hoop dat er ooit weer een echt pacifistisch socialistische partij komt.
  Misschien een idee om hier een partijprogramma te gaan schrijven in een aparte discussiehoek? Vul aan, breid uit, leef je uit 😉

  OK, ik ga een beetje van start, overlappingen scheiden we later wel:

  1. Afschaffen van het leger, omscholing naar gebruik voor civiele doelen ( Bescherming Bevolking )bij afschuwelijke aardbevingen zoals vorige week.

  2.Verbod op alle wapenhandel, ontwapenen alle burgers en uiteindelijk ook van de politie, en direct alle kernwapens en andere rotzooi kapotmaken.

  3.Minimumuitkeringen en minimumlonen flink omhoog.

  4.Maximaal inkomen (om mee te beginnen) van 4000 netto per persoon, daarboven wegbelasten.

  5.Snel tempo huurhuizen bijbouwen, afschaffen van hypotheekrente aftrek , gefaseerd.

  6.Giga-investeringen in een duurzame samenleving en ( dus) openbaar vervoer.

  7.Autorijden ” voor de lol” veel duurder maken.

  8.Direct gekozen volksvertegenwoordigers, te beginnen met het stoppen van koninklijke benoemingen.

  Zo, en vul de punten maar aan, we hebben werk en discussie voor jaren hier .

 32. @hans groen

  u blijft achter uw neoliberale partij staan terwijl u netjes op joop.nl meermalen het met fatsoenlijke mensen eens bent

  u gaat zelfs zo ver op op joop.nl niet meer te profileren als groenlinkser toch wenst u hier critici de oren te wassen?

  Wees toch eens een kerel; wanneer u bij een foute club zit ; stap gewoon op en zoek een nieuwe club die beter aansluit op uw overtuiging

  richt er desnoods zelf een op wellicht dat ik daadwerkelijk naar de stembus ga ook want u zou een oprechte vertegenwoordiger kunnen zijn wanneer u die walgelijke partij die de principes van de PSP,CPN en PPR overboord gooit wegens naieviteit gecombineerd met pluchegeilheid achter u laat

  Teleurgesteld links zit niet te wachten op holle vaten

  U kunt het CDA verwijten het bed te delen met de PVV

  Nou, u doet hetzelfde met uw ‘civiele missie’ en die idioot van een Dibi die momlims nog beter in een hoek weet te zetten als wilders en bosma bij elkaar (om maar niet te spreken over de genante uitspraken van halsema en sap die dooie vrouwen wilden emanciperen)

 33. @jolanda

  soms lijkt krapuul helemaal geen antigroenlinks site

  Groenlinks wil graag de bruine vingers van rechts aflikken

  en dan vinden mensen in de redactie van krapuul het best normaal dat ze het daar niet mee eens zijn

  ik heb een ban op joop.nl gekregen door een groenlinks logo met een hakenkruis te combineren

  waarschijnlijk wisten ze daar niet dat ik ook cartoonist ben
  zo ‘links’ is joop.nl niet

  maar in ieder geval niet zo smerig als groenlinks ; de partij die ik meer haat dan de PVV
  omdat ze de inzet van jaren lang van mijn ouders, vrienden van mijn ouders en weet ik veel wat voor mensen ; mensen die gestorven zijn in El Salvador als journalist voor de IKON

  Al die dingen worden overboord gezet door mensen als Dibi, Sap en Halsema

  Die mensen hebben geen enkel benul uit welk nest ze komen
  Links is ouderwets?

  Nou ga dan gewoon even lekker bij de VVD zitten!!!\
  Mijn familie en de vrienden van mijn familie hebben niet gevochten voor to fuck dibiliteiten

  En ook niet voor Hans Groen (ok ik zal m niet verder bashen mn boodschap is wel duidelijk)

  GroenLinks raakt me het hardst omdat ze uberhaupt bestaan door de inzet van de mensen waarmee ik ben opgegroeid

  Zou ik rechts zijn zou ik de term verrader gebruikt hebben.
  Ik ben echter links dus dat zeg ik niet . Ik stel dat de huidige partij hun achtergrond verloochend heeft
  En ik ben daar nog steeds woedend over

 34. nee die ban heb ik makkelijk weten te omzeilen

  het IT gehalte bij joop bevindt zich nog op niveau
  Basic in de jaren ’80

  toen ze gehacked waren duurde het 10 dagen voordat ze weer online waren
  dat ik hier af en toe even langs kom is gewoon omdat soms er wat zinnigs wordt geschreven en dat mijn woede wat bekoeld is ;
  bekoeld

  niet weg

  @bakra
  daar zijn we het altijd al over eens geweest .
  GroenLinks is slecht voor links, de islam, het christendom, het feminisme, het socialisme, het anarchisme, het milieu (je gelooft het niet maar ze de bouw van die centrale in mijn provincie vindt doorgang dankzij hun), het pacifisme, de liefde, de schoonheid, en het leven.

