Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?

PVV'er Richard de Mos, naar wie de Award vernoemd isch
Met ingang van vandaag, 14 september, starten wij met de voorronde voor de Krapuul Richard de Mos Award 2011 voor het achterlijkste idee van het jaar 2011. Hoe we het precies gaan doen weten we nog niet, maar vaststaat dat een onafhankelijke jury wekelijks met een nominatie, voorzien van motivatie, komt en dat de redactie vervolgens iedere woensdag om 12 uur ter webzijde een nominatie plaatst voor de Richard de Mos Award 2011. Bezoekers van Krapuul kunnen suggesties mailen naar richarddemosaward2011@krapuul.nl, of plaatsen in richarddemosaward2011 draden, of in het krapuliteitenalarm. Moge het achterlijkste idee winnen!

Afwachtende het bestaan van een jury (jury lid worden? Meld je via meel of comments) nomineert de Krapuul Hoofdredactie vandaag:

Joël Voordewind (CU) met: CU wil haatzaaien op internet strafbaar maken.

Voorlopig juryrapport:

Op een achterlijkheidsschaal van nul tot tien: een zesje. Behoorlijk achterlijk dus maar of het echt een kanshebber is voor de Grote Award? Nou nee. Dit was overigens een nek-aan-nek race met Tofik Dibi’s final flutna idee.

19 gedachten over “Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?”

 1. Ivo Opstelten: moeilijker maken voor arme mensen om hun recht te halen – o.a. http://www.krapuul.nl/?p=32938

  Maxime Verhagen: koste wat kost een nieuwe kerncentrale willen doordrukken – o.a. http://www.krapuul.nl/?p=34750

  Hele Tweede Kamer: de Telegraaf gebruiken als voornaamste bron voor Kamervragen – o.a. http://www.denieuwereporter.nl/2011/09/parlement-volgt-de-pers-niet-andersom/

  *doet meteen ook nog even wat ontnomineerpunten aan Dibi die het volgens mij écht goed bedoelt*

 2. DarkSkywise Schreef:

  *doet meteen ook nog even wat ontnomineerpunten aan Dibi die het volgens mij écht goed bedoelt*

  Hmm, een achterlijk idee blijft IMHO een achterlijk idee, hoe goed het ook bedoeld moge zijn, zie ook de nasleep van de affaire Uitslag (en dan bedoel ik niet haar zwangerschap) 😉

 3. is de Mos zelf ook voordraagbaar ….. ??? Ik vind persoonlijk zijn idee om dubbeldekkers rond te laten rijden in een stad met lage Trambovenleidingen én een meerderheid van viaducten en tunnels die niet veel hoger zijn van 3,1 to 3,5 meter terwijl een dubbeldekker 4m25 is een stupiditeitstopper …

 4. Richard de Mos, voor zijn vele klimaatneutrale en/of groen-gele bijdragen aan de verspreiding van domheid onder de mensheid

  Uri Rosenthal voor zijn stuitende stupiditeit, zijn weerloze buikspreken voor zijn blonde Meester, zijn slechte acteerwerk en niet te vergeten zijn bijzonder kwalijke rol rond de executie van Zahra Bahrami, achterlijkheid met de dood tot gevolg

  I rest my case

 5. Collectieve prijs voor al die Collaborateurs die durven te beweren dat “De PVV een doodnormale partij is “

 6. Volgens mij gingen we per week bekijken wat een achterlijk idee was. Dus achterlijke ideeën van een maand geleden doen niet mee. Dibi en Voordewind hadden tergelijk een achterlijk idee en dat waren toch wel de achterlijkste ideeën van afgelopen week.

 7. Dat was inderdaad het plan volgens mij. Misschien bij nader inzien niet zo’n goed plan en moeten we ook de periode tot vandaag erbij pakken. Of ik heb het niet goed begrepen, kan ook.

 8. Ik begrijp het niet helemaal.
  Moet je iets belachelijks wat je tegenkomt nomineren, of mag je zelf ook iets belachelijks bijdragen?

  Als het laatste zo is, is dit wat ik nu schreef een nominatie waard?

 9. Henk Veldman Schreef:

  Ik begrijp het niet helemaal.
  Moet je iets belachelijks wat je tegenkomt nomineren, of mag je zelf ook iets belachelijks bijdragen?
  Als het laatste zo is, is dit wat ik nu schreef een nominatie waard?

  Aanvullende vraag, is er nog een aparte award voor het hele oeuvre wat iemand in een jaar of z’n hele leven heeft geproduceerd?

 10. Als het om een Richard de Mos Award 2011 gaat, dan zou het jammer – hoewel allerminst onvoorstelbaar; zelfs zeer waarschijnlijk – zijn als iemand anders met die eer zou gaan strijken. Maar ik vind de suggestie van #5 zo leuk. Inventief tevens het vergrijzingsprobleem aanpakken.

 11. jvdheuvel Schreef:

  @13 moet ik dit als een sollicitatie opvatten voor het jurylidmaatschap?

  Ik wil het wel proberen, maar ik neem aan dat ik mezelf niet kan kandideren?
  Anders wil ik bij deze, deze vraag al voorstellen als “belachelijk”.

 12. Tja het is geen idee, maar een walgelijke verdraaiing van woorden: staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten “doet” een “ich habe es nicht gesagt!” over de pgb en wurmt zich daar later uit met de volgende gedenkwaardige woorden:

  “Ik weet niet meer wat ik op het Plein gezegd heb, zou jij het weten? Maar in alle stukken en op alle plekken waar ik de rust had om in een veilige en normale situatie te spreken, heb ik gezegd dat wie zijn pgb verliest, wel zijn recht op zorg behoudt. Als mijn intenties niet zijn begrepen, dan spijt me dat.”

  . (http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/de_liegende_staatssecretaris/)
  Dat is misschien niet het achterlijkste, maar zeker het walgelijkste, dat ik de afgelopen tijd gehoord heb…
  😡

 13. @17: MadPride:

  Ja, inderdaad, wat een bizar raar akelig huichelachtig mens.
  Sowieso is dar ”recht” hebben op dit en dat wel heel aardig, maar het wil -ook op andere terreinen- natuurlijk bij dit rechtse tuig niet zegggen dat het er ook is of dat er ergens beroep aan te tekenen is ( ook daar deed ze erg schimmig over).
  Daarbij komt dan ook nog, dat de rechtsbijstand zo goed als onbetaalbaar wordt gemaakt.

 14. Mag Rutte als overkoepelend orgaan ook meespelen ?
  Het meest opzienbarend was voor mij MP Rutte in spe toen hij McWilders PVV een normale partij noemde..
  Waarmee ik niet wil zeggen dat Rutte achterlijk was maar dat hij daarmee mij voor achterlijk hield..

Reacties zijn gesloten.