  Een partij wiens voorvaderen stonden voor alles waar ik nu voor sta .
  Een partij waardoor ik me het meest in de steek gelaten voel .
  Niet door de SP en niet door de PvdA ; die partijen lustte ik als 16-jarige al niet .
  Nee GroenLinks ; de CPN, de PSP
  Die stonden voor sociale rechtvaardigheid en verwierpen de poltiestaat

 35. @39 Mijzelve

  [1 tm/8 ] vervolg:

  9. Alle opgeslagen data die niet ter zake doen worden direct verwijderd en wel overal.

  10 ID wordt afgeschaft.

  11. Alles mag gezegd en geschreven worden ( behalve door Krapuul), iedereen zal zo gelukkig zijn dat haatzaaien niet meer zal bestaan.

  12.Gezondheidszorg is gratis, mensen zullen er door minder psychische ellende en minder psycho-sociale toestanden sowieso minder een beroep op doen.

  13. Vrijgeven van alle drugs.

  14.Internationaal worden alle inititatieven gesteund waarom wordt gevraagd en die sociaal zijn.

  15. Veel geld naar onderwijs kunst en cultuur, in alle vakken kunnen op de lagere school al lessen worden gevolgd.

  16. Bedrijven die het milieue vervuilen, of waar ook op de wereld zich misdragen kunnen hun boeltje pakken.

  17.Het erfrecht wordt afgeschaft, alles wat er over is na overlijden gaat naar de Staat

  18. t/m 100 aanvullingen graag.

 36. LeRoiDanse Schreef:

  [Ik vind dat je als politieke partij mee moet gaan in de veranderende omstandigheden.
  Heeft groen links goed begrepen. Of je moet eeuwig in de oppositie willen blijven.
  Waarin is socialisme _ nu_ anders dan _toen_ qua uitgangspunten? Socialisme is socialisme, en kapitalisme is kapitalisme, of mis ik een inzicht hier of daar?
  Zoals jij het formuleert kunnen die uitgangspunten ( en moeten deze zelfs) veranderen naarmate de omstandigheden veranderen als ik je goed begrijp?
  Is dat nou zo typisch aan het salonsocialisme, het meewaaien met alle winden en zoals de wind waait waait mijn hoedje?

  Je kan altijd oppositie blijven voeren. Daar kan je voor kiezen. Allen heb je dan bijna geen invloed en kunnen de zakkenvullers rustig hun gang gaan.
  Ik vond de basis van het Groen links programma heel goed. De samenleving ombouwen naar een duurzame maatschappij en dat kon een hoop banen opleveren. Alleen slaat dit niet aan omdat het een lange termijn visie is en de gemiddelde Nederlander kijkt maximaal een jaar vooruit.

  Door je alleen te blijven richten op de onderkant van de samenleving ben je wel sociaal bezig, maar vergeet je de middenklasse. En die vormen de meerderheid.
  Je zal dus iets slims moeten doen. Je moet jezelf onderscheiden. En dat deed Groen links best goed, vond ik.
  Om te beginnen moet je eerlijk zijn. Niet mitsen en maren over Afghanistan. Zeg gewoon dat je 5% resultaat verwacht van de politieopleiding. Maar als dat in de toekomst1 afgesneden neus scheelt , dan ben je blij. Dat is duidelijk. Geen geleuter of het nu een politieman of een militair is.
  Door het vage gedoe en de angst dat je achterban wegloopt ben ik bang dat je er niet sterker op wordt. Je wordt gezien als draaikont. Maar dit verwijt ik de achterban. Die moeten ook gewoon kiezen.
  Wat wil je? Oppositie en nul invloed of proberen de boel zoveel mogelijk jouw kant opbuigen.
  En dan hoef je helemaal niet van je principes af te wijken.

 37. @ 48: Salonsocialist:

  Wil je misschien goed quoten?

  het volgende:

  [Ik vind dat je als politieke partij mee moet gaan in de veranderende omstandigheden.
  Heeft groen links goed begrepen. Of je moet eeuwig in de oppositie willen blijven.]

  Zei ik niet.

  en de rest zijn we het niet over eens, maar dsat laten we maar zo wat mij betreft.
  Wat vind jij van mijn aanzet tot een programma?

 38. excellentie zwembad Schreef:

  maar in ieder geval niet zo smerig als groenlinks ; de partij die ik meer haat dan de PVV
  omdat ze de inzet van jaren lang van mijn ouders, vrienden van mijn ouders en weet ik veel wat voor mensen ; mensen die gestorven zijn in El Salvador als journalist voor de IKON
  Al die dingen worden overboord gezet door mensen als Dibi, Sap en Halsema

  Toen ik Koos Koster voor het laatst sprak meen ik me te herinneren dat hij van plan was over te stappen tot het katholicisme. Dat had te maken met z’n (Mexicaanse) vrouw die katholiek was en z’n bewondering voor aartsbisschop Romero. Ik durf daar echter niet m’n hand voor in het vuur te steken.
  Ik weet wel dat hij een echte PSP-er was, ondanks z’n aanvankelijk protestants geloof.
  GroenLinks is opgericht omdat de kleine linkse partijtjes afzonderlijk veel te weinig te makken hadden in de politiek. Prachtige idealen waar in principe bijna iedereen zich wel in kon vinden. Ook mensen van Christelijke huize en/of rechts. (Daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen van die partij-richtingen achter die linkse partijtjes stonden. Je had er ook vele die ze haatten als de pest.)
  Toen GroenLinks voor het eerst aan de verkiezingen mee deed behaalde ze een kolossaal succes. Ria Beckers, de eerste lijsttrekker voor GroenLinks wilde toen een kiesdrempel van 5% instellen.
  Ik heb dat direct als een vorm van verraad gevonden. Immers GroenLinks kon uitsluitend bestaan doordat er geen kiesdrempel was (en is).
  Het doet een beetje denken aan dat echtpaar dat emigreerde naar Amerika en vervolgens een partij oprichtte die er naar streefde geen immigranten meer toe te laten. (In Nederland zou die partij gegarandeerd 1,5 miljoen stemmen hebben gekregen)
  Bij de volgende verkiezing zakte GroenLinks onder de 5%. Ineens hoorde je van Ria Beckers niks meer over kiesdrempels.
  Door de fusie kon en kan GroenLinks niet meer zo radicaal zijn als de deelpartijtjes waren. Ik weet van de PSP bijvoorbeeld dat ze niet veel ophad met de CPN. Ik weet dat omdat ik destijds het verkiezingsprogramma onder ogen kreeg (en zelfs een beetje er aan meeschreef) dat ze soms het jargon gebruikten dat sterk deed denken aan het communistische taalgebruik. Dat is er toen ook uitgehaald.
  Een partij als GroenLinks moet voortdurend schipperen over haar standpunten omdat haar leden immers enorm divers zijn. Meer nog dan bijvoorbeeld het CDA die ook uit een fusie is ontstaan. Veel CDA-stemmers stemmen niet zo zeer op het “DA” maar voornamelijk op de “C”. Het Christelijk zijn is voor hen de bindende factor. Wat de partij verder wil en zegt, interesseert hen maar weinig.
  En of er binnen de partij lieden als Maxime Verhagen zit, die voortdurend maatpakken moet kopen omdat z’n mouwen achter de ellebogen anders veel te krap zitten, kan hen ook geen lor schelen.

  Rita Verdonck was ooit lid van de PSP. Dat is bewezen. Ondanks dat bewijs ontkende ze het (aanvankelijk). Eén van de reden dat ze nu werkelijk helemaal niks meer voorstelt. Als ze had gezegd dat het klopte maar dat het een “jeugdzonde” was had iedereen haar gerespecteerd. Mensen maken nu eenmaal wel eens fouten. (Maar zelfs mij is het een keertje overkomen…)
  Rita Verdonck is vele malen oneerlijk geweest. Tijdens haar ministerschap en er na. (Ik heb van horen zeggen dat bij de sollicitatieprocedure bij de VVD een belangrijk onderdeel is het vermogen om te kunnen liegen dat je barst. Rita Verdonck schijnt onmiddellijk aangenomen te zijn na de vraag: “Bent u Rita Verdonck?” en zij daarop resoluut antwoordde met “Nee!”. )

  Je kunt veel of weinig van GroenLinks zeggen, maar je kunt er zeker van zijn dat praktisch iedereen uiterst eerlijk en integer is. Ze kunnen wel eens mallige ideeën hebben maar nooit en te nimmer zijn ze er op uit om mensen te benadelen.
  En het is juist van levensbelang voor een partij als GroenLinks dat ze zoveel mogelijk leden hebben die het op punten met elkaar oneens zijn.
  Akkoord, je kunt soms te ver gaan. Ik heb ooit Femke Halsema toegestaan om met me trouwen (Uiteraard na overleg met m’n vrouw, kinderen en kleinkinderen) We ontdekten dat we het grotendeels altijd met elkaar eens zijn dus niets zou een goed huwelijk in de weg zitten.
  Tot ze ineens een mallige opmerking maakte over hoofddoekjes. Ik heb toen mijn toestemming onmiddellijk weer ingetrokken. (Zonder overleg met m’n familie overigens)
  Dat ze niet veel langer daarna zich uit de politiek heeft teruggetrokken zal inmiddels niemand meer verbazen.

 39. Salonsocialist Schreef:

  Door je alleen te blijven richten op de onderkant van de samenleving ben je wel sociaal bezig, maar vergeet je de middenklasse. En die vormen de meerderheid..

  `
  Kijk dat is nu typisch de Sociaal Democratische -G’libberale -Salonsocialistische denkfout . Namelijk dat er een grote middenklasse bestaat , die zelfs de meerderheid vormt .. , Eigenlijk wat vroeger het “klootjesvolk “genoemd werd , de gestudeerde kinderen van de Arbeidersklasse + de kleine middenstand zouden tot die zgn Middenklasse behoren .. Niets is minder waar , het betreft hier een iets beter verdienende bovenlaag van de arbeidersklasse die door de “middenklasse retoriek ” van PvdA , GL , D’66 en VVD / CDA van hun wortels is losgeweekt en leeft onder de illusie dat ze door de “welvarenden “serieus worden genomen .. Het is juist die groep vroeger leiding gaf aan de Arbeidersklasse , de Leerkrachten en paar arbeiderskinderen die door zelfstudie omhoog kwamen ( Marijnesen en Kant zijn daar nog hedendaagse voorbeelden van ). Hun het idee geven dat ze bij een Middenklasse hoorde was een zeer effectieve manier om de Arbeidersklasse monddood te maken . Het is nu ook juist die groep die het meest gepakt wordt door de bezuinigingen , al die “rijke dingetjes “die ze even hebben gehad , zoals toegang tot kunst , goed onderwijs voor hun kinderen , goede medische voorzieningen . word langzamerhand onbetaalbaar gemaakt …
  Dus Salonsocialist , als leerkracht hoor je NIET bij een middenklasse ( ondanks het feit dat je het geld heb een middenklasser te rijden ) maar bij de Arbeiders .. en met hen hoort ook je solidariteit te liggen …

 40. @39 @47
  over 100 punten eens worden? …..
  lukt bij de eerste 17 al net niet. De meeste dus wel, enkele slechts half.
  en waarom wil je het erfrecht afschaffen. Stel ik heb een huis (heb ik niet) dan ga ik echt niet akkoord dat de staat dat krijgt na mijn overlijden, Dan is het voor mijn kinderen, liefst zonder successierechten.

  Vooralsnog vind ik bij Jan Marijnissen toch steeds de beste standpunten. (ook al heb ik met sommige dingen bij de SP wel moeite) o.a.
  http://www.janmarijnissen.nl/2010/04/09/toespraak-dnb-9-april-2010-amsterdam/

  Ook de kritiek tegen het uitleveren aan de markt van de nutsvoorzieningen heeft mijn instemming
  http://www.janmarijnissen.nl/boeken/schrale-rijkdom/grote-uitverkoop/
  Dus als punt 18 – alle nutsvoorzieningen weer in handen van de overheid (c.q. zijn van alle burgers)
  openbaar vervoer, energie, zorg. (eventueel met uitzondering van mobiele telefonie)

  En wat ik belangrijk vind in sociaal democratie is dat de overheid een rol speelt, maar zich niet teveel moet bemoeien met de privélevens van mensen.
  Dus als punt 19 – afschaffen van de leerplicht

  Waar het de zorg van de overheid betreft dat het met alle burgers goed gaat en de jeugd beschermd moet worden werken ondersteuning en voorlichting beter dan ge- en verboden.

  Zelfs de gevangenissen worden veiliger als het personeel vriendelijk is.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/12/vriendelijk-personeel-doet-geweld-in-gevangenissen-afnemen/

 41. @henk

  mooi verhaal tot het einde

  het zijn geen oprechte mensen het zijn keiharde neoliberalen die met het woorde links in de naam van hun partij in de maag zitten ; in hun optiek is links iets ouderwets ; iets conservatiefs en iets van de vorige eeuw

  Elke voorstel, elke artikel elk besluit van die mensen is zo rechts als de VVD of zelfs de PVV

  Zij staan nergens voor
  waar ze met name voor staan is hun eigen belang : de natte droom om mee te regeren
  en wanneer dat gebeurt doe ik je een voorspelling
  dan zouden ze precies hetzelfde doen als D66 al jaren deed .
  Gewoon gezellig meedoen voor spek en bonen
  En de grote partijen lachen zich rot
  Wat koos koster betreft PPR ging ook op in groenlinks
  en in latijns-amerika is een zeer sterke katholieke linkse beweging

  lees dit maar eens, Lugo, president van Paraguay is hier een aanhanger van maar het is ook heel erg krachtig bij mensen als Hugo Chavez, Rafael Correa en Evo Morales .
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bevrijdingstheologie

  oftwel katholiek en links mogen dan in europa nooit hand in hand zijn gegaan (hier is het toch de religie van de griezels) in latijns-amerika kan dat prima :
  “het begrip “zonde” volgens de bevrijdingstheologen veeleer te vinden is in sociale onderdrukking, slavernij, ongelijkheid, economische onrechtvaardigheid “

 42. excellentie zwembad Schreef:

  het zijn geen oprechte mensen het zijn keiharde neoliberalen die met het woorde links in de naam van hun partij in de maag zitten ; in hun optiek is links iets ouderwets ; iets conservatiefs en iets van de vorige eeuw

  Je weet zelf ook wel dat het onzin is wat je zegt.
  Het gaat alleen op bij sommige mensen SOMS.
  Ik stem zelden op GroenLinks. Meestal wordt het PvdA. Niet omdat zo erg “links” zijn of dat er geen linkmiegels tussen zitten maar simpelweg omdat je weet dat ze wel degelijk het beste met mensen voor hebben. Dat er mensen tussen zitten die op macht uit zijn is zeker waar.
  Waarom denk je anders dat ik op ze stem?
  Ik wil juist dat op wie ik stem macht heeft.
  Ik stem niet op de PvdA als ik weet dat ze überhaupt grandioos zullen verliezen én als ik zeker weet dat ze waarschijnlijk groot genoeg zullen worden om macht te kunnen uitoefenen en mijn stem er niet veel meer toe doet.
  In andere gevallen stem ik meestal op Groen Links. Een enkele geval op D66.
  Je moet toch je vriendjes af en toe een beetje steunen?

 43. Ik vind het best een leuk en speels initiatief van Dibi c.s..
  Wilders is er inmiddels al ingestonken .
  Met een van de stomste tweets die hij ooit heeft geproduceerd. (Wordt hierboven ergens verlinkt).
  Wilders laat namelijk zien, dat hij *gelooft* in fatwa’s.
  Vandaar dat hij ze zelf ook geregeld produceert.
  En over de kamerleden van Links – wat kan je meer van hen verwachten, dan dat ze af en toe iets joligs doen? Scherpe oppositie voeren, dat zit bij geen van hen in de genen.
  Het zijn geen verraders, maar (grotendeels:) onbenullen.

 44. 53
  excellentie zwembad.

  Ik ben Katholiek.
  Daarin is mij met de paplepel ingegeven het basis beginsel van christen zijn.
  Dit basis beginsel heet : opkomen voor de zwakkeren in de samenleving.
  Vandaar dat ik de SP heb gekozen als mijn partij.

 45. Henk

  je bent naief

  we leven niet meer in de jaren ’70 waar oprechtheid en politiek nog door een deur konden

  Nu kun je stemmen of je oraal, vaginaal of anaal genaaid wordt maar dat je genaaid wordt is een feit .
  Daarom stem ik niet ik wens niet genaaid te worden door een een of andere griezel

  Als de eerste politieke partij het licht ziet die me niet wenst te naaien moet je me bellen
  waarschijnlijk in een bejaardentehuis of een gesticht

  GroenLinks munt uit in neoliberaal denken .
  Jij bent te goed voor deze wereld jij ziet achter elke trol een lief elfje

  dat prijs ik ten zeerste ik wilde dat ik zo’n onverbeterlijke optimist was maar ik heb helaas teveel elfjes gezien die stiekem bostrollen waren (of erger nog: bergtrollen …brrrr)

  Sap wil dooie vrouwen emanciperen
  vrouwen die ze middels een civiele missie ongeveer persoonlijk de nek om wil draaien

  De SP geilt op een politiestaat

  meneer Raak of van der Raak heeft de opvatting dat democratie en geheime diensten niet zonder elkaar kunnen bestaan bijvoorbeeld
  van Bommel zat te juichen bij de massamoord op het Libische volk
  En naja de hoofdredacteur had genoeg van die griezels omdat hij bij zijn arbeidvitamines jordaanse martelzangen moest aanhoren

  Mwah JSF is nog steeds niet van de baan maar mijn vriendin wordt 3 x genaaid terwijl ze jou en je vrouw al jaren naaien ;

  had je verdomme ook maar niet zo dom moeten zijn om kanker te overleven

  er is verdomme bij al die griezels geen spoortje menselijkheid te bespeuren
  Ja bij Marcel van Dam ; maar dat is in hun optiek een ouderwetse man die niet met zijn tijd mee gaat .

  En zijn zijn inderdaad meestal die fossielen waar nog wat zinnigs uit komt
  de carriereyuppen – uit stamcellenschimmel gekweekt van de voeten van Raegan en de oksels van Thatcher stuiteren over elkaar heen wie het aller beste de mensen het leven zuur kunnen maken .
  GroenLinks voorop want die denken dat ze iets in te halen hebben .

  Ondertussen zie ik iedereen in mijn omgeving het slechter krijgen
  Geen wonder want er is niemand die oprecht opkomt voor de armen, zieken, zwakken, horrelvoeten en waterhoofden
  Als je niet succesvol bent ben je namelijk een sukkel en een ziekte ie geen excuus
  iemand met alleen maar een romp kan met zijn neus namelijk prima typen en truus die zijn reet elke dag moet afvegen is al wegbezuinigd
  Nu moet papa dat maar doen of de buurvrouw

  En Jolande Sap, Geert Wilders en Mark Rutte maken er een dansje omheen en likken hun vingers af
  Roemer wil ook meedoen maar mag niet want Dibi wil ook meedansen en Sap en Dibi zeggen : nee Roemer jij bent een mongooltje ga jij maar ergens anders spelen

  En Job Cohen blaast de Fluit

  Stuk voor stuk tuig van de richel !

  Om nog maar niet te spreken over het salonfähig maken van die Fascist wiens naam we beter niet kunnen noemen omdat het mensen die Zijn naam noemden het vaak slecht mee afliep

  Jij hebt in jouw tijd rechten kunnen verwerven

  Nou die rechten worden nu doodleuk van mij en jou afgepakt
  en geen rooie haan die er naar kraait.

 46. @theo

  Dan haal jij iets uit het katholicisme dat zeer prijzenswaardig is.
  Helaas vergeten de meeste europeese katholieken de wijze woorden van Jezus Christus.

  Hun zitten meestal nog in middeleeuws-feodale opvattingen over de mens .

  Ik bedoel hiermee de katholieke politici
  De individuele katholiek is een totaal ander verhaal .
  Ik begrijp zowiezo het CDA niet

  U kunt geen twee heren dienen God of de Mannon
  Men zal een van beide verwerpen

  vrij naar de bijbel.

  En dat is een waarheid als een koe bij het CDA
  Die hebben hun heer gekozen en dat is niet de heer die in de hemel zit maar die afgod die het geld symboliseert

  Als ik Christen geweest was zou me deze realiteit zeer triest stemmen .
  Een beetje rare Christelijke vriend van me noemt het CDA trouwens volgelingen van Satan
  Waar ie volgens mij precies hetzelfde bedoeld als ik nu zeg (al weet je het nooit met hem – hij stemt SP)

 47. Theo Gerris Schreef:

  53
  excellentie zwembad.
  Ik ben Katholiek.
  Daarin is mij met de paplepel ingegeven het basis beginsel van christen zijn.
  Dit basis beginsel heet : opkomen voor de zwakkeren in de samenleving.
  Vandaar dat ik de SP heb gekozen als mijn partij.

  Het is niet zo heel erg dat je katholiek bent.
  Dat kan iedereen overkomen.
  Het gaat pas fout als je doodleuk beweert dat iemand iets moet doen of laten omdat God dat zegt, terwijl je in werkelijkheid bedoeld dat je iemand iets wil laten doen wat jij graag wil.
  Natuurlijk is het helemaal niet erg als je zegt dat God graag wil dat de kindertjes hun kamer opruimen of eventueel hen zal straffen als ze het niet doen.
  Het wordt echter anders als je beweert dat God heeft gezegd dat je best massaslachtingen mag uitvoeren zoals het door God gebleste Amerika dat placht te doen.
  Maar…. toen Tony Blair (en Bush) op hun bek gingen omdat ze de oorlog in Irak begonnen op bijeen gelogen argumenten zei Blair ( later ook Balkenende) “Het mag dan misschien wel fout zijn geweest, maar ondertussen zijn we wel mooi van Saddam Hoessein af.” Dát had hij direct moeten zeggen. Want daarin had hij gelijk. En moslims hebben daar ook geen probleem mee, want in de Koran staat dat je geloof je niet moet beletten het juiste te doen.
  Bush en Blair mochten niet van de VN Irak aanvallen, maar volgens hen mochten ze dat wel van God.
  Dat logen ze natuurlijk. Maar dat was helemaal niet nodig. Ze hoefden God er niet bij te halen. Saddam moest weg. Zoals al jarenlang door voornamelijk links was bepleit.
  (De heren zullen denk ik nog wel grote moeilijkheden krijgen als ze voor Gods aangezicht staan om uit te leggen waarom die andere 134.999 Irakezen om zeep zijn geholpen door volgens hen Christelijke bommen)
  Voor niet-gelovigen zoals wij kun je heel gemakkelijk met het idee “God” leven als je voor die naam “mijn geweten” invult. Dan is het ook makkelijker om te toetsen wat een ander bedoeld als die met het woord “god” schermt.

 48. 60
  Henk veldman.

  Deze simpele ziel begrijpt niet wat u wil zeggen.
  Spijt me.
  Vaak wordt geloof misbruikt, zelfs door de voorgangers in mijn kerk.
  Het geloof is voor mij meer een levenswijze.

 49. @52: WitteDuif

  Nou, we kunnen overal over babbelen hoor, en deze punten zijn maar een beginnetje van een hele grote partij, dat begrijp je 😉

  -Erfrecht is in feite iets raars. Honderdduizenden of miljoenen zelfs miljarden aan rijkdom worden doorgeschoven aan nabestaanden en kinderen. Mijn vraag aan je is, waarom zou rijkdom moeten worden doorgegeven, als er een goed basaal inkomen is voor iedereen? Zou je je kunnen vinden in een overgangsvorm? Bijvoorbeeld een huis tot 300.000 mag wel?

  -19, jouw punt: afschaffen van de leerplicht. hmm..Nog niet over nagedacht eigenlijk.

  Maar je wil een sociaal-democratie, geen socialistische begrijp ik?

 50. ow, we gaan van het onderwerp, af met het partijprogramma, misschien een nieuw apart draadje, maar ik geloof dat de behoefte niet heeeel erg groot is om na te denken over onze revolutie 😉

 51. religie is zo goed en zo kwaad als je het wil maken.

  het is makkelijk shoppen in heilige boeken

  ik heb desondanks meer respect voor de religieuze die probeert een goede geest te abstraheren uit een van deze boeken dan zogenaamde critici voor wie het boek geen enkele inhoud zou hebben.
  Danwel kwaadaardig zou zijn omdat toen en toen en zus en zo

  De bijbel is in ons land met het zwaard gebracht.
  Hele genocides hier in het noorden op de heidense saksen.
  Maar wat heeft dat in godsnaam te maken met de woorden van jezus christus?

  helemaal niks

  mensen die o zo ontzettend naar religies wijzen zouden eens moeten kijken naar ene oostenrijker die het sociaal darwinisme tot staatsrelgie verhief
  en deze traditie staan jullie

  maar jullie zullen daar zwaar beledigd om zijn .

  om de bijbel er maar eens bij te halen

  u ziet de splinter in uw broeders oog terwijl u de balk in dat van uzelf niet ziet (vrij naar de bijbel excuus)

  levensovertuigingen zijn voertuigen
  men kan ze gebruiken om mensen dood te rijden of iemand een lift te geven of gewoon van a naar b te gaan

  Moeten we allemaal weer op blote voeten lopen omdat sommige mensen andere mensen doodrijden?

  moeten we een treinreiziger beschuldigen van ongeneerd voertuigisme?

  In de bijbel staan wijze woorden en in das kapiatal ook en zelfs in ‘liefde op de wadden’

  het gaat niet om het boek
  het gaat om wat de mens doet met dit boek

  Ik heb al aangetoond dat er (in mijn optiek dan) mooie opvattingen in het katholicisme kunnen zitten.

  zou ik het heilige schrift van wie dan ook aan wie dan ook moeten overhandigen zou ik zeggen;
  doe goed met dit boek

 52. revolutie van krapuul

  ROFLMAO

  ik zie het al voor me

  Jolanda als een der Fuhrer op een wit paard
  Bakra en Nolly op de barricades ergens in wormerveer en sjef die daarbij smakeloze RnB draait .
  Boze heks met een legioen homoseksuele joden met blauwe ballonnen en keira die met SBS praat en zegt dat het een vreedzame revolutie betreft die vooral heel kek is.
  Salonsocialist die verdwaast om zich heen kijkt en zich toch besluit dat het een salonrevolutie betreft
  3 demonstranten van HVV of DDS die niemand opmerkt
  Kamervragen van de PVV en tofuck dibi.
  en verder een drs. P scenario waar mensen er achter komen dat op de markt je gulden geen daalder waard is op zijn best
  http://www.youtube.com/watch?v=H3HI4xKr36Q

  Ik pak de pinda’s en een kratje bier

  iemand nog een slaapplek in de regio wormerveer? ;DDDDD

  Viva La Revolucion del Salon para Siempre Companeros

 53. en nog te vergeten

  keira en jolanda hadden von der dunk en francisco van jole uitgenodigd om een lezing te geven en de een vrijdenkersruimte geheel gewijd aan de werken van adriaan soetekauw; francisco bij thomas achter op de motor ; maar helaas onder mysterieuze omstandigheden verongelukt

  boze tongen beweren dat de mossad er achter zat maar een reconstructie 4 maanden later maakt duidelijk dat het al qaeda was want die houden niet van leernichten volgens soera 90:8984

 54. Huib Schreef:

  Ik vind het best een leuk en speels initiatief van Dibi c.s..

  *doet eens zijn met Huib*

  Kennelijk ben ik hier een van de weinigen die geen problemen met Dibi heef. En nou probéért iemand van de oppositie tenminste eindelijk iets en is het wéér niet goed? 😛

 55. @sjef

  sjef sjef sjef
  sjef sjef sjef
  sjef sjef sjef

  La revolution

  Sjef sjef sjef
  sjef sjef sjef
  sjef sjef sjef

  Yo Hermano

  Sjef sjef sjef

  sjefferde sjef sjef
  sjeffffffffffff

 56. @LeRoiDanse: Beterschap! Prima idee om er een topic aan te wijden om GL opnieuw uit te vinden. Je kan #39 toch zo in de groep gooien, of wil je er per se eerst aan schaven?

 57. DarkSkywise Schreef:

  *doet eens zijn met Huib*
  Kennelijk ben ik hier een van de weinigen die geen problemen met Dibi heef. En nou probéért iemand van de oppositie tenminste eindelijk iets en is het wéér niet goed?

  Een islamitische toverspreuk waardoor moslims voortaan zelf na gaan denken? Nee is nie goed.

 58. @Joke Mizee:

  Dank je voor je wensen. Nou, dan wil ik het liever wat uitgebreider doen, het zal zeker geen opnieuw uitvinden van GL zijn ;-), maar liever een echt pacifistisch socialistische partij.
  Moet voor de volgende Kamerverkiezingen geregeld zijn, of bij onze linkse revolutie. Verdomd, ik geloof er zelf in, hoe bestaat het 🙂 .

 59. @81: Joke Mizee:

  [Oh, ik dacht meer aan een gezamenlijke creatie ‘as we go along’.]

  Ok, is leuker, maar nu stoppen we hier even, anders krijgen we de strenge webmeester over ons heen.

 60. Er was bepaald geen gebrek aan opinies over de 10 jarige herdenking van 9 /11.
  Het schort m.i. nog wel aan de verbeelding om 9/11 met ”that was the day that was” verder te verwerken.
  Tofik Dibi heeft daar als vaandeldrager van de 3 schrijvers met 1 fatwa een moedig en speels opinie steentje daaraan bij gedragen.

  “”Fatwa’s zijn er in verschillende soorten en maten, maar hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: zij reduceren moslims tot gedachteloze, harteloze en gewetenloze machines. Ze beschouwen de moslim als willoze onderdaan van geloofsgenoten die zich God wanen”.

  Zoals ik dit begrijp, uitgegeven fatwa’s verschillen en veranderen immers per heersende politiek en land ,heeft hij een grand finale over alle cultureel politieke fatwa’s naar ’denk zelf” over je geloof uitgesproken.
  Dit maakt dit geloof alleen maar vrijer en interessanter omdat het zich cultureel politiek zo flexibel qua interpretaties en voorgeschreven leefregels de wereld over manifesteert.
  Ik zie het probleem van nog maar 1 fatwa als kleinering van moslims gemeenschappen of voor niet moslims dan ook niet.

  Die ene fatwa als ‘’grootste verbeelding’’ zou onwelgevallig bij imams kunnen vallen; dat is toch niet anders voor iedere gezagsdrager van een godsdienst als hij/ zij politiek te horen krijgt gelovigen voor zich zelf te laten denken.

  Gezien TB al langer bezig is het integratie en islam debat hier politiek aan te zwengelen, zou de vraag hoogstens zijn of hij dit als politicus zou horen te doen.

 61. Theo Gerris Schreef:

  60
  Henk veldman.
  Deze simpele ziel begrijpt niet wat u wil zeggen.
  Spijt me.
  Vaak wordt geloof misbruikt, zelfs door de voorgangers in mijn kerk.
  Het geloof is voor mij meer een levenswijze.

  Het was min of meer als complimentje bedoeld.
  Je gaf aan Katholiek te zijn opgevoed en toch SP te stemmen.
  Veel gelovigen baseren/motiveren hun handelswijze op het bestaan van een god. Of ze nu iets goeds of slechts doen. “God heeft me verteld om die arme mensen te helpen. ”
  “Dus zonder God zou je het niet doen? ”
  “Als dienaar van God ben ik verplicht om de valse ideologie die Islam heet, te bestrijden”
  ‘k Zou een ander baantje nemen, als ik jou was. ‘Dienaar” is toch geen hoog betaalde baan lijkt me.

  ‘k Hoop niet dat je je al te zeer stoort aan m’n soms sarcastische opmerkingen jegens sommige gelovigen.
  (Let op: Ik heb het niet over het geloof zelf)
  Ik vind dat als je iets uit naam van God doet je jezelf vernederd. Je mag er best trots op zijn dat je mensen wilt helpen uit jezelf. Sterker nog. Véél trotser.

 62. 84
  Henk Veldman.

  Ik ben zelfs SP lid.
  Het geloof is op zich niet slecht.
  Het geeft je steun.
  Dat wil niet zeggen, dat alles goed is, verre van dat.
  Vooral in de Katholieke kerk zijn er een hoop dingen mis.
  Gelovigen hebben vaak de simpele gewoonte om op die C te stemmen.
  Het geloof ontslaat je niet van de plicht om op die partij te stemmen waar het christen zijn het beste wordt beoefent.
  Dat is eigen verantwoordelijkheid dragen voor je keuze.
  Dat wordt vaak in christelijke kringen vergeten.

 63. Theo Gerris Schreef:

  Het geloof is op zich niet slecht.

  Daarom schreef ik ook dat ik het over “gelovigen” had en niet over het “geloof” zelf.
  Daarom vind ik de Islam/Koran best te pruimen en in sommige opzichten “beter” dan het Christendom en/of Jodendom. (Voor het geval je het niet nog niet weet. Ik ben atheïst en half Joods )
  Je weet waarschijnlijk wel dat volgens de Bijbel onder Deuteronomium 7 het Joodse volk na hun vlucht uit Egypte wordt toegestaan, nee zelfs bevolen om een massaslachting uit te voeren in het land wat nu Israël heet. Ze mogen dat doen omdat ze uitverkorenen zijn van God.
  Iedereen kan wel op z’n vingers natellen dat dat verzonnen is destijds.
  Geen God is zo’n hufter dat hij zo’n kolossale genocide zou toestaan, zelfs niet aan z’n lievelingetjes.
  In de Koran wordt niet zozeer die slachtpartij veroordeeld, maar overigens ook niet een 10 met een griffel krigt, maar het feit dat je je verantwoordelijkheid legt bij God.
  Dat het verwijt niet zozeer die genocide betreft ligt in het feit dat toen de Koran werd geschreven, die misdaad al bijna 2000 jaar was verjaard. Daar kon je de nakomelingen van die Joden geen verwijt van maken. Wél dat ze nog steeds blijven volhielden en houden dat ze in hun recht stonden.
  En daarom maakt de Koran de Christenen ook het verwijt dat ze de Joden vervolgen voor iets wat (toen) 700 jaar eerder was gebeurd toen Jezus en Judas elkaar in het openbaar hebben staan zoenen wat uiteindelijk heeft geleid tot de doodstraf voor één van hen en de ander zelfmoord heeft gepleegd. (Ik ken het verhaal niet precies. Ik heb het maar van horen zeggen.)
  En als je nu, minder dan 2000 jaar later ziet dat omdat een dictator (Saddam) ruzie heeft gekregen met mensen die hem jarenlang hebben gesteund omdat hij weigerde het kassabonnetje te laten zien voor de massa’s vernietigingswapens die hij geleverd zou hebben en vervolgens tegen de zin van de VN maar na overleg met God 135.000 Irakezen om zeep geholpen zijn omdat men ze kennelijk medeverantwoordelijk acht voor het verstoppen van dat bonnetje ben je niet veel verder gekomen in je verstandelijke ontwikkeling.
  Dat daar miljoenen moslims pissig over zijn kan iedereen begrijpen. Maar iedereen kan ook begrijpen dat die pissigheid niks met het geloof te maken heeft. Elk weldenkend mens zou er uit z’n humeur door raken.

 64. Oops! Het lijmpotje is kennelijk omgevallen Ik had iets geplakt maar nu zit alles onder de vette smeerboel.

 65. #87 Veldman lijkt me prima podiumstuk. Waarom niet? Sterke tekst in #86, beetje redigeren, klaar!

Reacties zijn gesloten.